Teljesen egyetértek Veled, brutálisan túl van árazva a Linn. 5 millából elég sok nagyon komoly lemezjátszót lehet venni a TW Acoustic Raven-en kívül is. De most néztem, hogy a Linn Klimax LP12 Ekstatic MC-vel több, mint 13 millió!!!revox írta: ↑2026.05.08., pén. 10:40valamit jól csináltak, lemezjátszót is,csak nem ennyire,ahova árazták. ma kb 5 milla egy LP12 és ennyibe kerül egy TW Acustic Raven GT (szeritnem GT2 is belefér, 2 kardeszka) is. értek én mindent,de ha választanom kell 30-35 kg masszív tank és egy LP12 között a kérdést fel se teszem magamnakHifimad írta: ↑2026.05.08., pén. 09:18
A népszerűsége szerintem nagyban köszönhető az agresszív marketingnek, ill. a 80-as évek angol szaksajtójában kihirdetett és táplált egyeduralmának. Minden futóművet ahhoz hasonlítottak és a legtöbbjük elvérzett az összehasonlításban (sokszor méltánytalanul). Ebben én a Hi-Fi Review magazint találtam a leginkább lúdasnak, a Xerxes-ről (és mellesleg a Pink Triangle PT Too-ról is) olyan véleményt írtak a Sondek-kel való összevetés során, hogy az alapján inkább vettem volna egy Dual-t, mint Xerxes-t vagy PT Too-t.
Persze jók a mai Linn-ek és valóban mindent lehet kapni hozzájuk (jó minőségű sufni tuning cuccokat is), de legtöbbször horribilis áron, bár ez sajnos igaz a Roksan-ra is, teljesen kiakadtam, amikor láttam, hogy 200 fontot el mernek kérni 3 db új gumibakért.![]()
(félre ne menjen, jó az LP12, de lehet kicsit túltolták az árcédulát,de manapság minek nem)
edit: lehet csak 25 kg... a régebbui GT nehezebb volt,lehet visszavettek a sassziból. de még így is kompakt tank kategória.
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Re: Lemezjátszó
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó

Igen, a Roksan-t valóban nagyon jó futóműnek találták az angol sajtóban, voltak akik szerint jobb is lett (pl.: Malcolm Stewart), mint az LP12, de voltak akiknél a Linn maradt az etalon (mint az említett Hi-Fi Review magazinból Chris Frankland). A Xerxes '85-ben jött ki, addig semmi sem tudta megszorítani a Linn-t a sajtó szerint, pedig a Gyrodec - ha jól tudom - '81-ben jelent meg és ott volt ugye a Rock is, meg az Oracle Delphi Kanadából, ami szinte egy időben jelent meg a Gyrodec-kel, vagy az MRM Source futómű, ami sokkal komolyabb volt, mint a Sondek a maga 7,5 kg-os tányérjával és 5 rugójával, a Pink Triangle az akril tányérral és balsafa szubsasszival, nem is beszélve a nagy japán pörgetőkről (Micro Seiki, Luxman, Trio Kenwood, Kyocera, Marantz, stb.).Rock60 írta: ↑2026.05.08., pén. 14:32Én úgy hallottam - igaz, az itthoni kereskedőtőlHifimad írta: ↑2026.05.08., pén. 09:18
A népszerűsége szerintem nagyban köszönhető az agresszív marketingnek, ill. a 80-as évek angol szaksajtójában kihirdetett és táplált egyeduralmának. Minden futóművet ahhoz hasonlítottak és a legtöbbjük elvérzett az összehasonlításban (sokszor méltánytalanul). Ebben én a Hi-Fi Review magazint találtam a leginkább lúdasnak, a Xerxes-ről (és mellesleg a Pink Triangle PT Too-ról is) olyan véleményt írtak a Sondek-kel való összevetés során, hogy az alapján inkább vettem volna egy Dual-t, mint Xerxes-t vagy PT Too-t.
- hogy a Roxánt szénné dícsérték az anglikán szaksajtóban. De, máshonnan is ez jött le, hogy a Roxan elbitorolta a koronát a Linntől.
