Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: juliush »

robi20064 írta:
2020.01.18., szomb. 20:37
Lehet hogy sokan nem ertik miert annyi a Roon amennyi, de legalabb azzal legyenek tisztaban hogy mit is nyujt, meg ha szamukra egy resze/teljesen felesleges is. A Roon nem csak egy szines-szagos media konyvtar menedzselo valami. A teljesseg igenye nelkul:

- professzionalis media konyvtar kezeles es menedzseles, adatbazis backup, gyors kereses, egyeni szurok hasznalata, tageles, lejatszasi listak
- tobb "szobas" lejatszas, zonak definialasa, szeles koru hw tamogatas ami itt valoban PnP-t is jelent
- szeleskoru DSP funkciok, felkonvertalas, Audeze preset-ek, EQ, szoba korrekcio
- elerheto kb minden letezo platformra, NAS tamogatas, szeparalt core/vegpont/control point szoftver csomagok
- meta adatok automatikus begyujtese, boritok, szam szovegek, artist bio es kepek
- internet radiok, hasonlo eloado ajanlasa
- tv-re kikotheto karaokee nezet
:tutiok:
Minden, amit felsoroltál, tökéletesen igaz, ugyanakkor a korábbi média könyvtár menedzsment fogalmaira korlátozott ismérvek!
A Roon lényegét tekintve ennél sokkal több, praktikusan paradigma-váltó megoldás a zenei anyagaink és a kapcsolódó információ kezelésére, amennyiben a saját zenei archívumunk tartalmából automatikusan hiperhivatkozásokból felépülő kapcsolati hálózatot épít fel, gyakorlatilag egy saját zenei intranetet, amely számtalan ponton integrálja web-en elérhető kapcsolódó információ tömegét csakúgy, mint egyes zenei tartalomszolgáltatók (TIDAL, Qobuz) katalógusait is.
Engem a foobar-HQPlayer-JRiver vonalról érkezve teljes mértékben rabul ejtett a hatékonysága, sokoldalúsága, de főként az eleganciája.
Jómagam Synology DS218+-on futtatom a Core-t egy külső SSD-re telepítve, 6GB-ra bővített RAM-mal, 3600+ albumnyi saját gyűjteménnyel és a TIDAL-t integrálva. Ha digitális szűrőkkel akarok játszani, akkor inkább egy önálló combos PC-n futó HQPlayer-t használok zónaként, de az esetek túlnyomó részében leginkább egy dedikált hálózati streameren keresztül megy a zene a DAC-ba. Controllerként egy iPad szolgál.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

G66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: G66 »

Linn Kazoo lehet ingyenes, sot meg le is jatszik zenet (a keresesbe mar inkabb nem mennek bele), de inkabb a vicc kategoria.

Mitől vicc kategória? A többi ingyenes jobb? Mi az ami olyan nagyon rossz benne? Szerintem alapigényeknek teljesen megfelel. Több lejátszó szoftver, a Bubble, Lumin nekem nem tetszett, a Pioneer, Cambridge gyári az aztán tényleg alap.
Vannak lejátszók, ahol a számokba nem lehet beletekerni, az mitől függ?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3382

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

diagnet írta:
2020.01.18., szomb. 19:25
zoli73 írta:
2020.01.18., szomb. 17:30
Létezik ilyen, hogy valaki ennyire nem körültekintően, átgondoltan vásárol? Megvesz egy készüléket több százezer, vagy akár több millió Forintért, amiről legtöbben csak álmodnak(én is), majd néhány hét után rájön, hogy mégsem ezt akarta, és a szinte vadonatúj készülék, megjelenik a hírdetések között, nyomott áron.
Csodálkozom az embereken...
Óriási tévedés azt hinni, hogy a néhány hetes-hónapos készülékekkel seftelők veszteséggel adnak túl a portékán.
Nem tudom, hogy nem lehet veszteséggel kiszállni olyan pár hetes, hónapos készülékekből, amiket az újkori ár, kb. 60%-áért kínálnak? Persze, tudom külföldön minden olcsóbb(vagy nem), de ha még akciós is + kedvezőbb áfa, akkor sem lehet töredék áron beszerezni.
Azt sem hinném, hogy aki ilyen konstrukcióval árul készüléket, az autómatikusan seftes.
Jónéhányról leírják első tulajdonos, hazai forgalmazótól, számla, stb.
De inkább hagyjuk, ez itt off...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

