Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Visszatérve az alap gondolathoz: nekem is jobban tetszett a saját CD futóművem, mint bármelyik hálózati audió streamer. Épp ezért nem voltam rest kicsit méltatni az M1-et, mert itt már nem érzek hiányt, ami gondolom következik abból, hogy nem egy megszokott rendszerbe illeszettem egy új elemet, hanem a teljes rendszert egy kész, harmonikus egészre cseréltem.
Mi de? Nem hallottad, de tudod. Gratulálok!
Bár évekid hallgattam különféle CD játszókat, nem szeretnék offolni ebben a topikban. A vitába se folynék bele. A mellett nem tudtam elmenni, hogy valaki hallatlanban ennyire tudja a tutit. Hmmm.
.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Uraim, van cd játszók topik. Nem lehetne ezt inkább ott?
Nekem van egy jópár és számomra egy is elég ahhoz, hogy a gép felejtős legyen (ha nem tudja). A gép legyen a zenéért, ne a zene a gépért. Írt lemezem viszont nincs, nálam meg az nem szempont.
Azt viszont el tudom hinni, hogy ezek a masszív mechanikák a kiolvasás szempontjából jól teljesítenek. Én a CD futóművek "sajáthangjában" nem hiszek, a pontos olvasás viszont alapvető szempont. Azért kíváncsi lennék, hogy a Pierre Verany futómű-nyúzó teszt CD-vel mit kezdenek. :-)
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Ugyan abban a rendszerben hallgattátok a 3 készüléket?marconi írta: ↑2019.08.12., hétf. 22:55A hatását nem érdemes vitatni és hozzáértő kezekben egyértelműen nagy pozitív hatás várható, de egy cd 100-ból azért nem nézem ki, hogy az általam említetteket meghaladná.
Legalábbis a gyári az még annyira szerény, hogy nem várnék akkora javulást tőle.
Örültem volna ha a triódáson nem ezt, hanem egy átalakítottat hallhatunk. A szintén ott hallott AN CD3 kb max. félúton lehetett a cd100 és a Teacom között.
[/quote]
Persze!
A hatását nem érdemes vitatni és hozzáértő kezekben egyértelműen nagy pozitív hatás várható, de egy cd 100-ból azért nem nézem ki, hogy az általam említetteket meghaladná.
Legalábbis a gyári az még annyira szerény, hogy nem várnék akkora javulást tőle.
Örültem volna ha a triódáson nem ezt, hanem egy átalakítottat hallhatunk. A szintén ott hallott AN CD3 kb max. félúton lehetett a cd100 és a Teacom között.
[/quote]
Ugyan abban a rendszerben hallgattátok a 3 készüléket?
[/quote]
Ugyan abban a rendszerben hallgattátok a 3 készüléket?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- SoundMania
- Törzsgárda

A hatását nem érdemes vitatni és hozzáértő kezekben egyértelműen nagy pozitív hatás várható, de egy cd 100-ból azért nem nézem ki, hogy az általam említetteket meghaladná.chord írta: ↑2019.08.12., hétf. 22:29Milyen jó lenne egy ilyen teszt.... mert akár hálózati audio, akár CD játszó, a jó hang után ácsingózunk itt legtöbben.
Fogadásokat lehetne kötni.
AVX bukméker-szekció.
Téglafallal izolált szurkolótábor a lelátókon.
Én sem hallottam még ezt a csoda-100-ast. A Jadist sem.
De így, látatlanban, az eddigi hangi tapasztalataim meg fintorgásaim szerint, én biztos, hogy legkevesebb, óvatos lennék ezzel a Jenő-féle masinával...
- SoundMania
- Törzsgárda

Milyen jó lenne egy ilyen teszt.... mert akár hálózati audio, akár CD játszó, a jó hang után ácsingózunk itt legtöbben.
AVX bukméker-szekció.
De így, látatlanban, az eddigi hangi tapasztalataim meg fintorgásaim szerint, én biztos, hogy legkevesebb, óvatos lennék ezzel a Jenő-féle masinával...
