Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Előbb írjátok le Ti mi nem tetszik ebben a hangban...
Vagy lehet, hogy az elméleti ellenvetés miatt még meg sem hallgattátok?
Sokat veszítetek!
Többen is leírtuk többször.
És de, meghallgattuk.
DAC-olás
De az MQA területi képviselője még mindig nem írta le, miben hallja jobbnak a blúszaundon az MQA-t, mint a veszteségmentest.
Előbb írjátok le Ti mi nem tetszik ebben a hangban...
Vagy lehet, hogy az elméleti ellenvetés miatt még meg sem hallgattátok?
Sokat veszítetek!
Blogom
DAC-olás
Van-e valamilyen kihatása a végső minőségben (itt a zenei, nem az adatátvitelire gondolok), hogy milyen osszeállítású számítógépet és programot használunk? Gondolom, nem egy program létezik ezekre a célokra. Van köztuk minőségi külonbség? Esetleg melyik a legjobb?
Nehéz kérdés. Megosztó téma, mint sok más a HiFi mizériában. Egyesek szerint ez csupán kódolás, 'matematika'. Mások hallják a konvertáló szoftverek - és egyes hardver eszközök - közötti nüansznyi (valakinek jelentős!) különbségeket. Az adatszállító kábelek (CAT, USB stb.) között is fellehetőek "másságok", s vannak oly denevér füllel megáldott egyedek is, akik még a SATA kábelek és HDD-k közötti diferenciákat is 'detektálják' a maguk módján. Olyan 'eszmét' is vall az egyik ismerősöm, hogy a netről összeszedett - nevesítve még nincs - "szmog" is velejárója a letöltött anyagoknak. (?) Szóval ezúttal is a személyes tapasztalat - "Én mit hallok..." - az igazi. Az ellenőrzött, normális eredetű fájlok sztem okos hozzáállás, amúgy pedig nem érdemes túlságosan elveszni a részletekben... (Egy jól installált lejátszó rendszer és akusztikai környezet megteremtése pl. véleményem szerint előbbre való elfoglaltság...) Én a 'mókolás' nélküli WAV fájlok mellett tettem le a voksom. Ha ellenőrzött/ismert eredetű a Flac, azt is átkonvertálom NERO-val WAV-á, hogy a lejátszónak ne legyen + dolga a dekódolással avagy 'kicsomagolással'. (Tudom, bogaras vagyok, ez van. ) Média lejátszóból nem feltétlenül kell nagyon drága. A tápellátás módosításával/tuningjával - az olcsók fő gyengéje - és egy normális külső Dac-al egész jó hangra lehet őket bírni. Ezt nyilván sokan vitat(hat)ják..., ha van pénzed - és a haverok előtt sem akarsz magyarázkodni - akkor venni kell egy Lumint.
.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 677
DAC-olás
Igen ezt ismerem. Úgy vagyok vele hogy kicsivel többet rááldozok és akkor egy darabig nem kell hozzányúlni.
gondolja az ember
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
DAC-olás
Sziastok!
Ahogy elnézem az elmúlt napokat beindult itt a formátumok "háborúja", avagy kinek mi tetszik jobban és miért. Előre leszögezném, hogy nem vagyok jártas a témában és, ha valamit nem jó írok vagy rosszul fejezném ki magamat, csak nyugodtan javítsatok ki. Tudom hogy létezik ez a fenomén, de egyenlőre valahogy a struccpolitikát alkalmazom. Ami tapasztalatom van, az csak a internetről letöltött flac-kok és annak átkonvertálása waw-ba és ennek cd-re pörkölése. Ezért is szeretnék tőletek észszerű és saját tapasztalattal alátámasztott infókat kérni. Főleg a média lejátszás érdekelne (PCM,flac, DSD stb). Mondjuk van egy média lejátszóm ami képes ezeket a formátumokat, vagyis file-okat lejátszani. Most itt nem érdekelnek a szedett-vedett file-ok, hanem a hivatalosan megvásároltak. Tudom, hogy valamilyen módom azokat le kell tölteni és ehhez gondolom szükséges valamilyen program a számítógépben és ezeket valahogy a merevlemezre vagy ssd-re juttatni. No most itt a kérdés. Van-e valamilyen kihatása a végső minőségben (itt a zenei, nem az adatátvitelire gondolok), hogy milyen osszeállítású számítógépet és programot használunk? Gondolom, nem egy program létezik ezekre a célokra. Van köztuk minőségi külonbség? Esetleg melyik a legjobb? Természetesen a számítógép se lehet gagyi. A második kérdésem pedig az, hogy kérnék egy pár ajánlatot média lejátszótra ami hangbeli minőségben eléri azt amit az aláírásomban szereplő cd játékossal elérek. Köszönöm a válaszokat.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
DAC-olás
szokták dicsérni a e10k - t ilyen célra. http://fiio.hu/index.php/webshop/d-a-at ... rel-detail
Igen ezt ismerem. Úgy vagyok vele hogy kicsivel többet rááldozok és akkor egy darabig nem kell hozzányúlni.
