Tudtok segíteni abban, hogy egy vintage Onkyo Integra A8057 erősítő szervizelésével ki foglalkozik?
Egy csatorna elszállt, potik recsegnek.
Érdemes még hozzányúlni, vagy nehezéknek pont jó lesz?
Köszönöm!

Szia !Gonagra írta: ↑2020.01.31., pén. 11:05Üdvözletem!
Tanácstalan vagyok...segítséget szeretnék kérni.
Egy sima mezei stereo erősítőt behotam a munkatársamnak. Otthon kiválóan üzemelt, viszont az ő hangfalain amint beindulnak a mélyhangok, mintha esne a hangerő.
Ilyet még nem tapasztaltam. Mi lehet a probléma?
Köszönöm!

Hát ezt tényleg rosszul gondolod.RocknRoller írta: ↑2020.01.30., csüt. 23:46
Illetve miért van az, hogy alig találni erősítőt 100W felett catornánként? Azt gondolnám, egy 120W dobozhoz minimum ekkora erősítő kellene, hogy rendesen szóljon, de tegyetek helyre ha rosszul gondolom
köszönöm előre is mindenkinek!

Üdv a 21. században!

Nos, utánanéztem ennek az SR20 erősítőnek. Beleolvasva a róla szóló tesztbe, egy szólás-mondás jutott eszembe róla, "sok bába közt elvész a gyerek".

Távol áljon tőlem, hogy bármire rá, vagy lebeszéljelek, de adott összegért használtból jobb hangminőséget kapsz, mint újból, feltéve, ha ez a szempont. Persze nem elagott több évtizedes készülékekre gondolok a használt alat, hanem úgy 5-10 éves, ez erősítőknél még nem kor.

Én használtban gondolkodtam. Szinte minden cuccom használt , (DAC kivételével) szerencsére egyszer volt csak problémám egy Luxman végfokkal, - egy forrasztás elengedett- , pár ezer forintból javították. Tudom sokan nem szeretik a használt cuccokat, de több dolog is mellette szólhat: adott pénzért komolyabb, már bizonyított dolgokat is megvehetsz. Sokszor a régebbi technikák könnyebben, olcsóbban, javíthatóak. (persze erre is lehet ellenpélda, ha már adott alkatrész nem beszerezhető stb). Az értékcsökkenésük általában kisebb , mint egy új készüléké. Szóval távol álljon tőlem, hogy rábeszéljelek, csak leírtam én hogyan gondolom.

Parasound-al vagy újabb Harman-Kardon-nal (pl. HK 980, 990) is jó párost alkotnak a JBL-ek. Érdemes ezekkel is próbát tenni. (Mindig hallgasd meg, lehetőleg otthon több napon keresztül ahogy Zoli73 is írta)

JBL-hez én Rotel-t, de méginkább Arcam- ot választanék, de meg kell hallgatni.

Te tudod. Nem kell kártyalehúzó otthonra, csak a bankkártyád adatai kellenek. Ha Forintszámláról fizetsz deviza vagy valutaközépen számolja a bank általában, de ezt is meg lehet kérdezni a bankban.manman12 írta: ↑2020.01.25., szomb. 13:28Köszönöm a segítséget de, ennek ellenére nem reggelek fel mert nincsen itthon kártya lehúzom meg nem tudom hagy a bank hogy váltja az eurot.De várok hátha lesz fent ,persze ezüst szinbe

Ha nincs még amazon-os fiókod, akkor hozz létre egyet, ezután már csak egy bankkártyára lesz szükséged és ennyi. Ha konkrét kérdésed van, akkor szólj és segítünk.
manman12 írta: ↑2020.01.24., pén. 15:49ha jó számolásom 170 sastojás volt.én nem tudom hogy rendeljek ottwaters írta: ↑2020.01.23., csüt. 22:112 hete vettem egyet a német amazonon, rohadt jó áron adják, 2 nap alatt megjött és nagyon meg vagyok elégedve vele minden szempontból. Pio sacd lejatszó és Pro-Ject pörgetőm van, mindkettőnél a vártnál szebben teljesít.
manman12 írta: ↑2020.01.17., pén. 17:00Tisztelt fórum társaim.Ara a következtetésre jutottam hogy, vennék egy pio 50da erősítőt,mivel a régi dolgaim igen megértek egy cserére,. Azért írok mert véleményeteket szeretném kérni hogy milyen is a hangja,a másik hogy jbl es 80 asokon hajtanám.Zene stílusom az inkába modernebb,de persze van hogy hallgatok régebbi zenéket PL:Dire Straits bakon vagy. cd. vagy kazin .Persze itt is kisebb fejlesztés lenne egy sa cd játszó.Na már most nem vagyok gáz szerelő csak finoman az árakkal ,de meg hallgatok mindent.Tehát egy szép jó hifi komponenst szeretnék össze álitani ,előre is köszönöm
Utólag is boldog új évet mindenkinek.