Nem tudom hol latta a 100K-t amit linkeltel az 20K-s volt. szoval inkabb neki kellene szemuveg.
Meg egy atyai nagy pofon,hogy ujjonc letere igy beszel olyanokkal akik ezer eve a forum megbecsult tagjai.
Nem tudom hol latta a 100K-t amit linkeltel az 20K-s volt. szoval inkabb neki kellene szemuveg.
Valóban amatőr vagyok (gondolom nekem címezted), de ha te ennyire profi vagy akkor elég nagy baj hogy csak ennyire futja a segítségedből!
Lehet valami ilyen lenne benne RK27112MC030 ?Gtaati írta: ↑2018.12.10., hétf. 15:37Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy barátom Cambridge audio 640A-n elromlott a motoros hangerőszabályzó potméter, ennek kapcsán szeretném kérdezni, hogy valaki tudna-e segíteni abban, hogy hol és milyen árban lehetne ilyet beszerezni. Neten keresgetve látszik, hogy ez nem egyedi probléma, viszonylag gyakran előfordul, de megoldást és cserealkatrészt nem igazán találtam sehol hozzá.
Köszönöm!![]()
Ebben az esetben feltétlenül válts külső DAC-ra, óriási lesz a különbség.
Helló,mishow írta: ↑2018.11.23., pén. 14:54A HK640 remek párja a vintage Pio doboznak, kategóriájában nagyon is tisztességes, jó hangú erősítő - semmiképp nem bántanám. Nem tudom, mire gondolsz "komolyabb" erősítő alatt, mert ez nem "komolytalan" cucc ám, ennél jobb hangért (amiért érdemes váltani) már mélyebben zsebe kell nyúlni!mate315 írta: ↑2018.11.23., pén. 12:25Akai srhf5 hangfalpárom volt egy Harman Kardon HK640 erősítővel. Pár hónappal ezelőtt sikerült beszereznem egy pár Pioneer hpm60 hangfalat. Szerintetek érdemes lenne hozzá beszerezni egy komolyabb erősítőt vagy egy dac-ra lenne inkább szükség? (Számítógépről hallgatom zenéimet, főként Tidal és jó pár flac album.)
Ha van a közeledben ügyes kezű szaki, akkor inkább alaposan átnézetném. Érdemes megmérni a kondikat, ellenőrizni a kontaktokat (bár nem ennél a szériánál, de a régebbi HK szériáknál hajlamosak elengedni a forrasztások) és esetleg hangfalcsatikat cserélni rajta, mert ha jól emlékszem, ezen még elég vacak minőség van, talán nem is fogad szabvány banándugót.
Ha most nincs semmilyen DAC-od, és PC-ről zenélsz, akkor mindenképp kötelező egy korrekt külső DAC.
Ha (bocs hogy újra egy "ha" de kevés infót adtál) csak USB/be -> RCA/ki DAC kell, egyetlen forráshoz, akkor most van egy jó tippem az AVX-en hirdetett motyók közül:
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=124769
Nagyon jó hang, az árkategóriájánál sokkalta drágább rendszereket is kiszolgál - hátránya hogy csak egyetlen bemenete van, az is kizárólag USB, PC-n kívül másra nem jó, de ha csak az a forrásod, és nem tervezel mást, akkor ez elég is.
A HK640 remek párja a vintage Pio doboznak, kategóriájában nagyon is tisztességes, jó hangú erősítő - semmiképp nem bántanám. Nem tudom, mire gondolsz "komolyabb" erősítő alatt, mert ez nem "komolytalan" cucc ám, ennél jobb hangért (amiért érdemes váltani) már mélyebben zsebe kell nyúlni!mate315 írta: ↑2018.11.23., pén. 12:25Akai srhf5 hangfalpárom volt egy Harman Kardon HK640 erősítővel. Pár hónappal ezelőtt sikerült beszereznem egy pár Pioneer hpm60 hangfalat. Szerintetek érdemes lenne hozzá beszerezni egy komolyabb erősítőt vagy egy dac-ra lenne inkább szükség? (Számítógépről hallgatom zenéimet, főként Tidal és jó pár flac album.)
