Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SSS »

sutemenyx írta:
2018.12.11., kedd 16:15
Közben tovább turkáltam. Van egy olyan, hogy Allo DigiOne Signature vagy sima player, és akkor ahhoz mondjuk kezdésnek hozzáraknék egy Schiit Modi 3-t vagy egy AudioEngine D1-et. Nem lehetséges, hogy a signature pont tud annyival többet minőségben, mint az említett sotm200?
A signaure az egy RPI3 egy Digi kártya (hogy legyen Spdif kimenet mert az RPI-n nincs) és a signatureba még van valami kártya aszem ami le izolálja a digi kártyát az RPI-ről de ebben nem vagyok biztos. Jobb lesz valószínű, mint a sima RPI usb-n keresztül.
De ha már céleszköz, és nem SOTOM - szerintem túl van hypeolva - akkor én ezt javasolnám:
https://www.ebay.com/itm/Allo-Usbridge- ... 3354327742
marad az USB vonalon de tesztek, és az elérhető vélemények szerint hozza amit a SOTOM, csak heted áron.

A fenti készülék is egy SBC-re alapul az Alllo saját tervezésű Sparky nevű SBC-re, és ehhez raknak egy usb kártyát, mindez alu dobozban 200Eur. Volumio van erre is telepítve, így ez egy valódi plug n play cucc, nem kell hozzá média szerver, meg egyebek. Ezzel én is szemezgetek ;peace;
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Közben tovább turkáltam. Van egy olyan, hogy Allo DigiOne Signature vagy sima player, és akkor ahhoz mondjuk kezdésnek hozzáraknék egy Schiit Modi 3-t vagy egy AudioEngine D1-et. Nem lehetséges, hogy a signature pont tud annyival többet minőségben, mint az említett sotm200?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

study írta:
2018.12.11., kedd 13:25
persze de az alap spoty az mp3, ha előfizetsz prémiumra az is CD minőség. Van különbség úgy is a Tidal-al, de bevallom nem teszteltem mélyrehatóan, mert a feleségem használ spotifyt premiumot általában apple airplayen keresztül, én meg Tidalt volumio desktop appon vagy telefonon UPNP-n keresztül. Valami különbséget én is hallok mint már írtam egyszer, de nem tudom, nem ültem neki meghallgatni, hogy mi meg mekkora stb.
Spotify nem CD minőség előfizetve sem csak nincs benne reklám.Jogosan hallod jobbnak a Tidal-t.Spotyfy csak ködösít.
[/quote]

igazad van, most néztem meg, én is bedőltem. mondjuk mentségemre legyen mondva, hogy nekem mindegy is nem használom, csak a feleségem azért szoktam hallani. De legalább tudom akkor miért hallok különbséget ;peace;
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3168
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

study írta:
2018.12.11., kedd 13:25
persze de az alap spoty az mp3, ha előfizetsz prémiumra az is CD minőség. Van különbség úgy is a Tidal-al, de bevallom nem teszteltem mélyrehatóan, mert a feleségem használ spotifyt premiumot általában apple airplayen keresztül, én meg Tidalt volumio desktop appon vagy telefonon UPNP-n keresztül. Valami különbséget én is hallok mint már írtam egyszer, de nem tudom, nem ültem neki meghallgatni, hogy mi meg mekkora stb.
Spotify nem CD minőség előfizetve sem csak nincs benne reklám.Jogosan hallod jobbnak a Tidal-t.Spotyfy csak ködösít.
[/quote]

Így van, a Spotify évek óta csak igérgeti a veszteségmentesen tömörített streaminget, de semmit nem tesznek érte. Mondjuk amíg elég sokan hajlandóak fizetni az internetrádió minőségért, miért is tennének?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: study »

[/quote]

BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

wwwolfman írta:
2018.12.11., kedd 09:55

Azért baj, mert Airplay szabvány nem teljesen veszteségmentes tömörítést alkalmaz, így hangminőségromlást okoz, ami ha nem is annyira nyilvánvaló mint a Bluetooth esetén, de azért egy jobb rendszeren egyértelműen hallható.
Pontosan ezt hallottam én is, de nem tudtam utána nézni, és hülyeséget nem akartam leírni. Szóval az alap spotify+airplay kombó az gyönyörűen hallatszik egy helyiséggel odébb is.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

SSS írta:
2018.12.11., kedd 10:07
SSS írta:
2018.12.11., kedd 10:01
alto írta:
2018.12.11., kedd 09:48