zoli73 írta:
2020.01.18., szomb. 17:30
Létezik ilyen, hogy valaki ennyire nem körültekintően, átgondoltan vásárol? Megvesz egy készüléket több százezer, vagy akár több millió Forintért, amiről legtöbben csak álmodnak(én is), majd néhány hét után rájön, hogy mégsem ezt akarta, és a szinte vadonatúj készülék, megjelenik a hírdetések között, nyomott áron.
Óriási tévedés azt hinni, hogy a néhány hetes-hónapos készülékekkel seftelők veszteséggel adnak túl a portékán.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3668

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

andarson írta:
2020.01.18., szomb. 15:59
istvan01 írta:
2020.01.18., szomb. 13:52

én még mindig csodálkozom ezen a ROON mánián...
számomra valóban a roon, viszonylag drágán ad "egyszerű" kényelmi szolgáltatásokat, így értem az érveidet, most egy kis kalkulációt végezve én sem tervezek jelenleg emiatt 200-250eFt-ot (170 körül van a NAS, ezek alapján, + SSD + HDD + Roon előfizetés) kiadni, de emellett mégis irigylem és megértem azokat is akik megtették. ;)
Hja, kérem, akinek a kényelem megér ennyit. Ha mélyebben bele gondolunk, az LP-s, magnószalagos korszakban ehhez képest micsoda macera volt, néhánynak még ma is a zenék kikeresése, kicsomagolása, felpakolása, tisztogatás, majd hallgatás, átforgatás, vissza pakolás. Hova jutott ez a kényelmi igény?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
2020.01.17., pén. 23:01
zoli73 írta:
2020.01.17., pén. 21:00
A választ sajnos nem tudom, de nekem legalább ennyire fura, hogy miért ad el valaki(k), szinte vadonatúj, pár hetes, hónapos Lumin lejátszót.
Nézd, a piac már csak ilyen. Ha valamiből sokat vesznek, abból sokat is adnak el. Nem jött be neki, eladja. A többi meg boldogan hallgatja.
Ez természetes.

Az Audiomarkton a legtöbb eladó termék Naim-ból, Linn-ből, Accuphaseből, T+A-ból, McIntosh-ból van. És?
Nem azért, mert ezek lennének a leggyengébbek, hanem azért, mert ezekből sokkal többet vettek, így többet is adnak el.
Ez csak a gyártó piaci részesedését emeli ki a többi közül. Más következtetést ebből levonni téves dolog lenne.
Gábor, picit félreértettél. Én nem a termékben, adott esetben a Lumin lejátszóban látom/keresem a problémát, hanem az embereken csodálkozom. Létezik ilyen, hogy valaki ennyire nem körültekintően, átgondoltan vásárol? Megvesz egy készüléket több százezer, vagy akár több millió Forintért, amiről legtöbben csak álmodnak(én is), majd néhány hét után rájön, hogy mégsem ezt akarta, és a szinte vadonatúj készülék, megjelenik a hírdetések között, nyomott áron.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 623

Hozzászólás Szerző: andarson »

istvan01 írta:

én még mindig csodálkozom ezen a ROON mánián...
Megértem a felvetésedet, én régebben 1 évre fizettem elő ami lejárt és nem újítottam meg, de ezt alapvetően a core gép követelménye miatt, ugyanis LINN lejátszóm van és az tökéletesen használható NAS-on tárolt zenék lejátszásához, vagy egyéb streaming szolgáltatások eléréséhez, de a LINN saját szoftverén egyes szolgáltatások amik a roon-ak megvannak (pl. hasonló számok "rádiós" lejátszása, vagy ugyanígy related artistok, részletes bio leírások megléte) teljesen hiányonzak a LINN Kazoo szoftverből, függetlenül attól, hogy zenehallgatásra ugyanakkor tökéletes és az utóbbi szolgáltatások más forrásból is megszerezhetőek (kivéve a hasonló számok lejátszása). Azaz számomra valóban a roon, viszonylag drágán ad "egyszerű" kényelmi szolgáltatásokat, így értem az érveidet, most egy kis kalkulációt végezve én sem tervezek jelenleg emiatt 200-250eFt-ot (170 körül van a NAS, ezek alapján, + SSD + HDD + Roon előfizetés) kiadni, de emellett mégis irigylem és megértem azokat is akik megtették. ;)
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8005

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

istvan01 írta:
alto írta:
2020.01.18., szomb. 13:29
A Roon Server futtatásához erős CPU, minimum 2 Gb de inkább 4 GB RAM, és SSD szükséges:
én még mindig csodálkozom ezen a ROON mánián, ami lényegében nem része a zenei minőségnek, egyszerűsítve, média fájlokat adagolja a helyi hálózatra dugott sztrímereknek. Ok, azok a hálózati tárakat csak ezek segítségével látják, de ilyen áron?
Azt értem, a windows egyik változata sem alkalmas alapból elfogadható szinten erre a feladatra, de ROON-ra ennyit keljen áldozni?
Érdekes módon, nekem a Logitech Media Server tökéletesen ellátja ezt a faladatot a nem logitech lejátszók számára is, és ez a Server ingyenes. Ha minden zenémet megkapom rajta, akkor miért is fizessek bérleti vagy örök használati díjat egy ROON-ra?
/Az on the fly konverziók, azok csak a buta lejátszó hardverek igényelhetik, de ezektől sem lesz több-jobb a zene/
Nem ennyire egyszerű a helyzet a Roon-nal, de az hogy Neked nincs rá szükséged, nem értékeled a szolgáltatásait, az könnyen elfogadható. :) Sajnos valóban drága. Vajon miért fizetjük ki mégis nem kevesen? Lehet, valamilyen szempontból mégiscsak tud valamit, amit más nem. Ha valóban meg akarod érteni és esetleg még nem tetted, próbáld ki 15-30 napig ingyen, ki tudja... :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

alto írta:
Pl. a Synology jelenlegi kínálatából csak a legfürgébbek jöhetnek szóba, pl. DS718+, de ez is csak Celeron CPU-t tartalmaz, az alap Roon funkcionalításra éppen hogy elégséges, de pl. DSD felkonverzió vagy a DSP-s funkciókhoz már kevés.
A DSP-t nem próbáltam, olvasgattam róla, de macerás, a szobaakusztikával nekem nagy gondom nincs. A DSD felkonverzió nálam tökéletesen megy, egyszer sem volt vele gond. Persze mellette nem kell nagy méretű fáljlokat másolgatni, vagy nagy sebességgel torrentezni. ;)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3668

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

alto írta:
A Roon Server futtatásához erős CPU, minimum 2 Gb de inkább 4 GB RAM, és SSD szükséges:
én még mindig csodálkozom ezen a ROON mánián, ami lényegében nem része a zenei minőségnek, egyszerűsítve, média fájlokat adagolja a helyi hálózatra dugott sztrímereknek. Ok, azok a hálózati tárakat csak ezek segítségével látják, de ilyen áron?
Azt értem, a windows egyik változata sem alkalmas alapból elfogadható szinten erre a feladatra, de ROON-ra ennyit keljen áldozni?
Érdekes módon, nekem a Logitech Media Server tökéletesen ellátja ezt a faladatot a nem logitech lejátszók számára is, és ez a Server ingyenes. Ha minden zenémet megkapom rajta, akkor miért is fizessek bérleti vagy örök használati díjat egy ROON-ra?
/Az on the fly konverziók, azok csak a buta lejátszó hardverek igényelhetik, de ezektől sem lesz több-jobb a zene
Filemzés is megy nálam mindenféle szerver nélkül, még a Logitech Média Server se kell hozzá/

