Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

És ehhez mit szólsz?
https://benchmarkmedia.com/blogs/applic ... is-mqa-doa

no meg ezt:
http://www.realhd-audio.com/?p=5630

mondom én, nem fog sokkal tovább élni mint egy tavaszi nátha, mindkettőn keresnek egyes cégek, azzal a különbséggel, hogy a náthamulasztó ipar az megmarad. Viszont az is igaz, ilyen kicsi anyagi befektetésre ekkora hasznot keveseknek sikerült eddig a zeneiparban.  Állítólag 40$ havidíja lenne majd ennek a szolgáltatásnak, aki a "rendes" MQA kódolt zenefájlokat szeretné élvezni. Tehát nem csak a gyártókat, zenekiadókat, zene-streamelőket akarják alaposan lehúzni, a (l)usereket is.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Erre jó a Bluesound Node 2.
Ma ebben az irdatlan hidegben majdnem egész nap azon hallgattam zenét a TIDAL Mastersről.
A hangminőségről nehéz visszafogottan beszélni annyira jó
És a Node 2 24bit/192 kHz-ig tudja dekódolni az MQA technológiával rögzített felvételeket.

Nálam dekódolás nélküli 16 bites WAV + házi pálinka, iszonyat mire képesek együtt (így a hidegben)
.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ma ebben az irdatlan hidegben majdnem egész nap azon hallgattam zenét a TIDAL Mastersről.
És a Node 2 24bit/192 kHz-ig tudja dekódolni az MQA technológiával rögzített felvételeket.

És ehhez mit szólsz?

no meg ezt:
http://www.realhd-audio.com/?p=5630

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Szerintem a kiadóknak fizetnek érte. Mondjuk azok a felvételek gondolom sokféle felbontásban készültek, de, ha megfeszülünk is, "csak"  96 kHz/24 bit-en tudjuk visszahallgatni a felvételeket (A Tidal desktop elvileg ennyit tud), pedig azok simán lehet, hogy 192 kHZ-es masterek. Azokat is "lekorlátozzák" 96/24-re, vagy, a pass through-beállítással tényleg az eredetit kapjuk és hallgatjuk, már, ha van MQA dekóder a DACunkban. Az úgy már lehet, hogy érdekesebb lenne. 

Blogom

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

OFF.

Ha szóltál volna, adtam volna neked egyet egy jobb fajta italért.  TC-K590.

Az nem jó. Stream-elős decked nincs?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Én meg elkezdtem a kazettáimat hallgatni,
vettem egy deck-et aszem forumtárstól.

Látod, itt rontottad el. Ha vártál volna egy kicsit, fizethetnél elő folyamatosan a Tidalra.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9240

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

OFF.

Ha szóltál volna, adtam volna neked egyet egy jobb fajta italért.  TC-K590.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

No igen, ahogy a nálam tanultabbak szokták volt mondani, ha kicsit javul még a digit technika, akkor már majdnem megközelíti majd felbontásban az analógot.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Úgy felkeltetted az érdeklődésem, visszaváltottam CD-re. 
Tényleg úgy nyomod az MQA hájpot, mintha százalékot kapnál... 

Szerk: jó, elengedem....

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

jut eszembe, az mqa mennyire használják az eredeti master felvételeket, akár a jelenből, akár a múltból, amiket aztán feltesznek ide-oda?
Szerintem a kiadóknak fizetnek érte. Mondjuk azok a felvételek gondolom sokféle felbontásban készültek, de, ha megfeszülünk is, "csak"  96 kHz/24 bit-en tudjuk visszahallgatni a felvételeket (A Tidal desktop elvileg ennyit tud), pedig azok simán lehet, hogy 192 kHZ-es masterek. Azokat is "lekorlátozzák" 96/24-re, vagy, a pass through-beállítással tényleg az eredetit kapjuk és hallgatjuk, már, ha van MQA dekóder a DACunkban. Az úgy már lehet, hogy érdekesebb lenne. 

