Ha jól sejtem, ehhez be sem kell kapcsolni az adott készüléket, ugye?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3457
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Csak a Marantz! :-D
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Újabb felfedezés!
Aki ezt tisztán issza, a szirének énekét hallja bármilyen hifi készülékből, a hatás garantált, titkos információk szerint a Dalai Láma is áldását adta rá onlájn. A hunok anno kedvenc falujából származik, azaz hungarikum a javából.
Aki nem hiszi, kóstolja meg, lehetőleg fejenállás közben, úgy tízszeres hatás biztosított.
A piás képet töröltem.tonee
Aki ezt tisztán issza, a szirének énekét hallja bármilyen hifi készülékből, a hatás garantált, titkos információk szerint a Dalai Láma is áldását adta rá onlájn. A hunok anno kedvenc falujából származik, azaz hungarikum a javából.
Aki nem hiszi, kóstolja meg, lehetőleg fejenállás közben, úgy tízszeres hatás biztosított.
A piás képet töröltem.tonee
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Az elmúlt hónapok során a Hungrál termékek alkalmazásának egyfajta evolúciójára került sor a hifi szegmensben. Ez azt jelenti, hogy a korábban alkalmazott talajon történő elhelyezés helyett a külön is kapható elemeket speciálisan párosítjuk és helyezzük el bizonyos stratégiai pontokon a készülékek környezetében, vagy készülék házban, a talajon, illetve a szoba falán, mennyezetén, sarkaiban. E mellet az Hungrál életharmonizálóval kezeljük a műsorforrásainkat, készülékeinket, kábeleinket. Ennek végeredményeképp eljuthatunk oda(ahhoz a tízszeres szorzóhoz), hogy olyan mérvű változást tapasztalhatunk, amit a jelenlegi rendszerünk értékének megtízszeresével érhetünk el, adott magasabb árkategóriájú gyártmányok megvásárlásával. Ez természetesen az én szubjektív értékítéletem . Emellett szeretném megjegyezni, hogy ezt a fajta változást, a Hungrál hatását, készülékcserével valószínűleg nem tudjuk elérni. Továbbra sem ismerjük a Hungrál működési mechanizmusát, de a legújabb ismereteink ezen a területen a korábbi talajon történt elhelyezés hangi hatásának megsokszorozását jelenti a rendszer hangjának radikális torzítás csökkenéséből fakadó új információ áradattal, az adott felvétel korlátain belül érzékelhető megnövekedett hangtömeggel, annak a hangdobozoktól és a szoba falaktól(!) független kiterjedésével, valamint az alsó frekvencia sávban jelentkező, érzékelhető energia többlettel, stb. Hogy ezeket mennyire lehet mérésekkel is igazolni, nem tudom, de az emberre gyakorolt Hungrál hatás bizonyos szegmenseit már ismerjük, megtapasztaltuk. Akinél ez a Hungrál hatás nem vált be, akiket nem érdekel, akiknek üzleti érdekeit sérti, azokkal nem fogok egoharcot vívni, én csak információt adok át. Ha ez valakit ténylegesen érdekel, privát üzenet formában a kezdő lépésekről tudok tájékoztatást adni
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Van az a mennyiségű csúsztatás, amire káromkodás nélkül nem érdemes reagálni. Én kiszálltam.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Amilyen "túlerő" van, és amilyen beszólásokat, degradálásokat kapnak, már nem "merik", nincs kedvük megosztani a tapasztalataikat.
Véleményem szerint ez a "hívő" megnevezés nem éppen találó, mert itt nem vallásról van szó. Ezekben a kütyükben nem hinni kell, hanem próbát kell velük tenni, aztán vagy hallunk, érzünk valamit, vagy nem, de miattuk hajbakapni?
Senki nem vár csodát, megváltás ezektől az eszközöktől, hanem sokkal inkább a kíváncsiság hajtja, az erre fogékony embereket.
Ha meg még van pozitív hozadéka is, akkor miért is ne?
