Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Értem, akkor még azt kérdezném szerinted ez egy jó minőségű DAC?
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/pcm1690.pdf
Ilyen van a Marantz SR6010-ben.
Jó az. Egyesek szerint még többet is ki lehetne belőle hozni, mint amit a készülékek kihasználnak belőle. Legalább lesz mit fejleszteni a következő években.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DAC-olás
A zárójeles következtetésed helytelen, alapvetően nem (csak) a bitmélység határoza meg egy DA hangminőségét.Értem, akkor még azt kérdezném szerinted ez egy jó minőségű DAC?http://www.ti.com/lit/ds/symlink/pcm1690.pdf
Ilyen van a Marantz SR6010-ben.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
DAC-olás
A zárójeles következtetésed helytelen, alapvetően nem (csak) a bitmélység határoza meg egy DA hangminőségét.
Egyetértek.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
DAC-olás
Kedves tőled.
Ne vedd komolyan, csak vicceltem!
Tabletről nem tudtam nevetős szmájlit rakni a végére.
Közben bejöttem a teraszról, szóval az előző hozzászólásomhoz ez hozzátartozik:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11288
- Kapcsolat:
DAC-olás
Fapaci! Keresned kell egy rendes hangmérnököt, aki már masterelt valaha.
Ismersz ilyet? Ha nem, szólj, majd összehozlak néhánnyal.
Kedves tőled.
DAC-olás
Ebben az esetben ha jól gondolom kisebb részben a Marantz és a DAC-ja fogja meghatározni a hangminőségét (mivel a 24 bit-es DAC maximálisan elegendő a minőségi digitál-analóg visszakódoláshoz), nagyobbrészt a NAD M25 végerősítő lesz a meghatározó
A zárójeles következtetésed helytelen, alapvetően nem (csak) a bitmélység határoza meg egy DA hangminőségét.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Full analóg stúdiód van?
Nem, full digitális. Ezért nincs a lejátszókban DAC, csak a mixer kontroll kimenetén. Ez ugye 1 db D/A, ami mellett van kb. 80 A/D modul. No de ezen ne kapjunk össze!
DAC-olás
Gyorsan körülnéztem, de egyetlen ilyen lejátszót sem találtam itt.
Én sem látok DAC-ot sehol:
DAC-olás
Fapaci! Keresned kell egy rendes hangmérnököt, aki már masterelt valaha.
Ismersz ilyet? Ha nem, szólj, majd összehozlak néhánnyal.
DAC-olás
Full analóg stúdiód van?
DAC-olás
Szerinted a hangmérnök a digitális felvételeket hogyan hallgatja vissza a mastering során?
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
fapaci: Stúdiókban is vannak lejátszók, azokban pedig DAC-ok.
Inkább sajnálatos.
Ráadásul úgy ír a témáról, mintha a számítógép alapú zenehallgatás egyetlen módja lenne a számítógép/USB DAC páros, és a hálózati lejátszók nem is léteznének.
DAC-olás
Inkább sajnálatos.
Ráadásul úgy ír a témáról, mintha a számítógép alapú zenehallgatás egyetlen módja lenne a számítógép/USB DAC páros, és a hálózati lejátszók nem is léteznének.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
DAC-olás
Köszönöm a válaszokat.
YvsMad:
Igen a mobiltelefonokból indult ki a cikk, de a leírtak már általánosságban a minta vételezésről, max. jel-zaj arányról, stb. szóltak, ami ilyen szempontból mindegy, hogy mobiltelefonról vagy AVR-ről van-e szó.
A belinkelt cikk azért érdekes számomra, mert a mostani Marantz SR6010-es erősítőmben 24bites 192kHz-es DAC van amit a jövőben csak előerősítőként fogok használni, mert utána kötök egy NAD M25-ös 7 csatornás végerősítőt.
Ebben az esetben ha jól gondolom kisebb részben a Marantz és a DAC-ja fogja meghatározni a hangminőségét (mivel a 24 bit-es DAC maximálisan elegendő a minőségi digitál-analóg visszakódoláshoz), nagyobbrészt a NAD M25 végerősítő lesz a meghatározó a hangminőség, dinamika terén (és nyilván a hangszórók de most nem ez a kérdés).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
DAC-olás
nadtom:
A nagyobb DAC általában a komolyabb AVR-ekben van (még egy darabig), szóval a jobb AVR-rel nem csak DAC-ból veszel nagyobb felbontásút, hanem általában hangminőségből is jobbat kapsz.
