Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

SoundMania írta:
2023.01.19., csüt. 22:39
zoli73 írta:
2023.01.19., csüt. 22:26
SoundMania írta:
2023.01.19., csüt. 21:02

Viszont üvegtányéros lemezjátszóra nem való.
Ez a kijelentés akkor igaz, ha hallottál minden üvegtányéros lemezjátszót.
A gyártó ajánlja fém tányéros lemezjátszókra is, a visszajelzések alapján sok típuson eredményesen használják a felhasználók. Annak idején én is megpróbalkoztam vele a Linn Axis-on, de nagyon nem vált be rá, kb. bármilyen alátéttel jobban tetszett mint ezzel, de ez csak az én véleményem, tapasztalatom, lehet más teljesen mást mond.
Visszatérve az üveg tányérhoz. Az én lemezjátszóm éppen üvegtányéros, és mit ad Isten az is Funk Firm. Ha annyira nem volna jó rá, akkor a gyártó a saját lemezjátszóján miért pont ezt a kombinációt alkalmazná?
De tovább megyek. A fent említett Axis-szal zerzett tapasztalataim alapján, nekem az Acromat nagyon "ellenszenves" lett, pláne, hogy milyen Jolly Joker-nek lett kikiáltva, mikor nekem meg nagyon nem jött be.
Tehát adott a jelenlegi lemezjátszóm a Funk Firm LSD, a maga üveg tányérjával, és a természetesen hozzá gyárilag járó Acromat-tal.
Bevallom, a fent említett ellenszenv miatt nehezen fogadtam el, ki is próbáltam több féle alátétet helyette, hátha nem kell használjam.
A kipróbált alternatívák, 3 különböző filc, parafa, gumi/parafa kombináció, gumi, acril. Mivel mindegyiket megvettem, volt időm tesztelgetni, de a végén arra jutottam, hogy mégis az a fránya Acromat lett a befutó, bármennyire is berzenkedtem ellene. A többi alátét a fiók mélyére került.
Nem is értem, hogy kérdőjelezhettem meg a gyártó ajánlását, amihez egy szinte teljesen más lemezjatszón szerzett tapasztalatom vezetett.
Ez az egy negatív tapasztalat mondathatná velem, hogy "fém tányérra nem való", de ilyen kijelentést nem tehetek.
Minden lemezjátszó más, minden felhasználó más, más preferenciákkal, ezért kérem ne általánosítsunk!
Csak Regán, Systemdeken és Projekten próbáltam ez tény. Viszont amikkel összehasonlítottad, a felsorolás alapján nem tűntek komoly daraboknak. Ha így van akkor meg nem biztos, hogy releváns volt az összehasonlítás. Üvegre az olyasmik szintén nem váltak be egyébként nekem sem, bár ablegtöbb nem volt nagyon sok pénz. Egyedül az acryl lóg ki a felsorolásodból kicsit, de az meg nem akkor jó ha a tányéron van, hanem ha a tányér van belőle. Nem tudom ipyen felállást próbáltál-e?
Nem, acryl tányért nem próbáltam, mert ez az üveg tányér eléggé erre a lemezjatszóra specializált. A közepén bő úĵnyi furat, úgy ül fel a subplaterre.
Egy ilyen próbához az üvegtányér méretére kellene készíttetnem valahol egy acrylt, ami nem tagadom, megfordult már a fejemben, de tett még nem követte. Mivel nem úgy van, hogy csak veszek egy acryl tányért, és meghallgatom, így ez még a jövő egyik nagy kérdése, de olyan nagyon nem töröm magam rajta. Egy ilyen egyedi acryl tányér elkészíttetése, nem filléres dolog, és az sem garantált, hogy beválik, így a megvalósítást tologatom magam előtt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1306