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 675

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

jut eszembe, az mqa mennyire használják az eredeti master felvételeket, akár a jelenből, akár a múltból, amiket aztán feltesznek ide-oda?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

nekem úgy tűnik, nem egy nyelvet értünk. az előző posztomat ha még egyszer átolvasod, éppen arról írtam, az MQA nem egyenlő, nem feltétele a netes/hálós/felhős zenélésnek, az már bőven megvan MQA nélkül is, aki onnan akar zenélni fizetősen, nemfizetősen dugig reklámmal, megteheti többféle technikai minőségben. Az MQA azt akarja elhitetni, minden eddigi veszteséges és nem veszteséges zenénél jobb minőséget produkál, ha a Meridián megkapja a részesedését. Na ez a minden józanul gondolkozó digitális zenéhez értő embernél nem kiveri a biztit, hanem ... ja, hogy a feature címkéktől ájuldozó átlag polgárokról akarnak lehúzni még egy kis zsét? de azok úgysem fognak sokat sopánkodni, igaz-e az MQA ígérete, benyalják, mint ahogy a hirdetések nagy részét is, pláne ha neves szakemberek állnak mellé fizetett szónoklatokkal. Ez egy jól bevált markecing stratégia.
Úgy magyarázod nekem a netes/hálós/felhős zenehallgatás természetességét, mintha 24 órával ezelőtt még nem az értelmét kérdőjelezted volna meg...
De úgy látom ma is sokat fejlődtél és vele a véleményed is változott.
Még a végén azonos álláspontra jutunk.
A lehúzás rész egyértelmű, én csak a technikai részéről írtam.

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Tereljük vissza a topikot a DAC-ok felépítésének megvitatására: mivel már lehetelen beszerezni új PCM1704UK chipeket (évek óta nem gyártják, és már minden raktári készlet elfogyott), a gyártók kezdenek átállni egyedi gyártmányú, diszkrét elemekből épített R-2R DAC-ok építésére.
Nos, egy új R-2R DAC a méltóan híres DAC építőtől, az Audio-gd-től: Audio-gd Singularity 19: http://audio-gd.com/Master/Singularity1 ... 2019EN.htm

Én szívesen meghallgatnám, összevetve az én PCM1704UK-s Audio-gd SA2 DAC-mal

Vendég

DAC-olás

Egyetértek, mármint azzal, hogy hallgassunk zenét
Én most Andra Day Cheers To The Fall című albumát hallgatom a Bluesound Node 2-n az új TIDAL Masters segítségével, és nagyon élvezem
Egy tipp:
A notebookomhoz csatlakoztattam a Dragonfly Red-et és ahhoz a Meze fejhallgatómat.
Azonnal feltűnt, hogy milyen jól szólnak az MQA fájlok, de olvastam a Head-Fi fórumon, hogy a TIDAL beállítások menüjében a Sound Output menüpont alatt ha a System Default opciót választjuk, akkor a TIDAL asztali alkalmazása szoftveresen fogja dekódolni az MQA fájlokat, és jellemzően 24bit/96kHz-es nagy felbontású formátumban adja ki a zenét.
Ha viszont az ez alatti opcióra kattintok (ahol a z AudioQuest Dragonfly Red v1.0 felirat látható), és a kurzort a felirat fölé viszem, akkor jobb oldalon előtűnik egy beállítások ikon. Arra kattintva feljön egy menü. Akinek nincs MQA képes DAC-ja, ő válassza ki a Use Exclusive Mode opciót, ekkor a Tidal asztali alkalmazása végzi el a dekódolást szoftveresen.
Ha valakinek van MQA képes DAC-ja, ő válassza a Passthrough MQA opciót. Amúgy még ebben a hónapban egy firmware frissítés által a fekete és piros szitakötők is tudják majd dekódolni az MQA-t.
Nos én azt tettem, hogy egy szám hallgatása közben előbb az exclusive módot választottam ki, majd átváltottam a passthrough MQA módra.
A hangminőség különbség egyértelmű volt, a szoftveresen dekódolt MQA sokkal jobban, természetesebben szólt, mint amikor a szitakötő vette át az irányítást.
Érdemes a saját DAC-otokkal kipróbálni.
Természetesen ez amiatt volt, mert a szitakötő ma még nem tud kiadni nagy felbontású zenét a TIDAL-ről.
Tudom, hogy igazán majd az lesz érdekes, ha a szitakötő is tud MQA-t dekódolni, hogy a hardveres, vagy a szoftveres dekódolás lesz a hatékonyabb, majd arról is beszámolok később.

