Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
CAT5,mint hangfalkábel
CAT5,mint hangfalkábel
Munkatrásam foglalkozik itt a cégnél a hálozatokkal, és azt mondta a fali és a lengő között anyi a különbseg, hogy a falinak vastagabb kemény a szigetelése. Az erek ugyan azok... azt mondta csak 20 fokos szögnél nagyobb szögben ne legyen meghajlitva.
Nem tudom milyen hálózatokat épít, de a lengő kábelnek nem véletlenül más a neve (patch). A szerkezete is más: sok vékony elemi szálból áll és a külső szigetelése is lágyabb. Éppen azért mert állandóan "mozoghat".
A 20 fokos hajlítás érdekes lenne egy becsövezett hálózatnál amikor is kokszor derékszögben vált irányt a csövezés
Üdv: DDL
Ahogy en tudom a fali a merev, nem nagyon illik mozgatni (ezert fali). Kemenyebb szigeteles.
Lengö- lägyabb szigeteles
Viszont akkor mert különböznenek a szälak benne ? Nem lätok benne logikät. Kär, hogy most nincs itt egy fali vezetek szetbontanäm.
Mit nem értesz? Én is ezt mondom.
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
CAT5,mint hangfalkábel
Tnx, viszonon egy erösitett kimenetböl táplálom majd, igy nem kell jelölgetnem. Az indulo oldalon 2 banán dugasz lesz a végén meg 4. Jelölni igy nem érdemes.
Hát ezt nem igazán értem.
Mit ne mertesz ?
Bikäbelezes eseten az erölködö oldalrol a ket banändugoba (+,-) be lesz köve az összes vezetek. A mäsik oldalon meg szet lesz välasztva 4 fele ( mely+, mely-, magas+, magas-)
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
- Khaosz
- V.I.P.

CAT5,mint hangfalkábel
Munkatrásam foglalkozik itt a cégnél a hálozatokkal, és azt mondta a fali és a lengő között anyi a különbseg, hogy a falinak vastagabb kemény a szigetelése. Az erek ugyan azok... azt mondta csak 20 fokos szögnél nagyobb szögben ne legyen meghajlitva.
Nem tudom milyen hálózatokat épít, de a lengő kábelnek nem véletlenül más a neve (patch). A szerkezete is más: sok vékony elemi szálból áll és a külső szigetelése is lágyabb. Éppen azért mert állandóan "mozoghat".
A 20 fokos hajlítás érdekes lenne egy becsövezett hálózatnál amikor is kokszor derékszögben vált irányt a csövezés
Ahogy en tudom a fali a merev, nem nagyon illik mozgatni (ezert fali). Kemenyebb szigeteles.
Lengö- lägyabb szigeteles
Viszont akkor mert különböznenek a szälak benne ? Nem lätok benne logikät. Kär, hogy most nincs itt egy fali vezetek szetbontanäm.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
CAT5,mint hangfalkábel
A HDD kábel nem lehet hülyeség, csak hát rövid, drága (CAT5-höz képest) és mivel nem csavart érpárú, ezért kioltás sincs.
simán lehet kapni olyasmi szalagkábelt, mint az idekábel.
www.lomex.hu
9erestől egészen 80eresig, persze köztük is elég sok lépcső van
és természetesen létezik sodort ( csavart) érpárú sokeres kábel! a vinyókábelnél legalább annyira fontos az interferencia kioltás!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
Az nem 20 fok, hanem centi. Legalábbis mint sugarú kör a hajlítás terén, azaz ennil kisebb köríven nem illik hajlítani.
Gyakorlatban ez is megvalósíthatatlan...
Akkor átmérőjű, mindegy. A lényeg, hogy ne 2 cm-es legyen a kanyar hossza.
A többit úgyse nagyon tartják be.
Talán csak az üvegszál optika a kivétel, mert ha ott szűkebbre kanyarít valaki, annak beláthatatlan következményei lesznek
CAT5,mint hangfalkábel
Az nem 20 fok, hanem centi. Legalábbis mint sugarú kör a hajlítás terén, azaz ennil kisebb köríven nem illik hajlítani.
Gyakorlatban ez is megvalósíthatatlan...
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
CAT5,mint hangfalkábel
Analóg:
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
CAT5,mint hangfalkábel
A HDD kábel nem lehet hülyeség, csak hát rövid, drága (CAT5-höz képest) és mivel nem csavart érpárú, ezért kioltás sincs.
simán lehet kapni olyasmi szalagkábelt, mint az idekábel.
www.lomex.hu
9erestől egészen 80eresig, persze köztük is elég sok lépcső van
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
Tnx, viszonon egy erösitett kimenetböl táplálom majd, igy nem kell jelölgetnem. Az indulo oldalon 2 banán dugasz lesz a végén meg 4. Jelölni igy nem érdemes.
Hát ezt nem igazán értem.
CAT5,mint hangfalkábel
Még egy dolog:a kábelek két végét (a 4 mély vagy a 2 magas) jelöld be valamivel (pl.alkoholos filc) a könnyebb tájékozódás végett .Így megúszod a fonás utáni méricskélést.
Norbi
Tnx, viszonon egy erösitett kimenetböl táplálom majd, igy nem kell jelölgetnem. Az indulo oldalon 2 banán dugasz lesz a végén meg 4.
Jelölni igy nem érdemes.
hát akkor hülyeséget beszélt
gordon314.fw.hu
- Khaosz
- V.I.P.

