Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kicsit én is meglepődtem, de a mai szerzeményemben kompozitos van...

A készülék egy Philips CD630. A vakerán lőttem, kemény 6db ezresért. Mókolásnak nincs nyoma benne, de akkor hogy kerülhetett bele gyárilag?

Lehet, hogy a Philips belerakta, csak elfelejtette feltüntetni a listában. Lassan én is előveszem a csavarhúzót, és megnézem, mit rejt a 480-as.

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Egyébként hallgatva hasonlítottad már?Szerintem nincs akkora különbség a kompozitos és a sima között (gondolom én;az enyémben sima CDM4/19 van és nem olyan rossz az(Marantz Cd72mkIIse)).Próbálj ki egy simát először,ha teheted és lehet,hogy nem fogsz kompozitosra vadászni-ami mellesleg elég ritka.Ha jól tudom egyébként ezekben van gyárilag kompozit:Philips 482,610,830.Sok sikert!

Kicsit én is meglepődtem, de a mai szerzeményemben kompozitos van...

A készülék egy Philips CD630. A vakerán lőttem, kemény 6db ezresért. Mókolásnak nincs nyoma benne, de akkor hogy kerülhetett bele gyárilag?

Vendég

Cd játszók

Egyébként hallgatva hasonlítottad már?Szerintem nincs akkora különbség a kompozitos és a sima között (gondolom én;az enyémben sima CDM4/19 van és nem olyan rossz az(Marantz Cd72mkIIse)).Próbálj ki egy simát először,ha teheted és lehet,hogy nem fogsz kompozitosra vadászni-ami mellesleg elég ritka.Ha jól tudom egyébként ezekben van gyárilag kompozit:Philips 482,610,830.Sok sikert!

Köszi, de bennem a kisördög: lesz kompozit mechanikás lejátszóm. Ha meglesz és sikerült összehasonlítani, megírom majd a tapasztalatokat. Aztán majd jön az órajelgenerátor-csere, tápkábel aljzat, meg a többi....

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Persze de az a kimenet még nem garancia a jobb hangra...ott a Digitkábel és a dac tápkábel kérdése... azt mind összeadom azért már egy elég tisztességes integrált cdjátszót kapni.

Akkor elképzelhető, hogy két DAC közötti különbséget egy tápkábellel átlépjünk?

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: switch »

Persze de az a kimenet még nem garancia a jobb hangra...ott a Digitkábel és a dac tápkábel kérdése... azt mind összeadom azért már egy elég tisztességes integrált cdjátszót kapni.

Persze. De nylíván nem fog mindenki-nem tud mindenki annyit áldozni a dologra.
Azért vannak fokozatok. A DAC adott, van hozzá már tápkábel, digit kábelem is (nylíván egyik sem ötvenezres kategória...de jobb, mint az alap.)
Ha kisegítenél pár konkrét típus számmal, előrébb lennék :-)
Vagy mondj kérlek mondjuk 50e-n innen olyan CD játékost, ami önmaga jobban szól, mint egy futómű+ Lupus B kombó...
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1025

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Van olyan hanyat mechanikás Pioneer CD játékos, amin van digit coax kimenet?

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: switch »

Van olyan hanyat mechanikás Pioneer CD játékos, amin van digit coax kimenet?
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6570

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Én az 52 MKII-t nézegettem, meg az 50-est. Az 50-esnek kompozit a mechanikája (néha külön árulják az angol ebay-n 40-50 font magasságában), ami stabilabb, mint a sima 4-es. Legalábbis ezt olvastam. És alapból van digit kijárat.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zohan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zohan »

Milyen árfekvésű egy ilyen órajelgenerátor-csere? Tudsz valakit, aki megcsinálná? Jöhet privátban is. Köszi.

Nekem Fülelek csinálta,digit kimenettel tápkábellel volt 15-20 között.
Nagyon sokat dobott a hangján.

Vendég

Cd játszók

Nekem volt Pioneer forditott mechanikás órajelgenerátor csere után elfogadható lett futóműnek.
Jelenleg Technics (Philips cdm12) szintén clock cserés.

A Technicsnek sokkal jobb a hangja,valamint fillérek az alkatrész.
A Pionál csak marketing ez a forditott mechanika.

