Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Ezek a Teac DAC-ok is ugy mukodnek, hogy az USB bemenetre van kotve a PC akkor csak bizonyos ideig lehet mentetni a PC-et, meg ha a Teac nincs is bekapcsolva mert kieg az USB lapocska?
Legalabb is az enyem ilyen fajta. Modnjuk mar tettek ra huto bordat de nem merem napi 6-7 oranal tobbet mentetni.
Mit jelent az a szó, hogy mentetni?
Mi "ég ki"? A DAC vagy a PC?
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 937
DAC-olás
Ezek a Teac DAC-ok is ugy mukodnek, hogy az USB bemenetre van kotve a PC akkor csak bizonyos ideig lehet mentetni a PC-et, meg ha a Teac nincs is bekapcsolva mert kieg az USB lapocska?
Legalabb is az enyem ilyen fajta. Modnjuk mar tettek ra huto bordat de nem merem napi 6-7 oranal tobbet mentetni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11293
- Kapcsolat:
DAC-olás
Van valakinek TEAC UD-503 D/A-ja Budapest és vonzáskörzetében? Egy privivel dobjon meg léci.
qqriq-nak most érkezik
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
DAC-olás
fapaci
neki nem ez, hanem az nt verzió van
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
DAC-olás
Van valakinek TEAC UD-503 D/A-ja Budapest és vonzáskörzetében? Egy privivel dobjon meg léci.
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
DAC-olás
Hmm, a HA1 árából simán kijön egy 752BD, és még marad is pénz másr is - pl. egy lineáris tápra a 752BD-hez a kapcsolóüzemű táp helyett. Szvsz, a 752BD első sorban NEM a DAC miatt érdekes, hanem amiatt, mert egy jó médialejátszó kombájnt lehet varázsolni belőle, CFW-vel.
DAC-olás
Ma összehallgattam a CA 752BD DAC-ját az Oppo HA-1-ével.
Annyira nem nagy a különbség, mint amire számítottam. A CA kevésbé részletes, a neszek, zörejek nem annyira erőteljesek nála, mint az Oppo Sabre DAC-jánál. Emellett a magasakat nem érzem kevesebbnek, mégis kicsit tömörebb a zene. Mondhatnám, kellemesebb.
Az Oppo pengébb, kicsit (tényleg csak kicsit) csillogóbb, illetve mélyben is intenzívebb - ez utóbbi mondjuk meglepett, mert összességében a CA tűnt sötétebb, ezáltal mélyebb hangúnak.
Kicsit azt éltem meg, mint mikor a Musical Fidelity M1-et vetettük össze a PS Audio Digital Link III-mal (CA=MF, Oppo=PS A), ott is hasonló karakterbeli különbségek voltak.
Nem tudnék dönteni, melyik tetszik jobban Egyébként kábelekkel simán akár át is fordítható a karakterbeli különbség, szóval nem mondanám szignifikánsnak.
Hozzáteszem, csak fülessel hallgattam. Az álló hangsugárzókon általában jobban ki szoktak jönni az apróbb különbségek.
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
DAC-olás
Megvan!
Jártam arra a jobbegérgombos világban már emléxem, de nem volt a listában a dac, pedig a ketyere be volt kapcsolva, ment is, hisz a külső vinyóról leszedte a nótákat. Most megvan, alapértelmezve lett és eddig mindent visz.
Köszönöm!
Az Atomic Roostert nyomom.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.

DAC-olás
Köszönöm szépen!
Kutakodtam én, de valahogy nem találtam. Ha hazaérek megsasolom. W7, ami van. Köszönöm, meg egyszer!
Tibor
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 388
DAC-olás
Sziasztok!
Vettem a napokban egy Teac UD501-et, amit rákötöttem a számítógépre USB-n keresztül. Elsőre nem szólt, mire a hibajavító illesztőszoftvert javasolt. Letöltöttem (Teac HR audio player) és most már a gépen lévő zenéket lejátsza. Viszont youtube-os vagy más hasonló zenéket nem.
Mit tegyek?
További bajom, hogy a korábbiakkal ellentétesen (ahol egy kattintással a W lenyomta az egész mapát), minden egyes lejátszandó számot a saját playlistjára kell töltenem, csak akkor hajlandó megszólalni.
Az előbbi a nagyobb bajom....
Köszönöm szépen a tanácsokat.
Szia!
Gondolom Windowsos gépet hergelnéd, mert azt nem írtad milyen...
A számítógépen lévő programok közül vannak olyanok, amelyiknek be tudod állítani hogy mit használjon audio kimenetként.
Ilyenek a zenelejátszó-szerkesztő programok és a filmnéző progik is és vannak olyanok, amik képesek kezelni az audio kimenetet,
de beállítani külön nem tudod, hogy melyiken szólaljon meg. Esetedben ilyen a böngésző is, amin a "jútyúbot" nézed/hallgatod.
Na ha eddig eljutottunk, akkor azzal hogy bekerült egy USB-s DAC a gépedbe, bővült a zenelejátszásra használható audiokimeneted is.
Mindig van egy alapértelmezett hangkimenet a gépen, ezt kellene beállítanod az USB-s DAC-ra.
