Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
-
Vendég
Cd játszók
Nemrég vettem a vateráról egy fisher ad-823-as cd játszót.
Ebben leírás szerint pcm53jp-v chip van két yamaha szűrővel.
ez a chip alapból egy 16 bites nos konverter,ám az gépemben
e helyett ey sanyo lc3517n-20 dac van.Erről nem igazán találtam
számomra értékelhetőt a neten.mit lehet tudni erről?Esetleg
16 bites nos konverter tipuszámokat kérhetnék.
Cd játszók
Egyszer javították, mert lejött a vezeték az infravörös érzékelőről. Megnéztem, de most nem lóg semmi. Ettől függetlenül sanszos, hogy valahol itt kell keresni a hibát.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Cd játszók
Teljesen ad-hoc, hogy a lejátszó veszi-e a jelet.
Volt egy házimozi erősítőm kb 10 éve, na az csinálta ezt. Nagynehezen rászántam magam, szétszedtem és nicsak! az IR vevő volt rosszul (hideg) forrasztva.
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Cd játszók
Elemcsere megvolt. Tanítható, Cr-100-as távja van. A tv-t kiválóan működteti. A kamerán látható, hogy a jel kimegy. Teljesen ad-hoc, hogy a lejátszó veszi-e a jelet. Mindegy, hogy milyen közel v. távol tartom a készüléktől. Egyszer totál szemből, 10 centiről sem veszi, máskor ha 90 fokkal 5m-ről nyomom, akkor is jó. Utálom az ilyen anomáliát.
Köszönöm az eddigi segítségeteket.
Cd játszók
A telefonod kamerájával ellenőrizheted, hogy működik-e távirányítód. Ha működik adja a jeleket, utána lehet a hibát másutt keresni.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Cd játszók
Elemcsere?
Cd játszók
Sziasztok!
Az Arcam lejátszóm néha nem veszi a táv jeleit. Van az országban olyan hi-fi szerviz ami megbízható és ismerik ezt a márkát? Nem igazán használom a készüléket, de szeretném megjavíttatni.
Üdv: st81
Cd játszók
Ez egy idézet!(Hifi-Piac)
Én esetleg valami Marantz cd játszót tudnék ajánlani.
Nekem azok tetszenek amelyekben nem TDA 154.DAC van.Pl.6000-es
élettel teli levegős,egyáltalán nem éles vagy agresszív.
Jaaaaa! Azt is nézd, hogy ki írta... A TDA1541 és azok változatai a legjobb konverterek közzé tartoznak a mai napig. Az említett Marantzok, amelyekben NPC konverterek vannak szintén nem rosszak, ám gyári változatban pont az említett: "Viszont szép telt, bár kissé "gondolkodós" basszusa van..." a legnagyobb problémájuk. Ez egy kisebb felbontású rendszerben akár jó is jöhet ( valakinek ), de egy jobb átvitelű rendszerben már erősen zavaró tényező. Egyébként kiválóan tuningolhatóak, a neten számos leírást találsz róluk. Ilyen Marantzom is volt, jól ismerem a hangját.
A régi Philipsek/Marantzok között viszont van nem egy olyan, amely még gyári kivitelben, jó rendszerben meghallgatva sem kelt hányingert az emberben. Az említett kis Philips is egy ilyen masina, komoly rendszerben is hallgatható produkcióra képes. Röhej nem? De! Egy olyan rendszerben is kiválóan zenélt, aminek a végén egy Confidence C1 csücsült. Igaz, hogy nem egy "felbontásbajnok", tesztlemez rajongóknak kevésbé ajánlott, de ha a zene egészére vagy kíváncsi, akkor nem okoz csalódást. Én is sokáig hallgattam az alapnak éppen nem nevezhető rendszeremben, és azóta is az egyik legjobb ár/érték arányú lejátszónak tartom az általam hallottak közül, pedig néhány tucat megfordult nálam...
Egyébként nem tartom csodagépnek, de az általad megemlített 10-20 ezres árkategóriában - mivel valamikor így kezdted ezt a témát - ezt a masinát tudtam és tudom neked ajánlani, mert jól ismerem és nemcsak neten olvastam róla.
Ha komolyabbra vágysz, akkor van a vaterán egy CD880-as, az egy nagyon jó lejátszó és árban sem rossz.
Az első mondatom erre az írásra is érvényes, nem muszáj komolyan venni, csak egy vélemény. A legjobb, ha te hallgatod meg ezeket a készülékeket és úgy döntesz...
BUÉK!
-
Vendég
Cd játszók
Ez egy idézet!(Hifi-Piac)
Én esetleg valami Marantz cd játszót tudnék ajánlani.
Nekem azok tetszenek amelyekben nem TDA 154.DAC van.Pl.6000-es
élettel teli levegős,egyáltalán nem éles vagy agresszív.
Cd játszók
Nademostkomolyan!!! Engem is érdekelne, hátha megvan az a szám, vettem belőle annakidején eleget.
Bár nem emlékszem, hogy valaha le merték volna írni, hogy ez jobb mint az.
Ezek a készülékek 1986 környékén lettek gyértva, míg a HFP olyan 96-tól "üzemel"...
Cd játszók
Ha,ha,ha!
Nademostkomolyan!!! Engem is érdekelne, hátha megvan az a szám, vettem belőle annakidején eleget.
Bár nem emlékszem, hogy valaha le merték volna írni, hogy ez jobb mint az.
Cd játszók
Ha,ha,ha!
Komolyan kérdeztem.
-
Vendég
Cd játszók
Melyik Hi-Fi Piacban (szám) olvastál ezekről a készülékekről?
Ha,ha,ha!
Cd játszók
Nem b@szki,olvastam az újságban.Ha picit figyelnél.
Melyik Hi-Fi Piacban (szám) olvastál ezekről a készülékekről?
-
Vendég
Cd játszók
Nem akartam kekeckedni fölöslegesen, de így 3 stampó után mégis megkérdezem: ezeket ( a ....gokat ) magad találod ki, vagy valaki segít?
Nem b@szki,olvastam az újságban.Ha picit figyelnél.
Cd játszók
Érdekességnek tettem be, semmi extra...
OK, bár szerintem a barna jobban szól, de legalábbis halkabban
Cd játszók
És van valami konklúzió ?
Érdekességnek tettem be, semmi extra...
-
Vendég
Cd játszók
Philips cd160 helyett inkább akkor a Marantz cd65,amit
választanék.Hifi-piac és sztereo magazinban több a jó ajánlás hozzá.
Jaj istenem a hazai két legnagyobb reklámujság
Hogy a nagyoktól idézzek:
Hány éves vagy Te herceg?
Húszonnégy
És még hiszel a mesékben?
Cd játszók
Amúgy az over és upsampling számomra elvből nem kell,
mert hozzátesz a zenéhez.A 24 bites dac-hoz olyan felvétel is kell....
Philips cd160 helyett inkább akkor a Marantz cd65,amit
Nem akartam kekeckedni fölöslegesen, de így 3 stampó után mégis megkérdezem: ezeket ( a ....gokat ) magad találod ki, vagy valaki segít?
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Cd játszók
Nem tudom mi a PRaT.És azt sem milyen kategóriájú hang a cd23-as Arcam.Végül is hangkategóriákról még nem hallottam konkrétan.
Továbbá lenne még egy philips cd371-es,amit eladásra kínáltak.Hangja a 160-hoz képest?
Mindkettőben 1541-es chip van.
Ahogy olvastam a hifi-piacot,arra gondoltam,vennék egy olyan cd játszót is ami 16 bites chippel szerelt és alapból nem alkalmazott túlmintavételt.
Ilyen készülékekre,chipekre kaphatnék példát az újság csak annyit ír távol-keleti gyártók.
Google a barátod... írd be: audio prat, majd nyomj egy entert. Ha nem értesz angolul, a Google jól-rosszul, de lefordítja, ha kívánod.
-
Vendég
Cd játszók
Ezt olyas valaki írta,aki át is alakítja a cd játszót:
NOS után analógosabb a hang.
A philips cd160 16bit oversampling
4-szeres.Amúgy az over és upsampling számomra elvből nem kell,
mert hozzátesz a zenéhez.A 24 bites dac-hoz olyan felvétel is kell.
Audmax-nál hallgattam cd után,teljesen más hangkategória,az volt az
valódi PRat.Philips cd160 helyett inkább akkor a Marantz cd65,amit