Úgyhogy, a szaksajtótól még örök klasszikus - OLD TIMER - válhatott volna belőle.
Hacsak, nem kritikus műszaki szemmel vizsgálja valaki.
Mikor a dobozból kivéve először megláttam a megvágott kardeszkáját, egyből az a gondolat suhant át az asztalos/kertész agyamon, hogy mitől nem fog az lekornyadni egyszer csak ???
Persze, nem lenne vele baj, ha abból a kb 2000 forint anyagköltségű alkatrészből lenne utánpótlás.
Azrán, hogy az a milliónyi tuning cég, akik pl a Regákhoz tonnaszámra ontanak mindenfélét, miért nem villantanak ezt - azt a Roxan-hoz, pl. azt a nyomorult kardeszkát, azt már csak ők tudják...![]()
Engem is nagyon zavar, hogy a Roksan-hoz nem lehet kapni tuning dolgokat, mert az alkatrészeik a Linn-hez hasonlóan túlárazottak. Pedig nem ártana ha a felső lapból lenne utángyártott, nem venném meg a teljes Inspire Hi-Fi mod kitet. Touraj-nak kellett volna asztalossal konzultálnia a Xerxes megjelenése előtt, mert ha Neked egyből feltűnt, hogy rossz a konstrukció, akkor nyilván egy angol asztalos is erre a következtetésre jutott volna, ha látja.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2873
Belépsz ma az angol elmebarj es minden látható….marmint LP12 VTS Xerxés…Rock60 írta: ↑2026.05.08., pén. 14:32Én úgy hallottam - igaz, az itthoni kereskedőtőlHifimad írta: ↑2026.05.08., pén. 09:18
- hogy a Roxánt szénné dícsérték az anglikán szaksajtóban. De, máshonnan is ez jött le, hogy a Roxan elbitorolta a koronát a Linntől.
Úgyhogy, a szaksajtótól még örök klasszikus - OLD TIMER - válhatott volna belőle.
Mikor a dobozból kivéve először megláttam a megvágott kardeszkáját, egyből az a gondolat suhant át az asztalos/kertész agyamon, hogy mitől nem fog az lekornyadni egyszer csak ???
Persze, nem lenne vele baj, ha abból a kb 2000 forint anyagköltségű alkatrészből lenne utánpótlás.
Azrán, hogy az a milliónyi tuning cég, akik pl a Regákhoz tonnaszámra ontanak mindenfélét, miért nem villantanak ezt - azt a Roxan-hoz, pl. azt a nyomorult kardeszkát, azt már csak ők tudják...![]()
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Manapság már nem tűnik olyan fontos szempontnak, de valakinek alapfeltétel.revox írta: ↑2026.05.08., pén. 10:40
Valamit jól csináltak, lemezjátszót is,csak nem ennyire,ahova árazták. ma kb 5 milla egy LP12 és ennyibe kerül egy TW Acustic Raven GT (szeritnem GT2 is belefér, 2 kardeszka) is. értek én mindent,de ha választanom kell 30-35 kg masszív tank és egy LP12 között a kérdést fel se teszem magamnak(félre ne menjen, jó az LP12, de lehet kicsit túltolták az árcédulát,de manapság minek nem)
edit: lehet csak 25 kg... a régebbui GT nehezebb volt,lehet visszavettek a sassziból. de még így is kompakt tank kategória.
Mármint, hogy lehetőleg a lemezjátszó legyen klasszikus lemezjátszó formájú. Elegáns, nem túl feltűnő, a szoba berendezésébe besímúló darab.
Ebben a Linn verhetelen, hiába szól nála feltételezhetően jobban egy kukta, vagy vödör formájú 30 kilós szerkezet.
Ettől függetlenül érdekes téma az, amit felvetettél.
Akár a TW GT, vs Linn Sondek, akár az Operád hangja a T. Rock 1 - hez képest - nem tudom, hova lett az az írásod...
