Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3188
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: alto »

Oks. Köszönöm! Valóban... 

Lehet, hogy még kicsit gyűjtögetnem kell...     
http://www.av-online.hu/hifi/adl-strato ... teszt_1803

A Stratos azért valóban sokkal komolyabb.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: leonel »

Egyszer sikerült meghallgatnom, nem rossz cucc, de a phonoját nem hallottam. A leírása szerint az RIAA korrekció digitálisan történik, azaz a phono bemenetet elösször egy A/D konverterre vezetik, DSP-vel korrigálnak, és utána vissza konvertálnak a DAC-al. Hát nem tudom, pont az analóg hangzás veszhet így el közben...
Oks. Köszönöm! Valóban... 

Lehet, hogy még kicsit gyűjtögetnem kell...     
http://www.av-online.hu/hifi/adl-strato ... teszt_1803

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1396

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szigony »

koszi
Ha jól látom akkor a Benchmarkot már el is vitték.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

DAC-olás

Köszönöm a segítő válaszokat!!!
Még ezt találtam: http://hangzasvilag.hu/korg-ds-dac-10r/
Erről van esetleg tapasztalat?

Egyszer sikerült meghallgatnom, nem rossz cucc, de a phonoját nem hallottam. A leírása szerint az RIAA korrekció digitálisan történik, azaz a phono bemenetet elösször egy A/D konverterre vezetik, DSP-vel korrigálnak, és utána vissza konvertálnak a DAC-al. Hát nem tudom, pont az analóg hangzás veszhet így el közben...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1396

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szigony »

Sziasztok!

Gyors kerdesem lenne. Nagyon izgat a dac/pre tema de meg soha nem volt ilyenem szoval kineztem egy benchmark dac1 hdr pre dacot. Erdekelne, hogy mi a velemnyetek rola. Abszolut nem vagyok jaratos a temaban. Ha koaxon osszekotom az oppoval es az oppon dsdt jatszok le akkor minden tovabbi nelkul megy?

200eFt realis ar erte? Milyen hasonlo tudasut ajanlanatok a kategoriaban?

Valaszokat elore is koszi.

Egy Benchmarkot én is kiprobálnék.200eFt nem lesz könnyű olyan DAC-ot találni amiben megfelelő előfok van.
Talán erre a legesélyesebb a Teac NT503 lenne.En a Teac mellett a Quad Artera Play szeretném kipróbálni.
Egyébként neked a Z11 mellé miért kellene DAC/preamp?

leonel
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Köszönöm a segítő válaszokat!!!
Még ezt találtam: http://hangzasvilag.hu/korg-ds-dac-10r/
Erről van esetleg tapasztalat?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2105

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Sziasztok.
Tanácsot kérnék.
Van olyan készülék ami amellett, hogy minimum 192-es usb dac ( dsd csak a hab lenne a tortán) még phono és fejhallgató erősítőként is megállja a helyét?
Egy régi elő-végfok esetében gondolkodnék i egy ilyen mai " mindenesben". Tippeket és javaslatokat előre is köszönöm.
(Felső határ 200e)

Szólj nekem is, ha találtál ilyet.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Sziasztok!

Gyors kerdesem lenne. Nagyon izgat a dac/pre tema de meg soha nem volt ilyenem szoval kineztem egy benchmark dac1 hdr pre dacot. Erdekelne, hogy mi a velemnyetek rola. Abszolut nem vagyok jaratos a temaban. Ha koaxon osszekotom az oppoval es az oppon dsdt jatszok le akkor minden tovabbi nelkul megy?

Ha számít a szerény véleményem, tartsd meg az oppot mozira, és próbálj ki egy teac nt503ast zenére.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ebben nincs phono. 
Valóban!
Figyelmetlen voltam, elnézést!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Pro-Ject Head Box DS

http://fejhallgato-erosito.arukereso.hu ... oCjpDw_wcB#

Ebben nincs phono. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1054

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

koszi

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4130

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

Sziasztok!

Szia!