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

andarson írta:
2020.01.18., szomb. 12:52
A NAS működik roon core serverként? milyen összeg körül lehet ilyen NAS-ra szert tenni? Köszi szépen!
Általában azt mondják, hogy minimum 4 magos processzor, 8GB RAM és SSD kell, amin fut. Így én ezek alapján a Synology DS718+ NAS-t választottam (előtte DS713+ volt, az kevés). Az SSD simán egy külső meghajtóként van csatlakoztatva, azon fut a Roon Core tökéletesen. Egyébként otthoni filmnézéshez a régi is böven jó volt, de az egyéb extrákhoz (pl. távolról filmet nézni) már nagyon kellett egyébként is a váltás. Az, hogy most ez így mennyi, a gogli megmondja :-).

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3398
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

andarson írta:
2020.01.18., szomb. 12:52
Bodnapet írta:
2020.01.18., szomb. 06:32
...kis utána olvasással eljutottam a Roon-ig, amire költöttöm még egy vagyont (új NAS, próba hónap után örök tagság), de így már nagyon kerek, főleg a legutolsó frissítés óta, de lehet ebbe más nem akar még százezreket beletenni.
A NAS működik roon core serverként? milyen összeg körül lehet ilyen NAS-ra szert tenni? Köszi szépen!

"Which NAS devices are supported?
Most QNAP, Synology, and Asustor devices with a 64-bit x86 CPU, like Intel or AMD, and at least 2GB RAM are supported.

We strongly recommend 4GB of RAM and an SSD for the Roon databases. Your music files can be on spinning disks, but ideally the Roon database should be on an SSD. This one optimization can provide the single biggest improvement to Roon’s performance and user experience."

Pl. a Synology jelenlegi kínálatából csak a legfürgébbek jöhetnek szóba, pl. DS718+, de ez is csak Celeron CPU-t tartalmaz, az alap Roon funkcionalításra éppen hogy elégséges, de pl. DSD felkonverzió vagy a DSP-s funkciókhoz már kevés.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 623

Hozzászólás Szerző: andarson »

Bodnapet írta:
2020.01.18., szomb. 06:32
...kis utána olvasással eljutottam a Roon-ig, amire költöttöm még egy vagyont (új NAS, próba hónap után örök tagság), de így már nagyon kerek, főleg a legutolsó frissítés óta, de lehet ebbe más nem akar még százezreket beletenni.
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 939

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Valamiert nalam nem jon be a roon weboldala, nalatok jo?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zoli73 írta:
A választ sajnos nem tudom, de nekem legalább ennyire fura, hogy miért ad el valaki(k), szinte vadonatúj, pár hetes, hónapos Lumin lejátszót. A közelmúltban több ilyet is kínáltak itt meglepően nyomott áron.
Én több mint egy éve rendeltem Angliából vadi új Lumin D2-t, igen nyomott áron (még alkudni is lehetett), pedig akkor még nagyon új volt a modell. Sajnos érthetően a sokkal kevesebb eladott darabszám miatt a magyar kereskedők ezt nem tudják megcsinálni, illetve az ÁFA is más szinten van. A Lumin szerintem egy nagyon jó hangú streamer, viszont a saját appja nekem egyáltalán nem jön be, nagyon fapados. Így kis utána olvasással eljutottam a Roon-ig, amire költöttöm még egy vagyont (új NAS, próba hónap után örök tagság), de így már nagyon kerek, főleg a legutolsó frissítés óta, de lehet ebbe más nem akar még százezreket beletenni.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