Én igazából azt nem értem a szkeptikusoktól, hogy miért zavarja őket más játéka ilyen eszközökkel?
Aki hall, érez, tapasztal valamit ezen eszközök jelenlétében, használatával, más meg nem, hát nem mindegy?
Személy szerint engem mérhetetlenűl zavarnak a cinikus, degradáló, gúnyos megjegyzések olyan emberektől, akik a fáradtságot sem veszik, hogy 1-2 ilyen eszközzel próbát tegyen, talán még látni sem láttak ilyet, de sommás vélemény az van!
Próbáljuk már elfogadni, ha valaki, valamit máshogy hall, érez, lát, tapasztal, nem olyan nehéz ez!
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3237
Igen, jól látod, de ebben nincs semmi meglepő.kupecke írta: ↑2023.03.09., csüt. 13:00Bizonyára vannak még, akiknél megvannak, használják.
Csak én látom úgy, hogy a "szkeptikusok" jobban "rá vannak kattanva" a topikra, mint akik valójában ki is próbálták?
( fricska, poén, nem komolyan venni: a kávéfőzőmön nincsenek színes számok, mégis megiszom a lefőtt kávét, de nem mondom, hogy a pides nem jobb)
Amilyen "túlerő" van, és amilyen beszólásokat, degradálásokat kapnak, már nem "merik", nincs kedvük megosztani a tapasztalataikat.
Véleményem szerint ez a "hívő" megnevezés nem éppen találó, mert itt nem vallásról van szó. Ezekben a kütyükben nem hinni kell, hanem próbát kell velük tenni, aztán vagy hallunk, érzünk valamit, vagy nem, de miattuk hajbakapni?
Senki nem vár csodát, megváltás ezektől az eszközöktől, hanem sokkal inkább a kíváncsiság hajtja, az erre fogékony embereket.
Ha meg még van pozitív hozadéka is, akkor miért is ne?
Én igazából azt nem értem a szkeptikusoktól, hogy miért zavarja őket más játéka ilyen eszközökkel?
Aki hall, érez, tapasztal valamit ezen eszközök jelenlétében, használatával, más meg nem, hát nem mindegy?
Személy szerint engem mérhetetlenűl zavarnak a cinikus, degradáló, gúnyos megjegyzések olyan emberektől, akik a fáradtságot sem veszik, hogy 1-2 ilyen eszközzel próbát tegyen, talán még látni sem láttak ilyet, de sommás vélemény az van!
Próbáljuk már elfogadni, ha valaki, valamit máshogy hall, érez, lát, tapasztal, nem olyan nehéz ez!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Miért....pl. ...ha egymásra rakunk 18at még jobb lesz
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6278
Azért a Mana állványokat nem sorolnám ebbe a kategóriába.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Pl. Mana àllvànyok, shakti kövek meg a hologram vagy mi volt a neve...mindig lesz újabb más... ezért is jó ez a hobbi isSoundMania írta: ↑2023.03.09., csüt. 15:29Értem. Rendben, akkor várjuk meg és az idő majd eldönti..... Mint sokminden másnál.csövi írta: ↑2023.03.09., csüt. 14:56Pl. Rengeteg ilyen olyan cucc van ami van ahol jó van ahol nem de ez lehet akár egy kábel is...SoundMania írta: ↑2023.03.09., csüt. 14:13
Ki az aki fogékony rá ? Aki meghallja mait okoz a rendszer hangjával ? Mert én pl. hiába hallom, nem tetszik és ezért nem is használom.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Értem. Rendben, akkor várjuk meg és az idő majd eldönti..... Mint sokminden másnál.csövi írta: ↑2023.03.09., csüt. 14:56Pl. Rengeteg ilyen olyan cucc van ami van ahol jó van ahol nem de ez lehet akár egy kábel is...SoundMania írta: ↑2023.03.09., csüt. 14:13Ki az aki fogékony rá ? Aki meghallja mait okoz a rendszer hangjával ? Mert én pl. hiába hallom, nem tetszik és ezért nem is használom.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5063
A topik a "szkeptikusok" részére jött létre örömszerzési célból. Közben bejött a "hívők" részéről is egy jogos igény. Ez kettő. A topik maradt egy.

