Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1509

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Nekem tetszik ez a Technics, már majdnem olyan kevés felirat és gomb van rajta, mint egy európai gépen.
Az a kar elég ütős lehet, így ránézésre, legalábbis.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Lett egy aranyos phonóm :D
2875AF48-169E-427B-AF0A-525F74438BD6.jpeg
2875AF48-169E-427B-AF0A-525F74438BD6.jpeg (4.08 MiB) Megtekintve 1164 alkalommal
8ED37BC2-987D-45A7-8CD7-B9AC35EF0E44.jpeg
8ED37BC2-987D-45A7-8CD7-B9AC35EF0E44.jpeg (3.54 MiB) Megtekintve 1164 alkalommal
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2725

Hozzászólás Szerző: supravox »

alfaati írta:
2023.01.08., vas. 15:56
supravox írta:
2023.01.08., vas. 13:49

Régota szeretnék meghallgatni egy ilyesmit.
Szakértője egyáltalán nem,csak lelkes híve vagyok a japán lemezjátszógyártás ezen korszakának.
Felfoghatatlan gépek keszültek akkoriban.
Mindig örömnel tölt el ha ilyesmit becsatolsz:)
Mivel te Technics rajongó vagy és mert lehet, hogy neked is hasznos infó lehet:
Létezik egy viszonylag kis példányszámban gyártott, de simán megfizethető, beinmportálható Japán piacra gyártott "sleeping beauty". A legtöbb európai 'analogfan' nem is tudja, hogy létezik ez a típus.
SL-01
Mondjuk a kinézete az elég megosztó lehet. Mindent lehet rá mondani csak azt nem, hogy szép.
Viszont, nagyon populáris Japánban, mert ez az SP 10mkII egyik prototípús motorját rejti ami ha jól emlékszem 2,2kg-cm nyomatékot tud. Tehát simán elindul egy ráhelyezett CU-180as réz lemezalátéttel plusz egy ST 10-as lemezleszorítóval ami ~3kg együtt.
A karja az egy picit áttervezett EPA-100! Ami már önmagában egy exotikum lehet.
Azért annyit mégiscsak eladtak belőle, hogy szinte minden héten van legalább egy eladó Japánban.
Többször láttam már olyan aukciót ahol réz mattal hangszedővel együtt jó állapotban 25 ezer Yen körűl ment el licitben.
Igazából lehet, hogy többet is megér ha valaki ebben látja meg a lehetőséget.
Persze mire haza érne már ez is drága, és annyiért már lehet, hogy új/használt Technics is van itthon eladó. Úgyhogy ez inkább csak az ínyenceknek lehet érdekes, főleg a kar miatt.
Uhh..
Nekem bejön😀
De gondolom ez teljesen belpiacos volt 110V tápfeszre kialakítva...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

supravox írta:
2023.01.08., vas. 13:49

Szakértője egyáltalán nem,csak lelkes híve vagyok a japán lemezjátszógyártás ezen korszakának.
Mivel te Technics rajongó vagy és mert lehet, hogy neked is hasznos infó lehet:
Létezik egy viszonylag kis példányszámban gyártott, de simán megfizethető, beinmportálható Japán piacra gyártott "sleeping beauty". A legtöbb európai 'analogfan' nem is tudja, hogy létezik ez a típus.
SL-01
Mondjuk a kinézete az elég megosztó lehet. Mindent lehet rá mondani csak azt nem, hogy szép.
Viszont, nagyon populáris Japánban, mert ez az SP 10mkII egyik prototípús motorját rejti ami ha jól emlékszem 2,2kg-cm nyomatékot tud. Tehát simán elindul egy ráhelyezett CU-180as réz lemezalátéttel plusz egy ST 10-as lemezleszorítóval ami ~3kg együtt.
A karja az egy picit áttervezett EPA-100! Ami már önmagában egy exotikum lehet.
Azért annyit mégiscsak eladtak belőle, hogy szinte minden héten van legalább egy eladó Japánban.
Többször láttam már olyan aukciót ahol réz mattal hangszedővel együtt jó állapotban 25 ezer Yen körűl ment el licitben.
Igazából lehet, hogy többet is megér ha valaki ebben látja meg a lehetőséget.
Persze mire haza érne már ez is drága, és annyiért már lehet, hogy új/használt Technics is van itthon eladó. Úgyhogy ez inkább csak az ínyenceknek lehet érdekes, főleg a kar miatt.
Csatolmányok
Screenshot_20230108-152454_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20230108-152454_Samsung Internet.jpg (630.13 KiB) Megtekintve 1162 alkalommal