- GTomi
- V.I.P.
DAC-olás
Laptophoz, fejhallgatóhoz kellene. Külföldi oldalakon kutakodtam eddig, így találtam rá az előbb linkelt DAC-ra. Köszönöm a tippet, itt is szét fogok nézni!
szokták dicsérni a e10k - t ilyen célra. http://fiio.hu/index.php/webshop/d-a-at ... rel-detail
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
DAC-olás
Laptophoz, fejhallgatóhoz kellene. Külföldi oldalakon kutakodtam eddig, így találtam rá az előbb linkelt DAC-ra. Köszönöm a tippet, itt is szét fogok nézni!
- GTomi
- V.I.P.
DAC-olás
Tiszteletem!
Még új vagyok itt és első DAC-om beszerzése előtt állok. Nagyon örülnék ha nálam jártasabbak segítenének a választásban. Első körben erre gondoltam: https://www.mayflowerelectronics.com/sh ... with-odac/
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget!
első körben szerintem nézd át itt a topikot, illetve az adás-vételben a dac részt, ott is "elhangoznak" infók
hova kellene a dac?
laptophoz, fülessel, vagy cédé mellé + pécés zenehallgatás pl.?
DAC-olás
Tiszteletem!
Még új vagyok itt és első DAC-om beszerzése előtt állok. Nagyon örülnék ha nálam jártasabbak segítenének a választásban. Első körben erre gondoltam: https://www.mayflowerelectronics.com/sh ... with-odac/
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget!
DAC-olás
András,
Ahhoz, hogy ez a szabvány ellenszenves legyen, meg sem kell hallgatni. A per device royalty praktikusan egyből kizárja az összes ingyenes platformról, nem lesz benne a Linux disztribekben, nem fogja lejátszani a Daphile, Volumio, piCorePlayer. Már csak egy kis DRM kellene bele....
A bejegyzésed záró, "Ez a szabadság lényege..." (bár nem erre vonatkozott) különösen ironikusan hangzik a fentiek fényében.
Ezek tavaly tavaszi cikkek....Egy még náhány centis embrióról azt jövendölték, hogy halva fog megszületni
De közben világra jött és köszöni igen egészséges...
Amúgy amikor én egy cikkre hivatkozok, amely pozitívan nyilatkozik valamiről, azt írjátok, miért nem a személyes élményeimről írok.
Nos most arról is tudok írni...például Eric Clapton és BB King közös lemeze az új formátumban hihetetlenül szépen szólt
Jó tudom, most valaki azt fogja írni, hogy annak a lemeznek pocsék a hangmérnöki munkája...
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én egyre sűrűbben hallgatok úgy zenét, hogy élvezem magát a zenét, és zenehallgatás közben előfordul, hogy nem koncentrálok a hangmérnöki munka hibáira
Remélem nem csak a negatív kritikáknak adnak itt hangot, hanem azok is megszólalnak, akiknek ez az új világ tetszik...mint nekem.
A 40 dollár pedig komolytalan! Egyenlőre kaptunk kb. 30 ezer számot egy fillér emelés nélkül...
Csak az említett blues album 18 dollárba kerül ha le akarjuk tölteni!
Én is hivatkozok egy olyan véleményre, ahol az írója azt írja, hogy szkeptikus volt a TIDAL Masters-el, de amit hallott az nagyon tetszett neki.
Senkit nem akarok meggyőzni, ha valaki 2017-ben előkapja a kazettás magnóját és azon élvezi a zenét, hát tegye.
Mindenki úgy élvez ahogy szeret
Ez a szabadság lényege...
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1262
DAC-olás
Szerinted azzal, hogy Neked vagy gipszjakabnak tetszik, mit lehet kezdeni, meg azzal hogy szerinted/szerintetek szépen szól?
Inkább fogalmazd meg azt, hogy mi tetszik benne jobban, mint egy veszteségmentes fájl hangjában.
Meg milyen készüléken és milyen másik formátumhoz/ készülékhez képest. Pl. Cd- hez?
DAC-olás
De az MQA területi képviselője még mindig nem írta le, miben hallja jobbnak a blúszaundon az MQA-t, mint a veszteségmentest.
DAC-olás
"Állítólag a stúdiófelvételekkel egyenértékű hangzást..."
Állítólag "nagy előnye (az is), hogy minden eszközön lejátszhatók..."
.
- GTomi
- V.I.P.