Úgy felkeltetted az érdeklődésem, visszaváltottam CD-re. 
Tényleg úgy nyomod az MQA hájpot, mintha százalékot kapnál... 

Szerk: jó, elengedem....

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Az otthonokba akar betörni, ebben igazad van, de ne válaszd szét az otthoni és mobil zenehallgatást, mert pont az a lényege, hogy otthon is elérheted. Az MQA lehetővé teszi azt, hogy ugyanazt a lejátszási listát, amit útközben hallgatsz, otthon is komoly minőségben lejátszhatod. Nem kell két formátumban ugyanazt fenntartani és külön otthoni meg külön mobil adathordozón tárolni, egymás között konvertálgatni, meg töltögetni egyikről a másikra. Az online stream-elés lényege, hogy nem a 100x hallott régi felvételeidet hallgatod újra és újra, hanem mindig mást, ami éppen az eszedbe jut. Ezért nincs szükség otthon száz- meg ezerszámra 1-szer vagy akár sosem hallgatott LP meg CD lemezeket birtokolni, mert nem csak az a tied, ami a polcodon sorakozik, hanem szinte minden, amit a világhálón elérsz.
nekem úgy tűnik, nem egy nyelvet értünk. az előző posztomat ha még egyszer átolvasod, éppen arról írtam, az MQA nem egyenlő, nem feltétele a netes/hálós/felhős zenélésnek, az már bőven megvan MQA nélkül is, aki onnan akar zenélni fizetősen, nemfizetősen dugig reklámmal, megteheti többféle technikai minőségben. Az MQA azt akarja elhitetni, minden eddigi veszteséges és nem veszteséges zenénél jobb minőséget produkál, ha a Meridián megkapja a részesedését. Na ez a minden józanul gondolkozó digitális zenéhez értő embernél nem kiveri a biztit, hanem ... ja, hogy a feature címkéktől ájuldozó átlag polgárokról akarnak lehúzni még egy kis zsét? de azok úgysem fognak sokat sopánkodni, igaz-e az MQA ígérete, benyalják, mint ahogy a hirdetések nagy részét is, pláne ha neves szakemberek állnak mellé fizetett szónoklatokkal. Ez egy jól bevált markecing stratégia.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Az otthonokba akar betörni, ebben igazad van, de ne válaszd szét az otthoni és mobil zenehallgatást, mert pont az a lényege, hogy otthon is elérheted. Az MQA lehetővé teszi azt, hogy ugyanazt a lejátszási listát, amit útközben hallgatsz, otthon is komoly minőségben lejátszhatod. Nem kell két formátumban ugyanazt fenntartani és külön otthoni meg külön mobil adathordozón tárolni, egymás között konvertálgatni, meg töltögetni egyikről a másikra. Az online stream-elés lényege, hogy nem a 100x hallott régi felvételeidet hallgatod újra és újra, hanem mindig mást, ami éppen az eszedbe jut. Ezért nincs szükség otthon száz- meg ezerszámra 1-szer vagy akár sosem hallgatott LP meg CD lemezeket birtokolni, mert nem csak az a tied, ami a polcodon sorakozik, hanem szinte minden, amit a világhálón elérsz.
...és pénzt akar kiszedni ördögi módon -elhiteti, hogy ez a frankó, a fejlődés... A Meridian holmik is messze túlárazottak voltak, nem beszélve a home audio cuccokról...és a közel egymilliós árú (20 éve) cédéjátszó analóg kimenetében 30 centes icék voltak.
Bob Stuart AES előadása is  (Audio Engineering Society) elég kusza, ma már tudjuk, miért.
És még valami. Az MQA azonnal leáll DSP korrekciók alkalmazásakor, pl. crossover, eq, hangerőszabályzás, szobakorrekció.
És a "szebben/jobban szól" egyáltalán nem biztos, különösen, ha olyan kritikán aluli felvételekkel igazolják, mint az amúgy kitűnő hangú Andra Day dalok, amelyeken mp3 (320kb/s)-ban is kitűnően hallatszik a pocsék hangmérnöki munka -minden szólam más térben szól, agyon komprimált énekhang, stb.