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
2023.01.19., csüt. 22:26
SoundMania írta:
zoli73 írta:
2023.01.19., csüt. 20:47
Hátha valakinek érdekes lehet... https://lemezjatszok.blog.hu/2023/01/18/achromat
A gyártó ajánlja fém tányéros lemezjátszókra is, a visszajelzések alapján sok típuson eredményesen használják a felhasználók. Annak idején én is megpróbalkoztam vele a Linn Axis-on, de nagyon nem vált be rá, kb. bármilyen alátéttel jobban tetszett mint ezzel, de ez csak az én véleményem, tapasztalatom, lehet más teljesen mást mond.
Visszatérve az üveg tányérhoz. Az én lemezjátszóm éppen üvegtányéros, és mit ad Isten az is Funk Firm. Ha annyira nem volna jó rá, akkor a gyártó a saját lemezjátszóján miért pont ezt a kombinációt alkalmazná?
De tovább megyek. A fent említett Axis-szal zerzett tapasztalataim alapján, nekem az Acromat nagyon "ellenszenves" lett, pláne, hogy milyen Jolly Joker-nek lett kikiáltva, mikor nekem meg nagyon nem jött be.
Tehát adott a jelenlegi lemezjátszóm a Funk Firm LSD, a maga üveg tányérjával, és a természetesen hozzá gyárilag járó Acromat-tal.
Bevallom, a fent említett ellenszenv miatt nehezen fogadtam el, ki is próbáltam több féle alátétet helyette, hátha nem kell használjam.
A kipróbált alternatívák, 3 különböző filc, parafa, gumi/parafa kombináció, gumi, acril. Mivel mindegyiket megvettem, volt időm tesztelgetni, de a végén arra jutottam, hogy mégis az a fránya Acromat lett a befutó, bármennyire is berzenkedtem ellene. A többi alátét a fiók mélyére került.
Nem is értem, hogy kérdőjelezhettem meg a gyártó ajánlását, amihez egy szinte teljesen más lemezjatszón szerzett tapasztalatom vezetett.
Ez az egy negatív tapasztalat mondathatná velem, hogy "fém tányérra nem való", de ilyen kijelentést nem tehetek.
Minden lemezjátszó más, minden felhasználó más, más preferenciákkal, ezért kérem ne általánosítsunk!
Csak Regán, Systemdeken és Projekten próbáltam ez tény. Viszont amikkel összehasonlítottad, a felsorolás alapján nem tűntek komoly daraboknak. Ha így van akkor meg nem biztos, hogy releváns volt az összehasonlítás. Üvegre az olyasmik szintén nem váltak be egyébként nekem sem, bár ablegtöbb nem volt nagyon sok pénz. Egyedül az acryl lóg ki a felsorolásodból kicsit, de az meg nem akkor jó ha a tányéron van, hanem ha a tányér van belőle. Nem tudom ipyen felállást próbáltál-e?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
zoli73 írta:
Hátha valakinek érdekes lehet... https://lemezjatszok.blog.hu/2023/01/18/achromat
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

a.gabriel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Rock60 írta:
2023.01.19., csüt. 12:57
Ja, biztosan kitaláltam.
Arra is emlékszem, hogy a monológja elején még ültem, három mondattal később már fogtam a kilincset. / Nehogy összetörjenek a Jadis csövei./
Tudom ki és hogyan tervezte a házat.
Lenne mit mesélni, de az már nagyon OFF lenne.
Maradjunk egy kicsit a nagyon OFF-nál.
Kérlek mond már el, a Nagy Lacinak, vagy Csontos-nak voltak Jadis csövei?
Mert a képlet nem jön ki, ugyanis egyik sem árult soha Jadis-okat.
Hogyan kell akkor érteni ezt a mondatodat?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1306

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1516

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ja, biztosan kitaláltam.
Arra is emlékszem, hogy a monológja elején még ültem, három mondattal később már fogtam a kilincset. / Nehogy összetörjenek a Jadis csövei./
Tudom ki és hogyan tervezte a házat.
Lenne mit mesélni, de az már nagyon OFF lenne.