Milyen árfekvésű egy ilyen órajelgenerátor-csere? Tudsz valakit, aki megcsinálná? Jöhet privátban is. Köszi.

zohan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zohan »

Nekem volt Pioneer forditott mechanikás órajelgenerátor csere után elfogadható lett futóműnek.
Jelenleg Technics (Philips cdm12) szintén clock cserés.

A Technicsnek sokkal jobb a hangja,valamint fillérek az alkatrész.
A Pionál csak marketing ez a forditott mechanika.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Cd játszók

Én az 52 MKII-t nézegettem, meg az 50-est. Az 50-esnek kompozit a mechanikája (néha külön árulják az angol ebay-n 40-50 font magasságában), ami stabilabb, mint a sima 4-es. Legalábbis ezt olvastam. És alapból van digit kijárat.

Igazad van,csak hirtelen ez jutott eszembe CDM4-el+digit kijárattal.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Cd játszók

Ha nem akarsz faragni,akkor ez is egy jó alternatíva lehet:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ntz-cd-32/

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Cd játszók

Ha nem akarsz faragni,akkor ez is egy jó alternatíva lehet:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ntz-cd-32/

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Cd játszók

Gondolom, digit kijáratot nem olyan ördöngős rajta fabrikálni, merthogy az nincs rajta. Még nem néztem meg, melyik változat (TDA 1541 vagy 1543), mert elég fura helyen van a panelon a chip: a mechanika alatt, a nyák alsó oldalán.

Hát az ilyen jellegű farigcsa nem az én asztalom,IEC aljzat beépítésnél és összekötő kábel faragásnál meszebbre nem megyek-meghagyom azoknak akik értenek hozzá.

Vendég

Cd játszók

Szerintem a cd480-asod tökéletesen megfelel erre a célra a CDM4 futkosójával.

Gondolom, digit kijáratot nem olyan ördöngős rajta fabrikálni, merthogy az nincs rajta. Még nem néztem meg, melyik változat (TDA 1541 vagy 1543), mert elég fura helyen van a panelon a chip: a mechanika alatt, a nyák alsó oldalán.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Cd játszók

Szerintem a cd480-asod tökéletesen megfelel erre a célra a CDM4 futkosójával.

Vendég

Cd játszók

Ha már szóba került itt a mod: a következő beruházásom (szép lassan, amennyire egy érkező gyerek mellett lehet) egy futómű lenne, majd később tervezek egy DAC-ba beruházni. A kérdés az lenne, hogy milyen költséghatékony megoldást javasolnátok, az alacsonyabb árfekvésben. Én eddig két irányban gondolkodtam, a véleményetekre is kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban. Vagy valamilyen hanyatt mechanikás Pioneer (inkább a PD-S sorozat darabjai, úgy a 700-astól), vagy pedig valamilyen kompozit mechanikás Marantz/Philips, pl. Marantz CD50, aztán ezeket bütykölgetni, bütyköltetni.
Mit mondanátok ezekről? Esetleg valamilyen más javaslat?
Előre is köszi!

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

...ha jobbat akarok, akkor feteszek egy LPt:-)

No comment...
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Nagyon szép munka!
Nem gondolkodtál még,hogy fixáltasd a cd mechanikát,kidobálni a sok műanyag vackot belőle?Sokat dobna a hangon.Persze kicsit körülményesebb lenne a használata,főleg ha két polc között használod.A Soner csapat biztos profin tudná kivitelezni.

...ha jobbat akarok, akkor feteszek egy LPt:-)
Jelenleg saját rendszeremben nem tudok jobb digitális forrást elképzelni mint ez. Persze több pénzért lehet...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Nagyon szép munka!
Nem gondolkodtál még,hogy fixáltasd a cd mechanikát,kidobálni a sok műanyag vackot belőle?Sokat dobna a hangon.Persze kicsit körülményesebb lenne a használata,főleg ha két polc között használod.A Soner csapat biztos profin tudná kivitelezni.

Olyan Soneres lett a szentem...

" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Kell még egy ilyen feketében (650-es)? Szerintem elég lapos, dinamikátlan a hangja.

Akkor nem a CD játszóval van baj...

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”