Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Húú de beindult a topik, köszönöm, hogy vagytok! Tényleg sokkal közelebb vittetek ahhoz, ami szeretnék, sokat segítettek. Nincsenek még meg a dobozok és erősítő-CD sem. Nem sietek, bőven ráér akár fél évet is. Októberben megyek hallgatózni pár helyre remélhetőleg, de szerintem Bowers dobozt nem fogok tudni meghallgatni, meglátjuk. Erősítő és CD-re együtt 150 ezret tudok szánni, tudom, hogy nem sok, de nem nem is szeretnék annyira belemerülni a hifizésbe, csak annyit akarok, hogy hátradőlve elégedett legyek a kapott hanggal és zenét hallgatni, semmi cicoma. Rockra és zúzósabb zenére mi a helyzet a Dynaudio M20-al vagy régebbi típusokkal, jobbak inkább a JBL-ek? Nincs még meg a 685 s2, de régebben hallottam és tetszett a hangja, ezért néztem ki magamnak ezt a dobozt már anno is. Sajnálom, hogy nem ajánljátok a NAD 316bee-t, mert most aprón van egy 50ezerért és ez az ár pont ideális lenne (lett volna). Pont azt a két márkát lőttétek ki, amelyik árban közelebb van a keretemhez, de akkor nézelődök tovább, valamint utána járok azoknak, amiket ajánlottatok. 
Ez így van de khmm..ebben a szegmensben azért még nem kell a hanyatteséstől tartani..AST írta: ↑2018.09.19., szer. 16:26Nos ezért kell több mindent meghallgatni, ami tetszik esetleg Neked, az nem biztos, hogy nekem is tetszik, mostanában bele futottam ebbe egy párszor, hangdobozzal és erősítővel is, ódákat zengtek róluk, aztán miután meghallgattam nem voltam hanyatt esve tőlük, de ezt már többen leírták itt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
en is - de nem ma volt, es nem az olcsobbja, nekem Arcam 10, hozza talan 9 power es 805-ös tetszett regen igencsak.
..az is teny, hogy valamelyik 805-ös verzio Belanal Szegeden nekem a Swans M1-hez kepest "elvérzett"
- AST
- Nincs visszaút

- Értékelés: 34
Nos ezért kell több mindent meghallgatni, ami tetszik esetleg Neked, az nem biztos, hogy nekem is tetszik, mostanában bele futottam ebbe egy párszor, hangdobozzal és erősítővel is, ódákat zengtek róluk, aztán miután meghallgattam nem voltam hanyatt esve tőlük, de ezt már többen leírták itt.
Én hallottam B&W-t Arcam erősítővel, Kimber hangfalkábellel, és nagyon is jó volt! Nem csak rockzenére.
Dorian írta: ↑2018.09.19., szer. 08:31mishow írta: ↑2018.09.18., kedd 21:24Ha valóban ezeket a zenéket hallgatod, akkor egyik sem.
Helyettük olyanokat ajánlanék, mint pl egy régi 840BX vagy valamelyik 900-as. A mai Rotelek köszönőviszonyban sincsenek ezekkel. Szép állapotban megkapod fillérekért, és jó a hangjuk. A koruktól nem kell félni!![]()
A régi 8xx 9xx Roteleknek olyan vékonyka-ványadt, mélyszegény hangja van, hogy ilyen zenékhez biztosan katasztrofális lesz.
Volt belőlük 3 példányom is.
Neeeem! Nem csak a régieknek! Volt RA-12 és RA-1570 is. Azt a vánnyadt hangot sosem felejtem el! Egy évig gyógyítottam a szobaakusztikát, hogy mi eszi a mély hangokat. Semmi se ette. Elő se jöttek. :(
- AST
- Nincs visszaút

Szerintem az JBL L40-es sokkal jobb választás mint a B&W, már csak valami régebbi vasat kell hozzá találni, aztán már csak egy dolog marad hátra