És még valami.
Pernye András mondta: -A  zene nem azért van, hogy ne legyen csend.
Szerintem igaza van.

https://atyafipeca.wordpress.com/2015/0 ... -a-zajrol/

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Az MQA felhajtás sokkal inkább a rendes, kidolgozott rendszerbe akar beférkőzni, oda ahol már 96k/24b, 192k/24b, DSD, DXD jój működik, és azokkal akar versenyezni, vagy "jobb" alternatívát ígérni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, az általam nagyra becsült MSB már kínálja a Select DAC-jába az MQA képes USB bemenő csere modulját csekély $3995-ért. Őrület. Persze ha nagy a felhajtás az MQA körül, akkor lesz vevő erre is, legyen még egy jól hangzó feature az egyébként k*rva drága rendszerében, ami MQA nélkül is piszok jól összerakott lejátszó.
http://www.msbtechnology.com/dacs/select-pricing/

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Relax srácok. Hallgassatok zenét.

Én most MQA   Phill Collins The Roof is Leaking 2015 Remastered albumát a Tidalról.
Én mint felhasználó nem tartottam igényt a formátumra, jó volt nekem a Flac is, de spec én nem szeretem a DSD-t sem annyira. A Dac-om sem tudja. Ettől függetlenül simán el tudom képzelni, hogy lesz olyan muzsika, amelyik így jobban szól, mint ahogyan van olyan is, ami jobb DSD formátumban, mint CD-ről.

Egyetértek, mármint azzal, hogy hallgassunk zenét
Én most Andra Day Cheers To The Fall című albumát hallgatom a Bluesound Node 2-n az új TIDAL Masters segítségével, és nagyon élvezem
Egy tipp:
A notebookomhoz csatlakoztattam a Dragonfly Red-et és ahhoz a Meze fejhallgatómat.
Azonnal feltűnt, hogy milyen jól szólnak az MQA fájlok, de olvastam a Head-Fi fórumon, hogy a TIDAL beállítások menüjében a Sound Output menüpont alatt ha a System Default opciót választjuk, akkor a TIDAL asztali alkalmazása szoftveresen fogja dekódolni az MQA fájlokat, és jellemzően 24bit/96kHz-es nagy felbontású formátumban adja ki a zenét.
Ha viszont az ez alatti opcióra kattintok (ahol a z AudioQuest Dragonfly Red v1.0 felirat látható), és a kurzort a felirat fölé viszem, akkor jobb oldalon előtűnik egy beállítások ikon. Arra kattintva feljön egy menü. Akinek nincs MQA képes DAC-ja, ő válassza ki a Use Exclusive Mode opciót, ekkor a Tidal asztali alkalmazása végzi el a dekódolást szoftveresen.
Ha valakinek van MQA képes DAC-ja, ő válassza a Passthrough MQA opciót. Amúgy még ebben a hónapban egy firmware frissítés által a fekete és piros szitakötők is tudják majd dekódolni az MQA-t.
Nos én azt tettem, hogy egy szám hallgatása közben előbb az exclusive módot választottam ki, majd átváltottam a passthrough MQA módra.
A hangminőség különbség egyértelmű volt, a szoftveresen dekódolt MQA sokkal jobban, természetesebben szólt, mint amikor a szitakötő vette át az irányítást.
Érdemes a saját DAC-otokkal kipróbálni.
Természetesen ez amiatt volt, mert a szitakötő ma még nem tud kiadni nagy felbontású zenét a TIDAL-ről.
Tudom, hogy igazán majd az lesz érdekes, ha a szitakötő is tud MQA-t dekódolni, hogy a hardveres, vagy a szoftveres dekódolás lesz a hatékonyabb, majd arról is beszámolok később.
Blogom

