Köszi,hogy nem nekem kellett elmagyaráznomdixie-chicken írta: ↑2025.02.09., vas. 07:25mindig az a kapkodás![]()
...a menetes rész "rugózik" az "izében"..a menetes részével szintezel...
![]()

Köszi,hogy nem nekem kellett elmagyaráznomdixie-chicken írta: ↑2025.02.09., vas. 07:25mindig az a kapkodás![]()
...a menetes rész "rugózik" az "izében"..a menetes részével szintezel...
![]()
mindig az a kapkodás
A Lurne marad, ez csak játszásiból van - gondolom.
Hát ez nem fog kikapcsolni a lemez végén.Dsutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 20:58Hm..állítható a láb? :)zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 20:54Érdekes, hogy nem tudtak teljesen kivízszintezni, pedig a Boing lábakkal ez pofon egyszerű.sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:43
Prosztókábeles ez, de nem hallom, hogy bena lenne. Az egyetlen mintha erzesem az csak annyi, hogy “kisebb” hang van, mint a J1-gyel. De igazabol a kis vegfokom van most bekötve, lehet hogy azert. A masik lehetseges ok, hogy nem is sikerult rendesen vizszintezni, mert nincs már állithato deszkám, az IKEA-ban meg annyian voltak ma, hogy inkabb lemondtam rola, es most kartondarabok meg pénzérmék vannak a boing lábak alatt. Es a vizszintetlensegre leginkabb hang kisebbedéssel reagalnak a szijas gépek. Legalabbis korabbrol van ilyen tapasztalatom.![]()
Addig tekergeted őket, míg be nem áll vízszintesbe, és persze mindegyik rugózik.
Amúgy csak szólok, hogy a Funk Firm gondolt a Technics tulajdonoskra is(ezek szerint sokakkal ellentétben, Ők látnak fantáziát ezekben a gépekben), ugyanis az SL1200/1210 lemezjátszókhoz is kínálnak Boing lábakat, illetve ezekhez idealizált(jeletsen ez bármit is) Achromat lemezalátétet is.
A 12. lemezoldal megy, asszem már kishangúság sincs. Legalábbis se a tavaszi áldozaton, se a mostani Carbon Based Lifeforms albumon nem tűnik úgy.
Meg úgytűnik ezt jó használni is.
Ez jó...
Nyílván a sasszi nem érhet hozzá a izé tetejéhez mert akkor nem rugózikRock60 írta: ↑2025.02.08., szomb. 22:18Tetszik ez a cucc.zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 21:16
Hát ha ilyenek, akkor magától érthetődő a beállításuk. https://thefunkfirm.co.uk/upgrades/bong-9042904
Addig tekergeted őket, amíg tökéletesen be nem áll vízszintesre, és közben kényelmesen rugózik is a lábakon.
Azt nem látom - lehet, hogy csak én vagyok a láma - hogy mennyire tekerhető össze, tehát mekkora a lehető legkisebb magasság ?
Látom, hogy készülék súlyának megfelelő rugóval ellátott darabot ajánlanak.
Az nem derül ki, hogy három, vagy négy darab bigyóval számolják - e az összsúlyt ?
Tetszik ez a cucc.zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 21:16
Hát ha ilyenek, akkor magától érthetődő a beállításuk. https://thefunkfirm.co.uk/upgrades/bong-9042904
Addig tekergeted őket, amíg tökéletesen be nem áll vízszintesre, és közben kényelmesen rugózik is a lábakon.
Hát ha ilyenek, akkor magától érthetődő a beállításuk. https://thefunkfirm.co.uk/upgrades/bong-9042904sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 20:58Hm..állítható a láb? :)zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 20:54Érdekes, hogy nem tudtak teljesen kivízszintezni, pedig a Boing lábakkal ez pofon egyszerű.sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:43
Prosztókábeles ez, de nem hallom, hogy bena lenne. Az egyetlen mintha erzesem az csak annyi, hogy “kisebb” hang van, mint a J1-gyel. De igazabol a kis vegfokom van most bekötve, lehet hogy azert. A masik lehetseges ok, hogy nem is sikerult rendesen vizszintezni, mert nincs már állithato deszkám, az IKEA-ban meg annyian voltak ma, hogy inkabb lemondtam rola, es most kartondarabok meg pénzérmék vannak a boing lábak alatt. Es a vizszintetlensegre leginkabb hang kisebbedéssel reagalnak a szijas gépek. Legalabbis korabbrol van ilyen tapasztalatom.![]()
Addig tekergeted őket, míg be nem áll vízszintesbe, és persze mindegyik rugózik.
Amúgy csak szólok, hogy a Funk Firm gondolt a Technics tulajdonoskra is(ezek szerint sokakkal ellentétben, Ők látnak fantáziát ezekben a gépekben), ugyanis az SL1200/1210 lemezjátszókhoz is kínálnak Boing lábakat, illetve ezekhez idealizált(jeletsen ez bármit is) Achromat lemezalátétet is.
