Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Hát sajnos nincs mit magyarázni, rengeteg "szürke" lejátszó van, minek hülyíteni a népet...
Én Yamaha-t venném meg mert elegánsabb!

Most CD-játszóról, vagy öltönyről van szó?

Amúgy én is a Philips-re szavazok, a 820 már egy tűrhető szint. A Yamaha CD-k kockahangúak.

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Edy »

A tanács részeként talán megmagyarázhatnád a jóhiszemű kérdezőnek, miért is utálatod tárgyai. Még a végén azt hiszi, hogy rosszat tesz neked, ha bármelyiket megveszi.
Az átlagos lejátszó itt annyit (is) jelent, hogy nem nagyon fogsz markáns különbségeket hallani a kettő között. Mindkettő kipróbált mechanikával rendelkezik (Yamaha: KSS-210; Philips: CDM 12.1), tehát akár még futóműként is tennék rendesen a dolgukat, ha van rajtuk (főleg) digitális vagy optikai kimenet. Én egyébként ezt tartanám szempontnak a vásárláskor, és a legstabilabb gépet venném (a Philips 820-ast, a lengőfejes mechanikával, TDA 1541-es Dac-chippel), és ha később sor kerül rá, egy külső DAC-kal egészítenem ki a rendszert.

Hát sajnos nincs mit magyarázni, rengeteg "szürke" lejátszó van, minek hülyíteni a népet...
Én Yamaha-t venném meg mert elegánsabb!

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Teljesen átlagos lejátszók...én szívből utálom mind a kettőt, de
ha az erősítő Yamaha, akkor a válasz egyértelmű.

A tanács részeként talán megmagyarázhatnád a jóhiszemű kérdezőnek, miért is utálatod tárgyai. Még a végén azt hiszi, hogy rosszat tesz neked, ha bármelyiket megveszi.
Az átlagos lejátszó itt annyit (is) jelent, hogy nem nagyon fogsz markáns különbségeket hallani a kettő között. Mindkettő kipróbált mechanikával rendelkezik (Yamaha: KSS-210; Philips: CDM 12.1), tehát akár még futóműként is tennék rendesen a dolgukat, ha van rajtuk (főleg) digitális vagy optikai kimenet. Én egyébként ezt tartanám szempontnak a vásárláskor, és a legstabilabb gépet venném (a Philips 820-ast, a lengőfejes mechanikával, TDA 1541-es Dac-chippel), és ha később sor kerül rá, egy külső DAC-kal egészítenem ki a rendszert.

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Edy »

Erről a kettőről esetleg valaki pro-kontra? Philipsekről olvastam hogy jók, Yamaháról viszont semmi információm, ellenben ráakadtam egy nagyon szép állapotúra, rendszer szinten az AX-550-es erősítőmhöz jól passzolna.

Teljesen átlagos lejátszók...én szívből utálom mind a kettőt, de
ha az erősítő Yamaha, akkor a válasz egyértelmű.

Vendég

Cd játszók

Yamaha CD-X 590
Philips CD-692

Erről a kettőről esetleg valaki pro-kontra? Philipsekről olvastam hogy jók, Yamaháról viszont semmi információm, ellenben ráakadtam egy nagyon szép állapotúra, rendszer szinten az AX-550-es erősítőmhöz jól passzolna.

Vendég

Cd játszók

Sziasztok!

CD játszó választásában kérném a segítségeteket. 1 hete belefutottam egy Infinity Reference 30-as hangfalba, régebben volt szerencsém meghallgatni, beleszerettem, megvettem. Ehhez jött most egy Yamaha AX-550-es erősítő. Egy lejátszó kéne még, hogy használható is legyen a rendszer.
Elvárásaim a következők lennének: írott CD-t olvassa, távirányíthatóság, áráért kellemes hangzás (nálam ez a melegebbet jelenti, 10.000 Ft környékén), megbízhatóság.