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

supravox írta:
2023.01.08., vas. 13:57
tonee73 írta:
2023.01.08., vas. 13:10
Rock60 írta:
2023.01.08., vas. 13:06
Ennek is olyan aktív csodakarja van, mint a Viktor-nak és klónjainak ?
Olyasmi:
http://www.troelsgravesen.dk/Denon-DP67L.htm
Ha jól nyitotta meg a kereső akkor azon a Denonon egy Moerch kar van.
Szerintem egy hulladék egytűcsapágyas pilincka...
Volt ilyenem.Egy borzalom.
Semmi köze a gyári karhoz.
Igen egy Moerch, a linket csak a gépben lévő elektronika mennyisége miatt tettem be, ami elég jól látható a képeken.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tonee73 írta:
2023.01.08., vas. 13:10
Rock60 írta:
Olyasmi:
Ha jól nyitotta meg a kereső akkor azon a Denonon egy Moerch kar van.
Szerintem egy hulladék egytűcsapágyas pilincka...
Volt ilyenem.Egy borzalom.
Semmi köze a gyári karhoz.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

alfaati írta:
2023.01.08., vas. 12:59
Valaki árul jófogáson most egy DENON DP-67L lemezjátszót 800.000-ért. Asszem 700.000 hangszedő nélkűl. Fantasztikus lemezjátszó, főleg ha megvan hozzá mind a két karcső és az összes gyári ellen súly. Akkor nincs olyan hangszedő amit ne tudna kiszolgálni. Azért felújítva is goromba a 7 kiló érte. SZVSZ!

Amikor én kerestem 1 éve, nem találtam 50ezer Yen körűl "Buy it now" áron olyat ami megfelel állapotra.
Azért akad annyiért is szép úgytűnik.
https://www.jauce.com/auction/m1077945207

Ha erre rájön a vám meg az összes plusz költség, ami kb.: 150ezer akkor is megáll 300 ezer körűl vagy picit felette!
Mondjuk az M változat kevesebb rejtett hibát hordoz magában, de megnéztem az L változat belsejét és nincs benne olyan sok kondi. Az ilyen autómatizált SONY-kban 3x ennyi kondi van. Szóval a szerelés sem akkora kihívás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára supravox 2023.01.08., vas. 14:04-kor.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
Olyasmi:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Valaki árul jófogáson most egy DENON DP-67L lemezjátszót 800.000-ért. Asszem 700.000 hangszedő nélkűl. Fantasztikus lemezjátszó, főleg ha megvan hozzá mind a két karcső és az összes gyári ellen súly. Akkor nincs olyan hangszedő amit ne tudna kiszolgálni. Azért felújítva is goromba a 7 kiló érte. SZVSZ!

Amikor én kerestem 1 éve, nem találtam 50ezer Yen körűl "Buy it now" áron olyat ami megfelel állapotra.
Azért akad annyiért is szép úgytűnik.
https://www.jauce.com/auction/m1077945207

Ha erre rájön a vám meg az összes plusz költség, ami kb.: 150ezer akkor is megáll 300 ezer körűl vagy picit felette!
Mondjuk az M változat kevesebb rejtett hibát hordoz magában, de megnéztem az L változat belsejét és nincs benne olyan sok kondi. Az ilyen autómatizált SONY-kban 3x ennyi kondi van. Szóval a szerelés sem akkora kihívás.
Csatolmányok
Screenshot_20230108-123754_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20230108-123754_Samsung Internet.jpg (765.73 KiB) Megtekintve 1094 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Bocsika, azt írtam, hogy egy túlméretezett vajtartó méretű a táp.
/ 6 x 11 x 16 cm. /
És igen, emlékeim szerint - most, hogy mondod - tényleg csak trafó van benne.
A vajtartóból megy a kisfesz kábel - egy vintage érzésű DIN dugóval - a futómű hátuljára szerelt elektronikába.
/ 28 x 5 x 3 cm. /