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 557

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

pali923 írta:
2023.01.19., csüt. 10:26
Rock60 írta:
2023.01.19., csüt. 09:53
A könnyűzenét jellemzően a fiatalabb korosztály hallgatja. Gondold meg, egy ABBA, Boney M vagy Illés, stb., hányszor került lejátszásra a korabeli kávédarálókon, haveri társaságban, házibulikon, ezzel-azzal meglocsolva... :smile49:
Egy balatoni hétvégén 5 Ft-ost tettünk a dobozos lemezjátszó csoda piköpjére, hogy ne ugráljon a lemezen a tű. :rolleyes: A zenének szólnia kellett akkor is! :D Abba meg Boney M?? Mondom zene! :smile29: :smile52:
Valóban, Vivaldi Négy Évszakát ritkán szoktuk tízszer feltenni egy éjszaka, illumináltan, pörkölt szaftos kézzel. :smile49:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1285

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
A könnyűzenét jellemzően a fiatalabb korosztály hallgatja. Gondold meg, egy ABBA, Boney M vagy Illés, stb., hányszor került lejátszásra a korabeli kávédarálókon, haveri társaságban, házibulikon, ezzel-azzal meglocsolva... :smile49:
Egy balatoni hétvégén 5 Ft-ost tettünk a dobozos lemezjátszó csoda piköpjére, hogy ne ugráljon a lemezen a tű. :rolleyes: A zenének szólnia kellett akkor is! :D Abba meg Boney M?? Mondom zene! :smile29: :smile52:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
A kép azért árnyaltabb szerintem.
Hogy itthon, a könnyűzenei lemezek miért használtabbak, mint a Jazz, vagy a klasszikus, könnyű belátni.
A jazz és klasszikus lemezek biztosan nem voltak ilyen tortúrának kitéve, valószínűleg nagyságrenddel kevesebbszer voltak lejátszva. Persze, jobban is vigyázott rájuk a zeneszerető felhasználó.
Külföldön szerintem elsősorban azért jobb állapotúak a használt eladó lemezek, mert ott mindentől hamarabb megválnak, főleg a múlandó slágerlistás daraboktól, de a többi műfajra is igaz.
Legyen az mosógép, autó, vagy bármi. Mekkora mosógép, hűtőgép, stb. lomizós turizmus alakult ki, erre a " mindent kihajítunk, ha már nem újszerű " felfogásra alapozva.
Ott is változni fognak a dolgok, jön még kutyára dér...
Ez a változás már elkezdődött, nem nézel híradót?
Felénk már azt komunikálják, hogy pl. Németországban az emberek már éhenfagytak! :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A kép azért árnyaltabb szerintem.
Hogy itthon, a könnyűzenei lemezek miért használtabbak, mint a Jazz, vagy a klasszikus, könnyű belátni.
A jazz és klasszikus lemezek biztosan nem voltak ilyen tortúrának kitéve, valószínűleg nagyságrenddel kevesebbszer voltak lejátszva. Persze, jobban is vigyázott rájuk a zeneszerető felhasználó.
Külföldön szerintem elsősorban azért jobb állapotúak a használt eladó lemezek, mert ott mindentől hamarabb megválnak, főleg a múlandó slágerlistás daraboktól, de a többi műfajra is igaz.
Legyen az mosógép, autó, vagy bármi. Mekkora mosógép, hűtőgép, stb. lomizós turizmus alakult ki, erre a " mindent kihajítunk, ha már nem újszerű " felfogásra alapozva.
Ott is változni fognak a dolgok, jön még kutyára dér...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

