Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- Peger
- V.I.P.

- Értékelés: 133
Re: Hálózati audio lejátszók
Persze az is igaz hogy minden rendszerfüggő
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- Peger
- V.I.P.

- Értékelés: 133
Én azt szoktam mondani, hogy őszintén irigylem a fene jó fülét az ilyen zenehallgatónak. Nem vitatkozom biztos hogy hallható, bár én is most cseréltem swichet, de nem lett más a zene. Szerencsére 
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Lelki szemeim előtt látom a hifi magazinok által elkövetett router/switch teszteket 
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 25
Múlt héten megérkezett a Cisco 2960-8TC switch amit ebay-ről rendeltem.
Azt kell mondanom, hogy egyértelműen hallható a pozitív hangbeli különbség, ha az UPC routerrel hasonlítom össze.
Ebből kifolyólag, ha valaki switch vásárlásán gondolkodik és használtan hozzá tud jutni 50 EUR körül, akkor nincs igazán min agyalni sokáig.
Azt kell mondanom, hogy egyértelműen hallható a pozitív hangbeli különbség, ha az UPC routerrel hasonlítom össze.
Ebből kifolyólag, ha valaki switch vásárlásán gondolkodik és használtan hozzá tud jutni 50 EUR körül, akkor nincs igazán min agyalni sokáig.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Van a közmondás, hogy a hülyeségnél csak az rosszabb, ha akaraterővel párosul :)Quetz írta: ↑2018.09.04., kedd 16:21Azt akartam írni, hogy akkora mértékű pufferelés történik a hálózati átvitel során, hogy nincs különbség aközött, hogy hálózaton vagy SD kártyán juttatjuk el a forrástól a lejátszóig a zene file-t, de látom, hogy a Sony már kihozta az audiophile SD kártyát.Az emberi hiszékenység végtelen...
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

Aszpirin írta: ↑2018.09.04., kedd 11:49A wifi-t mi állítja elő? Ha nem az UPC-router, akkor hogy jut el a Wifi-routeredre az internet?ThorSteinar írta: ↑2018.09.04., kedd 11:39Abszolút jogos amit említesz, de az UPC router kikerülhető, ha a Roon Core-t futtató számítógép wifi-n keresztül kap jelet a Tidal-hoz.
Így jár az, aki nem fogalmaz egzakt módon![]()
Igazad van, a wifi-t természetesen az UPC router állítja elő és a kikerülés alatt arra gondoltam, talán érdemes lehet az audio-ra szánt vezetékes/ethernet hálózatról leválasztani (az UPC routert), mert potenciális zavarforrást jelent(het) a gyenge tápja és a galvanikus kapcsolat miatt is. Mindenesetre megér egy próbát.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
en többször kiprobaltam mar a SB Touch eseteben ha kihuzom a meghajtot (elötte "engedelyt" kerve a geptöl) lejatszas közben, 44.1/16-os zenet még 25-35 masodpercig jatszik, tehat ennyit "valahol pufferol"Quetz írta: ↑2018.09.04., kedd 16:21Azt akartam írni, hogy akkora mértékű pufferelés történik a hálózati átvitel során, hogy nincs különbség aközött, hogy hálózaton vagy SD kártyán juttatjuk el a forrástól a lejátszóig a zene file-t, de látom, hogy a Sony már kihozta az audiophile SD kártyát.Az emberi hiszékenység végtelen...
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Azt akartam írni, hogy akkora mértékű pufferelés történik a hálózati átvitel során, hogy nincs különbség aközött, hogy hálózaton vagy SD kártyán juttatjuk el a forrástól a lejátszóig a zene file-t, de látom, hogy a Sony már kihozta az audiophile SD kártyát.
Az emberi hiszékenység végtelen...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6287
Ez a tipikus esete annak, amikor az analóg jeltovábbításnál jelentkező problémákat a digitálisra is hasonlóképpen értelmezni próbáljuk.avl2 írta: ↑2018.09.04., kedd 08:35aki akarja, azt gondolja: a wifi-t tudja aztan igazan barki es barmi zavarni.
ahogy en gondolkodom: taskaradio, szobai antennaval hasznalt tunernel szerintem igen sokan megélhettek mar, hogy 50cm-rel arrebb teve a keszüleket, az antennat vagy csak siman mi magunk megyünk arrebb 50cm-t, vagy csak a kezünket tesszük arrebb, es valtozik a vetel, zajosabb, kevesbe zajos lesz.
nem tudom a wifi mas-e, annak "hullamait" nem tudja-e hasonloan barmi modositani es mit kezd avval a vevö ? vagy ez "digitalis", azaz, amig a zavar egy szint alatt van, addig megoldja a rendszer, ha meg felette, akkor nem tudja megoldani, de akkor semmi hasznos jel sincs ?
Igen, a kulcsszó a "digitális".
A WiFi rádiójele ugyanúgy zavarható (sőt, még jobban), mint bármilyen egyéb rádióadó. De amikor WiFi-n streamelsz zenét (saját vagy internetes kiszolgálóról), az nem úgy "érkezik", mint az analóg rádión (megjegyzem, analóg műsorszórásban is van néhány, egymástól alapjaiban eltérő megoldás...).
Anélkül, hog belemenjünk a dolog mélységeibe (ami nagyon összetett, sokkal de sokkal bonyolultabb, mint a szobai antennával használt rádiótuner esete), maradjunk annyiban, hogy a WiFi-n a rádiójel minősége alapvetően az adatátviteli sebességet befolyásolja. Ha rossz (gyenge vagy zavart) a vétel, akkor alacsonyabb lesz az átviteli sebesség, extrém esetben teljesen leáll az átvitel. Ha az átviteli sebeség a lejátszó folyamatos "adattal való etetéséhez" való sebesség alá csökken, akkor a lejátszó "éhezni kezd", ami úgy jelentkezik, hogy a zene meg-meg áll néhány másodpercre, vagy teljesen le is áll.
Ha a WiFi-n viszont elég gyorsan érkezik a (digitálisan kódolt) zene, akkor a lejátszott zene minőségét nem fogja befolyásolni a WiFi rádiójelének minősége (ami annyira lehet még "szar", hogy biztosítsa a megkívánt adatátviteli sebességet). A WiFi rádiójel vivőfrekvenciája pedig olyan magas (gigahertzes tartomány), ami, ha okoz is valamilyen indukált zajt a lejátszó oldalán, az már tényleg semmilyen módon emberi füllel (de még denevérfüllel sem) nem észlelhető.
Ebből a szempontból a (mindig elégséges sebességű) WiFi-kapcsolat elvileg még jobb is, mint az ethernet kábelen folyó, ugyanis WiFi esetében nem áll fell galvanikus kapcsolat a forrás és a lejátszó között...
Tévedés joga részemről fenntartva, ha hülyeség amit írtam, az okosabbak kijavítanak (legalább tanulok belőle).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