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mivel az MQA problémánkra semmi érdemit nem tudtál írni, ezért szokás szerint tereltél, majd a terelésből létrejött szétcincálást már mi csináljuk. Csak a szokásos...
És ahogy tőled tanultam: nem kell válaszolni.

Neked mi a konkrét problémád az MQA formátummal? Hogy nincs rá szükséged? Hát ne használd! Én sem fogom, de tőlünk függetlenül van rá igény. Kb egy hete erről beszélgetünk, terelgetést nehéz lenne ennyi ideig fenntartani. Tényleg azt szeretnétek, hogy csapatostul hányjunk epét minden újdonságtól, mint egy nyugdíjas kör? Nem lenne jobb ezeket megbeszélni üldözési mánia nélkül? Ha azt írom, szétcincáljuk a témát, akkor azt miért veszed magadra/magatokra?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

Relax srácok. Hallgassatok zenét.

Én most MQA   Phill Collins The Roof is Leaking 2015 Remastered albumát a Tidalról.
Én mint felhasználó nem tartottam igényt a formátumra, jó volt nekem a Flac is, de spec én nem szeretem a DSD-t sem annyira. A Dac-om sem tudja. Ettől függetlenül simán el tudom képzelni, hogy lesz olyan muzsika, amelyik így jobban szól, mint ahogyan van olyan is, ami jobb DSD formátumban, mint CD-ről.

Vendég

DAC-olás

Ha a kényelem számodra nem része a minőségnek, akkor miért zavar az a kényelmetlenség, hogy többször is telefonálnod kellett? Elmész egy moziba, vagy koncertre, ott sem foglalkozol a szék komfortjával, a levegő hőmérsékletével, vagy a parkolóhely közelségével, kizárólag a kép- és hangminőség alapján alkotsz véleményt a szolgáltatásról? Jó, nem kell válaszolni, mert már teljesen szétcincáljuk a témát.
Mivel az MQA problémánkra semmi érdemit nem tudtál írni, ezért szokás szerint tereltél, majd a terelésből létrejött szétcincálást már mi csináljuk. Csak a szokásos...
És ahogy tőled tanultam: nem kell válaszolni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Tömöríteni lehet veszteségmentesen, viszont veszteséggel átformálni a kész zenei anyagot egy furcsa Meridián által kitalált szempontok és frekvencia kódolás-dekodolás alapján, az amit megkérdőjelezünk.

Már megint ellentmondásokat látok az érvelésedben. Nem sokkal korábban azzal érveltél, a hangminőség hifis-high-endes hajhászása az csak szűk kihalófélben lévő hobbis réteget érdekel, a tömeg meg nem vevő erre, tehát nem fejlesztenek rá. Ha nem, akkor miért is pakolnak egy OnePlus T3-ba jobb hanghardware-t, mint a 6-7évvel ezelőtti only mobil zenejátszódba? Gondolom nem a te külön szűk hobbi érdeklődésed miatt?  Szerinted, a drága tapicska telókba mellékesen belefér a jobb hangáramkőr, akkor a  mobilzenejátszókat nem fejlesztik és megállt a 6-8évvel ezelőtti szinten?