callcap írta:
2023.01.18., szer. 19:02

Nekem sajnos a régi "családi lemezek" nem jöhetnek szóba mert annyira nem voltak megvigyázva hogy nem lehet felrakni mert csak tönkre tenné a tűt.
Igazából azóta figyelek oda mióta sikerült nagyon jó állapotú megóvott lemezekhez jutnom (hollandiai lakásból) ezek között van CBS,Capitol,Reprise Records,Philips,RCA Victor,stb....no ezeknél látom hogy mennyire kell és lehet vigyázni a lemezekre! Jó néhányon az adott lemezbolt aranyos alapszínű címkéjével a hátulján.Nekem ezek csak sejtetik azt a kultúrát amit itt is képviselnek közületek jó néhányan. Természetesen én is itthoni lemezeket vettem első sorban és ezeket is óvtam amennyire csak lehet.Anno Szegeden volt egy lemezbolt ahol a tulajdonos nyugatról de akár yugóból behozott lemezeket árult ill vett fel rendelést arra hogy akinek kell kazettára is átvették a kért lemezt!
Nekem ez a lemezjátszóm volt az első és igazából pont az üzlet miatt vettem kaptam mert oda jártam Tangerine Deam lemezeket átvetetni.Itt kaptam egy "lökést" ebben az üzletben látva azt a rengeteg lemezt hogy kellene egy lemezjátszó...
no azóta kb 30 éve van meg és onnantól fogva azért már lemezeket is vásároltam.
Minden műfajból van egy néhány "alap" darab de a "hollandiai" lemezek azok tényleg itt elő sem fordultak nálunk.
Ezek közül a Philips komolyzenei lemezek tűnnek ki legalább is nekem.
Ám hogy legyen Pepita is... :D Hibátlan borító,hihetetlen de olyan lemez amit ki se vettek a borításból és még jó a hang is!
download/file.php?mode=view&id=315705
Amit írsz, az sajnos egy létező jelenség.
Nem tudom miért alakult ez nálunk úgy, hogy a lemezek nagy része sajnos pocsék állapotban maradt fenn. Az csak egy körülmény, hogy az akkoriban
bárki számára elérhető lemezjátszók, nem igazán kímélték a lemezeket, de szerintem a fő hiba inkább az emberi tényezőben keresendő. Tisztelet a kivételnek, de szinte mindenki "rúgta-vágta" a lemezeket. Ennek köszönhető, hogy ma, ami pl. a polhapiacokon fellelhető, az szinte kivétel nélkül szemét. Ez elsősorban a könnyűzenére igaz, sajnos aki abból akar összehozni egy reprezentatív gyűjteményt, annak igencsak fel kell kötnie a gatyát. Nekem ebből az irányzatból viszonylag kevés van, csak a legemblematimusabb előadóktól, de sok-sok válogatás után jutottam el a mai összeállításig. Nagyon más a helyzet viszont más stílusok terén. Jazz, klasszikus, népzene, stb. stílusokból viszonylag könnyű szép allapotú, megkímélt példányokhoz jutni. Miért van ez? Ezt a kérdést már sokszor feltettem magamnak, és arra a magyarázatra jutottam, hogy egyrészt azok az emberek, akik ezek a stílusok iránt érdeklődtek, talán voltak annyira igényesek, hogy vigyázzanak a lemezekre, és annyira inteligensek, hogy megértsék erre miért volt szükség, nem utolsó sorban értettek a készülék szakszerű beállításához, kezeléséhez, és a lemezek megfelelő tárolásához is. Valamint mindehhez hozzájön az a feltételezésem, hogy ezek az igényes emberek, feltehetően nem a legprimitívebb "lemeznyűvő" masinákon hallgattak zenét.
Az általad felvetett Holland ellenpéldát nekem is sikerült megtapasztalnom.
Először Németországban, az ezredforduló táján, mikor többször kilátogattam a bolhapiacra(Stuttgart), ahol számomra elképzelhetetlen választékkal szembesültem, olyan lemezekkel találkoztam, amiknek idehaza csak a létezésével voltunk tisztában. A minőség, az állapot a stílustól függetlenűl kiváló. Talán Ők máshogyan szocializálódtak, jobban megbecsülték a dolgaikat. Abban az időben a lomtalanításokat is előszeretettel látogattuk, az ott fellelhető, már egyértelműen hulladékként kezelt holmik között is sok lemez lapult, de azok sem voltak leharcolt állapotúak, mint ahogyan az nálunk tapasztalható ilyen esetben. Onnan is hazahoztam néhány lemezt, amik ma is bátran hallgathatók.
Aztán áttettem a "székhelyemet" a szomszédba, Ausztriába, de a használt lemezekkel szerzett tapasztalatom ugyanaz, mint a Németországi volt. Igaz, itt elsősorban a használtlemez boltok a fő "vadászterületeim", de azért 1-2 bolhapiacra is ellátogattam. A tapasztalatom mindenhol egyértelműen pozitív. Itt sem jellemző, legalábbis én nem találkoztam olyan állapotú, szemét szerű lemezekkel, amik sajnos idehaza elég általánosak.
Ott ezt biztos máshogy tanították az iskolában. :D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Hozzászólás Szerző: Voyager »

crampus írta:
2023.01.18., szer. 13:50
Sziasztok! Boldog tulajdonosa lettem egy Technics SL-BD3-nak, de a tű szerintem valami olcsóbb valami. Segítséget kérnék mire érdemes cserélni ami minőségi, de nem audiofil árban van. Köszi előre is!
Ha gondolod, akkor írj PM-et.