Amiket néztem (ami nem aukciós, ott árral):
Yamaha CD-X 590: jó esztétikai állapot, gyári táv, 10.000 Ft
Philips CD-750: jó esztétikai állapot, CD tálcának kicsit segíteni kell, 8.000 Ft
Philips CD-614: jó esztétikai állapot, gyári táv, 7.000 Ft
Philips CD-624: jó esztétikai állapot, aukciós
Philips CD-720: jó esztétikai állapot, 5.000 Ft
Philips CD-692: jó esztétikai állapot, 8.000 Ft
Philips CD-820: jó esztétikai állapot, gyári táv (plusz 2.000 Ft), 14.000 Ft (összességében kicsit sokallom)
Grundig FineArts CD3: jó esztétikai állapot, aukciós (itt nincs tippem meddig megy el, jelenleg alacsony az ára)

Ha valamelyiket ajánljátok, illetve kerülnétek, pár szóban legyetek szívesek azt is leírni miért, abból is tanulok. Illetve ha van ajánlott ebben az árban, esetleg ötlet, azt is szívesen fogadom.

Köszönettel:
Balázs

Kimaradt: zenéim 90%-a laptopon van, java lossless album formájában. Érdemesebb lenne esetleg egy USB-s DAC-ra beruházni, vagy még mindig jobb CD-re kiírni a lemezeket?

Vendég

Cd játszók

Sziasztok!

CD játszó választásában kérném a segítségeteket. 1 hete belefutottam egy Infinity Reference 30-as hangfalba, régebben volt szerencsém meghallgatni, beleszerettem, megvettem. Ehhez jött most egy Yamaha AX-550-es erősítő. Egy lejátszó kéne még, hogy használható is legyen a rendszer.
Elvárásaim a következők lennének: írott CD-t olvassa, távirányíthatóság, áráért kellemes hangzás (nálam ez a melegebbet jelenti, 10.000 Ft környékén), megbízhatóság.

Amiket néztem (ami nem aukciós, ott árral):
Yamaha CD-X 590: jó esztétikai állapot, gyári táv, 10.000 Ft
Philips CD-750: jó esztétikai állapot, CD tálcának kicsit segíteni kell, 8.000 Ft
Philips CD-614: jó esztétikai állapot, gyári táv, 7.000 Ft
Philips CD-624: jó esztétikai állapot, aukciós
Philips CD-720: jó esztétikai állapot, 5.000 Ft
Philips CD-692: jó esztétikai állapot, 8.000 Ft
Philips CD-820: jó esztétikai állapot, gyári táv (plusz 2.000 Ft), 14.000 Ft (összességében kicsit sokallom)
Grundig FineArts CD3: jó esztétikai állapot, aukciós (itt nincs tippem meddig megy el, jelenleg alacsony az ára)

Ha valamelyiket ajánljátok, illetve kerülnétek, pár szóban legyetek szívesek azt is leírni miért, abból is tanulok. Illetve ha van ajánlott ebben az árban, esetleg ötlet, azt is szívesen fogadom.

Köszönettel:
Balázs

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Hypo »

A fórum adás-vétel részében van cd/sacd javítás, itt fel tudod venni a szakemberrel a kapcsolatot.

KÖSZIKE

Vendég

Cd játszók

Sziasztok,

Kellene egy kis segítség, egy megbizható CD lejátszó SZERVÍZET vagy szerelőt keresek, már több hónapja semmi.
Egy Vincent CD mechanikaja allt be ttálcát már nem adja ki. Jó lenne ha valaki tudna segiteni itt Budapest környékén, kihez lehetne fordulni?????

Koszonom elore is

A fórum adás-vétel részében van cd/sacd javítás, itt fel tudod venni a szakemberrel a kapcsolatot.