A rendszerem ilyen mar harom eve csak az erosito jott tavaj decemberben. Egyebkent igen mar bejelentettem neki, hogy nalam is kiprobalhatnank a McIntosh-t de most nemtuom, hogy billentett a fejevel vagy csak az sms csengesere reagalt.SoundMania írta: ↑2018.11.22., csüt. 11:52Szerintem először ismerd meg a rendszeredet!tottyi írta: ↑2018.11.22., csüt. 11:33Hi, erosito cseren torom a fejem mar jo ideje de nemigazan tudom merre fele lepjek a mostanival az a gondom, hogy nem eleg reszletezo. Egy ismerosom most probalgatott Sonus Faber Venere S-t egy McIntosh MA5300-al Spotify-n egyszeru kabelokkal es ott annyira reszletezo hang volt, hogy nagyon tetszett. En is olyat akarok. :) Mivel a hangfalam magasabb osztalyt kepvisel mint az o hangafala es a kabelozasom tizszeres arban az ovehez kepest na meg az Audio PC, minden benne van ami kell es erre egy kulso DAC rakotve nem nem szol olyan szepen mint az ove ebbol kovetkeztetek, hogy az erositm lehet a gyenge lancszem ami egy Crown PSA-2.
Esetleg ezt az erositot nem ismeri valaki? https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=7616
Vagy beszelgessunk mivel lehetne kiprobalni. :)
Ez a " kizárásos alapon biztos az erősítő az oka,mert amúgy sokkal drágább az enyém"-dolog miatt gyanús, hogy vannak hiányosságok az ismerkedéssel.:)
Hallgassatok össze legalább a haverod komponenseiddel a tiéd. Ott is kiderülhetnek fura dolgok.
Szerintem először ismerd meg a rendszeredet!tottyi írta: ↑2018.11.22., csüt. 11:33Hi, erosito cseren torom a fejem mar jo ideje de nemigazan tudom merre fele lepjek a mostanival az a gondom, hogy nem eleg reszletezo. Egy ismerosom most probalgatott Sonus Faber Venere S-t egy McIntosh MA5300-al Spotify-n egyszeru kabelokkal es ott annyira reszletezo hang volt, hogy nagyon tetszett. En is olyat akarok. :) Mivel a hangfalam magasabb osztalyt kepvisel mint az o hangafala es a kabelozasom tizszeres arban az ovehez kepest na meg az Audio PC, minden benne van ami kell es erre egy kulso DAC rakotve nem nem szol olyan szepen mint az ove ebbol kovetkeztetek, hogy az erositm lehet a gyenge lancszem ami egy Crown PSA-2.
Esetleg ezt az erositot nem ismeri valaki? https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=7616
Vagy beszelgessunk mivel lehetne kiprobalni. :)
A választ neked is köszönöm! Kinézek majd valami kábelt ami nem tömör -csalódtam most benne kicsit-, kb 15-20k max pénzért, aztán meglátom. Remélem nem indulok el a kábelezgetés rögös útján, mert a végén még sörre sem marad pénzem... Keresztmetszet mindenképp kell, most ott tartok. Vastag legyen de legyen felülete is -> sodrott kell. :) Ez most az irány.mishow írta: ↑2018.11.21., szer. 08:47
Megjegyzem, csináltak már haverok tápkábelt öreg klasszikus vasalózsinórból, oxt lestek mint a moziba' ... de ez már itt valóban OFF! Még annyi, hogy ha a komáddal szerettek kísérletezni a biwire madzagozással, akkor próbáljátok ki, hogy a (-) és a (+) pólushoz kössetek eltérő kábeleket úgy, hogy a (-) érhez kössétek a vastag kábeleket. Más lesz a hang, aztán hogy mi-hogyan-mennyire tetszik, azt majd eldöntitek! De tapasztalásnak igencsak hasznos, ha már ...