CAT5,mint hangfalkábel
Még egy dolog:a kábelek két végét (a 4 mély vagy a 2 magas) jelöld be valamivel (pl.alkoholos filc) a könnyebb tájékozódás végett .Így megúszod a fonás utáni méricskélést.
Norbi
Tnx, viszonon egy erösitett kimenetböl táplálom majd, igy nem kell jelölgetnem. Az indulo oldalon 2 banán dugasz lesz a végén meg 4.
Jelölni igy nem érdemes.
CAT5,mint hangfalkábel
Norbi
Ezt én is majenem elfelejtettem megtenni (kínos lett volna a végén ) .
CAT5,mint hangfalkábel
Még egy dolog:
a kábelek két végét (a 4 mély vagy a 2 magas) jelöld be valamivel (pl.alkoholos filc) a könnyebb tájékozódás végett .Így megúszod a fonás utáni méricskélést.
Norbi
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
CAT5,mint hangfalkábel
Ok rendben. 6 käbel eseten 2 db megy a melyre 1 db a magasra.
És a még meglévő 3-mal mi történik?
A 6-ból : 4 a mélyre és 2 a magashoz.
Norbi
6 db:
2db mely +
2db mely -
1 db magas +
1 db magas -
vagy nem ?
Nem.
4 a mélyhez ...
Kezdem az elején. Van 2x6db X hosszúságú kábeled (6 jobb oldal, 6 bal old.)
A 6 db kábelt összefonod.
1 kábelen belül van 4x2 érpárod (két vezeték sodorva), azaz 8db vezetéked.
Az érpárokból lesz a + és a - ,tehát az érpárokat szét kell csavarni. Az összeset.
Az,hogy melyik lesz a + vagy - az mindegy a lényeg,hogy az egyik fele a színes vezetékek a másik fele a fehér-színes vagy fehér (gyártó függő)vezetékek lesznek.
MÉLY: 4db kábel. 10-15cm megcsupaszít,az érpárok szétszedése (szétcsavarása),
ez összesen 32db szóló vezeték. Kétfelé válogatod a színes és a fehér (fehér-színes) vezetékeket, az egyik fele lesz a + a másik fele pedig a - ,ez így 16-16 db vezeték.
MAGAS: 2db kábel.A módszer ua. mint a MÉLY csak fele akkora lesz a keresztmetszet. (8 színes +,8 fehér - )
Remélem érthető volt, ha nem nyugodtan kérdezz!
Üdv: Norbi
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
CAT5,mint hangfalkábel
Szia Melák!
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
Azt, hogy nincs kioltás, nem tudom mennyire kell bánni vagy nem bánni, mert a Nordost kábelekről sok rosszat még nem hallottam, és azok mind ilyen párhuzamos kábelek, csavarás, vagy látható szigetelés nélkül, kis vékony átlátszó borítással...
Ha tényleg kell a csavarás akkor nem értem ők miért nem törődnek vele...??
Az siräly lenne, ha egy Nordost käbelt meg lehetne vele verni, ütnem a terdemet röhöges közben :kiraly:
Az alsóbb szériásoknál simán lehet jobb.
Egyébként meg teljesen szubjektív, hogy kinek mennyire tetszik egy adott kábel hangja. Az egyik haveromat például a világból ki lehet kergetni a Nordost-hanggal, még egy sima réz drótot is előbb kötne be a renszerébe, mint mondjuk egy Blue Heaven-t.
- Khaosz
- V.I.P.