DAC-olás
Robog a marketing!
"Állítólag a stúdiófelvételekkel egyenértékű hangzást..."
DAC-olás
Annyira levegős az MQA, meg teres, hogy a sok konverzió után egy hatalmas térben csak a levegő maradna.
Előnye, hogy sosem 'hasogat'
.
DAC-olás
mondok egy feladványt:
Szerinted egy wav -> flac -> wav veszteségmentes konverziót hányszor lehet egymásután sorban elvégezni? 2, 10, 100?
Egy wav -> MQA-kódolás -> MQA dekódolást hányszor?
Ha megvan? Na ugye!!
Annyira levegős az MQA, meg teres, hogy a sok konverzió után egy hatalmas térben csak a levegő maradna.
Jó zenehallgatást
mondok egy feladványt:
Szerinted egy wav -> flac -> wav veszteségmentes konverziót hányszor lehet egymásután sorban elvégezni? 2, 10, 100?
Ha megvan? Na ugye!!
DAC-olás
Jó zenehallgatást
mondok egy feladványt:
Ha megvan? Na ugye!!
DAC-olás
Inkább fogalmazd meg azt, hogy mi tetszik benne jobban, mint egy veszteségmentes fájl hangjában.
.
DAC-olás
Ezek tavaly tavaszi cikkek....Egy még náhány centis embrióról azt jövendölték, hogy halva fog megszületni
Amúgy amikor én egy cikkre hivatkozok, amely pozitívan nyilatkozik valamiről, azt írjátok, miért nem a személyes élményeimről írok.
Nos most arról is tudok írni...például Eric Clapton és BB King közös lemeze az új formátumban hihetetlenül szépen szólt
Jó tudom, most valaki azt fogja írni, hogy annak a lemeznek pocsék a hangmérnöki munkája...
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én egyre sűrűbben hallgatok úgy zenét, hogy élvezem magát a zenét, és zenehallgatás közben előfordul, hogy nem koncentrálok a hangmérnöki munka hibáira
Remélem nem csak a negatív kritikáknak adnak itt hangot, hanem azok is megszólalnak, akiknek ez az új világ tetszik...mint nekem.
A 40 dollár pedig komolytalan! Egyenlőre kaptunk kb. 30 ezer számot egy fillér emelés nélkül...
Én is hivatkozok egy olyan véleményre, ahol az írója azt írja, hogy szkeptikus volt a TIDAL Masters-el, de amit hallott az nagyon tetszett neki.
Senkit nem akarok meggyőzni, ha valaki 2017-ben előkapja a kazettás magnóját és azon élvezi a zenét, hát tegye.
Szerinted azzal, hogy Neked vagy gipszjakabnak tetszik, mit lehet kezdeni, meg azzal hogy szerinted/szerintetek szépen szól?
DAC-olás
Hurrá, te benyaltad. Ha neked ez okoz örömet akkor hajrá. Mp3 helyett akár még jó is lehet. ÉN mindenesetre maradok a VESZTESÉGMENTES formátumoknál.
Jó zenehallgatást
Blogom
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 117
DAC-olás
Hurrá, te benyaltad. Ha neked ez okoz örömet akkor hajrá. Mp3 helyett akár még jó is lehet. ÉN mindenesetre maradok a VESZTESÉGMENTES formátumoknál.
Mindig, mindennél van jobb!
DAC-olás
És ehhez mit szólsz?
https://benchmarkmedia.com/blogs/applic ... is-mqa-doa
no meg ezt:
http://www.realhd-audio.com/?p=5630
Blogom
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 117
DAC-olás
...és pénzt akar kiszedni ... -elhiteti, hogy ez a frankó, a fejlődés...
egyetertek.
nagyon sok ujitasnak ez a celja. a cegel szempontjabol erthetö is. a fogyasztoknak kell tudatosnak lenniük, es meggondolniuk: kell-e ez nekik, mert a cegeket nilvan nem lehet erröl csak ugy lebeszelni. jonehany eve es meg jonehany evig ezen civilizacionkban a megoldas a tudatos elet, tudatos (mertekü, minösegü) fogyasztas. es persze nem csak hangformatumok, hifieszközök terén
audioline irta:
Nálam dekódolás nélküli 16 bites WAV + házi pálinka, iszonyat mire képesek együtt (így a hidegben)
ez a lenyeg - na nem a palinka, az itt off :-)) - jo zene, jo felvetel; amelyik felvetel es zene egy regebbi formatumban nem jo, azon nem fog segiteni - benchmarkek utan koppintva - semmifele HDCDDVDADSDMQA
Nálam dekódolás nélküli 16 bites WAV + házi pálinka, iszonyat mire képesek együtt (így a hidegben)