Upps szar rendszerem van most lebuktam :D
Én úgy tudom, hogy az Airplay az apple loseless protokolt alkalmazza, nem tudom mi a neve nem vagyok egy nagy apple fan. Rosszul tudom?
na egy perc google kereséssel meg is találtam apple official forum.
https://discussions.apple.com/thread/7784965

AirPlay is a proprietary protocol that uses the Apple Lossless codec (at up to 16/44.1 kHz), encryption, metadata forwarding, and a combination of networking stacks.

ugy tűnik jól tudtam veszteségmentes, így hangban nem okozhat különbséget elvben, aztán gyakorlatban ki it hall... :smile29:
OK, pontatlanul fogalmaztam. Úgy értettem a nem teljesen veszteségmentest, hogy az Airplay mindent 16bit/44.1 Khz-re konvertál le, tehát az ennél nagyobb felbontású anyagoknál okoz konkrét minőségveszteséget. Másik probléma az Airplay-el a buffer kezelés, ezt a szabvány 2 másodpercben rögziti. Gyakorlati tapasztalatom, hogy amíg az upnp általában atomstabil, az aiplay esetén viszonylag gyakran előfordulhatnak dropoutok. Nem véletlen, hogy az új Airplay2 szabványban többek közt pont a bufferelésen változtattak.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

SSS írta:
2018.12.11., kedd 10:01
alto írta:
SSS írta:
2018.12.11., kedd 09:31

Azért baj, mert Airplay szabvány nem teljesen veszteségmentes tömörítést alkalmaz, így hangminőségromlást okoz, ami ha nem is annyira nyilvánvaló mint a Bluetooth esetén, de azért egy jobb rendszeren egyértelműen hallható.
Én úgy tudom, hogy az Airplay az apple loseless protokolt alkalmazza, nem tudom mi a neve nem vagyok egy nagy apple fan. Rosszul tudom?
na egy perc google kereséssel meg is találtam apple official forum.
https://discussions.apple.com/thread/7784965

AirPlay is a proprietary protocol that uses the Apple Lossless codec (at up to 16/44.1 kHz), encryption, metadata forwarding, and a combination of networking stacks.

ugy tűnik jól tudtam veszteségmentes, így hangban nem okozhat különbséget elvben, aztán gyakorlatban ki it hall... :smile29:

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

alto írta:
SSS írta:

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2018.12.11., kedd 09:51
Olvasgattam picit. A tinkerboarddal kapcsolatban szoktak azert szivni az emberek vele valamiert. Viszont talaltam egy forumot, ahol egy ember arra jutott miutan kiprobalt egy halom sbc-t ( gondolom ez small board computer ), hogy valami mindig hianyzott neki. És aztan vett egy sotm sms 200 lejatszot és azt irja ez sokkal jobb barmelyiknel. Aztan talaltam rola reviewt. Betettek egy eleg durva rendszerbe, a schiit csucsdacja elé. Arra jutottak, hogy nagyondurván jo. Ráadásul egyből működik, nincs vele szívás. Van valakinek ezzel tapasztalata?

Amugy hogy lehetséges az, hogy egy usb dacnál bármit is számít, hogy mi van előtte? Úgyértem, hogy az elvileg egy csomagátviteles aszinkron kapcsolat, amiben elvben lehet/van hibaellenőrzés(legalábbis pendrive-ra másoláskor pl nem fordulhat elő hiba). Aztán mikor a csomag megérkezett a dacban lévő pufferből kezdi el csorgatni a streamet a dac chip felé. Itt persze már lehet jitter problema meg mindenszar, de az usb kapcsolaton ha az stabil, miért számít?
Hát nekem volt SOTM-SMS100. Azzal meg az a baj hogy az csak egy fej egység kell egy media server is, hogy működjön. Hangba nem volt rossz valóban, de én nem éreztem eget verő különbséget az RPI-hez képest. Mivel nekem az RPI egyszerűbb, praktikusabb, és jobban is működik ezért cseréltem. De ez én vagyok.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Pontosan ezt hallottam én is, de nem tudtam utána nézni, és hülyeséget nem akartam leírni. Szóval az alap spotify+airplay kombó az gyönyörűen hallatszik egy helyiséggel odébb is.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

alto írta:
SSS írta:
Ilyenkor az a baj, hogy almánál voltaképpen az Airplayt használod, annak minden hátrányával, nem a beépített appot.

Ezzel szemben mondjuk egy BubbleUPnP-n nem megy keresztül.