https://www.zenebutikgyor.hu/product/Au ... 300P/8941/

apropó: most mi van benne?

callcap
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: callcap »

mishow írta:
2023.01.18., szer. 10:05
callcap írta:
2023.01.17., kedd 20:52
Az előző csak vidámságnak, ez pedig az én valóságom már cirka kb 30 éve (Hitachi HT-324)
Érdekes dolog ez ... amkor 10+ éve nosztalgiából elővettem a szekrény aljából régi lejátszómat és a régi lemezeimet, egy ugyanilyen Hitachim volt, Ortofon 305-ös hangszedővel. A pu-t azelőtt vettem nemsokkal, hogy a lemezjátszót elpakoltam, így alig futott pár lemezoldalnyit. Kapott egy új szíjat, és hajrá. Nagyon élveztem, úgyhogy (hifi bogár indul) gyorsan eladtam, és elkezdtem felfelé lépegetni. Mivel tudtam, hogy a nosztalgia szint a plafon, így azért megmaradtam a realitás talaján, és végül most egy Edwards TT1SE van, DE igazából rájöttem, hogy a lemezeimhez (magyar zenék, 1970-80-as évek) teljesen elég lehet egy ilyen lejátszó, csak persze legyen normális állapotban, ne szétkopva, szétgyepálva. Ha kezdők kérnek tanácsot, ma már első lépésnek nem is szoktam többet ajánlani. A vége általában úgyis az, hogy elmúlik a varázs, és a lejátszó ott porosodik az állványon. Bevallom, nálam is ... :(

Persze azoknál, akiknél az LP fő műsorforrás, állandóan hallgatják, komoly mennyiségű és minőségű gyűjteményük van, és nem csak nosztalgia az LP, ott jogosak azok a fejlesztések, és azok a szintű megjegyzések, amik ebben a topicban elhangzanak, és amiket én is mindig szívesen olvasok, de ha valaki "csak" néha-néha egy jót nosztalgiázna a régi Máté Péter (Zorán, Kovács Kati) vagy Omega (LGT, Hobo, KFT, Neoton ....) lemeze fölött, annak egy ilyen lejátszó is meg tudja adni az élményt ;)

Ps: Látom, közben Snipi velem egyidőben majdnem szó szerint ugyanezt írta! Megnyugodtam ... :D
Nekem sajnos a régi "családi lemezek" nem jöhetnek szóba mert annyira nem voltak megvigyázva hogy nem lehet felrakni mert csak tönkre tenné a tűt.
Igazából azóta figyelek oda mióta sikerült nagyon jó állapotú megóvott lemezekhez jutnom (hollandiai lakásból) ezek között van CBS,Capitol,Reprise Records,Philips,RCA Victor,stb....no ezeknél látom hogy mennyire kell és lehet vigyázni a lemezekre! Jó néhányon az adott lemezbolt aranyos alapszínű címkéjével a hátulján.Nekem ezek csak sejtetik azt a kultúrát amit itt is képviselnek közületek jó néhányan. Természetesen én is itthoni lemezeket vettem első sorban és ezeket is óvtam amennyire csak lehet.Anno Szegeden volt egy lemezbolt ahol a tulajdonos nyugatról de akár yugóból behozott lemezeket árult ill vett fel rendelést arra hogy akinek kell kazettára is átvették a kért lemezt!
Nekem ez a lemezjátszóm volt az első és igazából pont az üzlet miatt vettem kaptam mert oda jártam Tangerine Deam lemezeket átvetetni.Itt kaptam egy "lökést" ebben az üzletben látva azt a rengeteg lemezt hogy kellene egy lemezjátszó...
no azóta kb 30 éve van meg és onnantól fogva azért már lemezeket is vásároltam.
Minden műfajból van egy néhány "alap" darab de a "hollandiai" lemezek azok tényleg itt elő sem fordultak nálunk.
Ezek közül a Philips komolyzenei lemezek tűnnek ki legalább is nekem.
Ám hogy legyen Pepita is... :D Hibátlan borító,hihetetlen de olyan lemez amit ki se vettek a borításból és még jó a hang is!
download/file.php?mode=view&id=315705
Csatolmányok
20191020_131204_HDR.jpg
20191020_131204_HDR.jpg (3.61 MiB) Megtekintve 1503 alkalommal
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100 ,Söund Arts
Akai AA 39
Hitachi HT-324/Ortofon OMB5E