Pl. Rengeteg ilyen olyan cucc van ami van ahol jó van ahol nem de ez lehet akár egy kábel is...SoundMania írta: ↑2023.03.09., csüt. 14:13Ki az aki fogékony rá ? Aki meghallja mait okoz a rendszer hangjával ? Mert én pl. hiába hallom, nem tetszik és ezért nem is használom.
- SoundMania
- V.I.P.
Ki az aki fogékony rá ? Aki meghallja mait okoz a rendszer hangjával ? Mert én pl. hiába hallom, nem tetszik és ezért nem is használom.csövi írta: ↑2023.03.09., csüt. 12:59Mivel jól is alszom a hungráltól szerintem marad...Virtuális földeket mai is használják és sok mást is aki fogékony rá.earforce írta: ↑2023.03.09., csüt. 12:52Utóbbi idők nagy hypejai:SoundMania írta: ↑2023.03.09., csüt. 09:59És gondolom olyat is lehet, ha más példákat ír az ember amik az idő homályába vesztek és csak felhívná a figyelmet , hogy itt is várjuk meg kiállja -e a termék az idők próbáját ?!
virtuális földek, színterápiák, hangzó, belógatott hangszerek stb. és most a Hungrál és a különböző spiris 'jelek' használata.
Vajon meddig fog tartani?
1-2 év múlva beszélgetünk még erről?
Bizonyára vannak még, akiknél megvannak, használják.
Csak én látom úgy, hogy a "szkeptikusok" jobban "rá vannak kattanva" a topikra, mint akik valójában ki is próbálták?
( fricska, poén, nem komolyan venni: a kávéfőzőmön nincsenek színes számok, mégis megiszom a lefőtt kávét, de nem mondom, hogy a pides nem jobb
)

( fricska, poén, nem komolyan venni: a kávéfőzőmön nincsenek színes számok, mégis megiszom a lefőtt kávét, de nem mondom, hogy a pides nem jobb

Mivel jól is alszom a hungráltól szerintem marad...Virtuális földeket mai is használják és sok mást is aki fogékony rá.earforce írta: ↑2023.03.09., csüt. 12:52Utóbbi idők nagy hypejai:SoundMania írta: ↑2023.03.09., csüt. 09:59És gondolom olyat is lehet, ha más példákat ír az ember amik az idő homályába vesztek és csak felhívná a figyelmet , hogy itt is várjuk meg kiállja -e a termék az idők próbáját ?!
virtuális földek, színterápiák, hangzó, belógatott hangszerek stb. és most a Hungrál és a különböző spiris 'jelek' használata.
Utóbbi idők nagy hypejai:SoundMania írta: ↑2023.03.09., csüt. 09:59És gondolom olyat is lehet, ha más példákat ír az ember amik az idő homályába vesztek és csak felhívná a figyelmet , hogy itt is várjuk meg kiállja -e a termék az idők próbáját ?!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Proaktiv attitűd által vezérelve, azt már eleve alumíniumból készítették, bár lehet hogy hatásos lenne rajta egy demag. Bevallom még nem próbáltam. Előtte elküldöm a GC tápkábelét egy tuningolt bér-beégetős DRES kezelésre. Talán akkor megnyugszom végre hogy a maximumot hozom ki a gépből.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Juliush szakkolléga megint remekül összefoglaltad a lényeget! Személy szerint mindennel szavaddal egyetértek.
Kávés pikírt példám egy irány, hogy így is készíthetnék kávét, és teszelgethetnénk ebben a végtelen utcában, miközben észre sem venném hogy a lényeg mellett (KÁVÉZÁS) pedig elmegyek...