De való igaz, hogy önmagában a bitek száma még nem jelent hangminőséget, de a fejlesztés a nagyobb felbontások irányába megy és nem a kisebb felbontásúakból próbálnak már harmincakárhanyadik éve újabb bőrt lehúzni.
A másik meg az, hogy a belinkelt cikk a mobiltelefonokról szól, ami azért nem egy kategória az AVR-ekkel.
fapaci:
Stúdiókban is vannak lejátszók, azokban pedig DAC-ok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Sziasztok,
Érdekelne a véleményetek, hogy AVR-be van-e értelme a 32bites DAC-nak vagy telejesen megfelelő a 24bit 192kHz-es DAC. Egy cikket találtam erről ami szerint csak studióban, a felvételénél van értelme a nagyobb DAC-nak lejátszásnál bőven elég a 24 bit-es DAC.
Itt a cikk: http://www.androidauthority.com/why-you ... ac-667621/
Stúdiókban A/D-t használnak, nem D/A-t. A 32 bites anyagok nem mostanában fognak elterjedni, ha egyáltalán valaha is ez lesz a jellemző felbontás, szóval bőven elég a 24bit/192kHz.
Néhány évvel ezelőtt még azon ment az elmélkedés, hogy nincs is értelme 16bit/44kHz fölé menni felbontásban, mert úgysem halljuk meg a különbséget, aztán mégis...
DAC-olás
Sziasztok,
Érdekelne a véleményetek, hogy AVR-be van-e értelme a 32bites DAC-nak vagy telejesen megfelelő a 24bit 192kHz-es DAC. Egy cikket találtam erről ami szerint csak studióban, a felvételénél van értelme a nagyobb DAC-nak lejátszásnál bőven elég a 24 bit-es DAC.
Itt a cikk: http://www.androidauthority.com/why-you ... ac-667621/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
DAC-olás
Elég sok a pongyolaság a cikkben, de a "trendi" stílus miatt biztos kajálják a népek...
Csak tudnám, mi a bánatos manónak kell népszerűsíteni a "bakelit" kifejezést, amikor nyilvánvalóan tudja, hogy nem bakelitből készítik a LP (long play) analóg lemezeket, hanem vinilből, pontosabban polivinil-klorid és polivinil-acetát kopolimerjéből. A 78-as fordulatú lemez sellakból készült, ami állati eredetű gyanta, a lakktetű váladéka.
Az acetát lemezben sincs acetát, hanem alu lemezen nitrocellulóz réteg.
Na de mindegy is, a metonímia burjánzik mindenütt a világon...
Különösen felületes a dac csipekről szóló értekezés, feltehetőleg azt gondolja a szerző, hogy ennyi elég a féltollú indiánoknak... amint az engedélyezett kommentekből is látszik...
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
DAC-olás
Vincent cd s3
Megpróbálok a netről képet lőni.
Vincent cd s3
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
DAC-olás
Egy újabb - ismeretlen kínai - gyártó új tervezésű R2R DAC-ja, DSD támogatással:
HOLO Audio Spring DAC - R2R DSD512
http://www.computeraudiophile.com/f6-da ... 512-29319/
http://www.head-fi.org/t/810065/holo-au ... ng-r2r-dac
Ha jól látom, ellenállás látrára épül: http://www.head-fi.org/t/810065/lightbo ... id/1689029
DAC-olás
Egy mondat erejéig visszatérve a TEAC-ra, tegnap jelent meg
friss Windows ASIO USB driver a DAC családhoz.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
DAC-olás
Nem kapcsolóüzemű.
De attól, hogy kapcsolóüzemű, még lehet nagyon jó egy táp, csak ez mostanában szitokszó lett.
Én is így gondolom, de érdekelt...köszönöm szépen!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
-
Vendég
DAC-olás
Vincent cd s3
Megpróbálok a netről képet lőni.
Nem kapcsolóüzemű.
De attól, hogy kapcsolóüzemű, még lehet nagyon jó egy táp, csak ez mostanában szitokszó lett.