Támogatom az ötletetAST írta: ↑2018.09.19., szer. 13:53Én hallottam Bowers 685 s2 dobozokat Roksan Kandy erősítővel, hát nem volt valami nagy produkció,(elég ványadtan zenéltek) rock zenére szerintem nem ez az ideális doboz. Bár már a kollégának javasoltam PM-ben valamelyik régi JBL dobozt, mindenképpen többet is meg kellene hallgatni.
Akad is egy jbl L40 az eladós totyikban
Nem az enyém
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- AST
- Nincs visszaút

Én hallottam Bowers 685 s2 dobozokat Roksan Kandy erősítővel, hát nem volt valami nagy produkció,(elég ványadtan zenéltek) rock zenére szerintem nem ez az ideális doboz. Bár már a kollégának javasoltam PM-ben valamelyik régi JBL dobozt, mindenképpen többet is meg kellene hallgatni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Most nem értek veled egyet ill csak a saját véleményemet írom!
Nekem is volt ill kaptam kölcsön ezek közül párat és valóban észrevehető hogy az "alj hiányos kicsit" viszont ez orvosolható egy jól megválasztott dobozzal (pl bizonyos JBL, B&W), vagy Audioquest G2 hangsugárzó kábellel...
És amit sokan elfelejtenek megemlíteni a "kissé korosabb" Rotelek esetében hogy tudnak zenélni!!!
És ezt nagyon sok más erősítő nem ill csak korlátozottan tud!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Én is a Barunra hallgatnék rá (a németekben ebből az időszakból van erős, dinamika és hangtömeg), és rápróbálnék, hogyan szól ezzel a ritkán felbukkanó vassal. Az a gyanúm, ez a B&W-kből is más hangfalat varázsolna, mint egy Rotel vagy egy Arcam. No offence, ahogy a német mondja.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Arcamot én semmishow írta: ↑2018.09.19., szer. 08:59Nekem is volt, én szerettem. Valóban kissé felfelé húz a hangjuk, de "katasztrofálisnak" nem mondanám. Meg valamiért te is csak vettél belőle hármat![]()
Persze ízlések és pofonok ... az új RA01 és társai meg szerintem unalmas, dinamikátlan hangúak, minden életet kiöltek belőlük azokat azért nem ajánlom.
Igazából példa volt arra, milyen irányba kellene gondolkodni, de tény hogy a kérdező által megnevezett NAD / Arcam erősítőket biztos nem ajánlanám - de ezt egy hsz-el korábban már leírtam.
Rotel 970BX
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2670
Nekem is volt, én szerettem. Valóban kissé felfelé húz a hangjuk, de "katasztrofálisnak" nem mondanám. Meg valamiért te is csak vettél belőle hármat
Persze ízlések és pofonok ... az új RA01 és társai meg szerintem unalmas, dinamikátlan hangúak, minden életet kiöltek belőlük azokat azért nem ajánlom.
Igazából példa volt arra, milyen irányba kellene gondolkodni, de tény hogy a kérdező által megnevezett NAD / Arcam erősítőket biztos nem ajánlanám - de ezt egy hsz-el korábban már leírtam.
- mishow
- V.I.P.