/Az MQA veszteséges izé nem a telók és nem a mobilzenejátszók szintjén akar betörni, mert oda praktikusan felesleges. De aki mégis azon akar, a veszteségmentes zenéhez elvben és gyakorlatban is elegendő sávszélesség és offline memória érhető el ma is, ami évről évre még gyorsul és méretében növekszik is/

A többes számba nyugodtan vegyél bele engem is. Eszemben sincs védeni a Meridián újítását, de tömörítésre még ma is szükség van, akár tetszik ez nekünk, akár nem.

Nem mondtam és nem is gondolom, hogy a HiFi kihalófélben van. Annyit állítok, hogy a hifisták létszáma nem számottevő a szolgáltatók oldaláról nézve.

Nincs rálátásom az ipar irányítóinak gondolataiba, így nem tudok a miérteket firtató kérdéseidre válaszolni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

És a kényelem nem minőség szolgáltatás szempontból sem, a minőség az lenne, ha nem lenne akadás néha a Tidal szerveren, vagy komplett elérhetetlenség, ha a net sebessége állandó lenne, és nem kéne 15x telefonálni a szolgáltatónak, ha eltűnik a net teljesen 2 hónapja naponta többször....
Ha a kényelem számodra nem része a minőségnek, akkor miért zavar az a kényelmetlenség, hogy többször is telefonálnod kellett? Elmész egy moziba, vagy koncertre, ott sem foglalkozol a szék komfortjával, a levegő hőmérsékletével, vagy a parkolóhely közelségével, kizárólag a kép- és hangminőség alapján alkotsz véleményt a szolgáltatásról? Jó, nem kell válaszolni, mert már teljesen szétcincáljuk a témát.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Mert többen is a tömörítés létjogosultságát kérdőjelezték meg.

Az okostelefonok hangminőségéről sokat elárul, hogy a pár napja vásárolt készülékem (OnePlus T3) hangminőségben köröket ver a 6-7 éves, akkoriban csúcskészüléknek számító mobil zenelejátszó gépemre.

Tömöríteni lehet veszteségmentesen, viszont veszteséggel átformálni a kész zenei anyagot egy furcsa Meridián által kitalált szempontok és frekvencia kódolás-dekodolás alapján, az amit megkérdőjelezünk.

Már megint ellentmondásokat látok az érvelésedben. Nem sokkal korábban azzal érveltél, a hangminőség hifis-high-endes hajhászása az csak szűk kihalófélben lévő hobbis réteget érdekel, a tömeg meg nem vevő erre, tehát nem fejlesztenek rá. Ha nem, akkor miért is pakolnak egy OnePlus T3-ba jobb hanghardware-t, mint a 6-7évvel ezelőtti only mobil zenejátszódba? Gondolom nem a te külön szűk hobbi érdeklődésed miatt?  

Szerinted, a drága tapicska telókba mellékesen belefér a jobb hangáramkőr, akkor a  mobilzenejátszókat nem fejlesztik és megállt a 6-8évvel ezelőtti szinten?

/Az MQA veszteséges izé nem a telók és nem a mobilzenejátszók szintjén akar betörni, mert oda praktikusan felesleges. De aki mégis azon akar, a veszteségmentes zenéhez elvben és gyakorlatban is elegendő sávszélesség és offline memória érhető el ma is, ami évről évre még gyorsul és méretében növekszik is/

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Még két cikket találtam amit még érdemes lehet megnézni a MQA müködési elvéről.

"Meridian maintains that the standard metrics for digital audio—sample rate and the number of bits in each sample—are far less important than two new metrics: 1) absolute stability of the noise floor and 2) the amount of “temporal blur” in the digital system. This last term describes the smearing of transient information over time by digital filters. Temporal blur affects the sounds’ timing precision. That is, music’s transient’s energy is spread out, appearing before and after the transient."

http://www.theabsolutesound.com/article ... esolution/

A benchmarkmedia vezető mérnökének cikke sok mindent megmagyaráz.
Az abszolúthangos R. Hartley meg egy nem szavahihető bohóc... 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”