Én speciel nem használom mert laptopról vezérlem a volumio-n keresztül. De kipróbáltam ha már van itthon almás kütyü. Nem értem ám, hogy miért lenne baj, hogy ilyenkor az almás cuccon megy keresztül?
Azt értem, hogy ilyenkor a stream az almára érkezik és az lövi tovább az RPI-re, azt is értem, hogy ez elvileg a wifi hálózatot jobban leterheli. De egyrészt a hangminőségben ez semmit nem okoz, hasonlítgattam a kettőt Airplay és Upnp és semmi különbséget nem hallottam. Másrészt meg a hálózat sem lassult be tök jól működött azon 5-10 alkalommal amikor így hallgattam meg egy egy albumot.
[/quote]

[/quote]

Maga az airplay ugytudom vesztesegmentes 44.1k 16bit stereo.
Ezekszerint rosszul tudom? Az lehet, hogy mondjuk alac stream megy rajta, de az szinten elvben vesztesegmentes.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Olvasgattam picit. A tinkerboarddal kapcsolatban szoktak azert szivni az emberek vele valamiert. Viszont talaltam egy forumot, ahol egy ember arra jutott miutan kiprobalt egy halom sbc-t ( gondolom ez small board computer ), hogy valami mindig hianyzott neki. És aztan vett egy sotm sms 200 lejatszot és azt irja ez sokkal jobb barmelyiknel. Aztan talaltam rola reviewt. Betettek egy eleg durva rendszerbe, a schiit csucsdacja elé. Arra jutottak, hogy nagyondurván jo. Ráadásul egyből működik, nincs vele szívás. Van valakinek ezzel tapasztalata?

Amugy hogy lehetséges az, hogy egy usb dacnál bármit is számít, hogy mi van előtte? Úgyértem, hogy az elvileg egy csomagátviteles aszinkron kapcsolat, amiben elvben lehet/van hibaellenőrzés(legalábbis pendrive-ra másoláskor pl nem fordulhat elő hiba). Aztán mikor a csomag megérkezett a dacban lévő pufferből kezdi el csorgatni a streamet a dac chip felé. Itt persze már lehet jitter problema meg mindenszar, de az usb kapcsolaton ha az stabil, miért számít?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

SSS írta:
Ilyenkor az a baj, hogy almánál voltaképpen az Airplayt használod, annak minden hátrányával, nem a beépített appot.

[/quote]

Én speciel nem használom mert laptopról vezérlem a volumio-n keresztül. De kipróbáltam ha már van itthon almás kütyü. Nem értem ám, hogy miért lenne baj, hogy ilyenkor az almás cuccon megy keresztül?
Azt értem, hogy ilyenkor a stream az almára érkezik és az lövi tovább az RPI-re, azt is értem, hogy ez elvileg a wifi hálózatot jobban leterheli. De egyrészt a hangminőségben ez semmit nem okoz, hasonlítgattam a kettőt Airplay és Upnp és semmi különbséget nem hallottam. Másrészt meg a hálózat sem lassult be tök jól működött azon 5-10 alkalommal amikor így hallgattam meg egy egy albumot.
[/quote]

BARTIMEX AUDIO Honlap

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

[/quote]

[/quote]

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

[/quote]

Reszponzivitas alatt arra gondolok, hogy a mobilos vezerloappja a marantznak udp packetekkel kommunikal a lejatszoval. Ezzel az van, hogy ha ranyomsz valamire -mondjuk NAS-rol elinditasz egy tracket -, akkor 2-3masodpercig nem tortenik semmi, és aztán talán befrissül, és mutatja az aktualis allapotot. Így aztán rémálom keresni, a konyvtarakban lepkedes is hasonlo laggal párosul. Ezeket néha megfejeli azzal, hogy nem is frissul be, és ujra kell inditani az appot. Előfordul az is, hogy a lejatszo teljes halozati modulja lefagy és csak az áramtalanitas segit rajta. Ezek nagyon rossz dolgok, ráadásul programozó vagyok, úgyhogy az ilyeneket nagyon nehezen is tolerálom.

Amúgy köszönöm a részletezést, így már értem és asszem holnap utána is nézek hol lehet venni. Gyakorlatilag aprópénz egy marantzhoz képest. Tulajdonképpen akkor úgyis hozzá tudok rakni akármilyen usb vagy toslinkes dacot. Az AK-k hangja úgytűnik tetszik, van is egy Audioengine D1-em, azzal akár egyből ki is tudom próbálni.
[/quote]

Ja okés értem. A Volumio-nak sem mindegy milyen gép van mögötte. Nekem eddig volt RPI3B-m ,meg most éppen egy Raspberry-W van. A W-vel azért lassabb a Volumio, de nem vészes olyan 1mp a várakozás. Az RPI3B-vel annyi sem volt. Fagyni soha nem fagyott le. Az Asus Thinkerboard S meg elvileg még gyorsabb, ez is oka, hogy arra váltok, neked is azt javasolom. Nem kell feltétlenül az "S" kivitelt megvenni elég a sima thinkerboard az nem sokkal drágább mint az RPIB3.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

SSS írta:
2018.12.10., hétf. 23:07
sutemenyx írta:
2018.12.10., hétf. 22:15
Meg hogy airplayen lehet hozzajuk kapcsolodni? Mondjuk gondolom ez a szoftveren mulik. De azert kerdezem, mert szinte ez a legfontosabb sarokpont.
Ha tidalt/spotifyt hallgatsz akkor a legegyszerűbben a Tidal/spotify appon belül tudod kitenni a zenét airplayen keresztül a Málnára, semmit nem kell ehhez sem állítgatni ha volumino-t telepítesz. Felteszed, tidal bekapcs a telefonon, és ott van alul, hogy kipakolhatod az eszközre. Szeg egyszerű. Én mondjuk nem használok almás cuccot de a feleségem igen.
Ha nem apple teloról akarod irányítani akkor meg le kell tölteni egy appot pl mconnect és azon keresztül tudod vezényelni a tidalt meg amit csak akarsz.

Így néz ki Tidalon belül nálam elmésen RPI nevet kapta a málna:o)

20181210_230316.jpg
20181210_230328.jpg

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

SSS írta:
2018.12.10., hétf. 22:58
Melyik stabilabb? Ez vagy a malna? Tudnak ezek olyat, hogy egy evig zavartalanul mukodnek, nem fagynak le, nem indulnak ujra, nem dobsljak el az usb eszkozoket? Reszponzivak az appon keresztul iranyitva?
[/quote]

Málna meg a thinkerboard nagyon hasonló, annyival jobb az utóbbi, hogy ott egy el van szeparálva az usb az ethernettől, és valami clock megoldással is molyoltak, így jobb az USB kimeneten a hang elvileg. Kettő van rajta azonnal spdif kimenet, na jó nem azonnal de kis forrasztással. A málnán utólagosan kell venni egy HAT-et.
Stabilak baromira nekem már hónapok óta megy minden gond nélkül. De ha lekapcsol az áram akkor sincs semmi 2 perc mulva feláll és megy tovább gond nélkül, semmit nem kell hozzányúlni.
Ha etherneten használod akkor baromi stabil a cucc, wifin keresztül nyomva a streamot is simán megy de akkor néha leáll a zene, újra el kell indítani. De ez nyilván hálózat meg router függő. Elég nagy buffert be lehet állítani a kis kütyüknek.
A reszponzivitásra vonatkozó kérdést nem teljesen értem
[/quote]

Reszponzivitas alatt arra gondolok, hogy a mobilos vezerloappja a marantznak udp packetekkel kommunikal a lejatszoval. Ezzel az van, hogy ha ranyomsz valamire -mondjuk NAS-rol elinditasz egy tracket -, akkor 2-3masodpercig nem tortenik semmi, és aztán talán befrissül, és mutatja az aktualis allapotot. Így aztán rémálom keresni, a konyvtarakban lepkedes is hasonlo laggal párosul. Ezeket néha megfejeli azzal, hogy nem is frissul be, és ujra kell inditani az appot. Előfordul az is, hogy a lejatszo teljes halozati modulja lefagy és csak az áramtalanitas segit rajta. Ezek nagyon rossz dolgok, ráadásul programozó vagyok, úgyhogy az ilyeneket nagyon nehezen is tolerálom.

Amúgy köszönöm a részletezést, így már értem és asszem holnap utána is nézek hol lehet venni. Gyakorlatilag aprópénz egy marantzhoz képest. Tulajdonképpen akkor úgyis hozzá tudok rakni akármilyen usb vagy toslinkes dacot. Az AK-k hangja úgytűnik tetszik, van is egy Audioengine D1-em, azzal akár egyből ki is tudom próbálni.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

wwwolfman írta:
2018.12.10., hétf. 22:34
Lehet. A spotify minőségét hallod, nem a Marantzét.

