Igen, hát egy Kondo erősítő mellé csomagolnak. Ami még azok árát figyelembe véve is nagyvonalú. Hirtelen nem tudok másik márkát, ahol 1M+ árú tápkábelt tesznek a dobozba.SoundMania írta: ↑2026.06.25., csüt. 07:33
Nem emlékeztetsz ennyi infóból mindenre.... De gondolkodom, hogy kellene Avocado - t szerezni az egyik DPS4.1 helyett. Csak ennek meg olyan elszabadult, áradó dinamikája van, hogy ha meg az hiányozna....?![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 314
Re: Elektroncső topik {___]=
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
Nem emlékeztetsz ennyi infóból mindenre.... De gondolkodom, hogy kellene Avocado - t szerezni az egyik DPS4.1 helyett. Csak ennek meg olyan elszabadult, áradó dinamikája van, hogy ha meg az hiányozna....?wasiliy888 írta: ↑2026.06.24., szer. 09:16Lehet, hogy nem jól emlékszem, de mintha a Kondo Avocado tápkábelre már hivatkoztál volna. Az viszont jóval drágább, mint a ww platinum tápok, tudomásom szerint. Persze, lehet, hogy én értettem félre valamit, vagy akár több dolgot is. Elnézést! Revi hivatkozott rá, te valóban írtad, hogy még nem volt hozzá szerencséd! Bocsánat!SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 20:10Nekem meg az a bajom, hogy félre magyarázol dolgokat. Sosem mondtam, hogy az egyik legjobb. Csak azt hogy 300-400-ért, amennyiért kapható nagyon jó vétel több más hasonló árúhoz képest, meg az olcsókhoz képest, azok közül amiket hallottam. Sajnos nála drágább árkategóriájú kábeleket nem hallottam, az olcsóbbakhoz képest meg messze a legjobb volt. Ha ennyiért tudsz jobbat majd szólj.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 19:10
Nekem a legnagyobb bajom a te véleményeiddel, hogy te a WW Platinum tápkábelt is az egyik legjobbnak hallottad.![]()
- SoundMania
- Törzsgárda