LIMAR írta:
2020.01.17., pén. 23:01
Más következtetést ebből levonni téves dolog lenne.
Telefonboltozunk. A leggyakrabban feltett kérdés a használtcikkeknél, hogy "ezeket miért adták el?"
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

zoli73 írta:
A választ sajnos nem tudom, de nekem legalább ennyire fura, hogy miért ad el valaki(k), szinte vadonatúj, pár hetes, hónapos Lumin lejátszót.
Nézd, a piac már csak ilyen. Ha valamiből sokat vesznek, abból sokat is adnak el. Nem jött be neki, eladja. A többi meg boldogan hallgatja.
Ez természetes.

Az Audiomarkton a legtöbb eladó termék Naim-ból, Linn-ből, Accuphaseből, T+A-ból, McIntosh-ból van. És?
Nem azért, mert ezek lennének a leggyengébbek, hanem azért, mert ezekből sokkal többet vettek, így többet is adnak el.
Ez csak a gyártó piaci részesedését emeli ki a többi közül. Más következtetést ebből levonni téves dolog lenne.
Csatolmányok
Audiomarkt.jpg
Audiomarkt.jpg (76.68 KiB) Megtekintve 2431 alkalommal

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

dbrnsk írta:
2020.01.17., pén. 20:41
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy ilyen sok Auralic Aries van most a használt piacon?
A választ sajnos nem tudom, de nekem legalább ennyire fura, hogy miért ad el valaki(k), szinte vadonatúj, pár hetes, hónapos Lumin lejátszót. A közelmúltban több ilyet is kínáltak itt meglepően nyomott áron.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

dbrnsk írta:
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy ilyen sok Auralic Aries van most a használt piacon?
Simán vennék egy olyan futóművet, ha lenne most rávaló.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

dbrnsk írta:
Szerintem csak véletlen. Az emberek vesznek és eladnak.
Most értem haza egy proci-végfok tesztből egy barátomnál. Mondtam, hogy legközelebb csak sör és film lesz, mert állandóan csak kütyüzés van.
A kütyüzésnek meg sok adás-vétel a kísérője.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Tul írta:
2020.01.16., csüt. 14:59
Biztos vannak beton stabil rendszerek, de a PC-s/RPI-s vonalnál figyelembe kell venni, hogy egy röccenés/fagyás/hálózati kapcsolat elvesztése esetén kell a monitor. A kliens szoftverek (nekem JRiver és Foobar ügyben van tapasztalatom) nem mindig hibátlanok, holott jogtiszta, megvásárolt JRiver és app van nálam. A konfiguráláshoz (pl. egy új mappa hozzáadása) szintén kell monitor. Na meg attól függően, hogy milyen oprendszer van fent, vagy épp mennyire szűz még, máshogy tud szólni. A variációs lehetőségek száma hardvertől és szoftvertől függően szinte végtelen, nehezen jósolható a kapott hang (PC, laptop esetében). Tudom, hogy elvileg működnie kéne flottul és elfelejtheti az ember a monitort, ha egyszer beállítja, állítólag valakinél megy is így. Nekem és az ismerőseimnek még nem volt tényleges "screenless" megoldásunk. Más kérdés, hogy valakinek ez nem kényelmetlen, de attól még számításba kell venni.