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1300

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.01.07., szomb. 19:27
A Rock-nak egy túlméretezett vajtartó méretű külső tápja van.
A 40 évvel ezelőtti irányzatnak megfelelően - nem volt minden készüléknek cserélhető tápkábele - fixen rögzített tápkábele van.
És, minő borzalom, én még a gyári dugó helyére egy kapcsolható villásdugót is szereltem. Nem érzem a megoldás hátrányát az előnyén kívűl, mármint hogy egy kapcsolással tudom áram alá helyezni a rendszert.
Mindazonáltal kissé baxxa a csőrömet, hogy mennyit profitálna vajon a hangja egy komolyabb tápkábellel, normális villásdugóval.
Milyen IEC aljzatot ajánlotok ?
Vagy forrasszam be direktbe a kiválasztott tápkábelt ?
/Mindenhol SOCP tömör rezet használok hármas fonásban./
Szerintem nem kizárt, hogy a "vajtartóban" csak trafó van. Kb annyit hoz egy kábelcsere, mint egyéb készüléknél. Igaz ezt cseréltem utoljára, de ezt hallottam.
Aranyozott csatlakozóval szerintem nem járhatsz rosszul.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2023.01.07., szomb. 19:27
A 40 évvel ezelőtti irányzatnak megfelelően - nem volt minden készüléknek cserélhető tápkábele - fixen rögzített tápkábele van.
És, minő borzalom, én még a gyári dugó helyére egy kapcsolható villásdugót is szereltem. Nem érzem a megoldás hátrányát az előnyén kívűl, mármint hogy egy kapcsolással tudom áram alá helyezni a rendszert.
Mindazonáltal kissé baxxa a csőrömet, hogy mennyit profitálna vajon a hangja egy komolyabb tápkábellel, normális villásdugóval.
Túlméretezett táp ami belefér egy vajtartóba?
Persze lehet Nálatok az akkora mint egy dobozos tej?😀

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 448

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Furcsának tartom, hogy sokaknak újdonság az, hogy a tápegység azon felül, hogy stabilizálja a fordulatszámot, javítja a lemezjátszó hangját. Nálam itt csak okosabbak, tapsztaltabbak vannak, komoly készülékekkel. Nekem csak olyan alap darabokon van tapasztalatom, mint a Rega RP3, és most az Edwards TT6. Mindkettőnél egy szintet emelt a külső táp a hangon. ...és tényleg emlékszem, hogy a Kiskacsa kábelét az akkor divatos tömör rézre cserélve nagyon sokat javított.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.01.07., szomb. 17:54
Tatabányai tulajdonosok nem számolnak be hangzásminőség javulásról ? :kapdelm:
El vannak foglalva :)
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1300

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.01.07., szomb. 16:52
Múltkor - 5-6 oldallal korábban - egyik fórumtársunk - talán Soundmánia? - ecsetelte, hogy a csöves tápegység, pláne az SE kapcsolású mennyit javít a lemezjátszó hangján.
Biztos így van, csak nem értem, hogy van ez. gondolkodik.gif
Biztos, van aki tud rá magyarázatot adni. :smile53:
Nem csöves volt, "csak" SE. És a bemenő és kijövő tápkábelek is segítenek még a további javulásban. Ezt szerintem bárki ki tudja próbálni. Ami lemezjátszót csinálok mindig szoktam kérdezni, hogy cseréljem-e a kábelét. Eddig még nem panaszkodott senki, hogy nem lett jó. :)
Egyértelműen működik. Pedig utána még ott a motor és a szíj...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Tatabányai tulajdonosok nem számolnak be hangzásminőség javulásról ? :kapdelm:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Múltkor - 5-6 oldallal korábban - egyik fórumtársunk - talán Soundmánia? - ecsetelte, hogy a csöves tápegység, pláne az SE kapcsolású mennyit javít a lemezjátszó hangján.
Biztos így van, csak nem értem, hogy van ez. gondolkodik.gif
Biztos, van aki tud rá magyarázatot adni. :smile53:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3115

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az Audiomeca J1 LP lejátszó tápegysége legendásan alultervezett, ráadásul a benne lévő alkatrészek minősége nem a top kategóriát képviseli :smile29:
Érdekes megfigyelés, hogy a feltuningolás után hangzásminőség feljavulásról számolnak be a tulajdonosok (volt Black Gate!!! puffer kondenzátoros beépítésem is). Pedig a hervadt cuccokkal is 33 1/3 volt a tányér fordulata, meg az új alkatrészekkel is annyi...ki érti ezt? :D
TJ.
Csatolmányok
Audiomeca J1 power supply.jpg
Audiomeca J1 power supply.jpg (1.34 MiB) Megtekintve 1021 alkalommal
Audiomeca J1 power supply recap.jpg
Audiomeca J1 power supply recap.jpg (1.37 MiB) Megtekintve 1021 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Na, megint kezdődik, hogy a legtöbb szíjas nyávog.
Ez a JBL biztos nem fog nyávogni, hiszen DD ! :fekverohog:
El is cserélem gyorsan. :smile49:

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: Rotox »

dixie-chicken írta:
2023.01.04., szer. 10:59
hüha,új Rega lemezjátszó van, ami DD ?
Azt nem tudom, hogy Rega DD volt-e gondolkodik.gif, de JBL (most már) biztosan van :o: https://www.whathifi.com/news/jbl-launc ... GULatpy1Ro

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: Elmo »

sutemenyx írta:
2023.01.04., szer. 09:59
SoundMania írta:
2023.01.04., szer. 09:53
sutemenyx írta:
2023.01.04., szer. 09:27