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 660

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

crampus írta:
2023.01.18., szer. 13:50
Sziasztok! Boldog tulajdonosa lettem egy Technics SL-BD3-nak, de a tű szerintem valami olcsóbb valami. Segítséget kérnék mire érdemes cserélni ami minőségi, de nem audiofil árban van. Köszi előre is!
T4P tip hangszedő kell bele a csatlakoztatás tekintetében.
Túl nagy választék a fentiek miatt nincs, én megkeresném a helyedben Szekeres Istvánt (vinil.hu).
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

crampus
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: crampus »

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 654

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rock60 írta:
2023.01.18., szer. 11:19
Snipi fején találta a szöget, jól jellemezte Nagy lászló "urat".
Csontos Pista halála után jártam nála valami ügyben. Szóba került ez-az.
Azt a mocskolódást, amit ott lenyomott nekem a Merlin Audio termékeivel kapcsolatban, hát azt hittem rosszul hallok.
Bátran rugdosta a halott oroszlánt, miközben Pistának a körme alá is több jutott, mint neki a fejébe valaha is lesz.
Undorító volt, eljöttem.
Elnézést, de nem tudtam magamban tartani... :smile53:
Bocs a fél OFF-ért : ráadásul egy jóbarátommal voltam, aki anno a Furkónál Szolnokon volt katona, és nem tudom milyen karatéjjos szinten volt (meg hifista) ő mondta : menjünk innen b.... meg, mert megütöm, azt visznek a böribe ... :D
Ettől függetlenül fenntartom, hogy a Wilson Benesh lemezjátszók (amiket anno Nagy úr árult) piszok jók, bár sajnos ahogy nézem már nem gyártják őket. sad.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Snipi fején találta a szöget, jól jellemezte Nagy lászló "urat".
Csontos Pista halála után jártam nála valami ügyben. Szóba került ez-az.
Azt a mocskolódást, amit ott lenyomott nekem a Merlin Audio termékeivel kapcsolatban, hát azt hittem rosszul hallok.
Bátran rugdosta a halott oroszlánt, miközben Pistának a körme alá is több jutott, mint neki a fejébe valaha is lesz.
Undorító volt, eljöttem.
Elnézést, de nem tudtam magamban tartani... :smile53:

callcap
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

sad.gif
Snipi írta:
2023.01.18., szer. 10:01
callcap írta:
Az előző csak vidámságnak,ez pedig az én valóságom már cirka kb 30 éve :D
Ettől függetlenül hű olvasotok maradok továbbra is! :D Bocsánat az off-ért
a sztereóm 008.jpg
Ez ha jó tévedek, egy Hitachi HT-324-es pörgető.
Nekem is van egy ilyen sok-sok éve. Egy Ortofon OM-5 van benne.
Egy Arcam Alpha II erősítő és egy Magnat Monitor Supreme 202 van még benne Qed Bronze SE hangfalkábellel. Ez az 5-ös számú rendszerem. (Nem röhög!) Régi (és új) magyar lemezek hallgatására használom, és imádom. :D
Most nem szól, mert a gépet buzerálom, de Omegát LGT-t Zoránt stb. csak ezen hallgatok, nagy megelégedéssel. Elnyűhetetlen, könnyen kezelhető és igénytelen (értsd nem nyűgös) egy darab.
Snipi én nem röhögtem...
Viszont szívből nevettem!😊
De akár. mishow-t is idézhettem volna.Én valami hasonló megfontolás alapján hallgatom a lemezeim.A szíj gyakorlatilag új a hanszedő mint nálad Snipi.
Egyébként megvan a gyári hangszedő is sőt vadiúj van abból is tűvel de valahol csak meglapul...de egyszer csak megtalálom!😂
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Akai AA 39