Sorry, ezzel ITT zárom is a témát!![]()
30 éves kondik inkább kiszáradnak mint nem. Építettem 1-2 dolgot már, így tapasztaltam is, 30 év rengeteg idő ha a kondikat nézem... A divatot mindig leszartam :) Másrészt a különbség hallható a 2 csatorna között. A jobb oldalnál kb 1-5kHz között megszűnt az élet sajnos. A hangszóró felé menő csatik már régen rosszak, kinyírtam őket anno a 2 millis tömör rézzel, a kimenet választó kapcsolók full szarok... szóval egyelőre itt marad, aztán ha lesz rá időm, akkor TALÁN nekiállok. El nem adom, mert készen van szegény, másrészt nagyon a szívemhez nőtt. Komolyan, sajnáltam kivenni a helyéről...SoundMania írta: ↑2018.11.21., szer. 07:51Miből gondolod, hogy kondizni kellene?
Ez a divat? Vagy mérted ESR mérővel és rosszak valóban? Vagy gondolod , hogy a low esr-es cserekindik jobbak lennének?
Szerintem nagyon sok rossz hangú van közöttük, ez nagy melléfogás is lehet!
Erre sajnos nincs időm, ezt már most tudom. :(mishow írta: ↑2018.11.19., hétf. 18:24
Tapasztalatom szerint azok a dolgok, aminek "majd megszokom" felkiáltással fut neki az ember, ritkán ér boldog véget ... többnyire vagy sosem szokja meg, vagy rábeszéli magát, de sosem fogja szeretni, úgy meg minek?
Ha tetszik az öreg Technics, a helyedben nekifutnék a kondik és más megfáradt alkatrészek cseréjének, munkapontok beállításának, forrasztások ellenőrzésének/frissítésének, a fontos csatik (mondjuk egy pár hf kimenet) újra cserélésének, és utána élvezném a végeredményt. Lesz egy olyan erősítőd, amit élvezel, és szinte új. Hajrá!![]()
Egy kozel 20 eves erositott azert illik atnezni. Nekem a 8 eves Musical Fidelity -ben az osszes kondi szar volt, mig a 74-es Pioneer-ban mindegyik teljessen jo. MF -- gagyi kinai kondik Pio ---- regi elna es Nichicon.SoundMania írta: ↑2018.11.21., szer. 07:51Miből gondolod, hogy kondizni kellene?
Ez a divat? Vagy mérted ESR mérővel és rosszak valóban? Vagy gondolod , hogy a low esr-es cserekindik jobbak lennének?
Szerintem nagyon sok rossz hangú van közöttük, ez nagy melléfogás is lehet!
KIcsit OFF ebben a topicban, ezért nem választoltam rá korábban, de most valahogy beleakadtam újra, és röviden mégis reagálnék pár szóban:Jabarkas írta: ↑2018.11.18., vas. 01:01Tömör réz kábelen jobban átmegy a mély, ellenben a magas frekvenciák jobban szeretik a sodrott madzagot. Én most úgy oldottam meg ezt, hogy a hangfal mély szekciója felé egy tömör 2 milliméter átmérőjű kábel megy, a magas felé pedig egy hasonló vastagságú sodrott kábel.
-szerk.: noname egyszerű rézkábelekről beszéltem, a több 10 v 100 ezerbe kerülő kábelekkel nincs tapasztalatom. Egyelőre.
Ez a teljesítmény 93dB hangdobozzal már elég komoly hangerő szerintem.kaboca36 írta: ↑2018.11.20., kedd 17:53Annyi penzert mar ertelmes erositott veszel. en biztos nem adnek ki kozel 300ezret egy jatekszerre.Cyrin írta: ↑2018.11.19., hétf. 21:03A Synthesis Soprano erősítővel van valakinek tapasztalata?
ezt a tesztet találtam róla: https://www.av-online.hu/hifi/synthesis ... teszt_2556
most black friday alkalmával jelentősen le lesz árazva, lehet kipróbálnám. 93 dB-es hangfalakhoz.
A 12w-javal talan jo a haloszobaba,haterzenenek. a felepitese is eleg gyenge,
Nezz szet peldaul a Pointe oldalan http://pointe.hu/akciok ott kapsz sokkal komolyabb erositoket.
Pointe sima 20 600ezer helyett 300ezer EC107398-1-300x225.jpg
de biztos talalsz a hasznal topikban is valamit. kezdetnek egy ilyen is megteszi,gondolom ez lene az elso csovesed. mert ha regota csoveznel vagy epiteszmagadnak vagy veszel egy komoly csovest,
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=120171