Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1024

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Cdjátszóm... Philips is meg nem is...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez a lényeg... A szaga egy idő után el fog múlni, valószínűleg régen volt használatban.

(a Technicsen nem csodálkozom...)

Nekem van egy ilyenem, ez sem gyenge.

http://www.audio-extasa.eu/popup_add_image.php?pID=1295

Kell még egy ilyen feketében (650-es)? Szerintem elég lapos, dinamikátlan a hangja.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Kikérem magamnak, ÉN tettem bele! Gyárilag LM833 volt benne. Az OPA2134 nekem sajnos nem jött be. Öcsémmel matekoltunk, hogy melyikkel szól jobban, a Texas vagy JRC-s 5532, végülis az utóbbit hagytam benne.

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Akkor már az 5532 is legyen

Kikérem magamnak, ÉN tettem bele! Gyárilag LM833 volt benne. Az OPA2134 nekem sajnos nem jött be. Öcsémmel matekoltunk, hogy melyikkel szól jobban, a Texas vagy JRC-s 5532, végülis az utóbbit hagytam benne.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Lehet nem szép, de legalább jól szól.

Akkor már az 5532 is legyen

Vendég

Cd játszók

Egy új, jobb clock beépítése kb mennyibe kerül, pesten ki csinálná meg, és egyáltalán volna-e értelme a Yamaha cdx1060 asomon megcsináltatni úgy, hogy Lupus B- vel hallgatom?
A válaszokat előre is köszönöm.

Biztos sokan készítenek jó clockot, de érdemes igazán jót választani, elérhető áron, sőt, ingyen van a hasonló paraméterű de inkább csak neves külföldi generátorokhoz képest. name: DEPNER clock

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Ez a lényeg... A szaga egy idő után el fog múlni, valószínűleg régen volt használatban.

Lehet nem szép, de legalább jól szól.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Szerintem komplett gyári jó hangú Sony cdjátékos csak a mesében létezik...

Én is ezt mondom, de állítólag ezt elrontották gyárilag és kilóg a sorból...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Egy jó Sony...

http://www.hifipiac.hu/index.php/aprohi ... 82&catid=1

Szerintem komplett gyári jó hangú Sony cdjátékos csak a mesében létezik...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nálam is vendégeskedett már pár pörgettyű és eddig nekem mindig a Philips alapú ketyerék hangja volt ami közel állt hozzám.
Az egyik ezért nem tetszett... a másik azért... a harmadik meg amazért.

Sokan nem kedvelik ezt a vonalat (más-más okok miatt), de nálam is bizonyítottak!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Besz@rás ez a ketyere, pláne, hogy ingyé volt. Alapból semmi extrát nem mutatott.

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Piszok jó gépek! Gyári kivitelben is nagyon jó hangúak, de kis finomításokkal tovább javíthatóak. Nem a csilivili megszólalásával fog lehengerelni, nem lesz háromszomszédnyi sztereótered, nem is a hatalmas dinamika fogja leszakítani a fejed. Cserében kapni fogsz egy nagyon hallgatható, jó hangszerhangokkal rendelkező, ebben az árkategóriában szokatlanul jó ritmikájú és folyamatos hangot. Vele már a legtöbb zene is összeáll, ami sajnos sok, jóval drágább masináról nem mondható el. Olyan igazi all-rounder, semmiben sem nyújt igazán kiemelkedőt (ezt a viták elkerülése miatt írtam...), de minden zenét élvezet vele hallgatni, pláne az árához képest.

Besz@rás ez a ketyere, pláne, hogy ingyé volt. Alapból semmi extrát nem mutatott. Viszont elkezdtem "tuningolni" és elképesztő javulást mutat. Kicsit ronda, kicsit büdös ez a philips, de azt hiszem, hogy a csilivili technics repülni fog.

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: switch »

Zoli! Írsz nekem egy árat? Köszönöm!
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Egy új, jobb clock beépítése kb mennyibe kerül, pesten ki csinálná meg, és egyáltalán volna-e értelme a Yamaha cdx1060 asomon megcsináltatni úgy, hogy Lupus B- vel hallgatom?

A kommersz cd játszók legnagyobb hiányossága a nem kellően precíz órajel, és a sokszor nem elég kiszajú tápegység. Ezek feljavításával/cseréjével a legtöbb kommersz cd játszó több kategóriát javul futóműként használva.

Vendég

Cd játszók

Pesten Hivox, Bodor csinál ilyeneket..

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: switch »

EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: judas545 »

Mindenhol csak a mechanikát írják, hogy egyezik. Köszi.