A wifi-t mi állítja elő? Ha nem az UPC-router, akkor hogy jut el a Wifi-routeredre az internet?ThorSteinar írta: ↑2018.09.04., kedd 11:39Abszolút jogos amit említesz, de az UPC router kikerülhető, ha a Roon Core-t futtató számítógép wifi-n keresztül kap jelet a Tidal-hoz.
Szerintem ez a jogos észrevétel.ThorSteinar írta: ↑2018.09.04., kedd 11:39Már kérdés hogy van-e értelme ennyire "túltolni" a dolgokat, mert a Roon nekem úgyis mindent felkonvertál, így inkább azután kellene minél tisztább jelúton továbbítani az adatfolyamot a hálózati audio adapter felé.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

Ha Tidalról hallgatsz zenét - nem tudod kiiktatni az UPC rutert. Még egy plusz switch beiktatása valószínűleg csak rontani fog. Én így tapasztaltam. Ellenben UPC-be egy jó tápegység üdvözítő lehet..Töki írta: ↑2018.09.03., hétf. 22:33Nálam a rendszer úgy néz ki, hogy egy PC-n fut a Roon Core (Tidal integrációval), ami mindent felkonvertál 384 kHz PCM-re, majd ez az adatfolyam (fog) a switchen keresztül eljutni egy hálózati audio adapterbe (SOtM sMS-200ultra), ami bitperfektté alakítja a Roon-ból érkező adatfolyamot (ami elméletileg már bitperfekt) és aztán továbbküldi a DAC-ba. Na ennek az útvonalnak a megtételéhez szeretném kiiktatni a UPC routert. Hogy mitől lesz (vagy lehet) jobb a hang az függhet a beépített táptól (szemben a szokásos AC adapterrel), függhet az adatfolyam jobb minőségű továbbításától. Majd kiderül... Ha nincs változás a hangban, akkor még mindig lesz egy felső kategóriás switchem
![]()
[/quote]
Abszolút jogos amit említesz, de az UPC router kikerülhető, ha a Roon Core-t futtató számítógép wifi-n keresztül kap jelet a Tidal-hoz. Már kérdés hogy van-e értelme ennyire "túltolni" a dolgokat, mert a Roon nekem úgyis mindent felkonvertál, így inkább azután kellene minél tisztább jelúton továbbítani az adatfolyamot a hálózati audio adapter felé.
aki akarja, azt gondolja: a wifi-t tudja aztan igazan barki es barmi zavarni.
ahogy en gondolkodom: taskaradio, szobai antennaval hasznalt tunernel szerintem igen sokan megélhettek mar, hogy 50cm-rel arrebb teve a keszüleket, az antennat vagy csak siman mi magunk megyünk arrebb 50cm-t, vagy csak a kezünket tesszük arrebb, es valtozik a vetel, zajosabb, kevesbe zajos lesz.
nem tudom a wifi mas-e, annak "hullamait" nem tudja-e hasonloan barmi modositani es mit kezd avval a vevö ? vagy ez "digitalis", azaz, amig a zavar egy szint alatt van, addig megoldja a rendszer, ha meg felette, akkor nem tudja megoldani, de akkor semmi hasznos jel sincs ?
...en direktben dugom a zenet tarolo egyseget a lejatszo keszülekre (pl. USB pendrive, SD kartya nalam a SB Touch-ban)
nagyon nem allittom, hogy en hallanek wifi vs. radugott usb-s taroloval lejatszasnal különbseget ...de ez ugye könnyen lehet, hogy csak a hallasom/rendszerem eredmenye
Nálam a rendszer úgy néz ki, hogy egy PC-n fut a Roon Core (Tidal integrációval), ami mindent felkonvertál 384 kHz PCM-re, majd ez az adatfolyam (fog) a switchen keresztül eljutni egy hálózati audio adapterbe (SOtM sMS-200ultra), ami bitperfektté alakítja a Roon-ból érkező adatfolyamot (ami elméletileg már bitperfekt
) és aztán továbbküldi a DAC-ba. Na ennek az útvonalnak a megtételéhez szeretném kiiktatni a UPC routert. Hogy mitől lesz (vagy lehet) jobb a hang az függhet a beépített táptól (szemben a szokásos AC adapterrel), függhet az adatfolyam jobb minőségű továbbításától. Majd kiderül... Ha nincs változás a hangban, akkor még mindig lesz egy felső kategóriás switchem 
[/quote]
Ha Tidalról hallgatsz zenét - nem tudod kiiktatni az UPC rutert. Még egy plusz switch beiktatása valószínűleg csak rontani fog. Én így tapasztaltam. Ellenben UPC-be egy jó tápegység üdvözítő lehet..
[/quote]
Ha Tidalról hallgatsz zenét - nem tudod kiiktatni az UPC rutert. Még egy plusz switch beiktatása valószínűleg csak rontani fog. Én így tapasztaltam. Ellenben UPC-be egy jó tápegység üdvözítő lehet..
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

Kabóca írta: ↑2018.09.03., hétf. 21:13Azt még elhiszem, hogy megfelelő körülmények között, jó hallású emberek különbséget fedeznek fel két switch hangja között. Azt viszont nem nagyon, hogy egy közbeiktatott plusz eszköz javítana a hangon. Mitől lenne jobb így mint közvetlen az upc routerből? Ha kevés a port a több készülék miatt (pc-k, nyomtató, okos tv stb.), csatlakozhatnak azok a switch-en, zenére maradhatna a router többi portja.ThorSteinar írta: ↑2018.09.03., hétf. 19:48Ez a switch dolog engem sem hagy nyugodni és biztosan lehet benne valami...
A SOtM nemrég dobta piacra a saját megoldását, az UpTone pedig már vagy fél éve dolgozik a saját termékén.
Több külföldi fórumon olvastam, hogy a piacon fellelhető "alap" switch-ek között hangbéli különbséget fedeztek fel audiofil körökben.
Az egyik típus igencsak jó hangú állítólag, így többen ezt használják: Cisco WS-C2960-8TC-L
Utolsó magyarországi ismert ára 124.000 HUF volt anno (2013-ban), de most 18.000-19.000 körül kapható használtan az ebay-en. Mivel éppen híján vagyok 1-2 port helynek a UPC routere miatt és switch vásárlását terveztem, így ma rendeltem egy ilyen "jó hangú" használt Cisco-t. Kíváncsi vagyok hallható különbség lesz-e.
Ennek a 8 portos változatnak még nincs ventillátora (a 24 portosnak már van, így az inkább elkerülendő) és úgy láttam van benne egy tisztességes kapcsolóüzemű tápegység.
Egy dedikált, zenehallgatásra optimalizált switch biztosan jobb megoldás, de abban az esetben úgy 10x-20x árkülönbségről is beszélhetünk ehhez képest.
Nálam a rendszer úgy néz ki, hogy egy PC-n fut a Roon Core (Tidal integrációval), ami mindent felkonvertál 384 kHz PCM-re, majd ez az adatfolyam (fog) a switchen keresztül eljutni egy hálózati audio adapterbe (SOtM sMS-200ultra), ami bitperfektté alakítja a Roon-ból érkező adatfolyamot (ami elméletileg már bitperfekt
- Aszpirin
- V.I.P.

Hehe, én is... Asszem be kellene szerezzünk egy audiofil WiFi-routert, na.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9696
Meg jó, hogy wifi-t használok... 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Aszpirin
- V.I.P.

Mondjuk attól, hogy ha az “audiofil” switchre kötöd a hálózati lejátszót meg a kiszolgálódat is, amiről veszi a zenefájlokat a hálózati lejátszó, akkor semmi oka annak, hogy a LAN-on folytatott kommunikációd ármenjen az UPC routerén. Az csak az internetről streamelt cuccokhoz kell, meg persze az internetezéshez.Kabóca írta: ↑2018.09.03., hétf. 21:13Azt még elhiszem, hogy megfelelő körülmények között, jó hallású emberek különbséget fedeznek fel két switch hangja között. Azt viszont nem nagyon, hogy egy közbeiktatott plusz eszköz javítana a hangon. Mitől lenne jobb így mint közvetlen az upc routerből? Ha kevés a port a több készülék miatt (pc-k, nyomtató, okos tv stb.), csatlakozhatnak azok a switch-en, zenére maradhatna a router többi portja.
Mondom ezt úgy, hogy erősen szkeptikus vagyok vannak az audiofil switch-csel kapcsolatban... de ha mégis van “audiofil” switch, akkor ezzel kiiktatod az otthoni lejátszásból a gagyi UPC routert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2018.09.03., hétf. 21:47-kor.
Azt még elhiszem, hogy megfelelő körülmények között, jó hallású emberek különbséget fedeznek fel két switch hangja között. Azt viszont nem nagyon, hogy egy közbeiktatott plusz eszköz javítana a hangon. Mitől lenne jobb így mint közvetlen az upc routerből? Ha kevés a port a több készülék miatt (pc-k, nyomtató, okos tv stb.), csatlakozhatnak azok a switch-en, zenére maradhatna a router többi portja.ThorSteinar írta: ↑2018.09.03., hétf. 19:48Ez a switch dolog engem sem hagy nyugodni és biztosan lehet benne valami...
A SOtM nemrég dobta piacra a saját megoldását, az UpTone pedig már vagy fél éve dolgozik a saját termékén.
Több külföldi fórumon olvastam, hogy a piacon fellelhető "alap" switch-ek között hangbéli különbséget fedeztek fel audiofil körökben.
Az egyik típus igencsak jó hangú állítólag, így többen ezt használják: Cisco WS-C2960-8TC-L
Utolsó magyarországi ismert ára 124.000 HUF volt anno (2013-ban), de most 18.000-19.000 körül kapható használtan az ebay-en. Mivel éppen híján vagyok 1-2 port helynek a UPC routere miatt és switch vásárlását terveztem, így ma rendeltem egy ilyen "jó hangú" használt Cisco-t. Kíváncsi vagyok hallható különbség lesz-e.
Ennek a 8 portos változatnak még nincs ventillátora (a 24 portosnak már van, így az inkább elkerülendő) és úgy láttam van benne egy tisztességes kapcsolóüzemű tápegység.
Egy dedikált, zenehallgatásra optimalizált switch biztosan jobb megoldás, de abban az esetben úgy 10x-20x árkülönbségről is beszélhetünk ehhez képest.
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

Ez a switch dolog engem sem hagy nyugodni és biztosan lehet benne valami...
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Szerencsére akarhatom hallani 20 euróértis 
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9696
Aki hallani akarja, az hallani is fogja...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
wittao írta: ↑2018.09.01., szomb. 14:59https://forums.naimaudio.com/topic/aqvo ... -switch-se
”I read in last stereophile magazine a review of the aqvox se ethernet switch. This switch costs 800 euros ( around 750 GBP) and is an upgrade over the d-link switch. The reviewer could not detect a significative difference vs the 30 dollars d link. He used a merging nadac streaming player dac ( 13k). I think i saved my money.....”
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Dehátmosmé'
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Tesztelték és nem találtak különbséget a 20 euros és drága verzió között. Vettem is gyorsan egy 20 euros verziót.Indy írta: ↑2018.08.31., pén. 14:42Ez a switch amúgy 20 euró, a "mod" előtti állapotban.-KP- írta: ↑2018.08.31., pén. 12:35Aki ezt megveszi ezer euróért, az meg is érdemli :)Voyager írta: ↑2018.08.30., csüt. 18:13Audiophile switch
With AQVOX you will find audio products which fulfill the highest audiophile requirements!
Ez is olyan lehet, mint a Maresi.
http://www.myhifishop.de/
![]()
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front