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2647

Hozzászólás Szerző: mishow »

callcap írta:
Az előző csak vidámságnak, ez pedig az én valóságom már cirka kb 30 éve (Hitachi HT-324)
Érdekes dolog ez ... amkor 10+ éve nosztalgiából elővettem a szekrény aljából régi lejátszómat és a régi lemezeimet, egy ugyanilyen Hitachim volt, Ortofon 305-ös hangszedővel. A pu-t azelőtt vettem nemsokkal, hogy a lemezjátszót elpakoltam, így alig futott pár lemezoldalnyit. Kapott egy új szíjat, és hajrá. Nagyon élveztem, úgyhogy (hifi bogár indul) gyorsan eladtam, és elkezdtem felfelé lépegetni. Mivel tudtam, hogy a nosztalgia szint a plafon, így azért megmaradtam a realitás talaján, és végül most egy Edwards TT1SE van, DE igazából rájöttem, hogy a lemezeimhez (magyar zenék, 1970-80-as évek) teljesen elég lehet egy ilyen lejátszó, csak persze legyen normális állapotban, ne szétkopva, szétgyepálva. Ha kezdők kérnek tanácsot, ma már első lépésnek nem is szoktam többet ajánlani. A vége általában úgyis az, hogy elmúlik a varázs, és a lejátszó ott porosodik az állványon. Bevallom, nálam is ... :(

Persze azoknál, akiknél az LP fő műsorforrás, állandóan hallgatják, komoly mennyiségű és minőségű gyűjteményük van, és nem csak nosztalgia az LP, ott jogosak azok a fejlesztések, és azok a szintű megjegyzések, amik ebben a topicban elhangzanak, és amiket én is mindig szívesen olvasok, de ha valaki "csak" néha-néha egy jót nosztalgiázna a régi Máté Péter (Zorán, Kovács Kati) vagy Omega (LGT, Hobo, KFT, Neoton ....) lemeze fölött, annak egy ilyen lejátszó is meg tudja adni az élményt ;)

Ps: Látom, közben Snipi velem egyidőben majdnem szó szerint ugyanezt írta! Megnyugodtam ... :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

callcap írta:
Az előző csak vidámságnak,ez pedig az én valóságom már cirka kb 30 éve :D
Ettől függetlenül hű olvasotok maradok továbbra is! :D Bocsánat az off-ért
a sztereóm 008.jpg
Ez ha jó tévedek, egy Hitachi HT-324-es pörgető.
Nekem is van egy ilyen sok-sok éve. Egy Ortofon OM-5 van benne.
Egy Arcam Alpha II erősítő és egy Magnat Monitor Supreme 202 van még benne Qed Bronze SE hangfalkábellel. Ez az 5-ös számú rendszerem. (Nem röhög!) Régi (és új) magyar lemezek hallgatására használom, és imádom. :D
Most nem szól, mert a gépet buzerálom, de Omegát LGT-t Zoránt stb. csak ezen hallgatok, nagy megelégedéssel. Elnyűhetetlen, könnyen kezelhető és igénytelen (értsd nem nyűgös) egy darab.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

zoli73 írta:
2023.01.17., kedd 17:44
zoli73 írta:
2023.01.17., kedd 17:09
dixie-chicken írta:
2023.01.17., kedd 14:56