Vendég

Cd játszók

Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a Philips cd-733 és a 740 között van e különbség? Mechanika ugyan az és egy pár helyen úgy láttam h a tda-t tekintve is egyeznek. Ez így van vagy én néztem valamit be?

Szerintem más a DAC, de a 733-asról nem írják, hogy mi. A 740 a 751-essel egyezik meg: TDA 1549. Ilyen meg nem olyan sok lejátszóban van.

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: judas545 »

Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a Philips cd-733 és a 740 között van e különbség? Mechanika ugyan az és egy pár helyen úgy láttam h a tda-t tekintve is egyeznek. Ez így van vagy én néztem valamit be?

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

... De még olyan cuccot nem hallottam, amin minden hangszer olyan élettel szólal meg mint, élőben...

Nincs is ilyen cucc, és soha nem is lesz. Otthoni körülmények között olyan láncon kell zenét hallgatni, amelyiknek a hangja a legközelebb áll az egyén ízléséhez, és a hangjával elégedett, nem pedig azzal, hogy mennyire áll közel egy élő zenei produkcióhoz.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok! Kaptam egy Philips CD371-est. CDM4/11-es mechanika illetve TDA1541A DAC dolgozik benne. Van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel? Sajnos dolgozok, így csak holnap tudom meghallgatni, de ma legalább van időm letakarítani.

Piszok jó gépek! Gyári kivitelben is nagyon jó hangúak, de kis finomításokkal tovább javíthatóak. Nem a csilivili megszólalásával fog lehengerelni, nem lesz háromszomszédnyi sztereótered, nem is a hatalmas dinamika fogja leszakítani a fejed. Cserében kapni fogsz egy nagyon hallgatható, jó hangszerhangokkal rendelkező, ebben az árkategóriában szokatlanul jó ritmikájú és folyamatos hangot. Vele már a legtöbb zene is összeáll, ami sajnos sok, jóval drágább masináról nem mondható el. Olyan igazi all-rounder, semmiben sem nyújt igazán kiemelkedőt (ezt a viták elkerülése miatt írtam...), de minden zenét élvezet vele hallgatni, pláne az árához képest.

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Sziasztok! Kaptam egy Philips CD371-est. CDM4/11-es mechanika illetve TDA1541A DAC dolgozik benne. Van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel? Sajnos dolgozok, így csak holnap tudom meghallgatni, de ma legalább van időm letakarítani.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

De még olyan cuccot nem hallottam, amin minden hangszer olyan élettel szólal meg mint, élőben. Vannak hasonlók, jók de mind-mind kompromisszum. És itt valamennyi hifis szakszavat írhatnám: transzparencia, felbontás, részletezőképesség, dinamika, sávszélek, stb.

Hát ez sajnos így van. A tegnapi Binder koncertről is (a zenén kívül) hasonló gondolatokkal jöttem ki.
Ami elsőre hiányzik az összes hifiből, high-endből az a dinamika. A laza, nem gépies, nem erőltetett, hatalmas és mégis a leghangosabb pillanataiban is teljesen zavarmentes, eszköztelen dinamika. Aztán a hangszer hangok térbeli kiterjedése, teret betöltő testes hangja hiányzik leginkább. A hifik csak kicsike pontokká és vékony hangúakká degradálják le a hangszereket a két hangszóró közötti kicsi sztereó térben. És még lehetne sorolni több más dolgot is.
Azért meg kell jegyeznem, hogy ha hifikből nem is hallottam eddig hasonlót (talán egyet kivéve, közelítőleg), néha, nagy ritkán megvalósul kb. 15-ből egy olyan hangosított koncerten a dolog, ahol ezek a jellemzők tényleg jól működnek és azért ott is erősítők, hangsugárzók vannak. Csak más fajták, más teljesítmény szintűek mint a high-endben és persze a high-endben szerintem megközelíthetetlen minőségű forrás van az egész elején.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

No és az is bizonyos, hogy ugyanaz a gitár teljesen másként szólal meg Snétberger és Hammet kezében. Nagy baj lenne, ha nem így lenne. Az igazán nagy gitárosok játékát néhány hang után felismeri az ember és ez egyáltalán nem műszaki kérdés.

Naná hogy másképpen szólal meg. És nem is csak a játék különbségeiben, de még ugyanannak a gitárnak ténylegesen a hangzása is eltérhet. Főleg ha akusztikus gitárról van szó. Nem mindegy egy gitárnál sem milyen testtömegű ember milyen tartással veszi kézbe.

Már megint rendesen bele csaptunk az off-ba, ahogy szoktuk.
De hát mit lehet tenni, ha a hifiben is minden mindenhez kapcsolódik.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”