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Hypo »

Sziasztok,

Kellene egy kis segítség, egy megbizható CD lejátszó SZERVÍZET vagy szerelőt keresek, már több hónapja semmi.
Egy Vincent CD mechanikaja allt be ttálcát már nem adja ki. Jó lenne ha valaki tudna segiteni itt Budapest környékén, kihez lehetne fordulni?????

Koszonom elore is

Vendég

Cd játszók

Tiszteletem! remélem , jó helyre írok..

Van nekem, egy denon dcd-1400 cd spílerem, sajnos nem olvas már lemezeket
és próbáltam javíttatni, de nem sikerült.

Mit lehetne ezzel kezdeni? Vagy valakit esetleg érdekelhet alkatrésznek stb..

digital out-os, fix változó kimenet 10 kilós stb,, fain kis gép volt, amíg szóbaállt velem

előre is köszi a tanácsokat.
Üdv Erik

Próbálj itt érdeklődni.

rush4you
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: rush4you »

Tiszteletem! remélem , jó helyre írok..

Van nekem, egy denon dcd-1400 cd spílerem, sajnos nem olvas már lemezeket
és próbáltam javíttatni, de nem sikerült.

Mit lehetne ezzel kezdeni? Vagy valakit esetleg érdekelhet alkatrésznek stb..

digital out-os, fix változó kimenet 10 kilós stb,, fain kis gép volt, amíg szóbaállt velem

előre is köszi a tanácsokat.
Üdv Erik

mr-bond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mr-bond »

Kedves fórumtársak!

Kinek milyen tapasztalatai vannak azt illetően, hogy egy Denon 755 (PCM1702 DAC) jobb-e, miben más egy jó kis TDA-s Sonynál (Sony 950, TDA1541-el, és nem a 1541A-val,ahogy sok dac lista írja)!

Most 950-es Sonym van, érdemes cserélni? Vagy egyáltalán kipróbálni a Denont?

Üdv,
007

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Hu

Olyan 100 e körül kezdődnek régebbi transzportok, sajnos csak elvétve kapható hozzájuk már új mechanika! Vagy átalakíttatsz egy jó mechanikájú cd játszót futóműnek ! Mindenképpen olyat válassz amibe kapható új mechanika, és illeszkedik a dac-od hoz! Pl: Soner audio is csinál cdm9 mechanikás Philipsek átalakítását, és Ethosz is neki saját készítésű transzportjai is vannak stb.!

Üdv!

Szia!
Keresd nyugodtan az említett két manufaktúrát, Sonernél cdm9 philips cd-k et biztosan alakítanak át! Kérj tőlük demót!

Üdv.!

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Olyan 100 e körül kezdődnek régebbi transzportok, sajnos csak elvétve kapható hozzájuk már új mechanika! Vagy átalakíttatsz egy jó mechanikájú cd játszót futóműnek ! Mindenképpen olyat válassz amibe kapható új mechanika, és illeszkedik a dac-od hoz! Pl: Soner audio is csinál cdm9 mechanikás Philipsek átalakítását, és Ethosz is neki saját készítésű transzportjai is vannak stb.!

Üdv!

Köszi!
Melyek azok a mechanikák, amelyekkel érdemes foglalkozni?

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Sziasztok! Még mindig keresnék futóművet!
Viszonylag olcsó és jó futóművet szeretnék venni, olyan 50 ezer ft körül. Digit kimenete legyen mindenféleképpen.
Ha esetleg xlr kimenetes, akkor esetleg drágább is szóba jöhet.
Tudnátok esetleg ajánlani egy két tipust.
Ha itt is lehet ilyen(úgy értem, ha ez is tudja ilyen irányba befolyásolni a hangot) akkor valami keményebb(nem lágy) hangzásvilágú érdekelne. Köszi mindenkinek előre is.

Üdv!