Szerintem kijelenthető, hogy minden megoldáshoz kell tablet, vagy telefon. Úgyhogy részemről pl már nem kívánt további sallang egy monitor, egér, billentyűzet..
RPI alapú (usbidge sig) moOde audio playert használok, nem kellett monitor egyszer sem. Ha wifit használnál, első induláskor hotspotként elérhető és kapcsolódhatsz a saját hálózatodhoz. Egyébként webes felületen mindent el lehet intézni. Nem hozna zavarba egy Linux shell sem, de nem volt még rá szükségem :)
Ennek ellenére nem feltétlenül jó megoldás egy RPI annak aki egyáltalán nem akar tecnikai dolgokkal foglalkozni. Projektek születnek és tűnnek el, érdemes figyelni, hogy aktuálisan mit érdemes használni. Nincs egypontos support ami majd megoldja a hibákat. Nekem ez nem probléma, de ha valaki üzemeltetés és odafigyelésmentes rendszert akar, az szerintem egyelőre ne ebbe az irányba menjen.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Tul írta:
2020.01.16., csüt. 14:59
Tudom, hogy elvileg működnie kéne flottul és elfelejtheti az ember a monitort, ha egyszer beállítja, állítólag valakinél megy is így. Nekem és az ismerőseimnek még nem volt tényleges "screenless" megoldásunk. Más kérdés, hogy valakinek ez nem kényelmetlen, de attól még számításba kell venni.
Nekem évek óta megy a Daphile, képernyő nélkül. Telefon, tablet a vezérlője. Nagyon stabil rendszer.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: Tul »

Biztos vannak beton stabil rendszerek, de a PC-s/RPI-s vonalnál figyelembe kell venni, hogy egy röccenés/fagyás/hálózati kapcsolat elvesztése esetén kell a monitor. A kliens szoftverek (nekem JRiver és Foobar ügyben van tapasztalatom) nem mindig hibátlanok, holott jogtiszta, megvásárolt JRiver és app van nálam. A konfiguráláshoz (pl. egy új mappa hozzáadása) szintén kell monitor. Na meg attól függően, hogy milyen oprendszer van fent, vagy épp mennyire szűz még, máshogy tud szólni. A variációs lehetőségek száma hardvertől és szoftvertől függően szinte végtelen, nehezen jósolható a kapott hang (PC, laptop esetében). Tudom, hogy elvileg működnie kéne flottul és elfelejtheti az ember a monitort, ha egyszer beállítja, állítólag valakinél megy is így. Nekem és az ismerőseimnek még nem volt tényleges "screenless" megoldásunk. Más kérdés, hogy valakinek ez nem kényelmetlen, de attól még számításba kell venni.

Szerintem kijelenthető, hogy minden megoldáshoz kell tablet, vagy telefon. Úgyhogy részemről pl már nem kívánt további sallang egy monitor, egér, billentyűzet..

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3398
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

avl2 írta:
2020.01.16., csüt. 13:46
kértem/kaptam nehany velemenyt privatban es ... nem egyformák - o.k., az nem is várható

ennek interpretációja is sokféle lehet (pl. izlesek, tapasztalatok, preferenciak, igenyszintek különbözösége, a kér[d]ésem elfogadása/figyelembe vétele, ...netán: minden út Rómába vezet pesszimistáknak: egyik sem :-))))
pl.:
- "szerintem laptop"
- "nem javasolnám a számítógépes irányt"
- "egy kis pc-t"

termeszetesen nem bántó szandekkal irom ezeket sem, inkább érdekesség.

nem sürget engem a tatár, ezért úgy gondolom vagy egyik sem lesz a közeljövöben, vagy amelyik épp könnyen lesz megvalósítható (mert épp olyan hirdetést látok, épp olyanról upgradel valaki, ...)

konkrét kérdés: raspberry pi es "kis pc" között tulajdonkeppen mi a különbseg ?
nem mindegyik egy minimalis HW eszköz ami zenelejatszasra (is ?) hasznalhato ? esetleg az egyik "celszamitogep", a masik pedig akar altalanos felhasznalasu szamitogep ?
Sajnos a Logitech Squeezebox Touch elég nagy űrt hagyott maga után, nincs hasonlóan jól, app nélkül kezelhető eszköz a piacon ebben az árkategóriában. A Pioneer N-30Ae van hozzá a legközelebb, de az is 199.000 Ft.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”