Én a másik szobsból is meghallottam, amikor spotify-ra kapcsolt a párom.

Viszont a Tidal prémiumban eddig nem nagyon találtam kivetni valót. Próbsld ki azt is, 30 nap ingyen van
Spotifynak is van prémium verziója. Az elvileg CD minőség, mint ami a Tidal is. De mondjuk én is jobbnak hallom a Tidalt, de hogy miért??

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2018.12.10., hétf. 22:15
Meg hogy airplayen lehet hozzajuk kapcsolodni? Mondjuk gondolom ez a szoftveren mulik. De azert kerdezem, mert szinte ez a legfontosabb sarokpont.
Ha tidalt/spotifyt hallgatsz akkor a legegyszerűbben a Tidal/spotify appon belül tudod kitenni a zenét airplayen keresztül a Málnára, semmit nem kell ehhez sem állítgatni ha volumino-t telepítesz. Felteszed, tidal bekapcs a telefonon, és ott van alul, hogy kipakolhatod az eszközre. Szeg egyszerű. Én mondjuk nem használok almás cuccot de a feleségem igen.
Ha nem apple teloról akarod irányítani akkor meg le kell tölteni egy appot pl mconnect és azon keresztül tudod vezényelni a tidalt meg amit csak akarsz.

Így néz ki Tidalon belül nálam elmésen RPI nevet kapta a málna:o)
20181210_230316.jpg
20181210_230316.jpg (162.21 KiB) Megtekintve 2230 alkalommal
20181210_230328.jpg
20181210_230328.jpg (231.61 KiB) Megtekintve 2230 alkalommal

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

[/quote]

Melyik stabilabb? Ez vagy a malna? Tudnak ezek olyat, hogy egy evig zavartalanul mukodnek, nem fagynak le, nem indulnak ujra, nem dobsljak el az usb eszkozoket? Reszponzivak az appon keresztul iranyitva?
[/quote]

Málna meg a thinkerboard nagyon hasonló, annyival jobb az utóbbi, hogy ott egy el van szeparálva az usb az ethernettől, és valami clock megoldással is molyoltak, így jobb az USB kimeneten a hang elvileg. Kettő van rajta azonnal spdif kimenet, na jó nem azonnal de kis forrasztással. A málnán utólagosan kell venni egy HAT-et.
Stabilak baromira nekem már hónapok óta megy minden gond nélkül. De ha lekapcsol az áram akkor sincs semmi 2 perc mulva feláll és megy tovább gond nélkül, semmit nem kell hozzányúlni.
Ha etherneten használod akkor baromi stabil a cucc, wifin keresztül nyomva a streamot is simán megy de akkor néha leáll a zene, újra el kell indítani. De ez nyilván hálózat meg router függő. Elég nagy buffert be lehet állítani a kis kütyüknek.
A reszponzivitásra vonatkozó kérdést nem teljesen értem

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Lehet. A spotify minőségét hallod, nem a Marantzét.

Én a másik szobsból is meghallottam, amikor spotify-ra kapcsolt a párom.

Viszont a Tidal prémiumban eddig nem nagyon találtam kivetni valót. Próbsld ki azt is, 30 nap ingyen van

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: jattila48 »

Most próbálgatom ay új hálózati lejátszót (Marantz NA8005). Lehetséges, hogy USB-DAC-ról jobb a hangminőség, mint a beépített Spotify klienssel? Legalábbis szerintem. Ez miért lehet? Azt gondolnám, hogy egy laptop közbeiktatása Wifin csak ronthat a hangminőségen, de nem így van. USB-DAC-cal szélesebb a színpad, a hangszerek jobban a helyükön vannak, az egész kevésbé kaotikus.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

SSS írta:
2018.12.10., hétf. 19:42
Köszi, ez ígéretesnek tűnik! Utananezek mindenkepp. Volt is egy elado, de lecsusztam rola. Igazabol egy max 300k-t szannek lejatszo+dac vonalra.
[/quote]

Hát én abból tuti Asus Thinkerboard S-t vennék és utána egy chord 2qute. Ez utóbbi már nincs gyártásban az utod Qtest meg a budget felett van picivel, de használtban lehet 2qute-t lőni. Az úgy belefér simán 300k-ba.
Ez persze az én javaslatom az én tapasztalatom alapján, rengeteg más jó felépítés lehetséges. DAC-ba viszont tuti a Chord dacok nem okoznának csalódást ;peace;
[/quote]

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”