Hangulatban kb igen. Szólni azért hallottam már jobbat, de alap hangszedő van benne, Shure M75ECS, ezt is úgy tettem át a másikból. Az alap, gyári Lenco M100 pickuppel nagyon száraz, nem jó hallgatni. Mindenesetre érdekes fejlemény, hogy semennyire sem hallom nyávogni meg 0% olyan hatása van, mintha “húzná a szalagot”, pedig olyat tapasztaltam drága, levegős, lebegőkaros tangencionális géppel is. Amennyire meg tudom állapítani, a kar szépen mozog, az antiskating a legkisebb állásban is szép lassan elhúzza parkolóállásig, ha a lemeztányér mellett engedem le, és nem is kotyog, lötyög. Lehet, hogy van annak valami hozománya, hogy svájci, végülis ott készülnek az IWC karórák is. Valószínűleg nem értek hozzá, de amennyit le tudok szűrni ezek alapján, abból azt gondolom, hogy egész jó.
Talán lesz majd bele egy Grace F8 szedő tuningolva Ogura line contact tűvel -ami nemtudom milyen, csak ajánlották, mint ultimate MM-et-, de még nemtudom, kéne előbb egy hangszedő beállító szett.
Egyébként a Kodály Quartet lemez igencsak jól is szól, még ezen a “kávédarálón” is.

A Belafonte lemezről kb tizedannyit hallok, mint a Tidalról, biztosan lenne mit fejleszteni, de azért jó volt meghallgatni analógban, mert más.
Szóval akkor még az elején jársz... Sebaj, kellenek a saját tapasztalatok.
Hát hogy járnék a közepén vagy a végén 2nap alatt? :)
Egyelőre csak elmentem egy lemezboltba, vettem 6 lemezt még a meglévő 6 mellé, és meghallgattam.
Nade most visszakötöttem a dac-ot, mert este 6-kor lejár a 100óra bejáratási idő, és meg kell hallgatni milyen az új SSD.
"este 6-kor lejár a 100óra bejáratási idő"
Irány egy wellness szálloda! :)
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

supravox írta:
2023.01.04., szer. 20:36
sutemenyx írta:
2023.01.04., szer. 19:46
dixie-chicken írta:
2023.01.04., szer. 16:53

oké,csak akkor ezek szerint 2 szijhajtásos gép volt Bécónál(?),nem volt semmilyen DD,az egyiknél nem volt hallható a nyávogás,a másiknál meg igen...

"Nem a Lurné-n hallottam az általam említett hátrányt, hanem valami drága Rega-n a Bécónál. Egyébként ott sem volt feltűnő 2perc után, csak előtte egy DD Rega-n hallgattuk ugyanazt, és nagyon furcsa volt utána a szíjas, tényleg mintha húzná a szalagot a magnó."
Nem. Az egyik az DD volt, de nemtudom mi. Azt mondta először azt tette be, merthogy tudja, hogy az közelebb áll ritmusban a streamhez, amihez szokva vagyok.

2 lemezjatszo volt. Először feltette a lemezt a gyorsabbik, olcsóbbik játszóra. Aztán erre a drága légkarosra.
A végén kiderül,hogy a DD egy cd lejátszó
A "másik" meg egy kazettás magnó😀
Hát ez egy egész találó hasonlat. Jellegében legalábbis

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

sutemenyx írta:
2023.01.04., szer. 19:46
dixie-chicken írta:
2023.01.04., szer. 16:53
sutemenyx írta:
2023.01.04., szer. 16:39

Igen, erre mondtam, hogy szíjas. A másik valami olcsóbb, egyszerűbb dolog volt.
oké,csak akkor ezek szerint 2 szijhajtásos gép volt Bécónál(?),nem volt semmilyen DD,az egyiknél nem volt hallható a nyávogás,a másiknál meg igen...

"Nem a Lurné-n hallottam az általam említett hátrányt, hanem valami drága Rega-n a Bécónál. Egyébként ott sem volt feltűnő 2perc után, csak előtte egy DD Rega-n hallgattuk ugyanazt, és nagyon furcsa volt utána a szíjas, tényleg mintha húzná a szalagot a magnó."
Nem. Az egyik az DD volt, de nemtudom mi. Azt mondta először azt tette be, merthogy tudja, hogy az közelebb áll ritmusban a streamhez, amihez szokva vagyok.

2 lemezjatszo volt. Először feltette a lemezt a gyorsabbik, olcsóbbik játszóra. Aztán erre a drága légkarosra.
A végén kiderül,hogy a DD egy cd lejátszó
A "másik" meg egy kazettás magnó😀

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”