Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

cserkesz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 184

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: cserkesz »

Ha Synology NAS-od van, használd az Audio Stationt. Nincs natív, Windows alá telepíthető változata, viszont beállíthatsz neki egyéni felhasználói kezdőlapot és akkor a böngészőben teljes lapon fog megnyílni, nem kell az eléréséhez bejelentkezned a NAS kezelőfelületére. Ha az Audio Station lapodat berakod a böngészőben a könyvjelzők közé egy kattintással megnyithatod a felületét. Az Audio Station a legtöbb OpenHome renderer hálózati lejátszóval hibátlanul működik.

Ehhez először engedélyezned kell a felhasználói fiókodnak a Felhasználói kezdőlapot:

Majd:

eddig köszi, tovább hogyan? megtennéd, hogy priviben az audio station beállitását is megmutatod?

cserkesz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

jriver, foobar, mediamonkey, vlc, stb... elvileg még a windows media playert is be lehet erre idomítani.
én csak a media playerről tudok. a jrivernek nem találok beállitást külsö lejátszóra

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

gondolom az mka-ról beszélünk. az utóbbi időben én is leszedtem róla az 5.1-et.
más: tudtok windows alól önálló streamelő progit, ami a network playerbe küldi a nas file-okat? nem akarom mindig a telefonomat használni, különösen, ha a géppel dolgozok. kézenfekvő, hogy onnan indítsam a zenét is. csak a windows media playert találtam, más kliens progit nem.

jriver, foobar, mediamonkey, vlc, stb... elvileg még a windows media playert is be lehet erre idomítani.

gyszabolcs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 42

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gyszabolcs »

tudtok windows alól önálló streamelő progit, ami a network playerbe küldi a nas file-okat? nem akarom mindig a telefonomat használni, különösen, ha a géppel dolgozok. kézenfekvő, hogy onnan indítsam a zenét is. csak a windows media playert találtam, más kliens progit nem.

Ha Synology NAS-od van, használd az Audio Stationt. Nincs natív, Windows alá telepíthető változata, viszont beállíthatsz neki egyéni felhasználói kezdőlapot és akkor a böngészőben teljes lapon fog megnyílni, nem kell az eléréséhez bejelentkezned a NAS kezelőfelületére. Ha az Audio Station lapodat berakod a böngészőben a könyvjelzők közé egy kattintással megnyithatod a felületét. Az Audio Station a legtöbb OpenHome renderer hálózati lejátszóval hibátlanul működik.

Ehhez először engedélyezned kell a felhasználói fiókodnak a Felhasználói kezdőlapot:

Majd:

cserkesz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

gondolom az mka-ról beszélünk. az utóbbi időben én is leszedtem róla az 5.1-et.
más: tudtok windows alól önálló streamelő progit, ami a network playerbe küldi a nas file-okat? nem akarom mindig a telefonomat használni, különösen, ha a géppel dolgozok. kézenfekvő, hogy onnan indítsam a zenét is. csak a windows media playert találtam, más kliens progit nem.

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Glider »

"utana meg letoltest kovetoen a letoltok 80%-a szedi szet a kontenert, mert nincs szuksege a masik hangsavra, vagy eppen nem azt akarja hallgatni"

erről szólana valaki bővebben?
üdv: glider
A jó Hi-Fi...az varázslat.

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Glider »

A jó Hi-Fi...az varázslat.

cserkesz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

érdekes, hogy az oppot pl nem zavarja. már a kezelőprogramját. kicsit értetlenül állok, miért nem teszik ezt más programok is.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

sziasztok! nem tudom, volt-e már szó erről, nem értem a végére a topiknak még: olyan ios kezelő softwaret keresek, ami a cue playlistet kezeli. egy rakat cd-m van flac-ban szerveren, de a hálózatin mindig előről kezdi a lejátszást, nem tudok a cd-be beletekerni. csak m3u-t ismerő progikat találtam, a cue-t egyik sem kezeli, csak akkor, ha a ipadon, vagy iphoneon játsza le a zenét. emiatt fel kellene daraboljam a nagy flac-et, amitől meg a gapless lejátszás megy tönkre. őtlet?

