Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Valahol a fórumon olvastam, hogy DAC magic-hez gyárt valaki lineáris tápot. Tudja esetleg valaki hol van ez, ki csinálja?

Kösz

http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/17872-nehai/
http://hydrasound.hu/kulsotapegysegek.php

meander
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: meander »

Valahol a fórumon olvastam, hogy DAC magic-hez gyárt valaki lineáris tápot. Tudja esetleg valaki hol van ez, ki csinálja?

Kösz

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tothn »

AK4497 chipes dacot hallott már valaki? Pl. Gustard X20 pro-t?
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: pille »

Még a NOD32-őt is leszedtem, hátha az csipogtatja, de akkor nem szűnt meg. És az sem jelzett semmit.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Sikerült megoldani, köszönöm a segítséget. Igazából nem az ASIO driverrel volt gond. Amikor először csatlakoztattam a dac-ot a laptop USB-jéhez, akkor feltelepült egy gagyi illesztőprogram. Az az általános, sima, egyszerű. Na ezt megfrissítettem egy Burr Brown mittudoménmire. Nem én választottam hozzá, ezt találta automatikusan a neten. Ebből lett a galiba. Most, így utólag már emlékszem rá, hogy a csipogás a használat elején még nem volt tapasztalható, azt csak később tapasztaltam.
Szóval az eszközkezelőből a Burr Brown drivert leszedtem, visszament a "gagyi" azóta nem csipog. Röpke két órámba telt.

Hm, érdekes. A PCM2704-hez alapból nem kell dedikált illesztő. Ez valami nemkívánatos "árúkapcsolás" lehetett. Szerintem nézd át a géped legalább
kettő, megbízható biztonsági szoftverrel.
Üdv
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Ha az usb-audio.com-ról töltötted le az ASIO drivert, az bizony fél percenként füttyent, hogy tejelni kéne. Próbálkozz ingyenessel, pl. asio4all, hátha megy vele.
Sikerült megoldani, köszönöm a segítséget. Igazából nem az ASIO driverrel volt gond. Amikor először csatlakoztattam a dac-ot a laptop USB-jéhez, akkor feltelepült egy gagyi illesztőprogram. Az az általános, sima, egyszerű. Na ezt megfrissítettem egy Burr Brown mittudoménmire. Nem én választottam hozzá, ezt találta automatikusan a neten. Ebből lett a galiba. Most, így utólag már emlékszem rá, hogy a csipogás a használat elején még nem volt tapasztalható, azt csak később tapasztaltam.
Szóval az eszközkezelőből a Burr Brown drivert leszedtem, visszament a "gagyi" azóta nem csipog. Röpke két órámba telt.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Ha az usb-audio.com-ról töltötted le az ASIO drivert, az bizony fél percenként füttyent, hogy tejelni kéne. Próbálkozz ingyenessel, pl. asio4all, hátha megy vele.
A macska rúgja meg!   Törlöm is lefelé.
Köszönöm, megpróbálom.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Vettem ma egy ilyen dac-ot.
http://ivoxaudio.com/index.php/muse-d1- ... phone.html
USB-ről akarom az erősítőbe eljuttatni a jelet. Az a gondom, hogy olyan fél-egy percenként sípol egyet az erősítő. Olyasmi hang jön belőle, mint amikor probléma van a PC-vel és annak a beépített hibajelző hangszórója jelez. Mit nézzek meg? Ki kellene valami rendszerhangot kapcsolnom? Vagy hol keressem a probléma okát?

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Vettem ma egy ilyen dac-ot.
http://ivoxaudio.com/index.php/muse-d1- ... phone.html
USB-ről akarom az erősítőbe eljuttatni a jelet. Az a gondom, hogy olyan fél-egy percenként sípol egyet az erősítő. Olyasmi hang jön belőle, mint amikor probléma van a PC-vel és annak a beépített hibajelző hangszórója jelez. Mit nézzek meg? Ki kellene valami rendszerhangot kapcsolnom? Vagy hol keressem a probléma okát?

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

Aircam Airdac-kal, Nad dac 2-vel vagy egyéb vezeték nélküli eszközzel van valakinek tapasztalata esetleg?
Gondolom nem hozzák a vezetékesek minőségét, viszont kényelmi szempontból számomra nagyon praktikus lenne. (Nem kellene fixen vezetékkel összekötni a gépet, közben tudnám használni,és lehetne esetleg másik helyiségben is a Mac)
70e körül vannak újonnan, kb ilyen összegben gondolkozom, a fent említett szempontok fontosak lennének.
Tv, macbook , ps4 -hez szeretném használni.
Esetleg tudtok javasolni hasonló megoldást használó eszközt?
Köszönöm.