A dac/pre témában nem akarok általános véleményt alkotni, nekem jól bevált a korrektül megépített csöves előfok + önálló DAC, nyilván vannak klassz integált megoldások is.
Viszont az biztos, hogy a Benchmark DAC 1-es nem támogat még DSD-t, csak PCM-et. Mellesleg vannak kételyeim arra vonatkozóan is, hogy az Oppo a koax-on tud DSD-t kiadni. Valószínűbbnek tartom, hogy PCM-re konvertálva teszi azt.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1054

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Sziasztok!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok.
Tanácsot kérnék.
Van olyan készülék ami amellett, hogy minimum 192-es usb dac ( dsd csak a hab lenne a tortán) még phono és fejhallgató erősítőként is megállja a helyét?
Egy régi elő-végfok esetében gondolkodnék i egy ilyen mai " mindenesben". Tippeket és javaslatokat előre is köszönöm.
(Felső határ 200e)
Pro-Ject Head Box DS 
http://fejhallgato-erosito.arukereso.hu ... oCjpDw_wcB#
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

DAC-olás

Sziasztok.
Tanácsot kérnék.
(Felső határ 200e)

Furutech ADL Gt40a
BARTIMEX AUDIO Honlap

leonel
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Sziasztok.
Tanácsot kérnék.
(Felső határ 200e)

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

Sziasztok!

Két dac között hezitálok. Marantz hd-dac1 és a Teac ud-301. Van vkinek tapasztalata? Melyik lenne jóbb vétel? Használt Teac-ért mennyiért lehetne hozzájutni?
Előre is köszi
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vezérlőpult -> Hardver és Hang -> Hangeszközök kezelése  Itt melyik eszköz az alapértelmezett, illetve itt a tesztre kattintva sincs hang?

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szitaati »

Attól még szólnia kéne a hangkártyámnak...

Winamp?    Elég elavult progi az manapság már.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Winamp, mint a képen is látszik.

Winamp?    Elég elavult progi az manapság már.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Winamp, mint a képen is látszik. A kimenet beállításánál a Musiland-ot választottam, a windows-os hangerőállítókánál látszik is, hogy ugrál a hangerő a kimeneten, tehát látszólag minden rendben.

Gyurmaember: A telepítésnél be volt dugva. Látszólag minden OK, felismeri a gép, a Console is elndul (bár csak annyi, amit a képen látsz), mégse szólal meg.

Mi a windows-os alapértelmezett hangeszkoz? Milyen lejátszó programot használsz?

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Be van dugva a kàrtya telepités közben? Lehet h ki kell huzni amikor elkezded, és amikor kéri akkor bedugni.

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mi a windows-os alapértelmezett hangeszkoz? Milyen lejátszó programot használsz?

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Van fejlemény.
Feltettem a drivert az otthoni gépre, ami W8.1. Ott fölment rendben, de a windows mégse talált drivert a hangkártyához.
Aztán egy másik fórumon valaki belinkelte a 04 MX oldalát és ott a középső fülön vannak a driverek. Ez a legfrissebb:
http://www.musiland.cn/index.php/Download/show/id/92
Ezt feltettem, fel is ismeri a kártyát, de nem jön ki rajta hang.
Ami még fura, hogy egy nagyon fapados console van csak:

Valaki járt már így? Van itt olyan, aki 04 MX-et vagy vmelyik közeli rokonát használ?
Köszönöm.

Na, közben megpróbáltam beizzítani a céges laptopon (W7 64bit).
Sajnos nem sikerül, amint elindítom az exe-t, egy illanatra felugrik valami windows installeres ablak majd eltűnik és...
...és semmi, ennyi.
Nem túl bizalomgerjesztő kezdet.
Otthon megpróbálom W8.1 alatt, hátha.
Van valami trükkje ennek?
Köszi

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Na, közben megpróbáltam beizzítani a céges laptopon (W7 64bit).
Sajnos nem sikerül, amint elindítom az exe-t, egy illanatra felugrik valami windows installeres ablak majd eltűnik és...
...és semmi, ennyi.
Nem túl bizalomgerjesztő kezdet.
Otthon megpróbálom W8.1 alatt, hátha.
Van valami trükkje ennek?
Köszi

http://www.musiland.com.cn/index.php/Pr ... how/id/208

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”