Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Ez a Roon egy megváltás a többi szenvedés után. Baromi jó. Köszönöm a segítséget! :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2019.01.04., pén. 18:59
asebestyen írta:
2019.01.04., pén. 18:47
robi20064 írta:
2019.01.04., pén. 18:11

En csak egy nagyon rovid idore hasonlitottam ossze az Aries-en a Roon-t a sima Openhome-al. Akkor hangban nem fedeztem fel kulonosebben semmit, viszont amiota van Roon gyakorlatilag semmi mast nem hasznaltam, mert nem volt miert. Az UI nagyjabol verhetetlen, van egy eros DSP engine, az Audeze fulesekhez EQ, ha kell upsampling, parametric EQ, es egy rakas mas aprosag. Idokozben megjott egy NUC is es menni fog ra tesztelesre a ROCK. Ha nem valik be akkor meg mindig lehet AP Linux vagy mas distro ami tamogatja Roon-t es HQP- t is. Az ara tovabbra sem barati, de szokott lenni 30-60 napos trial es mar bankkartyat sem kell megadni mint regen.
14 napos trial van és kell bankkártya és sajnos nincs paypal. sad.gif
Az Auralic új firmware (6.0.2) már tartalmazza az upsamplingen, digit szűrőkön túl a parametrikus EQ-t, szobakorrekciót szintén.
Elnezest picit felreertheto volt, a 30-60 napos trial nem a hivatalos oldalon szokott lenni.

https://www.nativedsd.com/information/roon

Lattam a 6.x feature listat es ugy tunik tovabbra is aldoznak a software oldalra nagyon korrektul. Upsamplingnel az kulonbseg lehet hogy mit bir az Aries CPU es mit az asztali geped amin a Roon Core fut (utobbi tippre joval erosebb).
Köszönöm a segítséget! :smile53:
Persze, amin fut sokkal erősebb, bár ezeket a funkciókat jelenleg nem használom.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2019.01.04., pén. 18:11

En csak egy nagyon rovid idore hasonlitottam ossze az Aries-en a Roon-t a sima Openhome-al. Akkor hangban nem fedeztem fel kulonosebben semmit, viszont amiota van Roon gyakorlatilag semmi mast nem hasznaltam, mert nem volt miert. Az UI nagyjabol verhetetlen, van egy eros DSP engine, az Audeze fulesekhez EQ, ha kell upsampling, parametric EQ, es egy rakas mas aprosag. Idokozben megjott egy NUC is es menni fog ra tesztelesre a ROCK. Ha nem valik be akkor meg mindig lehet AP Linux vagy mas distro ami tamogatja Roon-t es HQP- t is. Az ara tovabbra sem barati, de szokott lenni 30-60 napos trial es mar bankkartyat sem kell megadni mint regen.
14 napos trial van és kell bankkártya és sajnos nincs paypal. sad.gif
Az Auralic új firmware (6.0.2) már tartalmazza az upsamplingen, digit szűrőkön túl a parametrikus EQ-t, szobakorrekciót szintén.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3176
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

asebestyen írta:
2019.01.04., pén. 14:43
Kollégák! Akinek Roon ready a lejátszója, és használja is a Roont esetleg, van-e, lehet -e különbség hangban a szokásos upnp/dlna-hoz képest ugyanazon eszközön és milyen egyéb előnyei/hátrányai vannak?

Köszönöm,
ákos
Én egy Lumin D2-t használok alapvetően Roon-al, korábban Upnp alapon. Hangminőségben semmilyen különbséget nem tapasztaltam, ellenben ég és föld a kezelhetőség a Roon javára. További előny lehet Roon esetén az integrált szobaakusztika korrektor, a beépített Tidal (Roon vezérlés esetén nem kell, hogy a lejátszó rendelkezzen Tidal klienssel), akinek ez érdekes még dalszövegeket is le tudja realtime tölteni és mutatni, továbbá DSD felkonverziót is tud ( a mai DAC-ok többsége szebben szól DSD üzemmódban).
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2019.01.04., pén. 15:57
SSS írta:
2019.01.04., pén. 15:11
asebestyen írta:
Kollégák! Akinek Roon ready a lejátszója, és használja is a Roont esetleg, van-e, lehet -e különbség hangban a szokásos upnp/dlna-hoz képest ugyanazon eszközön és milyen egyéb előnyei/hátrányai vannak?

Köszönöm,
ákos
erre én is kíváncsi vagyok. Te mire használod/használnád? Amit én előnynek láttam - nem használom, csak utánanéztem/olvastam aztán saját igényeimhez túlzásnak találtam - az az brutal jó kezelő felület, különösen akkor ha több forrást - stream, NAS, rádió stb. - használ valaki.
Az Auralic egy marha okos kis cucc, de pl a netrádió beállításhoz almás cucc kéne, ahogy olvastam a saját lighningDS appal. Az új, 6.0.2 firmware települése óta (azaz 1-2 hete) a Tidal-t végre a Linn kazoo-val is rendesen lehet kezelni. Gyors is, minden szépen megy. A többi android app, pl a Bubble meg a Linn mind valamit rosszul csinál vagy épp kifagy állandóan. A Bubble ingyenesben pl max 16 tracket tölt át a lejátszási listába.
Namost ez is már valami, de én jobb szeretem a számítógépről vezérelni a dolgokat, mivel az folyamatosan megy, nagy tv-n sokkal kényelmesebb böngészni a kínálatot, esetleg elolvasni egy adott albumról az infókat. Vásároltam még régebben az Audirvana winfosos verzióját, amit nagyon szeretek, ha PC a lejátszó eszköz, minden szempontból. Ez ráadásul upnp eszköz kimenetet is tud, tehát a kimeneti eszközök közt ott van az Auralic is. Viszont track váltásnál az Audirvana-n megáll az állapotjelző, nem megy tovább, az Auralicon megjelenik az újabb track és mutatja is hol tart a lejátszása. Kis idő múlva azonban egyszercsak leáll a lejátszás és már nem is lehet onnan folytatni. Mindenen állítottam, amin csak lehet, de sehogy nem akar jó lenni.
Kérdésedre, nekem is pont azért keltette fel az érdeklődésem a Roon, mert mindent használnék, ha már van, Tidal, Minim szerver, Netrádiók. A Linnek jó a wines appja is, viszont mivel a HTPC-n fut a minim szerver is, ha a HTPC-re teszem a Linn appot, akkor a helyi mappákat nem látja, de tudok frankón tidalozni, netrádió meg egyáltalán nincs. Ha a Linn egy másik számítógépen van, akkor van Tidal, minim szerver, de akkor még egy gép az ölemben feleslegesen.
Kaef fórumtárs írt annó nagyon jókat a Roon-ról pl, de akkor még nem volt kompatibilis lejszó eszközöm, most meg már nem aktív sajnos itt.
Nah felteszem a Roont gyorsan... :smile29:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SSS írta:
2019.01.04., pén. 15:11
asebestyen írta:

Köszönöm,
ákos
erre én is kíváncsi vagyok. Te mire használod/használnád? Amit én előnynek láttam - nem használom, csak utánanéztem/olvastam aztán saját igényeimhez túlzásnak találtam - az az brutal jó kezelő felület, különösen akkor ha több forrást - stream, NAS, rádió stb. - használ valaki.
Az Auralic egy marha okos kis cucc, de pl a netrádió beállításhoz almás cucc kéne, ahogy olvastam a saját lighningDS appal. Az új, 6.0.2 firmware települése óta (azaz 1-2 hete) a Tidal-t végre a Linn kazoo-val is rendesen lehet kezelni. Gyors is, minden szépen megy. A többi android app, pl a Bubble meg a Linn mind valamit rosszul csinál vagy épp kifagy állandóan. A Bubble ingyenesben pl max 16 tracket tölt át a lejátszási listába.
Namost ez is már valami, de én jobb szeretem a számítógépről vezérelni a dolgokat, mivel az folyamatosan megy, nagy tv-n sokkal kényelmesebb böngészni a kínálatot, esetleg elolvasni egy adott albumról az infókat. Vásároltam még régebben az Audirvana winfosos verzióját, amit nagyon szeretek, ha PC a lejátszó eszköz, minden szempontból. Ez ráadásul upnp eszköz kimenetet is tud, tehát a kimeneti eszközök közt ott van az Auralic is. Viszont track váltásnál az Audirvana-n megáll az állapotjelző, nem megy tovább, az Auralicon megjelenik az újabb track és mutatja is hol tart a lejátszása. Kis idő múlva azonban egyszercsak leáll a lejátszás és már nem is lehet onnan folytatni. Mindenen állítottam, amin csak lehet, de sehogy nem akar jó lenni.
Kérdésedre, nekem is pont azért keltette fel az érdeklődésem a Roon, mert mindent használnék, ha már van, Tidal, Minim szerver, Netrádiók. A Linnek jó a wines appja is, viszont mivel a HTPC-n fut a minim szerver is, ha a HTPC-re teszem a Linn appot, akkor a helyi mappákat nem látja, de tudok frankón tidalozni, netrádió meg egyáltalán nincs. Ha a Linn egy másik számítógépen van, akkor van Tidal, minim szerver, de akkor még egy gép az ölemben feleslegesen.
Kaef fórumtárs írt annó nagyon jókat a Roon-ról pl, de akkor még nem volt kompatibilis lejszó eszközöm, most meg már nem aktív sajnos itt.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: SSS »