L'Auditeur/Nagy Laci prezijén volt a régi változata,vlmelyik HES-en,tangenciális kart volt rajta (Margitsziget/L'Art Hotel,nem emlékszem már rá pontosan)..Sz.Laci kezelte a gépezetet :smile53: ..valahogy nem hagyott bennem mély nyomot a hangja ;) :D
Ez az ominózus bemutató az Art Hotelben volt. Nem igazán lógott ki a tömegből a hangjaval, nem igazolta semmivel az árát, ha csak nem a megjelenését. Például ojajsejkeknek státusszimbólum gyanánt első osztájú, de ha rám bíznák, hogy szabadon választhatok a világból lemezjátszót, akkor az sem biztos, hogy az első tízben ott lenne. Valahogy nekem a kevésbé exibicionista keszülékek jönnek be, a kevesebb néha több.
Még egy kis adalék az Art Hoteles évekhez, ami kissé off.
Nagy Laciéknál mindig stabilan jó hang van, de soha nem a legjobb, nekem legalábbis, az ízlésemnek, mindig valaki más viszi el a "kiállítás hangja" címet. Nem tudom, hogy ez a Clearaudionak betudható-e, vagy valami másnak, de nekem náluk mindig picit olyan távolsávtartó, arisztokratikus a hangzás. Például ezen az ominózus show-n, a pincében prezentált rendszer, a vegükön a hatalmas Usher Compass hangsugárzómkal vitte a pálmat. Pláne úgy, hogy szívesen betették, és meghallgathattam naluk az egyik kedvenc tesztlemezemről Deen Magrow- Brothers and Sisters c. dalát. :smile32:
Viszont a következő évben, a L'auditeur-nek sikerült belopnia magát a szívembe, a Wilson Benesch Bishop hangsugárzókkal, ahol a forrás is Wilson Benesch volt, a Full Circle lemezjatszó képeben. Az óta is fülemben cseng egy lemez, amit lejátszottak, Hammond orgona szólót játszott rajta az előadó(sajnos nem tudom hogy ki), és az ott nekem mindent vitt, még most is feláll a szőr a karomon, hogy felidéztem. Az a jelenlétérzet, az a dinamika, az a volumen, na az ott nekem nagyon összeállt. Akkor nálam az volt a kiállítás hangja. Lehet azért, mert abból a lancból kihagyták a Clearaudio-t?
A Püspökre én is emlékszem. Akkor hangzott el a számból az a mondat amit a Nagy Lászlónak mondtam (szó szerint idézem, mert nagyon emlékszem rá) : "Bár magát nem kedvelem, de be kell vallanom, ez a hang lenyűgöző".
És tényleg nem kedvelem az urat, egyszer vásároltam nála, és rohadt bunkó volt ... (pedig karácsony előtt voltunk pár nappal még erre is emlékszem)

callcap
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

mishow írta:
2023.01.18., szer. 09:25
callcap írta:
2023.01.17., kedd 20:31
Stabil asztalka...merev felfüggesztés (vagy mégse) ... élőben való megszólalás
A képen látható készülék egy "mikrobarázda billegető" a The Flintstones (nálunk Frédi-Béni ...) sorozatból ;) élőben valóban megszólalt egyszer, Romhányi József zseniális :smile53: fordításban így tiltakozott, amikor Frédi eltervezte, hogy énekelni fog: "Oh, csak azt ne! Jaj nekem! Akkor inkább kiköpöm a piköpöm!…" :D

Ps: A kép egyébként @alfaati fórumtárs avatarja is, meg mi idősebbek szerintem még jól emlékszünk rá :smile32: :rolleyes:
Bizony így van!
Én is sok részt láttam ...(1970-es vagyok) 😃
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Akai AA 39

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2647

Hozzászólás Szerző: mishow »

callcap írta:
2023.01.17., kedd 20:31
Stabil asztalka...merev felfüggesztés (vagy mégse) ... élőben való megszólalás
A képen látható készülék egy "mikrobarázda billegető" a The Flintstones (nálunk Frédi-Béni ...) sorozatból ;) élőben valóban megszólalt egyszer, Romhányi József zseniális :smile53: fordításban így tiltakozott, amikor Frédi eltervezte, hogy énekelni fog: "Oh, csak azt ne! Jaj nekem! Akkor inkább kiköpöm a piköpöm!…" :D

Ps: A kép egyébként @alfaati fórumtárs avatarja is, meg mi idősebbek szerintem még jól emlékszünk rá :smile32: :rolleyes:

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: Rotox »

zoli73 írta:
2023.01.18., szer. 08:33
...
Ezzel együtt a tapasztalatát, zenei műveltségét nagyra tartom.
Egyetértek (megelőzve az általam leírtak esetleges "túlgondolását" :smile53:).

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”