AVX bukméker-szekció.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Még nem sikerült meghallgatnod, de...SoundMania írta: ↑2019.08.12., hétf. 21:36Ugye nem a gyári állapotú cd100-ról mondtad ezeket?marconi írta: ↑2019.08.12., hétf. 20:45Pontosítanék, nem annak a hangminőségével mérjük le, hanem ahhoz viszonyítjuk. Nem praktikussági okot említettem hanem hangminőséget.Aszpirin írta: ↑2019.08.12., hétf. 18:31Most az komoly, hogy a digitális fejlődést egy kihalófélben lévő formátum lejátszóinak hangminőségével mérjük le? (igen, a CD egy kihalófelben lévő formátum, amit ezres nagyságrendű CD- és SACD-korong tulajaként őszintén sajnálok, higgyétek el) Amikor ma havi egy CD áráért több millió albumhoz férsz hozzá, amik ugyúgy vagy akár jobban szólnak, mint egy CD, totál fölöslegessé téve a lakásban több CD-szekrénynyi CD-t, akkor az nem számít bele a digitális fejlődésbe? A csúcszuper modifikált 40 éves Philips tud streamelni pl.? Vagy ez ne legyen szempont?
Érdekes módon a digitális lejátszás terén - amíg a jel digitális marad - ott tényleg nagy fejlődés van hangminőség tekintetében -is. Ha külön dacot használunk akkor bármilyen nagyon komoly cd futóműhöz képest elég jól hallható és detektálható előrelépés egy jól megcsinált audio pc egy usb/spdif konverterrel. A hazai Core Audio cég elég jól oldja meg ezt a részt, én az ő ilyen irányú fejlesztéseiket választottam.
De bármilyen jobbnál jobb dacot használva mégsem sikerül meghaladni a cd100 hangminőségét, csak közelítgetni, illetve talán bizonyos paraméterekben előrébb lépni. Legjobban egy szintén TJ tuningolt Marantz CDA-94 D/A konverterrel sikerült megközelíteni, ami talán ritmikailag és levegősségben jobb lehet, de a középtartomány termésszetességét nem tudja hozni annyira. És ez is fényévekkel előrébb van hangban mint mondjuk egy félmilliós RME ADI 2 Pro.
Merném javasolni , ha módod lesz rá , majd hallgass meg egy Jadis Jd2 drive-t vagy JD1 -et valami jó dackal és sztem lehervad a lelkesedésed. Pedig a JD2-ben csak egy Marantz cd53 lett felhasználva.
Sajnos még nem sikerült meghallgatnom egy jól átalakított cd 100-at, de a gyári állapotú t oda sem érdemes tenni sem az említettek sem a Teacjaim mellé és még biztos sokat át lehet alakítani jól.......

.
[quote=
Ugye nem a gyári állapotú cd100-ról mondtad ezeket?
Merném javasolni , ha módod lesz rá , majd hallgass meg egy Jadis Jd2 drive-t vagy JD1 -et valami jó dackal és sztem lehervad a lelkesedésed. Pedig a JD2-ben csak egy Marantz cd53 lett felhasználva.
Sajnos még nem sikerült meghallgatnom egy jól átalakított cd 100-at, de a gyári állapotú t oda sem érdemes tenni sem az említettek sem a Teacjaim mellé és még biztos sokat át lehet alakítani jól.......
[/quote]
Nem természetesen, a 4. gen tuningosról...
Kinek van ilyen Jadis-a? Ha budapesti vagy. budapestől nincs nagyon messze akkor elmennék meghallgatni hónom alatt a cd100 al.
Ugye nem a gyári állapotú cd100-ról mondtad ezeket?
[/quote]
Nem természetesen, a 4. gen tuningosról...
