Nem, acryl tányért nem próbáltam, mert ez az üveg tányér eléggé erre a lemezjatszóra specializált. A közepén bő úĵnyi furat, úgy ül fel a subplaterre.SoundMania írta: ↑2023.01.19., csüt. 22:39Csak Regán, Systemdeken és Projekten próbáltam ez tény. Viszont amikkel összehasonlítottad, a felsorolás alapján nem tűntek komoly daraboknak. Ha így van akkor meg nem biztos, hogy releváns volt az összehasonlítás. Üvegre az olyasmik szintén nem váltak be egyébként nekem sem, bár ablegtöbb nem volt nagyon sok pénz. Egyedül az acryl lóg ki a felsorolásodból kicsit, de az meg nem akkor jó ha a tányéron van, hanem ha a tányér van belőle. Nem tudom ipyen felállást próbáltál-e?zoli73 írta: ↑2023.01.19., csüt. 22:26Ez a kijelentés akkor igaz, ha hallottál minden üvegtányéros lemezjátszót.
A gyártó ajánlja fém tányéros lemezjátszókra is, a visszajelzések alapján sok típuson eredményesen használják a felhasználók. Annak idején én is megpróbalkoztam vele a Linn Axis-on, de nagyon nem vált be rá, kb. bármilyen alátéttel jobban tetszett mint ezzel, de ez csak az én véleményem, tapasztalatom, lehet más teljesen mást mond.
Visszatérve az üveg tányérhoz. Az én lemezjátszóm éppen üvegtányéros, és mit ad Isten az is Funk Firm. Ha annyira nem volna jó rá, akkor a gyártó a saját lemezjátszóján miért pont ezt a kombinációt alkalmazná?
De tovább megyek. A fent említett Axis-szal zerzett tapasztalataim alapján, nekem az Acromat nagyon "ellenszenves" lett, pláne, hogy milyen Jolly Joker-nek lett kikiáltva, mikor nekem meg nagyon nem jött be.
Tehát adott a jelenlegi lemezjátszóm a Funk Firm LSD, a maga üveg tányérjával, és a természetesen hozzá gyárilag járó Acromat-tal.
Bevallom, a fent említett ellenszenv miatt nehezen fogadtam el, ki is próbáltam több féle alátétet helyette, hátha nem kell használjam.
A kipróbált alternatívák, 3 különböző filc, parafa, gumi/parafa kombináció, gumi, acril. Mivel mindegyiket megvettem, volt időm tesztelgetni, de a végén arra jutottam, hogy mégis az a fránya Acromat lett a befutó, bármennyire is berzenkedtem ellene. A többi alátét a fiók mélyére került.
Nem is értem, hogy kérdőjelezhettem meg a gyártó ajánlását, amihez egy szinte teljesen más lemezjatszón szerzett tapasztalatom vezetett.
Ez az egy negatív tapasztalat mondathatná velem, hogy "fém tányérra nem való", de ilyen kijelentést nem tehetek.
Minden lemezjátszó más, minden felhasználó más, más preferenciákkal, ezért kérem ne általánosítsunk!
Egy ilyen próbához az üvegtányér méretére kellene készíttetnem valahol egy acrylt, ami nem tagadom, megfordult már a fejemben, de tett még nem követte. Mivel nem úgy van, hogy csak veszek egy acryl tányért, és meghallgatom, így ez még a jövő egyik nagy kérdése, de olyan nagyon nem töröm magam rajta. Egy ilyen egyedi acryl tányér elkészíttetése, nem filléres dolog, és az sem garantált, hogy beválik, így a megvalósítást tologatom magam előtt.