Sebaj az is, hogy te meg azt nem ismered amit én mutattam. Te fél éve foglalkozol csövesekkel ( ahogy kivettem főleg/csak a Qualitonnal ?). Majd légyszíves akkor teszteld le azt is amit linkeltem. Hallottam már ARC-ket, Hiragát, Jadisokat ,.MC Intoshokat, Audio Note-kat, Audio Innovations - okat, Raysonicot, Radfordot, meg csomó utánépítettet, így van némi rálátásom hogy mire képesek milyen áron. És ez a fadobozos túlságosan olcsó a minőségéhez képest!MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 20:33"Soha nem állítottam, hogy a Wireworld Platinum electra a világ teteje csak azt, hogy még nem hallottam jobbat és drágábbat itthon." - 2025.08.03. 11:34 Ezt írtad. Én meg hallottam már tőle jobbat, nem is egyet, olyat is ami bőven olcsóbb nála.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 20:10Nekem meg az a bajom, hogy félre magyarázol dolgokat. Sosem mondtam, hogy az egyik legjobb. Csak azt hogy 300-400-ért, amennyiért kapható nagyon jó vétel több más hasonló árúhoz képest, meg az olcsókhoz képest, azok közül amiket hallottam. Sajnos nála drágább árkategóriájú kábeleket nem hallottam, az olcsóbbakhoz képest meg messze a legjobb volt. Ha ennyiért tudsz jobbat majd szólj.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 19:10
Nekem a legnagyobb bajom a te véleményeiddel, hogy te a WW Platinum tápkábelt is az egyik legjobbnak hallottad.![]()
Most leírtál valamit egy erősítőről, amitől szintén nem hallottál jobbat azok közül amiket meghallgattál. Persze pont a szóban forgó A20i nincs köztük, de sebaj.
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 314
Lehet, hogy nem jól emlékszem, de mintha a Kondo Avocado tápkábelre már hivatkoztál volna. Az viszont jóval drágább, mint a ww platinum tápok, tudomásom szerint. Persze, lehet, hogy én értettem félre valamit, vagy akár több dolgot is. Elnézést! Revi hivatkozott rá, te valóban írtad, hogy még nem volt hozzá szerencséd! Bocsánat!SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 20:10Nekem meg az a bajom, hogy félre magyarázol dolgokat. Sosem mondtam, hogy az egyik legjobb. Csak azt hogy 300-400-ért, amennyiért kapható nagyon jó vétel több más hasonló árúhoz képest, meg az olcsókhoz képest, azok közül amiket hallottam. Sajnos nála drágább árkategóriájú kábeleket nem hallottam, az olcsóbbakhoz képest meg messze a legjobb volt. Ha ennyiért tudsz jobbat majd szólj.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 19:10Nekem a legnagyobb bajom a te véleményeiddel, hogy te a WW Platinum tápkábelt is az egyik legjobbnak hallottad.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 13:11Én meg hallottam már több gyári erősítőt is és tudom hogy ez mennyivel jobb többször drágáknál. Úgyhogy tuningold csak! Pénztemető ehhez képest.![]()
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 960
Hello, milyen kabelt hallottal ami a Wireworld Platinum electra tapkabelnel jobb es boven olcsobb?MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 20:33"Soha nem állítottam, hogy a Wireworld Platinum electra a világ teteje csak azt, hogy még nem hallottam jobbat és drágábbat itthon." - 2025.08.03. 11:34 Ezt írtad. Én meg hallottam már tőle jobbat, nem is egyet, olyat is ami bőven olcsóbb nála.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 20:10Nekem meg az a bajom, hogy félre magyarázol dolgokat. Sosem mondtam, hogy az egyik legjobb. Csak azt hogy 300-400-ért, amennyiért kapható nagyon jó vétel több más hasonló árúhoz képest, meg az olcsókhoz képest, azok közül amiket hallottam. Sajnos nála drágább árkategóriájú kábeleket nem hallottam, az olcsóbbakhoz képest meg messze a legjobb volt. Ha ennyiért tudsz jobbat majd szólj.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 19:10
Most leírtál valamit egy erősítőről, amitől szintén nem hallottál jobbat azok közül amiket meghallgattál. Persze pont a szóban forgó A20i nincs köztük, de sebaj.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 570
"Soha nem állítottam, hogy a Wireworld Platinum electra a világ teteje csak azt, hogy még nem hallottam jobbat és drágábbat itthon." - 2025.08.03. 11:34 Ezt írtad. Én meg hallottam már tőle jobbat, nem is egyet, olyat is ami bőven olcsóbb nála.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 20:10Nekem meg az a bajom, hogy félre magyarázol dolgokat. Sosem mondtam, hogy az egyik legjobb. Csak azt hogy 300-400-ért, amennyiért kapható nagyon jó vétel több más hasonló árúhoz képest, meg az olcsókhoz képest, azok közül amiket hallottam. Sajnos nála drágább árkategóriájú kábeleket nem hallottam, az olcsóbbakhoz képest meg messze a legjobb volt. Ha ennyiért tudsz jobbat majd szólj.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 19:10Nekem a legnagyobb bajom a te véleményeiddel, hogy te a WW Platinum tápkábelt is az egyik legjobbnak hallottad.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 13:11Én meg hallottam már több gyári erősítőt is és tudom hogy ez mennyivel jobb többször drágáknál. Úgyhogy tuningold csak! Pénztemető ehhez képest.![]()
Ha kérdésed van: 20/3383456
- SoundMania
- Törzsgárda

Nekem meg az a bajom, hogy félre magyarázol dolgokat. Sosem mondtam, hogy az egyik legjobb. Csak azt hogy 300-400-ért, amennyiért kapható nagyon jó vétel több más hasonló árúhoz képest, meg az olcsókhoz képest, azok közül amiket hallottam. Sajnos nála drágább árkategóriájú kábeleket nem hallottam, az olcsóbbakhoz képest meg messze a legjobb volt. Ha ennyiért tudsz jobbat majd szólj.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 19:10Nekem a legnagyobb bajom a te véleményeiddel, hogy te a WW Platinum tápkábelt is az egyik legjobbnak hallottad.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 13:11Én meg hallottam már több gyári erősítőt is és tudom hogy ez mennyivel jobb többször drágáknál. Úgyhogy tuningold csak! Pénztemető ehhez képest.![]()
-
MrCollector
- Beköltözött