Kávés pikírt példám egy irány, hogy így is készíthetnék kávét, és teszelgethetnénk ebben a végtelen utcában, miközben észre sem venném hogy a lényeg mellett (KÁVÉZÁS) pedig elmegyek...
Szigorúan szubjektív magánvéleményem és tapasztalatom:
- Hosszú évek során azt vettem észre magamon, hogy tendenciózusan azokat a jelenségeket hallom meg, amelyeket valamennyire értem, vagy legalábbis érteni vélem a fizikai hátterét - harmónikusan illeszkedik a világképembe, ha úgy tetszik. A közelmúltban is ért hasonló élmény, a házigazda lelkesen áradozott egy olyan változásról, amelynek a háttere számomra érthetetlen volt és nem is hallottam semmi különbséget.
- Ha hallok is, vagy hallani vélek különbségeket ilyen "ezoterikus kezelések" által, azokat többnyire csak a különbség tettenérésére koncentrálva, ismerős anyagokat ismételgetve, összehasonlítgatva érzékelem, s mint ilyenek eleve szembe mennek a hobbi számomra fontos lényegével, irracionális méretű zenegyűjteményemben vagy épp a streaming szolgáltatók kínálatában történő bolyongással, zenei felfedezések, rácsodálkozások végtelen sorozatával. Túl rövid az életem a folyamatos tesztelgetéshez!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- SoundMania
- V.I.P.
És gondolom olyat is lehet, ha más példákat ír az ember amik az idő homályába vesztek és csak felhívná a figyelmet , hogy itt is várjuk meg kiállja -e a termék az idők próbáját ?!cables írta: ↑2023.03.09., csüt. 08:00---
Nem akarok bajt hozni a fejemre, de nem tudom megállni, hogy ne írjam be. Nagy kár gúnyt űzni ebből a topikból, mert az audió azon részével foglalkozik, amit tapasztalunk, de MÉG nem értünk. Ahhoz, hogy megértsük ezeket a jelenségeket az kellene, hogy azok, akik próbálták ezeket az eszközöket bátran beírhassák ide a tapasztalatokat. Azt is ha pozitívak, azt is ha saját tapasztalatuk az, hogy nem működnek. Azt nem tartom helyesnek, hogy valaki olyat írjon be, hogy ugyan nem próbálta, de biztosan nem működik.
----
---
Nem akarok bajt hozni a fejemre, de nem tudom megállni, hogy ne írjam be. Nagy kár gúnyt űzni ebből a topikból, mert az audió azon részével foglalkozik, amit tapasztalunk, de MÉG nem értünk. Ahhoz, hogy megértsük ezeket a jelenségeket az kellene, hogy azok, akik próbálták ezeket az eszközöket bátran beírhassák ide a tapasztalatokat. Azt is ha pozitívak, azt is ha saját tapasztalatuk az, hogy nem működnek. Azt nem tartom helyesnek, hogy valaki olyat írjon be, hogy ugyan nem próbálta, de biztosan nem működik.
----
----
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5063
A tamper demag megvolt?
A minap előkezeltem a Mazzer garatába kimért 21,5g-nyi indian monsooned malabart babot hegyikristállyal, majd a finombeállított őrlést és tamperelést követően a GC kazánja fölé megfelelő tájolással elhelyezett sungit piramissal tisztítottam és harmonizáltam a rendszer egészét. Naked karral mentünk ezúttal is, hogy lássuk mi is történik.
Az eredmény?
Egy simább, ízben és karakterben gazdagabb, szinte már már a korábbihoz képest szinteket ugrott shot. A crema mennyisége 100%-al lett több. A gőz ereje nőtt, a flat white tejkrémje optimális állagot hozott (végre).
Kíváncsi lennék milyen lenne az eredmény néhány szett hungrállal.
Az eredmény?
Egy simább, ízben és karakterben gazdagabb, szinte már már a korábbihoz képest szinteket ugrott shot. A crema mennyisége 100%-al lett több. A gőz ereje nőtt, a flat white tejkrémje optimális állagot hozott (végre).