Ezt legegyszerűbben, az óra melletti (jobb alsó sarokban) lévő hangszóró ikonra kattintva (jobb gomb kattintással) előjön egy menü,
ott válaszd a lejátszóeszközök pontot. Ráklikkelsz az USB-s hangkeltő eszközödre és alul az alapértelmezett fülre.
Azt viszont tudnod kell hogy amíg ez aktív, addig minden itt szólal meg!
Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- prando
- V.I.P.

DAC-olás
Sziasztok!
Vettem a napokban egy Teac UD501-et, amit rákötöttem a számítógépre USB-n keresztül. Elsőre nem szólt, mire a hibajavító illesztőszoftvert javasolt. Letöltöttem (Teac HR audio player) és most már a gépen lévő zenéket lejátsza. Viszont youtube-os vagy más hasonló zenéket nem.
Mit tegyek?
További bajom, hogy a korábbiakkal ellentétesen (ahol egy kattintással a W lenyomta az egész mapát), minden egyes lejátszandó számot a saját playlistjára kell töltenem, csak akkor hajlandó megszólalni.
Az előbbi a nagyobb bajom....
Köszönöm szépen a tanácsokat.
Oks. Köszönöm! Valóban...
Lehet, hogy még kicsit gyűjtögetnem kell...
http://www.av-online.hu/hifi/adl-strato ... teszt_1803
A Stratos azért valóban sokkal komolyabb.
DAC-olás
A Stratos azért valóban sokkal komolyabb.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
DAC-olás
Egyszer sikerült meghallgatnom, nem rossz cucc, de a phonoját nem hallottam. A leírása szerint az RIAA korrekció digitálisan történik, azaz a phono bemenetet elösször egy A/D konverterre vezetik, DSP-vel korrigálnak, és utána vissza konvertálnak a DAC-al. Hát nem tudom, pont az analóg hangzás veszhet így el közben...
DAC-olás
koszi
Ha jól látom akkor a Benchmarkot már el is vitték.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Köszönöm a segítő válaszokat!!!
Még ezt találtam: http://hangzasvilag.hu/korg-ds-dac-10r/
Erről van esetleg tapasztalat?
Egyszer sikerült meghallgatnom, nem rossz cucc, de a phonoját nem hallottam. A leírása szerint az RIAA korrekció digitálisan történik, azaz a phono bemenetet elösször egy A/D konverterre vezetik, DSP-vel korrigálnak, és utána vissza konvertálnak a DAC-al. Hát nem tudom, pont az analóg hangzás veszhet így el közben...
DAC-olás
BARTIMEX AUDIO Honlap
DAC-olás
Sziasztok!
Gyors kerdesem lenne. Nagyon izgat a dac/pre tema de meg soha nem volt ilyenem szoval kineztem egy benchmark dac1 hdr pre dacot. Erdekelne, hogy mi a velemnyetek rola. Abszolut nem vagyok jaratos a temaban. Ha koaxon osszekotom az oppoval es az oppon dsdt jatszok le akkor minden tovabbi nelkul megy?
200eFt realis ar erte? Milyen hasonlo tudasut ajanlanatok a kategoriaban?
Valaszokat elore is koszi.
Egy Benchmarkot én is kiprobálnék.200eFt nem lesz könnyű olyan DAC-ot találni amiben megfelelő előfok van.
Talán erre a legesélyesebb a Teac NT503 lenne.En a Teac mellett a Quad Artera Play szeretném kipróbálni.
Egyébként neked a Z11 mellé miért kellene DAC/preamp?
Zene:
Mozi:
Mozi:
DAC-olás
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
DAC-olás
Sziasztok.
Tanácsot kérnék.
Van olyan készülék ami amellett, hogy minimum 192-es usb dac ( dsd csak a hab lenne a tortán) még phono és fejhallgató erősítőként is megállja a helyét?
Egy régi elő-végfok esetében gondolkodnék i egy ilyen mai " mindenesben". Tippeket és javaslatokat előre is köszönöm.
(Felső határ 200e)
Szólj nekem is, ha találtál ilyet.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
DAC-olás
Sziasztok!
Gyors kerdesem lenne. Nagyon izgat a dac/pre tema de meg soha nem volt ilyenem szoval kineztem egy benchmark dac1 hdr pre dacot. Erdekelne, hogy mi a velemnyetek rola. Abszolut nem vagyok jaratos a temaban. Ha koaxon osszekotom az oppoval es az oppon dsdt jatszok le akkor minden tovabbi nelkul megy?
Ha számít a szerény véleményem, tartsd meg az oppot mozira, és próbálj ki egy teac nt503ast zenére.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
DAC-olás
Ebben nincs phono.
Valóban!
Figyelmetlen voltam, elnézést!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
DAC-olás
koszi
DAC-olás
Sziasztok!
Szia!
A dac/pre témában nem akarok általános véleményt alkotni, nekem jól bevált a korrektül megépített csöves előfok + önálló DAC, nyilván vannak klassz integált megoldások is.
Viszont az biztos, hogy a Benchmark DAC 1-es nem támogat még DSD-t, csak PCM-et. Mellesleg vannak kételyeim arra vonatkozóan is, hogy az Oppo a koax-on tud DSD-t kiadni. Valószínűbbnek tartom, hogy PCM-re konvertálva teszi azt.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene