Olvasva a topikban az antiskating effektus hatását az emberekre

TJ.
Olvasva a topikban az antiskating effektus hatását az emberekre
Pontosan. Ha már a VdH MC 10 Special hangszedőhöz ilyen adatot publikáltak, a srác eredendően
Bocs, hogy belevau, de SZERINTEM:
A szöveg és a fényképek szerint nem zérus volt az erő.
A belinkelt megoldással csak arra volt kívácsi,hogy pl. 15mN tűerőnél 1,5-re állított antiskating mekkora oldalirányú erőt okoz. Szerintem. A skating erő kismértékben lemez sugár függő is ráadásul...trane írta: ↑2022.09.27., kedd 20:33ezzel, ill. a linkelt megoldással csupán annyi a Trobléma, hogy az antiskating erőt NEMJózsef1960 írta: ↑2022.09.27., kedd 20:25Úgy,hogy a tűnyomás mérőt oldalra fordítod,kitámasztod ,a kart kinullázod hogy lebegjen, skating állítást szintén. Majd odaviszed a kart,hogy csak érintse a mérőt.Utána növeled az antiskating értéket,és a mérlegen látod az eredményt! Évekkel ezelőtt csináltam,de úgy gondolom semmi értelme tudni az antiskating erő abszolút értékét,így mindig a beállító lemeznek hitem. Ortofon 0002 első oldal 6.-ik track.gomolalaci írta: ↑2022.09.27., kedd 20:12
Azt nem értem, hogy egy tűnyomás mérővel hogyan lehet vízszintes erőt mérni![]()
0 tracking force-hoz keresi az ember...
innét kezdve pedig hogy egy bármilyen (mérő)eszköz lebegő hangkaros állásban milyen értékű antiskating erőt mutat, teljesen irreleváns
, mivel abból nem lehet megmondani, hogy mondjuk 1.5mN-os (bár következetesen g-nak írják, ami ugye nem lehet erő mértékegysége
) tracking force-nál az antiskating tárcsáját (ami tuttira nem fog lineárisan pontosan állítani semmit) hová is kell állítani
![]()
A réz drótból összeállított adapter szolgál arra, hogy a vízszintes mozgást/erőt függőlegességomolalaci írta: ↑2022.09.27., kedd 20:12Azt nem értem, hogy egy tűnyomás mérővel hogyan lehet vízszintes erőt mérni![]()
Úgy,hogy a tűnyomás mérőt oldalra fordítod,kitámasztod ,a kart kinullázod hogy lebegjen, skating állítást szintén. Majd odaviszed a kart,hogy csak érintse a mérőt.Utána növeled az antiskating értéket,és a mérlegen látod az eredményt! Évekkel ezelőtt csináltam,de úgy gondolom semmi értelme tudni az antiskating erő abszolút értékét,így mindig a beállító lemeznek hitem. Ortofon 0002 első oldal 6.-ik track.gomolalaci írta: ↑2022.09.27., kedd 20:12Azt nem értem, hogy egy tűnyomás mérővel hogyan lehet vízszintes erőt mérni![]()
Azt nem értem, hogy egy tűnyomás mérővel hogyan lehet vízszintes erőt mérni
Kissé bővebben?
Az az érdekes, hogy született vagy 3 oldalnyi komment, de ezeket a - mérés szempontjából egyáltalán nem mellékes - kérdéseket senki sem firtatta. Pedig a képek alapján lenne mit firtatni...
Nem éreztem semmi oda nem illőt, sőt.Aszpirin írta: ↑2022.09.27., kedd 00:43Ja, meggondoltam magam, hogy ne tűnjek nagyon okoskodónak. Mindenesetre szemfüles voltál, mert 5 percnél nem hosszabb ideig volt látható. Bocs a törlésért.
De a 3. pont lényege nem az volt, hogy hogyan van kalibrálva, hanem hogy az 1. és 2. pontok szempontjából a kalibráció nem számít. Az 1. és 2 pontban pedig általános iskolában is tanított fizikai szabályok alapján kérdeztem rá, hogy ez így mennyire lehet pontos (ha a képek nem torzítanak nagyon, akkor a mért érték jóval kisebb a valósnál, az adapter geometriája miatt)... Na és az egésznek a relevanciáját firtattam a végén![]()
Ja, meggondoltam magam, hogy ne tűnjek nagyon okoskodónak. Mindenesetre szemfüles voltál, mert 5 percnél nem hosszabb ideig volt látható. Bocs a törlésért.
Kutya legyek, ha értem...La_Valse írta: ↑2022.09.26., hétf. 16:22A vinylengine fórumon egy érdekes eszmefuttatás és mérés olvasható a tényleges antiskating erővel
kapcsolatban. Egy tűerőmérleg és adapter segítségével mér.
gauge.jpg
https://www.vinylengine.com/turntable_f ... 18&t=95664
A vinylengine fórumon egy érdekes eszmefuttatás és mérés olvasható a tényleges antiskating erővel
Én az Ortofon tesztlemezt használom.Ha a bal csatorna "zizeg" csökkentem,ha a jobb növelem az értékét.
Mérőlemez.