Nem hinném, hogy félrebeszélszdixie-chicken írta: ↑2022.06.09., csüt. 12:34valamikor a '80 évek elején,egy japán csapat,akkortájt mondjuk úgy "divatos" lemezjátszókat elvitt meghallgatásra/tesztelésre,és elvégeztek bizonyos méréseket is,főleg a csapágyzajok spektrális kimutatása volt az amivel foglalkoztak,és a rumble/zajszinteket mérték..ezek voltak a tesztelt példányok:József1960 írta: ↑2022.06.05., vas. 08:52Az angol bajnokságban,csak angolok rúghattak labdába,de ennek ellenére a TD126-ot sokan az LP12 riválisának tekintették.Rock60 írta: ↑2022.06.05., vas. 08:41Khmm... Azért ne essünk át a ló túloldalára. A Xerxés legalább duplája árban, régen volt nekem, és azóta is bánom - 80-as évek vége - hogy nem Linn Sondekem lett végül.
Nem véletlenül volt etalon, hasonlítottak mindent hozzá évtizedeken keresztül hifisták és szakírók.
A Thorens, bár korának meghatározó lemezjátszója volt, nem rémlik, hogy bármelyik tipusa is ebben a felső ligában játszott volna. Más kategória.
Üdv.
Gyuri
A Sondek/Ittok/Asak egy tudatosan összerakott rendszer volt,bármit lecseréltek nem jobb lett,csak más.
1st = EMT 930st (German Idler Drive)
1st = Pioneer Exclusive P3 (Japanese Direct Drive)
2nd = Sony PS-X9 (Japanese Direct Drive)
2nd = Micro RX/RY-5000 (Japanese Belt Drive)
3rd = Linn Sondek LP-12 (British Belt Drive)
3rd = Pioneer Exclusive P10 (Japanese Direct Drive)
3rd = Micro RX-3000 (Japanese Belt Drive)
3rd = Marantz TT-1000L ( US / Japanese Direct Drive)
3rd = Yamaha PX-1 (Japanese Direct Drive)
3rd = Thorens TD-126 mkIIIC (Swiss / German Belt Drive)
3rd = Technics SP-10mkII (Japanese Direct Drive)
3rd = Luxman PD-555 (Japanese Direct Drive)
3rd = Kenwood L-07D (Japanese Direct Drive)
a helyezések/véleményük látszik,nem kell ma sem ezt elfogadni,azok is csak emberek voltak...ami érdekes volt,hogy amikor a 126-sra tértek ki,eredeti TP16/63-as volt rajta,annyit mondtak rá " a mezőny legolcsóbb lemezjátszója,de nem a legroszabb"...az egész mérési jegyzőkönyv,mit mértek pontosan,hogyan ,mivel ,grafikonok nagyon sokáig elérhető volt a vintageknob oldalán...sajnos,ma már ez nem elérhető...
nyilván félrebeszélek,126-os használok már X éve![]()
Volt pár éve néhány Thorensem és nem csak a belépő szint (TD150, 160, TD14X, TD16X, 316-320, stb...), eredeti karjaikkal, Rega-val, SME-vel. Baromira szerettem őket, ma is jó érzéssel gondolok rájuk, sőt egyik-másik igencsak kívánatos nekem, bár jó ideje mást használok.
Divat (vagy volt) szidni a saját karjaikat, hoyg ilyenek, meg olyanok, rögtön csere jobbra, másra.
Ez a lista sem rossz, mutat valamit. Én mindenkinek hiszek, méréseknek, jegyzőkönyveknek, de leginkább a saját fülemnek.
Mai napig is bátran ajánlanék a Thorensek közül ha vki kérdezné a véleményemet.
Amúgy meg abszolút szubjektív ez a dolog, persze, hogy azt ajánlja az ember jó szívvel, amit ismer, használ, vagy valaha is használt.
Ezt meg:
"A Thorens, bár korának meghatározó lemezjátszója volt, nem rémlik, hogy bármelyik tipusa is ebben a felső ligában játszott volna. "
Fenntartásokkal kezelném az erős kijelentést...