Valaki esetleg?

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

Aircam Airdac-kal, Nad dac 2-vel vagy egyéb vezeték nélküli eszközzel van valakinek tapasztalata esetleg?
Gondolom nem hozzák a vezetékesek minőségét, viszont kényelmi szempontból számomra nagyon praktikus lenne. (Nem kellene fixen vezetékkel összekötni a gépet, közben tudnám használni,és lehetne esetleg másik helyiségben is a Mac)
70e körül vannak újonnan, kb ilyen összegben gondolkozom, a fent említett szempontok fontosak lennének.
Tv, macbook , ps4 -hez szeretném használni.
Esetleg tudtok javasolni hasonló megoldást használó eszközt?
Köszönöm.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Azért gondolom cd-ről a zenéket te sem futtatod meg a tv-n Az más, ha a tv-adást is a rendszerre tesszük, mert még jó  hogy jobb, mint egy tv hangszórója

Szerintem a kollégánál ha nincs különbség, az a rendszer többi eleme miatt lehet. 

persze hogy nem

itt csak  a tv adásra, vagy adott esetben bd lejátszó, vagy mediaplayeren keresztüli filmnézésre gondoltam.

bár, teszem hozzá (nincs otthon kábel, csak ami szobaantennával jön) pl. az rtl klub esetében, ha a gyerek nézi a hétvégi rajzfilmet, akkor dac-on keresztül nem tudom hallgatni, az aac hang miatt.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Denonáné
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Denonáné »

nálam a tévéből jön a hang optikain a dac-ba, de az is igaz, hogy koncert filmeket meg nem nézek/hallgatok tévén

Azért gondolom cd-ről a zenéket te sem futtatod meg a tv-n Az más, ha a tv-adást is a rendszerre tesszük, mert még jó  hogy jobb, mint egy tv hangszórója

Szerintem a kollégánál ha nincs különbség, az a rendszer többi eleme miatt lehet. 

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Szia!

Csak azért írtam, mert akkor nem kell DAC és én igazából nem sok különbséget hallok a kettő között, persze lehet, hogy bennem van a hiba....

nálam a tévéből jön a hang optikain a dac-ba, de az is igaz, hogy koncert filmeket meg nem nézek/hallgatok tévén
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Yoli666 »

Ez érdekes, megpróbálom, de nem látok sok esélyt rá, hogy a TV analóg kimenete jobb legyen. 

Nem azt mondom, hogy jobb persze, de én úgy fogalmaznék, hogy nem rossz és nekem legalábbis nem volt eget rengető különbség...
De lehet a fülemben van a hiba

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Ez érdekes, megpróbálom, de nem látok sok esélyt rá, hogy a TV analóg kimenete jobb legyen. 
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Szia!

Miért keverném bele a TV-t? HDMI-n kép a TV-be, USB-n a hang pedig a DAC-ba, természetesen ASIO vagy WASAPI támogatással.

Szia!

Csak azért írtam, mert akkor nem kell DAC és én igazából nem sok különbséget hallok a kettő között, persze lehet, hogy bennem van a hiba....

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Szia!

Én ugyanezt jártam végig és végül egy Hivox DAC-ot vettem.
Én amit tapasztalatból ajánlani tudok, hogy ha van tv az erősítő közelében akkor egy jó minőségű hdmi-vel kösd össze a laptopot a tv-vel és a tv sztereó kimenetét az erősítővel.
Én jrivert használva meglepődtem, nagyon jól szól...

Szia!

Miért keverném bele a TV-t? HDMI-n kép a TV-be, USB-n a hang pedig a DAC-ba, természetesen ASIO vagy WASAPI támogatással.
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Sziasztok!

Laptopról/média lejátszóról való zenehallgatáshoz szeretnék hamarosan egy USB DAC-ot vásárolni, de fogalmam sincs milyen irányba induljak el.
A rendszer egyelőre egy Klipsch RP-160M, Dell 6540. Egy régebbi stereo erősítőt tervezek mellé (Pl. egy Denon PM-560).
Elsősorban használtban gondolkodom, mondjuk 40 ezer forintig. További előny lenne, hogy legyen egy SPDIF bemenete is. 
Ennyiért van egyáltalán értelmes, aminek azért jobb a hangja, mint egy laptop/médialejátszó analóg kimenetének?
Igaz ezen nincs digit, de pl. egy Audioquest Dragonfly RED vagy a V1.2 már "elmegy"?

Köszönöm!

Szia!

Én ugyanezt jártam végig és végül egy Hivox DAC-ot vettem.
Én amit tapasztalatból ajánlani tudok, hogy ha van tv az erősítő közelében akkor egy jó minőségű hdmi-vel kösd össze a laptopot a tv-vel és a tv sztereó kimenetét az erősítővel.
Én jrivert használva meglepődtem, nagyon jól szól...

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Sziasztok!

Laptopról/média lejátszóról való zenehallgatáshoz szeretnék hamarosan egy USB DAC-ot vásárolni, de fogalmam sincs milyen irányba induljak el.
A rendszer egyelőre egy Klipsch RP-160M, Dell 6540. Egy régebbi stereo erősítőt tervezek mellé (Pl. egy Denon PM-560).
Elsősorban használtban gondolkodom, mondjuk 40 ezer forintig. További előny lenne, hogy legyen egy SPDIF bemenete is. 
Ennyiért van egyáltalán értelmes, aminek azért jobb a hangja, mint egy laptop/médialejátszó analóg kimenetének?
Igaz ezen nincs digit, de pl. egy Audioquest Dragonfly RED vagy a V1.2 már "elmegy"?

Köszönöm!

cooler-mg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: cooler-mg »

Nos, pont ezt szeretném elkerülni , nem szeretnék külső DAC-ot venni.
A Hifiberry Digi is az I2S-t használja, aztán drót, aztán akármilyen DAC és csak úgy lesz analóg jel.

Erről mi a véleményetek:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-kits/ ... 18k2m.html

vagy

http://www.ebay.com/itm/ES9018K2M-ES901 ... SwZVlXly5U

Félreértettél. Én az usb kapcsolat problémájára utaltam.
Én kipróbálnék egy hifiyberry digit + egy külső dacot. Nem próbáltam, de ha még meglenne a málnám akkor ezt tenném.

Én kipróbálnék egy hifiyberry digit + egy külső dacot. Nem próbáltam, de ha még meglenne a málnám akkor ezt tenném.

https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625

Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: Unique Sound Tiger, Puma, Panther. Kábel:DIY, Erölködő:Mod Luxman, DAC: Mod Audio Gd, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Ha jól értem a PI-n ne használjam az I2S felületet, mert jobb az USB (még akkor is ha az ethernettel egy port-on van) és vegyek vagy egy SPDIF ---> DAC megoldást, vagy egy USB DAC-ot? (nekem nincs külön DAC -om és az erősítő is csak analóg jelet fogad).

Miért nem jó az I2S kommunikáció?
Nálam sem a TI5122, sem a SABRE9023 nem kattog. (az 5122-nek lényegesen jobb a hangja).

Persze költséghatékonysági megfontolásból gondoltam, hogy az egyszerűbb utat járnám .....

Mindig, mindennél van jobb!

cooler-mg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: cooler-mg »

Ha jól értem a PI-n ne használjam az I2S felületet, mert jobb az USB (még akkor is ha az ethernettel egy port-on van) és vegyek vagy egy SPDIF ---> DAC megoldást, vagy egy USB DAC-ot? (nekem nincs külön DAC -om és az erősítő is csak analóg jelet fogad).

Miért nem jó az I2S kommunikáció?
Nálam sem a TI5122, sem a SABRE9023 nem kattog. (az 5122-nek lényegesen jobb a hangja).

Persze költséghatékonysági megfontolásból gondoltam, hogy az egyszerűbb utat járnám .....

Ja, és majd a pattogást is eltünteti.
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625

Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: Unique Sound Tiger, Puma, Panther. Kábel:DIY, Erölködő:Mod Luxman, DAC: Mod Audio Gd, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Ne vesd el az usb-t. Én is megvettem hozzá az I2S kártyát, de sehol sincs hangban egy jó usb/spdif átalakítóhoz. Persze nem logikus lépés egy málnához használni egy kétszáz ezres AudioByte konvertert , de sajnos fényévekkel jobban szól igy.
Ja, és majd a pattogást is eltünteti.
Mindig, mindennél van jobb!

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Sziasztok!

Szeretnék javaslatot kérni, hogy Raspberry PI2 -höz milyen I2S DAC-ot javasoltok.
A technológiájából adódóan az USB port felejtős.
A "kommersz" DAC-okat már próbáltam (ESS, TI), de jó volna továbblépni.
Köszönöm előre is válaszokat, ami vélhetően másokat is izgathat.
Ne vesd el az usb-t. Én is megvettem hozzá az I2S kártyát, de sehol sincs hangban egy jó usb/spdif átalakítóhoz. Persze nem logikus lépés egy málnához használni egy kétszáz ezres AudioByte konvertert , de sajnos fényévekkel jobban szól igy.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”