Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Egyébként használtban milyen márkát, vagy típust érdemes megvenni max.40k-ig?
Sztereó erősitők
Igen.
A sztereo erősítő sztereóra van kitalálva.
Nagyon drága HM erősítő tudja csak azt a sztereót.
Köszi! A használtpiacon 25-40e Ft-ért vesztegetett erősítőket meg szabad venni? Vagy érdemes beruházni egy újabb fajta, drágább erősítőbe?
Sztereó erősitők
Igen.
A sztereo erősítő sztereóra van kitalálva.
Nagyon drága HM erősítő tudja csak azt a sztereót.
.... Egyébként érdemes beruházni sztereó erősítőre, ha zenélni akarok? Lesz akkora különbség az AVR-hez képest, hogy megérje?
.....
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Sztereó erősitők
ha nem a settanta (70W) vagy későbbi verzió, előbb-utóbb mindegyik besz@rik, alul vannak méretezve a diódák a tápban Igen sajnos így járt, aki tőlem megvette, bal oldal elszállt. Hangban egy marantz pm -hez viszonyítva, melyik lehet a jobb?
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Sztereó erősitők
Audio analogue Puccini-rol tapasztalat?
Sztereó erősitők
Szia!
Én is így használom, a Yamahákat, pre out, a sztereó bemenetére. Meg kell taláni, azt a hengerő állást, a sztereó erősítőn, ahol a frontok, ugyanakkora hangerővel szólnak, mint a többi. Fülre, vagy egy hangnyomás-mérővel. Utána, a sztereón, nem kell állítani a hangerőt, csak minden mozizás előtt, oda kell állítani, ahol a hangerők, egyenlóek. Hangerő állításnál, lehet némi próbléma, ha a két erősítő, azonos márkájú. Nálam például, mindkét erősítőt viszi, a távirányító, ezért, a sztereó infraszenzorát, kénytelen vagyok letakarni, mozizáskor. Újabb erősítőknél, lehet lehetőség arra, hogy az AVR távirányítóját átallítsuk, így, már nem kell trükközni.
Köszi, így már érthető. Egyébként érdemes beruházni sztereó erősítőre, ha zenélni akarok? Lesz akkora különbség az AVR-hez képest, hogy megérje?
Ha az AVR-en netradio-t hallgatok, azt is át tudom küldeni a sztereó erősítőre, így azon keresztül a frontokra?
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy a meglévő Denon AVR X2000 házimozim mellé hogyan tudnék bekötni egy sztereó végfokot, zenehallgatásra? Az AVR-en van Pre-out kimenet, elvileg ezzel lehetne valamit kezdeni. Ilyenkor mozizás közben az AVR és a sztereó egyszerre menne, a frontok az utóbbiról, a többi az AVR-ről. De nem igazán értem, hogy a hengerő szabályozás ilyenkor hogy menne? Mindkét erősítőt állítanom kellene?
Másik megoldásnak javasolták, hogy a meglévő hangfalakra kössem rá a sztereó erősítőt is, csak vigyázzak rá, hogy az AVR és a sztereó erősítő ne legyen egyszerre bekapcsolva, de ezt inkább kerülném.
Denon AVR mellé gondolom Denon végfokot is kellene vennem, hogy a hangkép egységes maradjon, vagy nincsen neki jelentősége?
Köszönöm előre is!
Szia!
Én is így használom, a Yamahákat, pre out, a sztereó bemenetére. Meg kell taláni, azt a hengerő állást, a sztereó erősítőn, ahol a frontok, ugyanakkora hangerővel szólnak, mint a többi. Fülre, vagy egy hangnyomás-mérővel. Utána, a sztereón, nem kell állítani a hangerőt, csak minden mozizás előtt, oda kell állítani, ahol a hangerők, egyenlóek. Hangerő állításnál, lehet némi próbléma, ha a két erősítő, azonos márkájú. Nálam például, mindkét erősítőt viszi, a távirányító, ezért, a sztereó infraszenzorát, kénytelen vagyok letakarni, mozizáskor. Újabb erősítőknél, lehet lehetőség arra, hogy az AVR távirányítóját átallítsuk, így, már nem kell trükközni.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy a meglévő Denon AVR X2000 házimozim mellé hogyan tudnék bekötni egy sztereó végfokot, zenehallgatásra? Az AVR-en van Pre-out kimenet, elvileg ezzel lehetne valamit kezdeni. Ilyenkor mozizás közben az AVR és a sztereó egyszerre menne, a frontok az utóbbiról, a többi az AVR-ről. De nem igazán értem, hogy a hengerő szabályozás ilyenkor hogy menne? Mindkét erősítőt állítanom kellene?