CAT5,mint hangfalkábel
Norbi
6 db:
2db mely +
2db mely -
1 db magas +
1 db magas -
vagy nem ?
CAT5,mint hangfalkábel
Norbi
- Khaosz
- V.I.P.

CAT5,mint hangfalkábel
Azt, hogy nincs kioltás, nem tudom mennyire kell bánni vagy nem bánni, mert a Nordost kábelekről sok rosszat még nem hallottam, és azok mind ilyen párhuzamos kábelek, csavarás, vagy látható szigetelés nélkül, kis vékony átlátszó borítással...
Ha tényleg kell a csavarás akkor nem értem ők miért nem törődnek vele...??
Az siräly lenne, ha egy Nordost käbelt meg lehetne vele verni, ütnem a terdemet röhöges közben :kiraly:
CAT5,mint hangfalkábel
...Ha tényleg kell a csavarás akkor nem értem ők miért nem törődnek vele...??
- a csavaras temara: ezek nagyfrekvencias atvitelre vannak tervezve, ezert vanna ugy csavarva ahogy, es ugy bekotve a csatikba ahogy
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
- Khaosz
- V.I.P.

CAT5,mint hangfalkábel
Összefoglaläs keppen akkor melyiket erdemes hasznälni:
UTP CAT 5 Link
UTP CAT 5 Patch
UTP CAT5e Lengö
UTP CAT5e Fali
Melyikkel kezdjem a kiserletezest ?
En arra gondoltam, hogy a Bi-wiring käbelt csinälok akkor 2 db a melynek, 2 db a magasnak. Persze +,- igy lesz 8 db käbeleom. A szinekkel mit csinäljak ? Szintevesztö vagyok . azonos szineket össze kell sodornom ? Ha igen akkor meg milyen szint erdemes a magasnak, milyent a melynek ?
Ne bonyolítsad túl!
Fali kábelt használj és szvsz ne feltétlenül CAT5-öst, mert a 6-os 7-es... elvileg még jobb lehet.
A színesek mennek az egyik oldalra, míg a másik oldalra, az ellenpárjaik, a fehérek (vagy fehét csíkkal jelöltek)
Itt van egy käbel csak nem bontom szet mert ez van a gepbe dugva,
8 er van egy käbelben. Lätok särgät barnät pirosat feheret (lehet rosszul lätom szintevesztö vagyok). Szinesek egyik oldal a mäsik meg a feher+csikosak +, - .
Nem is tünik egyszerünek, räadäsul fingom sincs hogy kell fonni. Valami länyt megkerdezek hogy kell coffot csinälni vagy mit.
Eredmenyt közlöm.
CAT5,mint hangfalkábel
Összefoglaläs keppen akkor melyiket erdemes hasznälni:
UTP CAT 5 Link
UTP CAT 5 Patch
UTP CAT5e Lengö
UTP CAT5e Fali
Melyikkel kezdjem a kiserletezest ?
En arra gondoltam, hogy a Bi-wiring käbelt csinälok akkor 2 db a melynek, 2 db a magasnak. Persze +,- igy lesz 8 db käbeleom. A szinekkel mit csinäljak ? Szintevesztö vagyok . azonos szineket össze kell sodornom ? Ha igen akkor meg milyen szint erdemes a magasnak, milyent a melynek ?
Ne bonyolítsad túl!
Fali kábelt használj és szvsz ne feltétlenül CAT5-öst, mert a 6-os 7-es... elvileg még jobb lehet.
A színesek mennek az egyik oldalra, míg a másik oldalra, az ellenpárjaik, a fehérek (vagy fehét csíkkal jelöltek)
gordon314.fw.hu