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Sziasztok! Még mindig keresnék futóművet!
Viszonylag olcsó és jó futóművet szeretnék venni, olyan 50 ezer ft körül. Digit kimenete legyen mindenféleképpen.
Ha esetleg xlr kimenetes, akkor esetleg drágább is szóba jöhet.
Tudnátok esetleg ajánlani egy két tipust.
Ha itt is lehet ilyen(úgy értem, ha ez is tudja ilyen irányba befolyásolni a hangot) akkor valami keményebb(nem lágy) hangzásvilágú érdekelne. Köszi mindenkinek előre is.

Vendég

Cd játszók

Igazad van visszanéztem, tényleg ez volt a kérdés. De annyifelé kanyarodott a téma, hogy én már nem is tudtam mi a lényeg, ezért írtam meg a fent leírt véleményem, amivel feltehetően te is egyetértesz ugye?

Nem tudok rá mit mondani, mert a Variable kimenetet én még soha nem is próbáltam hangra összehasonlítani..Én is a fixnek a híve vagyok. De ha emlékeim nem csalnak máskor hallgatózás közben mi is valami hasonló véleményen voltunk.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nem az olt a kérdés, h jobb -e, hanem hogy mi az a Variable

Igazad van visszanéztem, tényleg ez volt a kérdés. De annyifelé kanyarodott a téma, hogy én már nem is tudtam mi a lényeg, ezért írtam meg a fent leírt véleményem, amivel feltehetően te is egyetértesz ugye?
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Régen a CD-ken és a tunereken is volt változtatható kimenet. Az értelme az volt, hogy a többi forrás kimeneti jelszintjéhez is hozzá lehessen állítani. Nekem volt ilyen Onkyo és Tigris jól mondja, hogy a távról a motoros poti állítható.

Persze, hogy a távról is működik. Csak én is abban a tévhitben voltam, hogy az a poti a cd játszó elején csak a fejhallgató hangerejét hivatott vezérelni.
Ezért kerestem volna a készüléken, hogy külön hol lehetne állítani a rca kimenet szintjét.
De most már világos, hogy az a poti (és a távon a állítója) nem csak a fejhallgató hangerejét állítja hanem a rca-nál is ha úgy kötöm rá a erősítőre.
Na, ki is végeztük teljesen ezt a kérdést szerintem.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Régen a CD-ken és a tunereken is volt változtatható kimenet. Az értelme az volt, hogy a többi forrás kimeneti jelszintjéhez is hozzá lehessen állítani. Nekem volt ilyen Onkyo és Tigris jól mondja, hogy a távról a motoros poti állítható.

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Hajba ne kapjatok, annyit nem ér a tudatlanságom.

Vendég

Cd játszók

Nem értem, mit vitatkoztok ezen.A "fixed" kimenet hangminősége általában jobb, tehát a hangerőszabályzást lehetőleg az erősítővel kellene megoldani.

Nem az olt a kérdés, h jobb -e, hanem hogy mi az a Variable

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nem jól szólsz Józsi, nekem is az vezérli a variable kimenetet..Ami a füles hangerejét vezérli arra kimondottan phones levelt szoktak írni! Ez meg output level..

Nem értem, mit vitatkoztok ezen.A "fixed" kimenet hangminősége általában jobb, tehát a hangerőszabályzást lehetőleg az erősítővel kellene megoldani.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Vendég

Cd játszók

A Remote control azt jelenti, hogy ha Onkyo erősítővel összekötöd, akkor azzal együtt tudod távirányítani a cd-t is.
Annak nincs köze a hangerőhöz.
Szerintem a gép elején lévő szabályzónak sincs semmi köze hozzá, mert az csak a fejhallgató hangerejét szabályozza.
A távon kellene lennie hangerő szabályozási lehetőségnek.
A régi Sony játszómnál volt a távon, ott lehetett szabályozni.

Nem jól szólsz Józsi, nekem is az vezérli a variable kimenetet..Ami a füles hangerejét vezérli arra kimondottan phones levelt szoktak írni! Ez meg output level..

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”