Szóval, hogy a nagy tömegű gépeknek van egy olyan stabilítás a hangjában, amivel a könnyebbek nem igen tudják tartani a lépést. Sokáig úgy gondoltam, hogy a stabil hangzásnak alapfeltétele a tökéletes egyenfutás.
Viszont, valami másnak is kell lennie, mert egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a TW - nek jobb egyenfutása lenne, mint a Linnek, és hogy saját példát is hozzak fel, a zseniális egyenfutású Roxan-nak is jobb egy hajszállal az egyenfutása - a peremsúlyos tányérnak, a rendkívül vékony csapágytengelynek és a trükkös motorfelfüggesztésnek köszönhetően - mint a kilenc kilós tányérú, 25 kilós Rock Reference - nek.
Mégis, ha hangstabilításról beszélünk, számomra az utóbbi az etalon az én látókörömben lévő gépek között.
( Kár, hogy nem hallottam az Opera - dat.
Én úgy hallottam - igaz, az itthoni kereskedőtőlHifimad írta: ↑2026.05.08., pén. 09:18
Azrán, hogy az a milliónyi tuning cég, akik pl a Regákhoz tonnaszámra ontanak mindenfélét, miért nem villantanak ezt - azt a Roxan-hoz, pl. azt a nyomorult kardeszkát, azt már csak ők tudják...
valamit jól csináltak, lemezjátszót is,csak nem ennyire,ahova árazták. ma kb 5 milla egy LP12 és ennyibe kerül egy TW Acustic Raven GT (szeritnem GT2 is belefér, 2 kardeszka) is. értek én mindent,de ha választanom kell 30-35 kg masszív tank és egy LP12 között a kérdést fel se teszem magamnakHifimad írta: ↑2026.05.08., pén. 09:18
Persze jók a mai Linn-ek és valóban mindent lehet kapni hozzájuk (jó minőségű sufni tuning cuccokat is), de legtöbbször horribilis áron, bár ez sajnos igaz a Roksan-ra is, teljesen kiakadtam, amikor láttam, hogy 200 fontot el mernek kérni 3 db új gumibakért.![]()

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó

A népszerűsége szerintem nagyban köszönhető az agresszív marketingnek, ill. a 80-as évek angol szaksajtójában kihirdetett és táplált egyeduralmának. Minden futóművet ahhoz hasonlítottak és a legtöbbjük elvérzett az összehasonlításban (sokszor méltánytalanul). Ebben én a Hi-Fi Review magazint találtam a leginkább lúdasnak, a Xerxes-ről (és mellesleg a Pink Triangle PT Too-ról is) olyan véleményt írtak a Sondek-kel való összevetés során, hogy az alapján inkább vettem volna egy Dual-t, mint Xerxes-t vagy PT Too-t.tollact írta: ↑2026.05.08., pén. 07:57Pont azért mert népszerű lett, Linn-t mindig lehet venni különböző kiépítésben és árban.Rock60 írta: ↑2026.05.07., csüt. 19:06Ezért ( is ) volt nagy kár, hogy anno lecsúsztam a Linn-ről.huszti-zsolt írta: ↑2026.05.06., szer. 13:16De sajnos a Xerxes minden nagyszerűsége ellenére egy olyan 'old timer', ami nem vált OLD TIMER-ré. :(Az bizony OLD TIMER lett...
Ja, és minden van hozzá és még annál is több.
Persze jók a mai Linn-ek és valóban mindent lehet kapni hozzájuk (jó minőségű sufni tuning cuccokat is), de legtöbbször horribilis áron, bár ez sajnos igaz a Roksan-ra is, teljesen kiakadtam, amikor láttam, hogy 200 fontot el mernek kérni 3 db új gumibakért.
Pont azért mert népszerű lett, Linn-t mindig lehet venni különböző kiépítésben és árban.Rock60 írta: ↑2026.05.07., csüt. 19:06Ezért ( is ) volt nagy kár, hogy anno lecsúsztam a Linn-ről.huszti-zsolt írta: ↑2026.05.06., szer. 13:16De sajnos a Xerxes minden nagyszerűsége ellenére egy olyan 'old timer', ami nem vált OLD TIMER-ré. :(Az bizony OLD TIMER lett...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Ezért ( is ) volt nagy kár, hogy anno lecsúsztam a Linn-ről.huszti-zsolt írta: ↑2026.05.06., szer. 13:16De sajnos a Xerxes minden nagyszerűsége ellenére egy olyan 'old timer', ami nem vált OLD TIMER-ré. :(
viewtopic.php?f=31&t=225726
Igaz, nem új, de lehet, hogy jobban jársz ezzel, mint egy új komplett lemezjátszóval. Az AT mc hangszedőd nem tudom, mennyire illeszkedik jól az SME hangkarhoz, de úgy tudom inkább a kar-hangszedő viszonylata számít, mintsem a futómű-hangszedőé.
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 314
Itt árulnak egy jó DD lemezjátszót, SME karral.robi-k írta: ↑2026.05.06., szer. 21:46Egy kis tanácsot kérnék: elgondokodtam, hogy feljebb lépek LP lejátszó téren, de maradva a Direct Drive (DD) meghajtású lemezjátszóknál. Jelenleg egy TEAC TN-4D-SE tip. DD lejátszót használok, kezdetnek első lejátszónak teljesen jó, de szerintem az új Audio Technica AT33PTG/II MC hangszedőm jobb lejátszót érdemel(ne).
Szemezek az új Technics SL-1500CS lemezjátszóval, a műszaki paraméterei igen jók https://www.technics.com/uk/products/pr ... 500cs.html
A vintage sem riaszt vissza, ha rendben van mechanikailag (szükség esetén az elektronikát meg tudom javítani/rendbe tudom tenni).
A kérdésem: ti milyen DD meghajtású lemezjátszót ajánlanátod ehez az MC hangszedőhöz?
viewtopic.php?f=31&t=225726
Igaz, nem új, de lehet, hogy jobban jársz ezzel, mint egy új komplett lemezjátszóval. Az AT mc hangszedőd nem tudom, mennyire illeszkedik jól az SME hangkarhoz, de úgy tudom inkább a kar-hangszedő viszonylata számít, mintsem a futómű-hangszedőé.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
SoundMania írta: ↑2026.05.05., kedd 23:11Akkor igaza volt,ma már nem!frenki485 írta: ↑2026.05.05., kedd 18:47Ez így van, Mr Ford jó régen mondta ezt a bölcsességet és mennyire igaza volt (már anno)!revox írta: ↑2026.05.05., kedd 17:32
szerintem ezt úgy értette (azért gondolom,mert én is majdnem leírtam,csak nem Regával), hogy a sok bosszúságtól megkímélendő, érdemesebb a pénzt és időt egy másik projektbe fektetni, akár Projektbe![]()
ha minden igaz, Henry Fordtól kérdezték meg, szerinte melyik autó a legjobb: az új (azt én teszem hozz, vagy valami használt, de -sokkal- újabb).![]()
![]()
Akkor még igaza volt..... De persze kérdés hogy kinek mit jelent az, hogy jó!?
- robi-k
- Fórumlakó

- Értékelés: 174
Egy kis tanácsot kérnék: elgondokodtam, hogy feljebb lépek LP lejátszó téren, de maradva a Direct Drive (DD) meghajtású lemezjátszóknál. Jelenleg egy TEAC TN-4D-SE tip. DD lejátszót használok, kezdetnek első lejátszónak teljesen jó, de szerintem az új Audio Technica AT33PTG/II MC hangszedőm jobb lejátszót érdemel(ne).
Szemezek az új Technics SL-1500CS lemezjátszóval, a műszaki paraméterei igen jók https://www.technics.com/uk/products/pr ... 500cs.html
A vintage sem riaszt vissza, ha rendben van mechanikailag (szükség esetén az elektronikát meg tudom javítani/rendbe tudom tenni).
A kérdésem: ti milyen DD meghajtású lemezjátszót ajánlanátod ehez az MC hangszedőhöz?
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
És ilyenre beugrott, hogy az Ortofon már az om3-nál tart, pedig már az om10-et sem szabadna megvenni.... :)revox írta: ↑2026.05.06., szer. 17:17azért nem minden gyengébb,ami új. hifire főleg nem állítanám.SoundMania írta: ↑2026.05.06., szer. 16:35
Revi, azt írod az analógia ugyanaz.... Kell neked olajban futó vezérműszíjas autó aminek 60ezer km után kuka a motorja?
azért nem minden gyengébb,ami új. hifire főleg nem állítanám.SoundMania írta: ↑2026.05.06., szer. 16:35
Revi, azt írod az analógia ugyanaz.... Kell neked olajban futó vezérműszíjas autó aminek 60ezer km után kuka a motorja?
kivágnak innen minket autóstól,biciklistől, engedjük el, Zsolt ezt a sztorit igen jól zárta rövidre
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- Törzsgárda

Revi, azt írod az analógia ugyanaz.... Kell neked olajban futó vezérműszíjas autó aminek 60ezer km után kuka a motorja? Kell neked olyan autó ami tele van elektronikával és 3 millió a javítása bármi elromlik? Kell neked olyan autó amit ha beviszel a szakszervízbe a fejüket vakarják hetekig és olyan árát mondanak hogy a kocsi nem ért annyit soha? Kell olyan aminek a motorblokkja már a gyárban átdiffundálja az olajat? Az én fejemben a bicikli azért más kategória. Árban is, javításban és karbantartásban is... De lehet én látom rosszul.... De az előbb már említett Roksan tulajának vajon hogy nézhet ki az autója és a biciklije is? Vagy bármije....revox írta: ↑2026.05.06., szer. 09:19ehhez semmi köze szerintem. annyi,hogy inkább egy gyengébb, de új,ami nem eszi az idegeid,meg nem csak nevében az,ami rá van írva.SoundMania írta: ↑2026.05.05., kedd 23:11
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 3041
Nos, mivel többször is meg lettem szólítva, válaszolnék.
1. Valóban értek a öreg Xerxes-hez, ha csak ezen múlna, már rég megcsináltam volna 'oldplayer' darabját. (Így is én fogok próbálkozni, de ezt most tegyük egyelőre talonba.)
1. A Xerxes gyártása több, mint 10 évvel ezelőtt befejeződött (és az már a 20+ volt), hasonlóan az Artemiz kar is. Semmiféle alkatrész utánpótlás nincs, a Roksan-t felvásárló cég egy kínai bázisú gyár, semmilyen 'after sale service' nincs már.
2. Az öreg Xerxes-ek felújítása, amennyiben lenne is alkatrész, ma már egy egészen más nagyságrend, mint anno volt. 200-250 ezer? Ezért maximum egy motorcsere férne bele. Rengeteg munka, horror drága alkatrész.
3. 'oldplayer' darabja csak szét van esve (ezért vállaltam, hogy ránézek), de a legtöbb hazánkban még fellelhető darab már nem is hasonlít az eredetire. Mindenféle mekkmesterek, önjelölt szakértők olyan módosításokat végeztek, amik után az eredeti állapot nem helyreállítható, gyakorlatilag egy újat kell építeni. Vagyis kellene, de alkatrészek sincsenek.
Most is egy Xerxes-t hallgatok (ez összefügg az előzően eladott Xerxes lemezjátszómmal, amit nem adtam volna el, ha előre látom a problémát), de ebbe a zsákutcába bután mentem bele, kívülről ez is egy jónak látszó tárgy volt. 3 hétig dolgoztam vele, vannak benne nem a legkorrektebb barkács megoldások is, meg egyedileg hozzágyártott alkatrész is, szerintetek ha ezt munkaként csinálom, mennyit kellene kérnem érte?
Van, amikor tudni kell elengedni dolgokat. Egy autót sem az örökkévalóságnak terveznek, még ha luxusautó, akkor sem. Persze tudom, ez más... biztosan. De sajnos a Xerxes minden nagyszerűsége ellenére egy olyan 'old timer', ami nem vált OLD TIMER-ré. :(
1. Valóban értek a öreg Xerxes-hez, ha csak ezen múlna, már rég megcsináltam volna 'oldplayer' darabját. (Így is én fogok próbálkozni, de ezt most tegyük egyelőre talonba.)
1. A Xerxes gyártása több, mint 10 évvel ezelőtt befejeződött (és az már a 20+ volt), hasonlóan az Artemiz kar is. Semmiféle alkatrész utánpótlás nincs, a Roksan-t felvásárló cég egy kínai bázisú gyár, semmilyen 'after sale service' nincs már.
2. Az öreg Xerxes-ek felújítása, amennyiben lenne is alkatrész, ma már egy egészen más nagyságrend, mint anno volt. 200-250 ezer? Ezért maximum egy motorcsere férne bele. Rengeteg munka, horror drága alkatrész.
3. 'oldplayer' darabja csak szét van esve (ezért vállaltam, hogy ránézek), de a legtöbb hazánkban még fellelhető darab már nem is hasonlít az eredetire. Mindenféle mekkmesterek, önjelölt szakértők olyan módosításokat végeztek, amik után az eredeti állapot nem helyreállítható, gyakorlatilag egy újat kell építeni. Vagyis kellene, de alkatrészek sincsenek.
Most is egy Xerxes-t hallgatok (ez összefügg az előzően eladott Xerxes lemezjátszómmal, amit nem adtam volna el, ha előre látom a problémát), de ebbe a zsákutcába bután mentem bele, kívülről ez is egy jónak látszó tárgy volt. 3 hétig dolgoztam vele, vannak benne nem a legkorrektebb barkács megoldások is, meg egyedileg hozzágyártott alkatrész is, szerintetek ha ezt munkaként csinálom, mennyit kellene kérnem érte?
Van, amikor tudni kell elengedni dolgokat. Egy autót sem az örökkévalóságnak terveznek, még ha luxusautó, akkor sem. Persze tudom, ez más... biztosan. De sajnos a Xerxes minden nagyszerűsége ellenére egy olyan 'old timer', ami nem vált OLD TIMER-ré. :(
- SoundMania
- Törzsgárda

Revi, ott még autóról volt szó, Te most bicajkereket hoztál a képbe.revox írta: ↑2026.05.06., szer. 09:19ehhez semmi köze szerintem. annyi,hogy inkább egy gyengébb, de új,ami nem eszi az idegeid,meg nem csak nevében az,ami rá van írva.SoundMania írta: ↑2026.05.05., kedd 23:11
Visszatérve a Roksanra, vagy el kell adni olcsón, vagy kell rá költeni sokat és jó lesz. Nagyon sokat. Az árát tudjuk a jónak.... Huszti Zsoltté nemrég kelt el.... Verteré-nél megcsinálják ha kell. Valószínűleg a legjobbra ott csinálják meg. Xps2-t kukába kell úgyis dobni. Egy fillért sem ér meg. Talán a doboza miatt csak valami keveset.... Mérlegelni kell.... Egyáltalán hogy lett iyen egy ilyen gép? Milyen embernek van ilyen leki világa hogy ide juttatta?
ehhez semmi köze szerintem. annyi,hogy inkább egy gyengébb, de új,ami nem eszi az idegeid,meg nem csak nevében az,ami rá van írva.SoundMania írta: ↑2026.05.05., kedd 23:11
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- Törzsgárda

Akkor még igaza volt..... De persze kérdés hogy kinek mit jelent az, hogy jó!?frenki485 írta: ↑2026.05.05., kedd 18:47Ez így van, Mr Ford jó régen mondta ezt a bölcsességet és mennyire igaza volt (már anno)!revox írta: ↑2026.05.05., kedd 17:32szerintem ezt úgy értette (azért gondolom,mert én is majdnem leírtam,csak nem Regával), hogy a sok bosszúságtól megkímélendő, érdemesebb a pénzt és időt egy másik projektbe fektetni, akár ProjektbeDeProtector írta: ↑2026.05.05., kedd 16:23Mondjuk a Xerxes azért nem egy Rega P3.