Nekem a legnagyobb bajom a te véleményeiddel, hogy te a WW Platinum tápkábelt is az egyik legjobbnak hallottad.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 13:11Én meg hallottam már több gyári erősítőt is és tudom hogy ez mennyivel jobb többször drágáknál. Úgyhogy tuningold csak! Pénztemető ehhez képest.
- SoundMania
- Törzsgárda

Én meg hallottam már több gyári erősítőt is és tudom hogy ez mennyivel jobb többször drágáknál. Úgyhogy tuningold csak! Pénztemető ehhez képest.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 12:01Nem kell, csak lehet. Mondjuk a dupla ár az már nem létezik, mivel kifutott modell. És azért az számlával 27%-os Áfa tartalommal értendő. Azon az áron (sőt olcsóbban) amennyiért az általad említett erősítőt hirdetik, már lehet kapni A20i-t használtan. Azonban én ezt az erősítőt nem ismerem és van annyi eszem, hogy hallatlanban illetve egymás mellett azonos rendszerben történő összehasonlítás hiányában, eszembe se jusson kritizálni.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 11:55Dupla ár és még tuningolni kell? Ne röhögtess! A highend shown meghallgathattad. Bár ott még el34-esekkel volt azt hiszem.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 09:47
Ennek a duplája az új ára. A "szerintem" elég kevés addig amíg nem ismered azt amiről szó van.![]()
-
MrCollector
- Beköltözött

Nem kell, csak lehet. Mondjuk a dupla ár az már nem létezik, mivel kifutott modell. És azért az számlával 27%-os Áfa tartalommal értendő. Azon az áron (sőt olcsóbban) amennyiért az általad említett erősítőt hirdetik, már lehet kapni A20i-t használtan. Azonban én ezt az erősítőt nem ismerem és van annyi eszem, hogy hallatlanban illetve egymás mellett azonos rendszerben történő összehasonlítás hiányában, eszembe se jusson kritizálni.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 11:55Dupla ár és még tuningolni kell? Ne röhögtess! A highend shown meghallgathattad. Bár ott még el34-esekkel volt azt hiszem.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 09:47Ennek a duplája az új ára. A "szerintem" elég kevés addig amíg nem ismered azt amiről szó van.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 09:37
Mister, a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ennél a csövesnél érdemes beszállni :
viewtopic.php?f=32&t=223437&p=2986072&h ... 4#p2986072
Nem tudom mennyibe kerül az A20i de szerintem a belinkelt árát ráköltve sem ér a a belinkelt nyomába sem. Akkor meg minek is foglalkozni vele?
- SoundMania
- Törzsgárda

Dupla ár és még tuningolni kell? Ne röhögtess! A highend shown meghallgathattad. Bár ott még el34-esekkel volt azt hiszem.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 09:47Ennek a duplája az új ára. A "szerintem" elég kevés addig amíg nem ismered azt amiről szó van.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 09:37Mister, a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ennél a csövesnél érdemes beszállni :MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 08:54
Ezt a tapasztalat mondatta veled?
Az A20i-t olyan szintig ki lehet maxolni amiről egyesek csak álmodoznak.
Persze megfelelő tapasztalat hiányában nem lehet rendes tanácsot adni.
Nem tudom mennyibe kerül az A20i de szerintem a belinkelt árát ráköltve sem ér a a belinkelt nyomába sem. Akkor meg minek is foglalkozni vele?
- SoundMania
- Törzsgárda

Szerintem inkább arra hogy adja el! :)MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 10:00Röviden és tömören arra akarsz utalni, hogy a csövek cseréjével nem lehet nagy változást elérni egy adott erősítőnél?tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 09:54Mielőtt bárki belemerülne a csöves erősítők véget nem érő minősítgetésébe, a csövek hangján minden - a megszólaláshoz szükséges - hozzácsatlakozó passzív alkatrész ront...
Amúgy is gyártók minden készüléket gondosan egy szinvonalra terveznek, ez lenne a gazdaságos gyártási technológia alfája és omegájaTehát nincsenek a sorból felfelé kilógó drága megoldások, vagy alkatrészek - minden az éppen célzott, megfelelő szinten van.
Nagyobb hangzási ígények esetén ilyenkor szoktam javasolni a szétbarkácsolás helyett a lefotózást, és a megfelelő fórumon az eladást javasolni (majd megoldásként egy magasabb szintű új csöves erősítő megvásárlását javasolni.)
TJ.
-
MrCollector
- Beköltözött

Nem ismerlek és távol álljon tőlem, hogy megsértselek. De a szakmai (műszaki) hozzáértés és a hallás illetve hallgatási tapasztalat között milyen összefüggés van?tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 10:31Több mint négy évtized szervizelés, és közben számtalan gyári csöves erősítő megismerése mondatta ezt velem...itt nincsenek csodák, csak a realitások.
TJ.
A napokban jártam egy ismerősnél aki csöves erősítőket épít. Elvittem hozzá pont egy Qualiton A20i-t összehasonlítani a sajátjával, mert kíváncsi volt rá. Nem ebbe a topikba tartozik, de vittem 3 kábelt is, táp, RCA és hangfal. Az elején ezekkel kezdtük, egyesével cseréltük le az ő kábeleit. Az egyébként sem rosszul szóló cuccából a végére olyan hang kerekedett amit még ő sem mert remélni szerintem sosem eddig. Majd következett az A20i. Meghallgattuk és csak annyit mondott, "ez azért elég jól szól". Mindezt úgy, hogy szerintem az ő erősítője is megállná a helyét egy hifishown, normális rendszerben. Azt hozzáteszem, az A20i-ben egy gyári cső sem volt. Viszont semmilyen egyéb tuningon nem esett át. Pedig én kb. csak fél éve kezdtem el foglalkozni csöves erősítőkkel, pont a Qualiton termékeivel szerzett élményeim okán. Igaz ragaszkodok is a termékeikhez, azonban a többségüket sikerült többfajta csővel is kipróbálnom. Ezek alapján csak azt tudom mondani, hogy ezeknél az erősítőknél gyökeres hangkarakter változásokat lehet elérni mind a végfok, mind a meghajtó csövek cseréjével. Sőt továbbmegyek, lényegében minőségi szinteket lehet lépni velük felfelé. Nyilván sokan ezzel nem foglalkoznak azon érthető okból kifolyólag, hogy azért egy-egy garnitúra cső megvásárlása több 10, de inkább 100ezer forint. És ugye semmi garancia nincs arra, hogy jobban vagyis inkább jobban tetszően fog szólni tőle az erősítőnk. Azonban hozzáértő helyről vásárolva, ahol még tapasztalatokat is megosztanak az emberrel, érdemes 1-2 próbát tenni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára MrCollector 2026.06.23., kedd 11:49-kor.
tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 10:04MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 10:00Röviden és tömören arra akarsz utalni, hogy a csövek cseréjével nem lehet nagy változást elérni egy adott erősítőnél?tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 09:54Mielőtt bárki belemerülne a csöves erősítők véget nem érő minősítgetésébe, a csövek hangján minden - a megszólaláshoz szükséges - hozzácsatlakozó passzív alkatrész ront...
Amúgy is gyártók minden készüléket gondosan egy szinvonalra terveznek, ez lenne a gazdaságos gyártási technológia alfája és omegájaTehát nincsenek a sorból felfelé kilógó drága megoldások, vagy alkatrészek - minden az éppen célzott, megfelelő szinten van.
Nagyobb hangzási ígények esetén ilyenkor szoktam javasolni a szétbarkácsolás helyett a lefotózást, és a megfelelő fórumon az eladást javasolni (majd megoldásként egy magasabb szintű új csöves erősítő megvásárlását javasolni.)
TJ.
Nagy változást nem, mert a körítés azt megakadályozza - a többi alkatrész nem tudja, hogy neki most sokkal jobban kellene szólnia![]()
TJ.
Én annyit tennék hozzá, hogy ahol jelentős javulást lehet elérni csőcserével, ott vagy a "gyári" csövek voltak nagyon alapesetek, vagy pedig egy jól megtervezett és kivitelezett áramkörben cserélünk csöveket, ahol hallható javulást okoz.
Nyilván manapság is akadnak minőségi(bb) alkatrészek, nyilván modernebb hanggal mint egy Sprague vagy BG kondi, de mondjuk nem Jageo.
Nem szeretném Jenőt kritizálni, mert szakmai tudása vitathatatlan, ezért csak egy tapasztalatot írnék le. Volt nekem egy DIY erősítőm, amit még apám épített nekem, és oldalanként 1-1 EL34 (Tesla, nem JJ, még eredeti Tesla) cső volt benne. Aztán egyszer hozott két orosz 5881-es csövet, hogy "itt az orosz csodacső" és kicserélte. (Én műszaki analfabéta vagyok, még egy kihúz cső-bedug cső műveletet sem kockáztatok meg, ha nem muszáj, ha van ott hozzáértő.) Hát - bocsánat a kifejezésért - az addig nagyon jó hangú erősítőből olyan fos hangok jöttek (2-3 óra járatás után, és már a csövek sem voltak újak) hogy na.
Szóval miután vissza lett rakva az EL34 helyreállta rend, és lett nagy öröm és bódottság.
Ja! még annyi, hogy mind a két esetben (EL34 és 5881) trióda üzemmódú kapcsolás játszott. (kb. 2x5-6 watt.)
Szóval miután vissza lett rakva az EL34 helyreállta rend, és lett nagy öröm és bódottság.
Ja! még annyi, hogy mind a két esetben (EL34 és 5881) trióda üzemmódú kapcsolás játszott. (kb. 2x5-6 watt.)
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3419
Több mint négy évtized szervizelés, és közben számtalan gyári csöves erősítő megismerése mondatta ezt velem...itt nincsenek csodák, csak a realitások.MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 10:07Sajnálatos, hogy ez a véleményed.tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 10:04MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 10:00
Röviden és tömören arra akarsz utalni, hogy a csövek cseréjével nem lehet nagy változást elérni egy adott erősítőnél?
Nagy változást nem, mert a körítés azt megakadályozza - a többi alkatrész nem tudja, hogy neki most sokkal jobban kellene szólnia![]()
TJ.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
MrCollector
- Beköltözött

Sajnálatos, hogy ez a véleményed.tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 10:04MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 10:00Röviden és tömören arra akarsz utalni, hogy a csövek cseréjével nem lehet nagy változást elérni egy adott erősítőnél?tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 09:54Mielőtt bárki belemerülne a csöves erősítők véget nem érő minősítgetésébe, a csövek hangján minden - a megszólaláshoz szükséges - hozzácsatlakozó passzív alkatrész ront...
TJ.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 10:00Röviden és tömören arra akarsz utalni, hogy a csövek cseréjével nem lehet nagy változást elérni egy adott erősítőnél?tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 09:54Mielőtt bárki belemerülne a csöves erősítők véget nem érő minősítgetésébe, a csövek hangján minden - a megszólaláshoz szükséges - hozzácsatlakozó passzív alkatrész ront...
TJ.
Nagy változást nem, mert a körítés azt megakadályozza - a többi alkatrész nem tudja, hogy neki most sokkal jobban kellene szólnia
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Oldani a feszültséget...
Esti életkép csövesekkel (2a3 és Marantz 8B) egy kis demo Philips cd100-al....
Hogy maradjunk a topiknál, az EL34-ek Mullardok, a 2a3 pedig 1930-as gravírozott RCA Cunningham monoplate csövecske...U52 egyenirányító az Osram...jó csövek, szép hanggal.
Esti életkép csövesekkel (2a3 és Marantz 8B) egy kis demo Philips cd100-al....
Hogy maradjunk a topiknál, az EL34-ek Mullardok, a 2a3 pedig 1930-as gravírozott RCA Cunningham monoplate csövecske...U52 egyenirányító az Osram...jó csövek, szép hanggal.
-
MrCollector
- Beköltözött