Kinek van ilyen Jadis-a? Ha budapesti vagy. budapestől nincs nagyon messze akkor elmennék meghallgatni hónom alatt a cd100 al.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- SoundMania
- Törzsgárda

Ugye nem a gyári állapotú cd100-ról mondtad ezeket?marconi írta: ↑2019.08.12., hétf. 20:45Pontosítanék, nem annak a hangminőségével mérjük le, hanem ahhoz viszonyítjuk. Nem praktikussági okot említettem hanem hangminőséget.Aszpirin írta: ↑2019.08.12., hétf. 18:31Most az komoly, hogy a digitális fejlődést egy kihalófélben lévő formátum lejátszóinak hangminőségével mérjük le? (igen, a CD egy kihalófelben lévő formátum, amit ezres nagyságrendű CD- és SACD-korong tulajaként őszintén sajnálok, higgyétek el) Amikor ma havi egy CD áráért több millió albumhoz férsz hozzá, amik ugyúgy vagy akár jobban szólnak, mint egy CD, totál fölöslegessé téve a lakásban több CD-szekrénynyi CD-t, akkor az nem számít bele a digitális fejlődésbe? A csúcszuper modifikált 40 éves Philips tud streamelni pl.? Vagy ez ne legyen szempont?
Érdekes módon a digitális lejátszás terén - amíg a jel digitális marad - ott tényleg nagy fejlődés van hangminőség tekintetében -is. Ha külön dacot használunk akkor bármilyen nagyon komoly cd futóműhöz képest elég jól hallható és detektálható előrelépés egy jól megcsinált audio pc egy usb/spdif konverterrel. A hazai Core Audio cég elég jól oldja meg ezt a részt, én az ő ilyen irányú fejlesztéseiket választottam.
De bármilyen jobbnál jobb dacot használva mégsem sikerül meghaladni a cd100 hangminőségét, csak közelítgetni, illetve talán bizonyos paraméterekben előrébb lépni. Legjobban egy szintén TJ tuningolt Marantz CDA-94 D/A konverterrel sikerült megközelíteni, ami talán ritmikailag és levegősségben jobb lehet, de a középtartomány termésszetességét nem tudja hozni annyira. És ez is fényévekkel előrébb van hangban mint mondjuk egy félmilliós RME ADI 2 Pro.
Normál esetben simán, de nincs túl sok ilyen cd-m.Robici írta: ↑2019.08.12., hétf. 17:36És hogy boldogulnak ezek a régi gépek a 80+ perces lemezekkel? Volt nálam már vagy 10 éve egy régi Sony (nem tudom már a típusát) de az képtelen volt megbirkózni velük (hogy pontosan mit csinált arra már nem emlékszem, ha jól rémlik az első sávokat mindig átugrotta). Annyira azért nem ritka ma már a gyárilag 79-81 perces CD.
Tunerman egyébként egy jó karcos végig írt lemezzel szokta tesztelni őket, így van viszonyítási alap. Ha jó a lézer és a mechanika akkor semmi gond.
Pontosítanék, nem annak a hangminőségével mérjük le, hanem ahhoz viszonyítjuk. Nem praktikussági okot említettem hanem hangminőséget.Aszpirin írta: ↑2019.08.12., hétf. 18:31Most az komoly, hogy a digitális fejlődést egy kihalófélben lévő formátum lejátszóinak hangminőségével mérjük le? (igen, a CD egy kihalófelben lévő formátum, amit ezres nagyságrendű CD- és SACD-korong tulajaként őszintén sajnálok, higgyétek el) Amikor ma havi egy CD áráért több millió albumhoz férsz hozzá, amik ugyúgy vagy akár jobban szólnak, mint egy CD, totál fölöslegessé téve a lakásban több CD-szekrénynyi CD-t, akkor az nem számít bele a digitális fejlődésbe? A csúcszuper modifikált 40 éves Philips tud streamelni pl.? Vagy ez ne legyen szempont?
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6239
Most az komoly, hogy a digitális fejlődést egy kihalófélben lévő formátum lejátszóinak hangminőségével mérjük le? (igen, a CD egy kihalófelben lévő formátum, amit ezres nagyságrendű CD- és SACD-korong tulajaként őszintén sajnálok, higgyétek el) Amikor ma havi egy CD áráért több millió albumhoz férsz hozzá, amik ugyúgy vagy akár jobban szólnak, mint egy CD, totál fölöslegessé téve a lakásban több CD-szekrénynyi CD-t, akkor az nem számít bele a digitális fejlődésbe? A csúcszuper modifikált 40 éves Philips tud streamelni pl.? Vagy ez ne legyen szempont?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
És hogy boldogulnak ezek a régi gépek a 80+ perces lemezekkel? Volt nálam már vagy 10 éve egy régi Sony (nem tudom már a típusát) de az képtelen volt megbirkózni velük (hogy pontosan mit csinált arra már nem emlékszem, ha jól rémlik az első sávokat mindig átugrotta). Annyira azért nem ritka ma már a gyárilag 79-81 perces CD.
A digitális technika csúcsát közelíti,kaef2 írta: ↑2019.08.12., hétf. 13:27A digitális technika általánosságban sokkal több, mint egy cd játszó. Különösen manapság.marconi írta: ↑2019.08.12., hétf. 10:52“Az egyik az, hogy a digitális technika elképzelhetelen ütemben fejlődik, ezért a múltra hivatkozás, meg az előre tekintés legalább is kérdéses.”
Én az ilyen kijelentéseket tevőknek ajánlanám igazán melegen egy Philips cd100 masina meghallgatását, főleg egy TJ féle tuningolt változatot. Bár persze ha ezt vesszük akkor mégiscsak hatalmasat fejlődött manapság - a majd 40 éves készülék.
Szóval ha a fent említett idézet megállná a helyét akkor a mai kommersz készülékeknek lazán le kellene zenélnie ezt az őskövület masinát, de ehelyett nem ez történik. Nagyon nem. Bőven a milliós/sokmilliós kategóriában kell keresgélni hogy hasonló színvonalat kapjunk.
Századjára is csak ajánlani tudom, azoknak akik a "digitális technikát" és annak fejlődését azonosítják egy 40 éves cd játszóval és annak analóg modifikációjával, hallgassanak meg egyszer egy autentikus mesterszalagról igényesen digitalizált 2X HD DSD256 (vagy hasonló más) felvételt.
...
A mai zászlóshajó digitális lejátszó rendszerek az említett 2X HD és más magas mintavételezésű és igényes hasonló felvételekkel hozzák a mesterszalag minőségét nagyon jó közelítéssel. Talán még jobb közelítéssel, mint egy analóg szalagmásolat az autentikus mesterszalagról. Szerintem.
az egyik szerint a II. világháború utáni, akkor csúcs CD játszó egy, mai modifikáción átesett verziója,
a másik szerint a Nagy Háború előtti felvételek mesterszalagjairól készített mai nagyfelbontású digitális felvételei.
Tehát a régi mesterszalagról digitalizált felvétel jobban szól, mintha ugyanazzal az apparátussal pl. az élő valóságot vennénk fel, hasonló színvonalú mikrofonokkal, akusztikával, stb.-vel.
Szerintem mindkettő megközelítés erősen a múltból merít.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Szomorú lenne, ha annyi pénzért nem volna jó.Tul írta: ↑2019.08.12., hétf. 06:31Nekem is volt többször minden egyben rendszerem, a klasszikus minihifitől, a hálózati funkciókkal ellátott high-tech házimozi erősítőn át, a kifejezetten audió célra szánt komolyabb all-in-one rendszerekig, de egyik sem a kompromisszummentességéről volt híres.Aszpirin írta: ↑2019.08.11., vas. 10:18Az ilyen egyberendszer nem újdonság, csak az alacsonyabb árkategóriában egykomponensű mikrohifinek hívják. Nekem is ilyen van a hálószobámban, ahhoz még hangszórókat is adtak, hogy egységes legyen a rendszerÖtször kevesebbe került, mint a Lumin M1 új ára jelenleg a Bartimexnél, és minőségben nyilván nem tudja felvenni a versenyt vele, de az elv ugyanaz: futómű, előerősírő, digitális erősítő egybeépítve.
Na a Lumin ezt maxolta ki minőségben, tlejesítményben - és árban - az M1-gyel.
Az ilyen totális integrációnak nyilvánvalóak az általad felsorolt előnyei, de azegybeépítettségnek ugyanúgy van hátránya is... ha pl. egy korszerűbb futóművet akarsz (és azt hiszem semmi nem korszerűtlenedik olyan gyorsan, mint egy hálózati digitális futómű), de a DAC/erősítő még tökéletes lenne, akkor majd egyben cseréled le az egészet az elavult digitális futómű miatt az eredeti árának töredékéért.
Ennek ellenére a Lumin M1 a mai áron (amint a Bartimex-nél láttam) egy igen vonzó ajánlat lehet azok számára, akik a teljes rendszerüket (hangfalakon kívül) lecserélnék egy ilyen “egyberendszerre”, mert az előnyök is azért nyilvánvalóak.
A Bluesound volt az első, ami fájdalommentes hangot hozott, emellett kiforrott, jól kezelhető appjával élmény játszani. A Lumin pedig olyan minőség, amit senkinek nem hinnék el (ismétlem, azok után, hogy hallottam Lumin futóművet, amit a rendszer(em) agyoncsapott).
Az avulás sajnos egy létező probléma. Az biztos, hogy az eddig felgyűlt zenék megmaradnak, azt pedig nem gondolom, hogy ne lenne mód egy esetleges teljesen új formátum esetében visszabutítani azt akár DSD-be, akár valami komoly felbontású PCM-be. Márpedig USB-ről, NAS-ról ezeket addig képes lesz lejátszani, amíg szerkezetileg működik :) Emiatt annyira nagy gond nincs, legfeljebb az online streamingről kell lemondjon az ember, ha tényleg befuccsol a támogatás.
Csak azt mondom, hogy meglepett ez a gép. Ez tényleg minőség. Olyan, ami tényleg és harmadszor is tényleg fel tudja venni a kesztyűt igazán komoly berendezések ellen. Ezt én eddig nem hittem volna. Nem csak úgy belebeszélés szintjén..!
Nem mondom, hogy mindenki menjen, rohanjon M1-et venni. Csak azt, hogy nekem hatalmas élmény és nagy meglepetés. Úgyis meg kell járjuk a saját utunkat. Ha pl. nem lett volna előtte több komoly szettem, nem biztos, hogy ennyire lelkesednék érte, mert biztosan ott lenne a gondolat, hogy mennyivel jobb lehet egy szeparált elemekből álló csúcs rendszer.. Így, szerteágazóbb tapasztalattal magam mögött, már tudom, hogy hova tegyem, nyugodtabban adok ki érte pénzt, mert hiszem, hogy nem fogom eladni pár hónap/év múlva.
.
Ne viccelj, sokkal több ilyen lejátszó volt a birtokomban, mint amennyit te láttál... :) Meg még ezen kívül számos, korabeli komoly darabok (sőt, van most is). Tehát engem pont nem tudsz erről meggyőzni. :)
[/quote]
Ne viccelj, talán te akarsz meggyőzni hogy találkozni olvasási hibával mikor valójában nem!?
Legalább 10-15 cd100 készüléket, tulajdonost ismerek akinél nem fordul ilyen elő.
[quote=marconi post_id=2404516
Lehet a kicsit későbbi korai készülékek már tönkrementek, de a cd100 nem. abszolút nem találkozni olvasási hibával, írott cd-k esetében sem.
[/quote]
Ne viccelj, sokkal több ilyen lejátszó volt a birtokomban, mint amennyit te láttál... :) Meg még ezen kívül számos, korabeli komoly darabok (sőt, van most is). Tehát engem pont nem tudsz erről meggyőzni. :)
Lehet a kicsit későbbi korai készülékek már tönkrementek, de a cd100 nem. abszolút nem találkozni olvasási hibával, írott cd-k esetében sem.
[/quote]
"Az is fejlődésnek tekinthető, hogy órákig hallgathatsz zenét anélkül, hogy rettegnél az őskövület cd lejátszód olvasási hibáitól...
"
"Századjára is csak ajánlani tudom, azoknak akik a "digitális technikát" és annak fejlődését azonosítják egy 40 éves cd játszóval és annak analóg modifikációjával"
Hogy pontosítsak, nem csak analóg modifikációról van szó, a jFet es tuning a komplett tda1540/1541 chip áramköri működéseit állítja helyre illetve emeli egy jóval magasabb szintre, és ebben a digitális működés is benne foglaltatik.