De persze, ha a csapágyat nem a gyári olajjal használták és kuka lett, akkor kb menthetetlen, mert eredeti csapágyat-tányért szerezni kb lehetetlen küldetés.![]()
ha minden igaz, Henry Fordtól kérdezték meg, szerinte melyik autó a legjobb: az új (azt én teszem hozz, vagy valami használt, de -sokkal- újabb).![]()
![]()
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 678
Ez így van, Mr Ford jó régen mondta ezt a bölcsességet és mennyire igaza volt (már anno)!revox írta: ↑2026.05.05., kedd 17:32szerintem ezt úgy értette (azért gondolom,mert én is majdnem leírtam,csak nem Regával), hogy a sok bosszúságtól megkímélendő, érdemesebb a pénzt és időt egy másik projektbe fektetni, akár ProjektbeDeProtector írta: ↑2026.05.05., kedd 16:23Mondjuk a Xerxes azért nem egy Rega P3.
De persze, ha a csapágyat nem a gyári olajjal használták és kuka lett, akkor kb menthetetlen, mert eredeti csapágyat-tányért szerezni kb lehetetlen küldetés.![]()
![]()
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
-
pantera
- Nincs visszaút

- Értékelés: 64
DeProtector írta: ↑2026.05.05., kedd 16:23Mondjuk a Xerxes azért nem egy Rega P3.
Nem is azt írtam, de egy P3 50 év múlva is lemezjátszó lesz (nem is olyan rossz), meg nem kell a karbantartásához űrhajózástechnikusi képesítés...
szerintem ezt úgy értette (azért gondolom,mert én is majdnem leírtam,csak nem Regával), hogy a sok bosszúságtól megkímélendő, érdemesebb a pénzt és időt egy másik projektbe fektetni, akár ProjektbeDeProtector írta: ↑2026.05.05., kedd 16:23Mondjuk a Xerxes azért nem egy Rega P3.
De persze, ha a csapágyat nem a gyári olajjal használták és kuka lett, akkor kb menthetetlen, mert eredeti csapágyat-tányért szerezni kb lehetetlen küldetés.
ha minden igaz, Henry Fordtól kérdezték meg, szerinte melyik autó a legjobb: az új (azt én teszem hozz, vagy valami használt, de -sokkal- újabb).
halfnote.hu
halfnote.hu
Ha már a gép felújításhoz fűzött javaslat nem volt sikeres, akkor a hangszedőre próbálj javaslatot kérni. Mészáros János - Malfoxtól. 
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 278
Mondjuk a Xerxes azért nem egy Rega P3.
De persze, ha a csapágyat nem a gyári olajjal használták és kuka lett, akkor kb menthetetlen, mert eredeti csapágyat-tányért szerezni kb lehetetlen küldetés.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
-
pantera
- Nincs visszaút

- Értékelés: 64
Én volnék az említett Roksan szervizes, és pontosan azt tudom mondani amit revox barátunk leírt. Egy ilyen szinten beteg, nyilvánvalóan "karbantartatlan", elhanyagolt gépet felújítani csak speciális anyagokkal, szerszámokkal, és képzettséggel lehet. Amatőr módon nekiállni garantált bukás. A kanadai affér majd 40 éve volt ('87 táján), el is felejtettem már dolgokat, és semmilyen anyagom nincs a felújításhoz. Szerintem add el úgy ahogy van hibásként meghirdetve, mert ebből -emberi áron- már senki nem fog lemezjátszót faragni.
Ha valakinek itthon mégis megvan a szervíháttere ÉS tapasztalata, 200-250-en alul bizonyosan nem fog hozzányúlni.... Annyiért meg kapsz egy majdnem új Rega P3-at jobbfajta hangszedővel.
Ha valakinek itthon mégis megvan a szervíháttere ÉS tapasztalata, 200-250-en alul bizonyosan nem fog hozzányúlni.... Annyiért meg kapsz egy majdnem új Rega P3-at jobbfajta hangszedővel.