Kíváncsi lennék milyen lenne az eredmény néhány szett hungrállal.

- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Érdemes végighallgatni.Akinek nincs türelme 1:28-tól.A jelenség szerintük is létezik.
https://www.youtube.com/watch?v=FVrwbzx0UV4&t=4838s
https://www.youtube.com/watch?v=FVrwbzx0UV4&t=4838s
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Pontosan milyen osszetetelu anyagbol keszul a Hungral es mik a meretei?ZolaBA írta: ↑2023.03.03., pén. 21:06Remek kérdés, de az igazság az, hogy nem kell kipróblnom minden téglát, hogy pattog-e, pont elég a meglévő ismeretem arra, hogy tudjam a téglak a legritkább esetben pattognak úgy mint egy rugalmas labda. Így van ezzel az eszközzel is, kellően pontos eredményt ad az is, ha az anyaga, formája és mérete alapján ítélem meg.
Természetesen mondhatod erre, hogy akkor nem veszem figyelembe a termék egyedi, hihetetlen és utánozhatatlan csodáját... De. Figyelembe veszem. Mert tudom, hogy ami egyedi, hietetlen és csoda az nem x Ft egy webshopban, hanem hadifegyver vagy kamu![]()
Mire lehet ebbol kovetkeztetni, az eddigi tapasztalataid alapjan? Mi a hatasmechanizmusa? (Van-e egyaltalan, ha nincs neki, akkor miert nem lehet?)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7656
Sokkal egzaktabb, szélesbb körben elterjedt és ismert, akár elismert HiFi eszközökkel kapcsolatban sincs egyetértés, ami a hangi kvalitásait illeti, mitöbb a vélemények a 2 szélsőség között minden ponton megtalálhatóak.
Az örömét szerintem senki sem akarja elvenni a másiknak. Én biztosan nem. Adott estben most pl konkrét számokat írt a bejegyzésben a szerző, azaz hogy 3-400e Ft-ért meg10x-ezi a hifi hangi értékét ez a valami, ami szerintem nem csak "edényke" már, hanem annál "több", ennek vásárlására buzdít. Kell-e ezt komolyan venni? Ha komolyan veszem, hiszen a számok elég egzakt dolgok, akkor az lesz a baj, ha nem veszem komolyan, akkor az. :)
Ha felhasználók külön tudnák választani a minőséget és az ízlést vagy ha úgy tetszik a "nekem tetszést", sokkal könnyebb lenne a kommunikáció, hiszen abba, hogy kinek mi tetszik, nehéz lenne belekötni, ellentétben azzal, ha valaki olyan kijelentéseket tesz, hogy pár mütyür megváltoztatja a Föld forgási irányát, amit nem kell kipróbálni ahhoz, hogy tudjuk, hogy nem igaz.
Az örömét szerintem senki sem akarja elvenni a másiknak. Én biztosan nem. Adott estben most pl konkrét számokat írt a bejegyzésben a szerző, azaz hogy 3-400e Ft-ért meg10x-ezi a hifi hangi értékét ez a valami, ami szerintem nem csak "edényke" már, hanem annál "több", ennek vásárlására buzdít. Kell-e ezt komolyan venni? Ha komolyan veszem, hiszen a számok elég egzakt dolgok, akkor az lesz a baj, ha nem veszem komolyan, akkor az. :)
Ha felhasználók külön tudnák választani a minőséget és az ízlést vagy ha úgy tetszik a "nekem tetszést", sokkal könnyebb lenne a kommunikáció, hiszen abba, hogy kinek mi tetszik, nehéz lenne belekötni, ellentétben azzal, ha valaki olyan kijelentéseket tesz, hogy pár mütyür megváltoztatja a Föld forgási irányát, amit nem kell kipróbálni ahhoz, hogy tudjuk, hogy nem igaz.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés