Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1642
Cd játszók
Próbálj ki mondjuk egy NAD 5100-as játékost. PCM 56, Burr Brown dac, nagyon finom hang és jól passzol az MF-hez.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
-
Vendég
Cd játszók
Szívesen.
Hát köszi ez jó!
Amúgy továbbra sem tudom mi a PRaT,és az Arcam cd23-as hangkategória.
A hangkategória azt jelenti,hogy nem igazán passzolna mondjuk egy Musical
Fidelity m6 és Eggleston Works fountaine által alkotott rendszer részeként.Mármint a philips cd160.
Cd játszók
Hát köszi ez jó!
Szívesen.
-
Vendég
Cd játszók
Rosszul gondolod.
Hát köszi ez jó!
Amúgy továbbra sem tudom mi a PRaT,és az Arcam cd23-as hangkategória.
A hangkategória azt jelenti,hogy nem igazán passzolna mondjuk egy Musical
Fidelity m6 és Eggleston Works fountaine által alkotott rendszer részeként.Mármint a philips cd160
Cd játszók
,de a fiatalabb tipusok gondolom egy hajszállal már valószínű jobbak.
Rosszul gondolod.
-
Vendég
Cd játszók
Nem tudom mi a PRaT.És azt sem milyen kategóriájú hang a cd23-as Arcam.Végül is hangkategóriákról még nem hallottam konkrétan.
Továbbá lenne még egy philips cd371-es,amit eladásra kínáltak.Hangja a 160-hoz képest?
Mindkettőben 1541-es chip van.
Ahogy olvastam a hifi-piacot,arra gondoltam,vennék egy olyan cd játszót is ami 16 bites chippel szerelt és alapból nem alkalmazott túlmintavételt.
Ilyen készülékekre,chipekre kaphatnék példát az újság csak annyit ír távol-keleti gyártók.
Ja még valami.A dutchaudioclassics listájában a cd160-al több megegyező dac és szűrő van
a későbbi tipusokban is.Gondolom tényleg jó ez a párosítás,de a fiatalabb tipusok gondolom egy hajszállal már valószínű jobbak.
Cd játszók
hifista1
Bocsánat, lehet nem figyeltem, de mennyit szánnál rá?
-
Vendég
Cd játszók
Az, hogy mit írnak le egy dolog. A legjobb az lenne, ha meghallgatnád ezeket a készülékeket és Te döntenéd el melyik tetszik jobban. A 160-as árához képest kiválóan teljesít, a Pioneer egy lapon nem említhető vele. A Pioneer "szabdalja" a zenét, a kis Philips meg jól összerakja ( PRaT ). Érted mire gondolok? Természetesen a helyén kell kezelni a dolgot, mert pl egy CD23-as Arcam - amit megkapsz 200 alatt - már más kategóriájú hang, de kérdés, hogy akarsz/tudsz-e érte annyit adni.
Nem tudom mi a PRaT.És azt sem milyen kategóriájú hang a cd23-as Arcam.Végül is hangkategóriákról még nem hallottam konkrétan.
Továbbá lenne még egy philips cd371-es,amit eladásra kínáltak.Hangja a 160-hoz képest?
Mindkettőben 1541-es chip van.
Ahogy olvastam a hifi-piacot,arra gondoltam,vennék egy olyan cd játszót is ami 16 bites chippel szerelt és alapból nem alkalmazott túlmintavételt.
Ilyen készülékekre,chipekre kaphatnék példát az újság csak annyit ír távol-keleti gyártók.
-
Vendég
Cd játszók
Nekem 1 bites un. bitstream-es Philips van 920-as.
Volt nálam DAC már pár, viszonylag egyszerű A-B tesztet lehet csinálni, a Philips sztereo kimenete az erősítő CD bemenetébe, a Philips digit kimenete a DAC-ba és abból -ugyanazzal az IC kábellel- az erősítő egy másik vonalszintű bemenetébe dugva.
Aztán már csak a két bemenet között kell váltani. Szerencsére a szintek hála a szabványnak stimmeltek, hallható jelentős hangerőkülönbség egyik esetben sem volt. A szintek stimmeltek.
És nekem minden esetben a Philips saját hangja sokkal jobban tetszett bár nem ez a jó kijelentés erre.
Valahogy a magasai szebbek voltak a tere szélesebb a mélye is más.
szóval az összkép az jobb volt
Persze ezek nem milliós DAC-ok voltak, de mindegyik a Philips árának többszörösébe került (annak fényében, hogy nemrég sikerült még egyet vennem ha másra nem pótalkatrésznek )
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6570
Cd játszók
Ezt magyarázom én is...Meg kell hallgatni!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Cd játszók
A hifi-piac 16. számában olvastam,hogy mikor kijöttek az első 16 bites chippel
szerelt cd játszók,többen kijelentették: a 14 bites oversampling jobb volt.Továbbá
leírja,a túlmintavételt a philips találta ki a 14 bites dac-hoz,hogy elérjék a japán
16 bites chipek dinamikáját.
A philips cd160-ról,meg azt olvastam a világ legjobbjai közt van.nekem egy picit hihetetlen
a többszázezres gépekhez képest.
most egy pioneer pd s505 van.Nem tudom attól jobb-e?És ha jobb miben.
Az, hogy mit írnak le egy dolog. A legjobb az lenne, ha meghallgatnád ezeket a készülékeket és Te döntenéd el melyik tetszik jobban. A 160-as árához képest kiválóan teljesít, a Pioneer egy lapon nem említhető vele. A Pioneer "szabdalja" a zenét, a kis Philips meg jól összerakja ( PRaT ). Érted mire gondolok? Természetesen a helyén kell kezelni a dolgot, mert pl egy CD23-as Arcam - amit megkapsz 200 alatt - már más kategóriájú hang, de kérdés, hogy akarsz/tudsz-e érte annyit adni.
-
Vendég
Cd játszók
A hifi-piac 16. számában olvastam,hogy mikor kijöttek az első 16 bites chippel
szerelt cd játszók,többen kijelentették: a 14 bites oversampling jobb volt.Továbbá
leírja,a túlmintavételt a philips találta ki a 14 bites dac-hoz,hogy elérjék a japán
16 bites chipek dinamikáját.
A philips cd160-ról,meg azt olvastam a világ legjobbjai közt van.nekem egy picit hihetetlen
a többszázezres gépekhez képest.
most egy pioneer pd s505 van.Nem tudom attól jobb-e?És ha jobb miben.
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 47
Cd játszók
Hali,
Tudtok ajánlani bp-n valami megbízható cd lejátszó szervizt? Vettem egy játékost és néha akad, nem tudom mennyire eccerű a javíttatása, vagy inkább vigyem vissza.(?)
Köszi
Nekem a www.soneraudio.com javoította meg.
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
-
Vendég
Cd játszók
Nekem meg egy olyan logikusnak tűnő kérdésem van, hogy egyáltalán tisztában vagy-e, mit írtál?
Feltehetőleg túlmintavételezés nélküli dac áramkört tartalmazó cd-re gondoltál. NOS -NonOverSampling, amely dac csipeknek nemcsak előnyük, de komoly hátrányuk is van, ami miatt a nagyrészüket nem is gyártják már. A műszaki különbségeket most nem részletezem itt, akit érdekel, utánanéz. Hangra meg mindenki azt hallgat, amit akar, de ne azért azt, mert x meg y itt meg ott azt mondta, hogy az a f@sza és nem más.
Non-oversampling dac,no digital no analog filter.Ez az ethosz leírása.Valami olyasmi van akkor a háttérben:Csak a cd-n lévő zene,semmi mesterséges hozzáadás.Ez a legvalósághűbb!?
De nekem tetszett az ethosz rendszer kétszer is meghallgattam.Persze az Audio note sokkal
jobb volt!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Cd játszók
Az egész cd játszó tda 1543 onnan indult,hogy az Erzsébet királyné úton(Audio note) hallgattam egy rendszert cd zero-otto párosítást.Előtte pedig az Ethosznál voltam.
Mindkét rendszer nagyon tetszett.A zeroban tda1543 nos az ethosz konverterében1541a nos
található.
És olyan logikai kérdésem lenne miért nincs iyen specifikáció,mármint mintavétel és
szűrő nélküli a cd piacon.
Nekem meg egy olyan logikusnak tűnő kérdésem van, hogy egyáltalán tisztában vagy-e, mit írtál?
Feltehetőleg túlmintavételezés nélküli dac áramkört tartalmazó cd-re gondoltál. NOS -NonOverSampling, amely dac csipeknek nemcsak előnyük, de komoly hátrányuk is van, ami miatt a nagyrészüket nem is gyártják már. A műszaki különbségeket most nem részletezem itt, akit érdekel, utánanéz. Hangra meg mindenki azt hallgat, amit akar, de ne azért azt, mert x meg y itt meg ott azt mondta, hogy az a f@sza és nem más.
Cd játszók
Az egész cd játszó tda 1543 onnan indult,hogy az Erzsébet királyné úton(Audio note) hallgattam egy rendszert cd zero-Oto párosítást.Előtte pedig az Ethosznál voltam.
Mindkét rendszer nagyon tetszett.A zeroban tda1543 nos az ethosz konverterében1541a nos
található.
És olyan logikai kérdésem lenne miért nincs iyen specifikáció,mármint mintavétel és
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
-
Vendég
Cd játszók
Az egész cd játszó tda 1543 onnan indult,hogy az Erzsébet királyné úton(Audio note) hallgattam egy rendszert cd zero-otto párosítást.Előtte pedig az Ethosznál voltam.
található.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd játszók
Már nem ragaszkodom a 1543-hoz feltétlen.A 1541 is szóba jött.Nézegettem a cd160 is.Valóban
nagyon jó hangja van?Máshol is olvastam:"a világ legjobb cd játszói között van".A két konvertert figyelembe véve,melyik lenne a legjobb választás?
1541-sek:580,581,473,470,465,371,372,373,160 amiket néztem.Plussz a te általad felsoroltak.
A 115,130,140-nek tetszik a mechanikája is.
Bocsánat az összetett kérdésért.
Nem hallgattam össze mindet,így konkrét típusszámra nem tudom neked lebontani,de:egy éve hallgatok egy Marantz CD72mkIIse-t (CDM 4/19 mecha+ TDA1547+SAA7350-> DAC7 a belvilága)és amikor a CDM0-ra és CDM1-re kihegyezett cimborám Marantz CD73-asát (CDM 0 mecha+2xTDA 1540D+SAA7030 a belvilága)elhoztam 1-2 hétre meghallgatni azért tudott a 73-as meglepetéseket okozni jó pár zenével.Valahogyan meg kellene hallgatnod őket saját rendszerben,hogy eldönthesd melyik hangzás a jobb számodra.Most van egy CD65-ös Marantz az apróban (ami ugye gyakorlatilag egy Philips CD160 Marantzba öltöztetve-igaz néhány helyen azért ha jól tudom kicsit drágább alkatrészt alkalmaztak,de a "veleje" ugyanaz)-elég jó hang lehet.Ha pedig mindenképp olcsóbb megoldásra vágysz akkor ki kell várni egy eladó 160-ast.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nzt-cd-65/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
Vendég
Cd játszók
Ha mindenképp TDA1543 a kritérium (bár a dbrnsk kolléga által említett 1541 sokak szerint jobb hangot produkál),akkor ezeket a típusokat keresd a Philips játékosok közül:115,130,140,482,500,502,600,604,610,614.ezek mind CDM4 mechanikásak,nem kell félni a koruktól-időtállő cuccok ezek.Ha szűrőtleníteni és túlmintavételezés nélkülivé (NOS-osítás) szeretnéd tenni őket akkor pedig mind írtam keresd tunerman-t,ő nagy szakértője ezeknek a régebbi Philips masináknak!
Már nem ragaszkodom a 1543-hoz feltétlen.A 1541 is szóba jött.Nézegettem a cd160 is.Valóban
nagyon jó hangja van?Máshol is olvastam:"a világ legjobb cd játszói között van".A két konvertert figyelembe véve,melyik lenne a legjobb választás?
1541-sek:580,581,473,470,465,371,372,373,160 amiket néztem.Plussz a te általad felsoroltak.
A 115,130,140-nek tetszik a mechanikája is.
Bocsánat az összetett kérdésért.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd játszók
Én már 2 éve 8SE-t használok,most gondoltam,hogy CD5i-re váltok.Ezért kérdeztem,hogy mennyire más a hangja.Naim-ot naim-hoz nagyon ajánlják de sajna nincs lehetőségem meghallgatni.
Igen, főleg a Naim-re és a Rega-ra mondják,hogy saját rendszerben sokkal jobban ki tudják futni magukat.
Cd játszók
Arcam Alpha 8SE
80%-a műanyag
Én már 2 éve 8SE-t használok,most gondoltam,hogy CD5i-re váltok.Ezért kérdeztem,hogy mennyire más a hangja.Naim-ot naim-hoz nagyon ajánlják de sajna nincs lehetőségem meghallgatni.
Lumin T2 ---->Gato Amp150 ---->Opera Quinta Se
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd játszók
Köszi a segítséget,írnál egy,két vagy több tipust,ami a többi feltételnek megfelel.
A gépre max. 20 ezret szánok.
Ha mindenképp TDA1543 a kritérium (bár a dbrnsk kolléga által említett 1541 sokak szerint jobb hangot produkál),akkor ezeket a típusokat keresd a Philips játékosok közül:115,130,140,482,500,502,600,604,610,614.ezek mind CDM4 mechanikásak,nem kell félni a koruktól-időtállő cuccok ezek.Ha szűrőtleníteni és túlmintavételezés nélkülivé (NOS-osítás) szeretnéd tenni őket akkor pedig mind írtam keresd tunerman-t,ő nagy szakértője ezeknek a régebbi Philips masináknak!
Cd játszók
Köszi a segítséget,írnál egy,két vagy több tipust,ami a többi feltételnek megfelel.
Vegyél vaterán 8-10 ezerért egy Philips CD 160-ast, a maradékból meg lemezeket. Mondjuk abban TDA1541 van ( szerencsére ), alapból egy óriásölő masina, de kiválóan lehet tuningolni is.
-
Vendég
Cd játszók
Szűrő nélkülit nehezen találsz sztem.Ha van egy TDA 1543-as géped ami neked megfelel (mint kiindulási alap), akkor keresd meg tunerman-t itt a fórumon és majd ő elintézi neked a többit.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd játszók
Olyan kérdésem volna,a régi 90-es évek cd játszóival kapcsolatban:
milyen dac van bennük és analóg és digitális szűrőket alkalmaznak-e?
És van-e bennük oversampling-túlmintavételzés?
Most olyan cd keresnék ami philips tda 1543 chipet használ és nincs benne
szűrő és túlmintavételezés.A régebbiek esetleg ilyenek?
Szűrő nélkülit nehezen találsz sztem.Ha van egy TDA 1543-as géped ami neked megfelel (mint kiindulási alap), akkor keresd meg tunerman-t itt a fórumon és majd ő elintézi neked a többit.