Na rendes gyerekek vagyunk, szegény kért egy egyszerű tanácsot, mi meg lecseréltetnénk vele rögtön az egész motyóját
Sajnos mégis egyet kell értenem veletek, metálhoz a kérdező által kinézet egyik párosítást sem ajánlanám jó szívvel.
Azért ajánlottam brit vonalon a korábbi Roteleket, a Creeket és még esetleg a korai Cyrusokat, mert gyors, ritmikus a hangjuk, ami ugye rockzenéhez nem árt
Rockhoz talán még inkább ajánlanám a klasszikus német vonalat, mert ott megjelenik a brutális erő. Nem félnék a vintage Grundig, Nordmende vasaktól sem.
No meg persze ott vannak még a nagy amerikaiak, de igazán jót abból ma már egyre drágábban mérnek - látjuk pl a klasszikus JBL dobozok árai hogyan kúsznak felfelé.
Ez már itt tényleg off, így csak röviden reagálnék rá. Mostanában nagyon sok '70-es évekből származó, főleg magyar rockzenét hallgatok, ezekre kattantam rá. Azt gondolom, hogy amikor a hangmérnökök kikeverték a végleges anyagot, azt ami a lemezre került, eleve bekalkulálták, hogy az átlag felhasználó gagyi lemezjátszókon fogja őket hallgatni. Ezért agyonnyomott a dinamika, és görbülnek le a sávszélek. Lehet, hogy pl azt a régi Bergendy lemez, ami most a Heed láncon bödönhangon szól, egy AKAI-AP100 / VT Cleopatra / HS280 láncon meghallgatva tök rendben lenneEnnek részben az is oka lehet hogy rengeteg lemeznek a keverése sem a legjobb.![]()
De már tényleg messze kerültem az alapkérdéstől, nem offolok tovább!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2018.09.19., szer. 09:02-kor.
mishow írta: ↑2018.09.18., kedd 21:24Ha valóban ezeket a zenéket hallgatod, akkor egyik sem.
Helyettük olyanokat ajánlanék, mint pl egy régi 840BX vagy valamelyik 900-as. A mai Rotelek köszönőviszonyban sincsenek ezekkel. Szép állapotban megkapod fillérekért, és jó a hangjuk. A koruktól nem kell félni!
A régi 8xx 9xx Roteleknek olyan vékonyka-ványadt, mélyszegény hangja van, hogy ilyen zenékhez biztosan katasztrofális lesz.
Volt belőlük 3 példányom is.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Egyet értek Mishow-al és Indy-vel!
Igaz ezt a szériás B&W dobozt nem ismerem de a 600-as sorozatból hallottam jó párat és a Rotel 02, 03-ast is.
Egy spanom 602 -02-es duót használ és pont Maiden az egyik nagy kedvence!
A 02-es Rotel nem rossz, de nem a metál az erőssége, ebben a párosításban meg szerintem rossz!
Hiába azonos istáló (sok országban azonos a forgalmazó)...
Mint írták is, az adott stílus az egyik, talán legnehezebben tolmácsolható zene.
Ennek részben az is oka lehet hogy rengeteg lemeznek a keverése sem a legjobb.
Mi a keret?
Igaz ezt a szériás B&W dobozt nem ismerem de a 600-as sorozatból hallottam jó párat és a Rotel 02, 03-ast is.
Egy spanom 602 -02-es duót használ és pont Maiden az egyik nagy kedvence!
A 02-es Rotel nem rossz, de nem a metál az erőssége, ebben a párosításban meg szerintem rossz!
Hiába azonos istáló (sok országban azonos a forgalmazó)...
Mint írták is, az adott stílus az egyik, talán legnehezebben tolmácsolható zene.
Ennek részben az is oka lehet hogy rengeteg lemeznek a keverése sem a legjobb.
Mi a keret?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1648
Szerintem a kis B&W-ket is el kellene adni. Az árukból meg venni valami jófajta dobozt és erősítőt. Ott van az apróban pl. egy Braun LS120. Az Maidenen leszakítja az orcádat egy jó erősítővel. :)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- mishow
- V.I.P.

Ha valóban ezeket a zenéket hallgatod, akkor egyik sem.
Helyettük olyanokat ajánlanék, mint pl egy régi 840BX vagy valamelyik 900-as. A mai Rotelek köszönőviszonyban sincsenek ezekkel. Szép állapotban megkapod fillérekért, és jó a hangjuk. A koruktól nem kell félni!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9871
Badarság lenne azt hinni, hogy ilyen zenekre nem kell komoly cucc. Pedig de. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nem feltétlenül az erősítő, hanem a hangsugárzó megválasztása fontos ezekre a zenékre. (én is hasonlókat hallgatok)
- mishow
- V.I.P.

Mennyire rock az a rockzene? Mert ha zúzós, és a b&w fixen adott, akkor ebben az árfekvésben keresnék mellé valami nagyobb Rotelt, esetleg Creek Evo-t.
A doboz alá stabil nehéz állvány kötelező, de ezt gondolom már tudod
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1648
A kettő közül inkább a NAD. Hangsugárzó mi lenne?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...