Gyakorlatilag az összes ilyen típusú chipekkel kijött készülék ugyan arra a gyári kapcsolási/működési elvre épül, ergo mindegyikben ott van ez a kiaknázatlan lehetőség amivel nagyon nagyot lehet emelni a hangminőségen. Most hogy erre rájött valaki, érdemes kipróbálni, meghallgatni mit is jelent ez. Mindenkinek aki teheti.
"A mai kommersz készülékeket nem érdemes a 40 évvel ezelőtti, akkor zászlóshajónak számító Philipshez hasonlítani.
Mást jelent a kommersz most és mást jelentett akkor."
Ha mindenki szerint akkora fejlődésen esett át azóta a digitális technika akkor miért nem??
"A mai zászlóshajó digitális lejátszó rendszerek az említett 2X HD és más magas mintavételezésű és igényes hasonló felvételekkel hozzák a mesterszalag minőségét nagyon jó közelítéssel. Talán még jobb közelítéssel, mint egy analóg szalagmásolat az autentikus mesterszalagról. Szerintem."
Érdekességként lehet mutogatni ezt, de ez csak egy nagyon kis szelete a digitalizált zeneirodalomnak. A valóság az hogy zenerajongóként a kedvenc zenéidet a legritkább esetben vagy egyáltalán nem tudod beszerezni nagy felbontásban, se a régieket, se az újakat, se a mainstreemet se a kevésbé ismert zenéket. Pl az én digitális formában lévő zenéim min 90 % a cd felbontású. A kérdés az hogy a piac hogy alakul, a kiadóknak zenészeknek mi éri meg jobban, mennyire lehet majd megvásárolni az albumokat letöltés formájában, illetve esetleg a nagy felbontást mennyire hagyják meg kizárólagosan a streamer szolgáltatók részére. Jelenleg pl egy ismert előadó frissen megjelenő albuma cd-n, LP-n, stramer szolgáltatóknál (nem tudni előre milyen felbontásban) és letöltési lehetőségként a siralmas mp3 formátumban várható.
Én azt állítom és ehhez tartom is magam addig amíg valaki rá nem tud cáfolni hogy 3.000.000 Ft keretig nem tudsz összerakni olyan file alapú lejátszó rendszert ami jobb és tartalmasabb zenei élményt ad mint egy tuningolt CD100.
Tapasztalatból mondom.
"Századjára is csak ajánlani tudom, azoknak akik a "digitális technikát" és annak fejlődését azonosítják egy 40 éves cd játszóval és annak analóg modifikációjával"
Hogy pontosítsak, nem csak analóg modifikációról van szó, a jFet es tuning a komplett tda1540/1541 chip áramköri működéseit állítja helyre illetve emeli egy jóval magasabb szintre, és ebben a digitális működés is benne foglaltatik.
Gyakorlatilag az összes ilyen típusú chipekkel kijött készülék ugyan arra a gyári kapcsolási/működési elvre épül, ergo mindegyikben ott van ez a kiaknázatlan lehetőség amivel nagyon nagyot lehet emelni a hangminőségen. Most hogy erre rájött valaki, érdemes kipróbálni, meghallgatni mit is jelent ez. Mindenkinek aki teheti.
"A mai kommersz készülékeket nem érdemes a 40 évvel ezelőtti, akkor zászlóshajónak számító Philipshez hasonlítani.
Mást jelent a kommersz most és mást jelentett akkor."
Ha mindenki szerint akkora fejlődésen esett át azóta a digitális technika akkor miért nem??
"A mai zászlóshajó digitális lejátszó rendszerek az említett 2X HD és más magas mintavételezésű és igényes hasonló felvételekkel hozzák a mesterszalag minőségét nagyon jó közelítéssel. Talán még jobb közelítéssel, mint egy analóg szalagmásolat az autentikus mesterszalagról. Szerintem."