A Cuesheet + egybe FLAC rippeket a legtöbb lejátszó rosszul kezeli, nem is értem miért rippelnek sokan így a gapless playback lejátszók korában, én mindig feldarabolom.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

sziasztok! nem tudom, volt-e már szó erről, nem értem a végére a topiknak még: olyan ios kezelő softwaret keresek, ami a cue playlistet kezeli. egy rakat cd-m van flac-ban szerveren, de a hálózatin mindig előről kezdi a lejátszást, nem tudok a cd-be beletekerni. csak m3u-t ismerő progikat találtam, a cue-t egyik sem kezeli, csak akkor, ha a ipadon, vagy iphoneon játsza le a zenét. emiatt fel kellene daraboljam a nagy flac-et, amitől meg a gapless lejátszás megy tönkre. őtlet?

Normális lejátszón amelyik tudja a gapless palyback-et, attól hogy feldarabolod, még nem lesz szünet a track-ek között.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

cserkesz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: sony309 »

S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Üdv!

Tudsz erről picit bővebben írni?
Bár Digi a szolgáltatóm, de hálózati lejátszás esetén problémákkal küzdök, ami előtte nem volt és nem változott a hálózatomban semmi!

Köszönöm előre is!

https://logout.hu/bejegyzes/adika4444/h ... ldo_s.html
BARTIMEX AUDIO Honlap

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: sony309 »

Esetleg érdemes megpróbálni beállítani a routeren a szolgáltató default DNS szervere helyett a Google publikus DNS szerverét. Korábban ez segített néhány felhasználónal t-home hálózatokon streamelési problémákon.
Üdv!

Tudsz erről picit bővebben írni?
Bár Digi a szolgáltatóm, de hálózati lejátszás esetén problémákkal küzdök, ami előtte nem volt és nem változott a hálózatomban semmi!

Köszönöm előre is!
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Ha megoldódik majd oszd meg velünk. Kiváncsi lennék mi okozhatja. Esetleg kipróbáltad már másik hálózaton?

Esetleg érdemes megpróbálni beállítani a routeren a szolgáltató default DNS szervere helyett a Google publikus DNS szerverét. Korábban ez segített néhány felhasználónal t-home hálózatokon streamelési problémákon.
BARTIMEX AUDIO Honlap

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: BLX »

Firmware természetesen a legújabb. A modem az új, reklámozott Connect Box. Egyébként sokkal butább, mint a régi. Nem tud tartalomszűrést, wifi nem kapcsolható ki, vendég hálózat manuálisankapcsolható ki-be stb.
Szóval az általad megadott jhibalehetőségek kilőve.

Ha megoldódik majd oszd meg velünk. Kiváncsi lennék mi okozhatja. Esetleg kipróbáltad már másik hálózaton?

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Ha a net sebessége rendben van, esetleg próbáld meg frissíteni a Yamaha eszközt. Lehet, hogy újabb firmware-rel jobban fog viselkedni.
Nekem papíron a tiednél gyengébb net kapcsolatom van, de a Yamaha RN500 jól hasít az online Bartókkal és hasonlókkal.

Ha régi a szolgáltató modeme, kérj belőle újabb és gyorsabb készüléket. Lehet az is segítehet. Én is kértem egy újabb korszerűbb modem/router kombót.

Firmware természetesen a legújabb. A modem az új, reklámozott Connect Box. Egyébként sokkal butább, mint a régi. Nem tud tartalomszűrést, wifi nem kapcsolható ki, vendég hálózat manuálisankapcsolható ki-be stb.
Szóval az általad megadott jhibalehetőségek kilőve.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: BLX »

Tisztelt Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni: 
Már a második lejátszóm produkálja azt, hogy netrádión a Bartók adó adása szakadozik.
Igazán nincs összehasonlítási alapom, mert a hasonló bitrátájú adók (320K) szerintem nem élőben mennek.
Netem elvileg UPC 500Mbps, 200 alá nem megy, természetesen kábelen, minőségi (Audioquest) kábelen csatlakozom.