Másik megoldásnak javasolták, hogy a meglévő hangfalakra kössem rá a sztereó erősítőt is, csak vigyázzak rá, hogy az AVR és a sztereó erősítő ne legyen egyszerre bekapcsolva, de ezt inkább kerülném.
Denon AVR mellé gondolom Denon végfokot is kellene vennem, hogy a hangkép egységes maradjon, vagy nincsen neki jelentősége?
Köszönöm előre is!
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
Sztereó erősitők
Van. Az SC egy nagyon jó hangú CD játszó/előfok. Nyílt, gyors, eleven hang nagy felbontással.
A nagy gond a lézer. Olyan Sony mechanika van benne, ami beszerzési áron kb. 70.000.- Ft és sűrűn megadja magát. Nem csak a Linnekben, hanem minden olyan CD játszóban, ahol ez az olvasó van.
Az 5100 hasonló karakter.
Ha valaki a tesztes, hömpölygő, lágy basszusokat keresi, ne ezt válassza.
Köszönöm!!!
Sztereó erősitők
Sziasztok! Az Onkyo TX 8050 hangzásmód beállításai érdekelnének.(magyarul sajnos semmi nincs hozzá) Direkt-Stereo-Mono-Pure Audio módok vannak.Ezek pontosan mit takarnak?Melyiket mikor kell használnom?Próbálgatva a Pure Audio szól teljesen másképp.Ha jól tudom lekapcsol pár áramkört ilyenkor.De a többi is érdekelne..
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Könyörgöm!!! Valakinek csak van vele tapasztalata!
Van. Az SC egy nagyon jó hangú CD játszó/előfok. Nyílt, gyors, eleven hang nagy felbontással.
A nagy gond a lézer. Olyan Sony mechanika van benne, ami beszerzési áron kb. 70.000.- Ft és sűrűn megadja magát. Nem csak a Linnekben, hanem minden olyan CD játszóban, ahol ez az olvasó van.
Az 5100 hasonló karakter.
Ha valaki a tesztes, hömpölygő, lágy basszusokat keresi, ne ezt válassza.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Persze az is meg lesz, de azért jól jönne valamilyen segítség.
Sztereó erősitők
Miért nem mész el meghallgatni? Sokkal többet használ, mint mások véleménye.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Üdv mindenkinek!
Érdeklődöm, hogy van-e valakinek tapasztalata a LINN Unidisk SC + MAJIK 5100 párossal kapcsolatban?
Eddig két rendszerem volt egymás mellett, házimozi és sztereo, de elegem van a káoszból, meg a sztereo erősítőmet is eladtam, a házimozi meg ugye zenére hát...
Szóval nagyon jó áron adják a fenti cuccot, az eladó nagyon dicséri, ha valakinek lenne velük kapcsolatban tapasztalata, bármilyen véleménye nagyon megköszönném.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Üdv mindenkinek!
Érdeklődöm, hogy van-e valakinek tapasztalata a LINN Unidisk SC + MAJIK 5100 párossal kapcsolatban?
Eddig két rendszerem volt egymás mellett, házimozi és sztereo, de elegem van a káoszból, meg a sztereo erősítőmet is eladtam, a házimozi meg ugye zenére hát...
Szóval nagyon jó áron adják a fenti cuccot, az eladó nagyon dicséri, ha valakinek lenne velük kapcsolatban tapasztalata, bármilyen véleménye nagyon megköszönném.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Nálunk is lehet.Sorry!Benneteket is akartalak linkelni, de indulnom kellett!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Sztereó erősitők
Ok, köszönöm mindkét választ.
Heedeken kívül még viszonyítás képpen meghallgatnám alkalom adtán a Nad 375 BEE-t és a Vincent Aduio SV-227-et.
Utóbbiról mi a véleményetek?
MARADJ A HEED-NÉL.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1045
Sztereó erősitők
Ok, köszönöm mindkét választ.
Heedeken kívül még viszonyítás képpen meghallgatnám alkalom adtán a Nad 375 BEE-t és a Vincent Aduio SV-227-et.
Utóbbiról mi a véleményetek?
Ok. Rendben.
Heed-eket Bp-en hol lenne érdemes meghallgatnom?
Nálunk is lehet.
Sztereó erősitők
Ok. Rendben.
Nálunk is lehet.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- BLX
- Törzsvendég

Sztereó erősitők
Az említett elő/végfok párost nem ismerem.
De sokan szeretjük a "Heed hangot"...
Persze van nagyon sok jó készülék a megcélzott árkategóriában (Naim, MF, ...) még!
Keress lehetőségeket a meghallgatásokra.
Ok. Rendben.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Én is olyan erősítőben gondolkoznék aminek bőségesen van ereje és lenne elég tartalék benne a filmes effektekhez is, stb.
Ezért gondoltam korábban, hogy a "kis" Heed-ek talán nem lennének elegendőek. A régebbi Heed PAS80/S100-as + C100 estelg szintén érdekes lehet?
Persze nem tudom, hogy hangban ezeket milyen irányban vannak az újabbakhoz képest.
Majd próbálok hallgatózni is.
Az említett elő/végfok párost nem ismerem.De sokan szeretjük a "Heed hangot"...
Persze van nagyon sok jó készülék a megcélzott árkategóriában (Naim, MF, ...) még!
Keress lehetőségeket a meghallgatásokra.
- BLX
- Törzsvendég

Sztereó erősitők
Osztom a véleményt, én sem tuningoltatnám (lehet nem is érné meg), nyilván jó öszvér (minden egyben)!
A Dalik mellé nem biztos hogy subban kellene gondolkozni, olyan vas kell ami kellő dinamikára sarkalja a Dali-kat.
Én 16-18 nm-en hallgatom a láncom (agyon csillapítva) és a 2x32 watt fél hangerőn is szakít!
Kellő dinamikával szól, filmeknél sincs gond.
Nagy az erdő, sok a fa!
A mai készülékeknek (neves cégek) egyre jobban elvész a karakterük, így mindenképpen hallgatózni kell!
Én is olyan erősítőben gondolkoznék aminek bőségesen van ereje és lenne elég tartalék benne a filmes effektekhez is, stb.
Ezért gondoltam korábban, hogy a "kis" Heed-ek talán nem lennének elegendőek. A régebbi Heed PAS80/S100-as + C100 estelg szintén érdekes lehet?
Persze nem tudom, hogy hangban ezeket milyen irányban vannak az újabbakhoz képest.
Majd próbálok hallgatózni is.
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 439
Sztereó erősitők
Én is hasonló cipőben jártam a közelmúltban. Az RN 500-at fájó szívvel adtam el.
Obelisk lett a vége, használtan, az okosságokra meg vettem mellé egy Yamaha WXC-50-et.
Térfogatra a régi nyolcada, a hangról... most nincs rá időm, de megérte!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Köszönöm, elfogok gondolkozni rajta. Kicsit szeretném beleásni magam, hogy jól válasszak.
Más:
A Yamaha RN500 bizonyos szempontból egy nagyon kényelmes hálózati erősítő, valószínűleg megtartanám és nem adnám el azonnal új erősítő érkezésekor. Érdemes lehet Alisca Orange féle tuningra elvinni és kipréselni belőle a legtöbbet?
Osztom a véleményt, én sem tuningoltatnám (lehet nem is érné meg), nyilván jó öszvér (minden egyben)!A Dalik mellé nem biztos hogy subban kellene gondolkozni, olyan vas kell ami kellő dinamikára sarkalja a Dali-kat.
Én 16-18 nm-en hallgatom a láncom (agyon csillapítva) és a 2x32 watt fél hangerőn is szakít!
Kellő dinamikával szól, filmeknél sincs gond.
Nagy az erdő, sok a fa!
A mai készülékeknek (neves cégek) egyre jobban elvész a karakterük, így mindenképpen hallgatózni kell!