Röviden és tömören arra akarsz utalni, hogy a csövek cseréjével nem lehet nagy változást elérni egy adott erősítőnél?tunerman írta: ↑2026.06.23., kedd 09:54Mielőtt bárki belemerülne a csöves erősítők véget nem érő minősítgetésébe, a csövek hangján minden - a megszólaláshoz szükséges - hozzácsatlakozó passzív alkatrész ront...
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Mielőtt bárki belemerülne a csöves erősítők véget nem érő minősítgetésébe, a csövek hangján minden - a megszólaláshoz szükséges - hozzácsatlakozó passzív alkatrész ront...
Amúgy is gyártók minden készüléket gondosan egy szinvonalra terveznek, ez lenne a gazdaságos gyártási technológia alfája és omegája
Tehát nincsenek a sorból felfelé kilógó drága megoldások, vagy alkatrészek - minden az éppen célzott, megfelelő szinten van.
Nagyobb hangzási ígények esetén ilyenkor szoktam javasolni a szétbarkácsolás helyett a lefotózást, és a megfelelő fórumon az eladást javasolni (majd megoldásként egy magasabb szintű új csöves erősítő megvásárlási folyamatát beíndítani.
)
TJ.
Amúgy is gyártók minden készüléket gondosan egy szinvonalra terveznek, ez lenne a gazdaságos gyártási technológia alfája és omegája
Nagyobb hangzási ígények esetén ilyenkor szoktam javasolni a szétbarkácsolás helyett a lefotózást, és a megfelelő fórumon az eladást javasolni (majd megoldásként egy magasabb szintű új csöves erősítő megvásárlási folyamatát beíndítani.
TJ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2026.06.23., kedd 10:01-kor.
-
MrCollector
- Beköltözött

Ennek a duplája az új ára. A "szerintem" elég kevés addig amíg nem ismered azt amiről szó van.SoundMania írta: ↑2026.06.23., kedd 09:37Mister, a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ennél a csövesnél érdemes beszállni :MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 08:54Ezt a tapasztalat mondatta veled?SoundMania írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:10
Szerintem majd ha megveszed az utolsó csövest, ott édemes ezzel foglalkozni.
De legalábbis várj a mostanival.... Ha 2 évig meg lesz, utána ráérsz fejleszteni.
- SoundMania
- Törzsgárda

Mister, a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ennél a csövesnél érdemes beszállni :MrCollector írta: ↑2026.06.23., kedd 08:54Ezt a tapasztalat mondatta veled?SoundMania írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:10Szerintem majd ha megveszed az utolsó csövest, ott édemes ezzel foglalkozni.Zebulon írta: ↑2025.07.12., szomb. 12:57Sziasztok megint. Megvettem első csöves erősítőm egy Qualiton a20i személyében. Tung sol 5881, Gold lion denalex ecc83, eh e88cc van jelenleg benne. Ki szeretném maxolni a hangzást értelmezhető kereteken belül. A végeket KT77-re gondoltam cserélni. Milyen konkrét típusokat tudnátok ajánlani amiben nem fogok csalódni? Mind a 3 fajtát cserélném ha kell! Köszönöm a segítséget!
De legalábbis várj a mostanival.... Ha 2 évig meg lesz, utána ráérsz fejleszteni.
-
MrCollector
- Beköltözött

Ezt a tapasztalat mondatta veled?SoundMania írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:10Szerintem majd ha megveszed az utolsó csövest, ott édemes ezzel foglalkozni.Zebulon írta: ↑2025.07.12., szomb. 12:57Sziasztok megint. Megvettem első csöves erősítőm egy Qualiton a20i személyében. Tung sol 5881, Gold lion denalex ecc83, eh e88cc van jelenleg benne. Ki szeretném maxolni a hangzást értelmezhető kereteken belül. A végeket KT77-re gondoltam cserélni. Milyen konkrét típusokat tudnátok ajánlani amiben nem fogok csalódni? Mind a 3 fajtát cserélném ha kell! Köszönöm a segítséget!
-
Orvathagor
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 9