Az előző készülék Yamaha RN500 volt, most WXC 50. 

Mi lehet az ok, lehet szűrni, lehet emiatt a szolgáltatónál reklamálni? Szerintem egy átlag szerelő azt fogja mondani, hogy nem talált semmit, hallgassam számítógépről...

Ha a net sebessége rendben van, esetleg próbáld meg frissíteni a Yamaha eszközt. Lehet, hogy újabb firmware-rel jobban fog viselkedni.
Nekem papíron a tiednél gyengébb net kapcsolatom van, de a Yamaha RN500 jól hasít az online Bartókkal és hasonlókkal.

Ha régi a szolgáltató modeme, kérj belőle újabb és gyorsabb készüléket. Lehet az is segítehet. Én is kértem egy újabb korszerűbb modem/router kombót.

gianni85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gianni85 »

a 119$ éves és 499$ örökéletű hozzáférési díj nem bejövős (vagyis inkább nem opció)
azért utánaolvasok, köszi

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Patice »

Sziasztok!
Hátha a tapasztaltak tudnak segíteni. Adott egy Raspi-s Allo DigiOne, és érdeklődnék, hogy össze lehet-e hozni Tidal-lal. Amit tudok:
Az Allo board DietPI/Volumio/Max2Play OS-eken működik a gyártó szerint. 20 perc guglizás alatt nem találtam hivatalos plugin-es megoldást egyikre se. Volumio állítólag rajta van a témán. Én Max2Play OS-t használok, az tud futtatni Squeezebox Servert/Lejátszót, tud Airplay-t, tud DLNA-t. Ezek közül bármelyik megoldással használható Raspin valahogy Tidal (ne adj Isten Master) streamingre?

Roon?

gianni85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gianni85 »

Sziasztok!
Hátha a tapasztaltak tudnak segíteni. Adott egy Raspi-s Allo DigiOne, és érdeklődnék, hogy össze lehet-e hozni Tidal-lal. Amit tudok:
Az Allo board DietPI/Volumio/Max2Play OS-eken működik a gyártó szerint. 20 perc guglizás alatt nem találtam hivatalos plugin-es megoldást egyikre se. Volumio állítólag rajta van a témán. Én Max2Play OS-t használok, az tud futtatni Squeezebox Servert/Lejátszót, tud Airplay-t, tud DLNA-t. Ezek közül bármelyik megoldással használható Raspin valahogy Tidal (ne adj Isten Master) streamingre?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nem annak a nevén van akitől én vettem. A készülékben lévő e-mail címre írtam már de az visszapattan.
Érdeklødj a Logitch-nél, hátha mákod lesz.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Tisztelt Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni: 
Már a második lejátszóm produkálja azt, hogy netrádión a Bartók adó adása szakadozik.
Igazán nincs összehasonlítási alapom, mert a hasonló bitrátájú adók (320K) szerintem nem élőben mennek.
Netem elvileg UPC 500Mbps, 200 alá nem megy, természetesen kábelen, minőségi (Audioquest) kábelen csatlakozom.

Az előző készülék Yamaha RN500 volt, most WXC 50. 

Mi lehet az ok, lehet szűrni, lehet emiatt a szolgáltatónál reklamálni? Szerintem egy átlag szerelő azt fogja mondani, hogy nem talált semmit, hallgassam számítógépről...

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: wigand »

Nem annak a nevén van akitől én vettem. A készülékben lévő e-mail címre írtam már de az visszapattan.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok, Squeeezebox Classic regisztrációját szeretném törölni, ill. újra regisztrálni. A régi címhez, amire regisztrálva van, nincs hozzáférésem, használtan vettem. Tud valaki segíteni?Kérd meg az eladót hogy törölje a készüléket a fiókjából.És mintha a készüléknél is be kellene jelentkezni... de ez nem biztos.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”