A 12. lemezoldal megy, asszem már kishangúság sincs. Legalábbis se a tavaszi áldozaton, se a mostani Carbon Based Lifeforms albumon nem tűnik úgy.
Meg úgytűnik ezt jó használni is.
Hm..állítható a láb? :)zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 20:54Érdekes, hogy nem tudtak teljesen kivízszintezni, pedig a Boing lábakkal ez pofon egyszerű.sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:43Prosztókábeles ez, de nem hallom, hogy bena lenne. Az egyetlen mintha erzesem az csak annyi, hogy “kisebb” hang van, mint a J1-gyel. De igazabol a kis vegfokom van most bekötve, lehet hogy azert. A masik lehetseges ok, hogy nem is sikerult rendesen vizszintezni, mert nincs már állithato deszkám, az IKEA-ban meg annyian voltak ma, hogy inkabb lemondtam rola, es most kartondarabok meg pénzérmék vannak a boing lábak alatt. Es a vizszintetlensegre leginkabb hang kisebbedéssel reagalnak a szijas gépek. Legalabbis korabbrol van ilyen tapasztalatom.zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:22
Miért nem lep ez meg engem? És ezt még nagy valószínűséggel lehet fokozni! Ha a gyári tápegységével használod, akkor azt érdemes kiváltani egy lineáris táppal, mert meghálálja. Nem tudom, hogy ez melyik változat? Mert az alapkivitelűn, egy prosztó egyszerű, sötétkék kivezetőkábel van, filléres, fröccsöntött rca dugokkal(az enyém is ilyen volt), de van egy emelt szintű kivitel, ami már Gekko Cable kivezetőkábellel szerelt, ezt felárért lehet kérni.
Mivel még nagyon friss, így nem is javaslom, hogy mókoljad, de az általam elvégzett változtatások(Boing lábak, külső táp, acril tányér, kar belső kábel, kivezető kábel) közűl, a kivezető kábel hozott a legtöbbet.
Majd meglátod, hogyan tovább, most inkább csak élvezd, ismerkedjetek!![]()
![]()
Érdekes, hogy nem tudtak teljesen kivízszintezni, pedig a Boing lábakkal ez pofon egyszerű.sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:43Prosztókábeles ez, de nem hallom, hogy bena lenne. Az egyetlen mintha erzesem az csak annyi, hogy “kisebb” hang van, mint a J1-gyel. De igazabol a kis vegfokom van most bekötve, lehet hogy azert. A masik lehetseges ok, hogy nem is sikerult rendesen vizszintezni, mert nincs már állithato deszkám, az IKEA-ban meg annyian voltak ma, hogy inkabb lemondtam rola, es most kartondarabok meg pénzérmék vannak a boing lábak alatt. Es a vizszintetlensegre leginkabb hang kisebbedéssel reagalnak a szijas gépek. Legalabbis korabbrol van ilyen tapasztalatom.zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:22Miért nem lep ez meg engem? És ezt még nagy valószínűséggel lehet fokozni! Ha a gyári tápegységével használod, akkor azt érdemes kiváltani egy lineáris táppal, mert meghálálja. Nem tudom, hogy ez melyik változat? Mert az alapkivitelűn, egy prosztó egyszerű, sötétkék kivezetőkábel van, filléres, fröccsöntött rca dugokkal(az enyém is ilyen volt), de van egy emelt szintű kivitel, ami már Gekko Cable kivezetőkábellel szerelt, ezt felárért lehet kérni.sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:02
Allitgattam vagy 2orat, hogy tutira jo legyen a tulnyulas meg a vta, de jo lett, nem hallok betorzitast sehol. Ez a Kiseki szedő 2éve kb a szekrényben pihent, ugyhogy kell neki a járatás, most épp a 6. lemezoldal megy, szerintem kezd is belejönni lassan. Nemtudom, fura, hogy ennyiért ilyen jó gép ez. Nagyon van felbontás, szép közel jönnek a dolgok, teljesen jó az atmoszféra, levegő, de mégis marha folyèkony, ha úgy tetszik zenei a megszólalás.
Sehol nem hallok torzítást (bár Stravinskyval még nem kínáltam meg), és van dinamika, mélyek is rendesen. Szóval nekem tetszik.
Mivel még nagyon friss, így nem is javaslom, hogy mókoljad, de az általam elvégzett változtatások(Boing lábak, külső táp, acril tányér, kar belső kábel, kivezető kábel) közűl, a kivezető kábel hozott a legtöbbet.
Prosztókábeles ez, de nem hallom, hogy bena lenne. Az egyetlen mintha erzesem az csak annyi, hogy “kisebb” hang van, mint a J1-gyel. De igazabol a kis vegfokom van most bekötve, lehet hogy azert. A masik lehetseges ok, hogy nem is sikerult rendesen vizszintezni, mert nincs már állithato deszkám, az IKEA-ban meg annyian voltak ma, hogy inkabb lemondtam rola, es most kartondarabok meg pénzérmék vannak a boing lábak alatt. Es a vizszintetlensegre leginkabb hang kisebbedéssel reagalnak a szijas gépek. Legalabbis korabbrol van ilyen tapasztalatom.zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:22Miért nem lep ez meg engem? És ezt még nagy valószínűséggel lehet fokozni! Ha a gyári tápegységével használod, akkor azt érdemes kiváltani egy lineáris táppal, mert meghálálja. Nem tudom, hogy ez melyik változat? Mert az alapkivitelűn, egy prosztó egyszerű, sötétkék kivezetőkábel van, filléres, fröccsöntött rca dugokkal(az enyém is ilyen volt), de van egy emelt szintű kivitel, ami már Gekko Cable kivezetőkábellel szerelt, ezt felárért lehet kérni.sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:02Allitgattam vagy 2orat, hogy tutira jo legyen a tulnyulas meg a vta, de jo lett, nem hallok betorzitast sehol. Ez a Kiseki szedő 2éve kb a szekrényben pihent, ugyhogy kell neki a járatás, most épp a 6. lemezoldal megy, szerintem kezd is belejönni lassan. Nemtudom, fura, hogy ennyiért ilyen jó gép ez. Nagyon van felbontás, szép közel jönnek a dolgok, teljesen jó az atmoszféra, levegő, de mégis marha folyèkony, ha úgy tetszik zenei a megszólalás.zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 17:49
Az üveg+Achromat a gyári, de én is készíttettem hozzá egy acril tányért. Kaptam kölcsön egy acril tányért próbára, és egyértelműen jobban tetszett, így készíttettem egyet.
Ez teljesen új, vagy már másodkézből került hozzád? Mert ha az utóbbi, akkor valószínűleg ez is utólag készült hozzá.
Amúgy hogy tetszik? Vagy ahhoz még túl friss, hogy bármit tudjál mondani róla?
Sehol nem hallok torzítást (bár Stravinskyval még nem kínáltam meg), és van dinamika, mélyek is rendesen. Szóval nekem tetszik.
Miért nem lep ez meg engem? És ezt még nagy valószínűséggel lehet fokozni! Ha a gyári tápegységével használod, akkor azt érdemes kiváltani egy lineáris táppal, mert meghálálja. Nem tudom, hogy ez melyik változat? Mert az alapkivitelűn, egy prosztó egyszerű, sötétkék kivezetőkábel van, filléres, fröccsöntött rca dugokkal(az enyém is ilyen volt), de van egy emelt szintű kivitel, ami már Gekko Cable kivezetőkábellel szerelt, ezt felárért lehet kérni.sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:02Allitgattam vagy 2orat, hogy tutira jo legyen a tulnyulas meg a vta, de jo lett, nem hallok betorzitast sehol. Ez a Kiseki szedő 2éve kb a szekrényben pihent, ugyhogy kell neki a járatás, most épp a 6. lemezoldal megy, szerintem kezd is belejönni lassan. Nemtudom, fura, hogy ennyiért ilyen jó gép ez. Nagyon van felbontás, szép közel jönnek a dolgok, teljesen jó az atmoszféra, levegő, de mégis marha folyèkony, ha úgy tetszik zenei a megszólalás.zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 17:49Az üveg+Achromat a gyári, de én is készíttettem hozzá egy acril tányért. Kaptam kölcsön egy acril tányért próbára, és egyértelműen jobban tetszett, így készíttettem egyet.
Ez teljesen új, vagy már másodkézből került hozzád? Mert ha az utóbbi, akkor valószínűleg ez is utólag készült hozzá.
Allitgattam vagy 2orat, hogy tutira jo legyen a tulnyulas meg a vta, de jo lett, nem hallok betorzitast sehol. Ez a Kiseki szedő 2éve kb a szekrényben pihent, ugyhogy kell neki a járatás, most épp a 6. lemezoldal megy, szerintem kezd is belejönni lassan. Nemtudom, fura, hogy ennyiért ilyen jó gép ez. Nagyon van felbontás, szép közel jönnek a dolgok, teljesen jó az atmoszféra, levegő, de mégis marha folyèkony, ha úgy tetszik zenei a megszólalás.zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 17:49Az üveg+Achromat a gyári, de én is készíttettem hozzá egy acril tányért. Kaptam kölcsön egy acril tányért próbára, és egyértelműen jobban tetszett, így készíttettem egyet.
Van szaki.
Te csinálod ezt a nagyszervízt, vagy van rá valaki, valami jó szakember ismerősöd?
Az üveg+Achromat a gyári, de én is készíttettem hozzá egy acril tányért. Kaptam kölcsön egy acril tányért próbára, és egyértelműen jobban tetszett, így készíttettem egyet.
Nemtudom milyen a gyari allapot, van hozza 2db tanyer, ez az egyik, egy plexi tanyer. Van egy masik is, az üveg+achromat.
Ugye ez nem teljesen gyári állapot, mert a gyári tányér nem ilyen. Vagy újabban már igen?