asebestyen írta:

Köszönöm,
ákos
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm,
ákos

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

BLX írta:
2019.01.04., pén. 11:23
Ez a válasz jött a Yamahától:

Thank you for your continued interest in Yamaha products. Yamaha has found that a part of network products now experience unstable connection to internet radio stations. Yamaha is confirming the situation. We sincerely apologize for any inconvenience.

Best Regards

Your Yamaha Customer Service Team

Ezek alapján én arra gondolok, hogy a helyzet átmeneti lehet... gondolkodik.gif
Ha elég jól értem, ez angolul annyit tesz, hogy "bocsika...."
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: study »

Indy írta:
2019.01.04., pén. 10:34
PgSpa írta:
2019.01.03., csüt. 22:48
Attól tartok egyébként, hogy nem a Yamahával lesz a baj, hanem átvariálták a VTuner honlapját, felületét...
Amit illene szépen a Yamahának orvosolni egy fw frissítéssel.
Erre illik Hofi mondása : ha ébren vagy ne álmodj.Életem során sok készülékem vált használhatatlanná.Például Astra Digital Rádio, Digitalis Music Express.Legutob az Asus bluray hálózati része hallgatott el.A gyártok nem szégyenlik otthagyni a termékük támogatottságát mint kutya a sz@rát.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Ez a válasz jött a Yamahától:

Thank you for your continued interest in Yamaha products. Yamaha has found that a part of network products now experience unstable connection to internet radio stations. Yamaha is confirming the situation. We sincerely apologize for any inconvenience.

Best Regards

Your Yamaha Customer Service Team

Ezek alapján én arra gondolok, hogy a helyzet átmeneti lehet... gondolkodik.gif

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

dbrnsk írta:
2019.01.04., pén. 10:09
Továbbra sem elérhetőek a rádió állomások... :(
...rádióállomások... :smile29:

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

PgSpa írta:
2019.01.03., csüt. 22:48
Attól tartok egyébként, hogy nem a Yamahával lesz a baj, hanem átvariálták a VTuner honlapját, felületét...
Amit illene szépen a Yamahának orvosolni egy fw frissítéssel.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

dbrnsk írta:
2019.01.04., pén. 10:09
Reméljük nem Pioneer effektus. :smile33: :angry:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

PgSpa írta:
2019.01.03., csüt. 22:29
A Yamaha Europe honlapjáról eltüntették az összes logót, ami azelőtt a vTuner-re utalt...
Azért ez magas fokú görénység, normális gyártó ilyenkor kiad egy közleményt...

Van-e valamilyen áthidaló meggoldás, pl. mobil app? -a minőség meg majd kiderül...
Én írtam az európai Yamaha forgalmazónak a weboldalon keresztül. Gondolom csepp a tengerben, de hátha írnak majd...
gondolkodik.gif

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

A Yamaha Europe honlapjáról eltüntették az összes logót, ami azelőtt a vTuner-re utalt...
Azért ez magas fokú görénység, normális gyártó ilyenkor kiad egy közleményt...

Van-e valamilyen áthidaló meggoldás, pl. mobil app? -a minőség meg majd kiderül...

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

PgSpa írta:
2019.01.03., csüt. 20:01
Azt kérdezném, hogy másnál sem működik Yamahán a vTuner Radio? Megszüntették a támogatását?
Ha így van, akkor kiakadok...
Yamaha RN500-nál most, hogy mondod érzékelem a problémát. Eltűntek a mentett internetes rádió csatornáim.
gondolkodik.gif
Ennek mi lehet az oka? Egyelőre a Google nem adott választ.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1265

Hozzászólás Szerző: Rotox »

PgSpa írta:
2019.01.03., csüt. 20:01
...másnál sem működik Yamahán a vTuner Radio? Megszüntették a támogatását?...
Yamaha hálózati lejátszó vásárlásán gondolkodom. Most jól elbizonytalanítottál, lehet, hogy mégis az ilyen esetleges változásoktól gyakorlatilag függetleníthető PC+USB DAC combónál kellene maradni? gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Azt kérdezném, hogy másnál sem működik Yamahán a vTuner Radio? Megszüntették a támogatását?
Ha így van, akkor kiakadok...

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

vlaca írta:
2018.12.31., hétf. 11:22
Ja így oks. Csak a következtetésed miatt (hogy nem szükséges drága lineáris táp) gondoltam.
Szerintem itt nem off hogy érdemes-e a tápellátással foglalkozni hálózati lejátszóknál (is) :smile29:

Próbáltam egyszerűbb linearis tápot is, de nálam egy ifi ipower lett a befutó( ami egy trükkös aktív zajszűrős kapcsoló üzemű táp).
Nálad miről megy a thinkerboard?
[/quote]

Saját gyári tápjáról, ami persze kapcsoló üzemű. Asust érdemes a saját tápról hajtani, mert szemben az RPI-vel, nagyobb az áram felvétele. Aksiról - amiről az RPI vidáman elment - el sem indul, de arról a telefon töltőről sem amiről egy RP-W simán ment. Kell neki a gyárilag megadott 5V3A.

Még annyi, hogy én megvettem a gyári házat is a Thinkerboard-hoz, mert az passzív hűtőként is funkcionál. Szerintem aki ebben gondolkozik annak érdemes ugyan így eljárnia, megvenni a teljes szettet, de persze ez az én véleményem.
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

SSS írta:
2018.12.31., hétf. 10:18
vlaca írta:
2018.12.31., hétf. 08:28
SSS írta:
2018.12.30., vas. 22:52
érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.

http://archimago.blogspot.com/2017/01/m ... b.html?m=1

Tanulságos az is amit az MQA-témáról ir a végén.
Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.
OFF - nekem nem ez jött le, ellenkezőleg, ö csak azt mondja, hogy mérhetően nincs különbség, egyébként meg döntsd el. Ezen egyébként szerintem nem túl lépni kellene, hanem meglépni kellene, mert minden hifi eszköznek ez lenne az alapja, hogy legalább mérhető szabványoknak feleljen meg. A HI-FI ugye nem egy jelentés nélküli marketing kijelentés mint a high end, hanem egy valós szabványt takar. - OFF vége, ha gondolod folytassuk magánba, vagy másik topicba de ne itt offoljuk szét..
Ja így oks. Csak a következtetésed miatt (hogy nem szükséges drága lineáris táp) gondoltam.
Szerintem itt nem off hogy érdemes-e a tápellátással foglalkozni hálózati lejátszóknál (is) :smile29:

Próbáltam egyszerűbb linearis tápot is, de nálam egy ifi ipower lett a befutó( ami egy trükkös aktív zajszűrős kapcsoló üzemű táp).
Nálad miről megy a thinkerboard?
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

vlaca írta:
2018.12.31., hétf. 08:28
SSS írta:
érdemes leolvasni, kissé hosszú, és elkalandozó de nagyon tanulságos. Én táp témában keresve futottam bele, és ugyan azt csak éppen hogy érinti, de ezzel is megválaszolja a kérdésemet. Nincs szükség "drága" lineáris tápra az SBC meghajtásához.

Olvasgattam én is régebben ezeket a cikkeket, ez a “szokásos”, ami nem mérhető az nincs, hozzáállás. Érdemes ezen picit tovább lépni.
OFF - nekem nem ez jött le, ellenkezőleg, ö csak azt mondja, hogy mérhetően nincs különbség, egyébként meg döntsd el. Ezen egyébként szerintem nem túl lépni kellene, hanem meglépni kellene, mert minden hifi eszköznek ez lenne az alapja, hogy legalább mérhető szabványoknak feleljen meg. A HI-FI ugye nem egy jelentés nélküli marketing kijelentés mint a high end, hanem egy valós szabványt takar. - OFF vége, ha gondolod folytassuk magánba, vagy másik topicba de ne itt offoljuk szét..

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

SSS írta:

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”