Érdekességként lehet mutogatni ezt, de ez csak egy nagyon kis szelete a digitalizált zeneirodalomnak. A valóság az hogy zenerajongóként a kedvenc zenéidet a legritkább esetben vagy egyáltalán nem tudod beszerezni nagy felbontásban, se a régieket, se az újakat, se a mainstreemet se a kevésbé ismert zenéket. Pl az én digitális formában lévő zenéim min 90 % a cd felbontású. A kérdés az hogy a piac hogy alakul, a kiadóknak zenészeknek mi éri meg jobban, mennyire lehet majd megvásárolni az albumokat letöltés formájában, illetve esetleg a nagy felbontást mennyire hagyják meg kizárólagosan a streamer szolgáltatók részére. Jelenleg pl egy ismert előadó frissen megjelenő albuma cd-n, LP-n, stramer szolgáltatóknál (nem tudni előre milyen felbontásban) és letöltési lehetőségként a siralmas mp3 formátumban várható.
Én azt állítom és ehhez tartom is magam addig amíg valaki rá nem tud cáfolni hogy 3.000.000 Ft keretig nem tudsz összerakni olyan file alapú lejátszó rendszert ami jobb és tartalmasabb zenei élményt ad mint egy tuningolt CD100.
Tapasztalatból mondom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marconi 2019.08.12., hétf. 14:39-kor.
A digitális technika általánosságban sokkal több, mint egy cd játszó. Különösen manapság.marconi írta: ↑2019.08.12., hétf. 10:52“Az egyik az, hogy a digitális technika elképzelhetelen ütemben fejlődik, ezért a múltra hivatkozás, meg az előre tekintés legalább is kérdéses.”
Én az ilyen kijelentéseket tevőknek ajánlanám igazán melegen egy Philips cd100 masina meghallgatását, főleg egy TJ féle tuningolt változatot. Bár persze ha ezt vesszük akkor mégiscsak hatalmasat fejlődött manapság - a majd 40 éves készülék.
Szóval ha a fent említett idézet megállná a helyét akkor a mai kommersz készülékeknek lazán le kellene zenélnie ezt az őskövület masinát, de ehelyett nem ez történik. Nagyon nem. Bőven a milliós/sokmilliós kategóriában kell keresgélni hogy hasonló színvonalat kapjunk.
Századjára is csak ajánlani tudom, azoknak akik a "digitális technikát" és annak fejlődését azonosítják egy 40 éves cd játszóval és annak analóg modifikációjával, hallgassanak meg egyszer egy autentikus mesterszalagról igényesen digitalizált 2X HD DSD256 (vagy hasonló más) felvételt.
A mai kommersz készülékeket nem érdemes a 40 évvel ezelőtti, akkor zászlóshajónak számító Philipshez hasonlítani.
Mást jelent a kommersz most és mást jelentett akkor.
A mai zászlóshajó digitális lejátszó rendszerek az említett 2X HD és más magas mintavételezésű és igényes hasonló felvételekkel hozzák a mesterszalag minőségét nagyon jó közelítéssel. Talán még jobb közelítéssel, mint egy analóg szalagmásolat az autentikus mesterszalagról. Szerintem.
Az is fejlődésnek tekinthető, hogy órákig hallgathatsz zenét anélkül, hogy rettegnél az őskövület cd lejátszód olvasási hibáitól...marconi írta: ↑2019.08.12., hétf. 10:52“Az egyik az, hogy a digitális technika elképzelhetelen ütemben fejlődik, ezért a múltra hivatkozás, meg az előre tekintés legalább is kérdéses.”
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
A lumin m1 valóban nem tudja. De majd ha erre nagy igény lesz, akkor majd a gyártó kiad egy M2-t. Vagy nemBodnapet írta: ↑2019.08.12., hétf. 11:20Mondjuk ezt pont nem ismertem, de itt elsősorban a Lumin M1-re gondoltam, aminél ez nem megoldható.A Linn DSI-DSM konfig menüjébe be tudom állítani a Unity Gain-t bármelyik analóg bemenetre.
Persze a sztereó erősítőt végfokként használni nem újdonság nekem sem, nálam is így megy...![]()