A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nem csak nekem vált be a személyes ismeretségi körömben, szóval bátran ajánlom, bár szintén nem vagyok hozzáértő.
Nem kell hozzáértőnek lenni, elég, ha jobb amit hallassz.
Én is sok pozitív tapasztalatot olvastam róla külföldi fórumokon. Állítólag valaki itthon is csinált a Burson-hoz hasonló opamp-okat, nem lenne rossz azt sem tudni, hogy ki volt az.
Egyébként írtam nekik ~45eFt 3db V6-os (és a vámban is tudnak “segíteni”).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Még jó hogy azt írtam pár napja hogy nem fogok op ampot cserélgetni
Ezek szerint ragályos...
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Az STX II-nél W7, 8.1, 10, EVGA-nál csak W10 támogatás szerepel.
Megkérdeztem a supportot az AN-nél, mivel ugye egy XMOS chipet használnak a kártyán, mint virtuális USB eszközt igy akár működhetne is Linux ALSA eszközként. A saját applikációjuk biztosan nem működik, de az nem nagyon érdekes, még el sem indítottam az elmúlt két napban. Az ASIO driver, ami kell.
Kipróbáltam Audiolinux alatt ALSA eszközként a Nu Audio kártyát.
Mint 2 kártya jön fel, az egyikkel szól csak halkan, egy darabig aztán megáll. A másikkal hangosan és nagyon torzan szól, és mintha furcsán lassított felvétel lenne, ott valami mintavételezés kiolvasásával gond lehet. Amikor használható, ott viszont a DSD-t 384 kHz PCM-re konvertálva játsza csak le.
Vagyis valószíűleg használható lehetne valami kis küzdéssel Linux alatt is, az Audiolinux-szal legalábbis, csak most nincs kedvem és időm küzdeni vele sajnos, de majd meglátom még. Majd ha meglesz pár nap múlva a Kondo RCA kábel, akkor küzdök egyet megint vele.
Nekem felszabadult egy szóló Burson V6 Vivid dual. Szívesen kölcsönadom próbára is mielött megválok tőle. Az stx-ekbe a bufferbe tehető így szólóban. Bár nyilván nem lesz olyan hatása mintha mind a 3 lenne kicserélve...
Nagyon sok opmap járt a kártyámban (Muse 01 is), de a Bursonok túlmutattak mindegyiken.
És az első és egyetlen negatív véleménnyel is csak itt találkoztam, bár lehet hogy nem a V6 verzióka vonatkozott az: "Egy erősen hozzáértő ismerősöm szerint a Bursont nem érdemes kipróbálni." kijelentés, de engem is érdekelne az a tapasztalat is.
Nem csak nekem vált be a személyes ismeretségi körömben, szóval bátran ajánlom, bár szintén nem vagyok hozzáértő.
A Nu Audio kártyába dual op amp kellene, de végül is lehet hogy veszek egyet a próba kedvéért. Addig is amig az ismerősöm kideríti, hogy szerinte melyik a jó. :) De ha kölcsönadod szivesen kipróbálom. Még jó hogy azt írtam pár napja hogy nem fogok op ampot cserélgetni
Nekem felszabadult egy szóló Burson V6 Vivid dual. Szívesen kölcsönadom próbára is mielött megválok tőle. Az stx-ekbe a bufferbe tehető így szólóban. Bár nyilván nem lesz olyan hatása mintha mind a 3 lenne kicserélve...
Nagyon sok opmap járt a kártyámban (Muse 01 is), de a Bursonok túlmutattak mindegyiken.
És az első és egyetlen negatív véleménnyel is csak itt találkoztam, bár lehet hogy nem a V6 verzióka vonatkozott az: "Egy erősen hozzáértő ismerősöm szerint a Bursont nem érdemes kipróbálni." kijelentés, de engem is érdekelne az a tapasztalat is.
A Nu Audio kártyába dual op amp kellene, de végül is lehet hogy veszek egyet a próba kedvéért. Addig is amig az ismerősöm kideríti, hogy szerinte melyik a jó. :) De ha kölcsönadod szivesen kipróbálom. Még jó hogy azt írtam pár napja hogy nem fogok op ampot cserélgetni
Nekem STX II van egy Bodor Audio PC-ben, de hamarosan beszerzek egy Nu Audio kártyát is.
1642-es és 2107-es opamp-okat vettem (3-3db-ot), illetve várok még egypár opamp-ra aztán kezdődhet a próba (lesz variáció bőven). A Burson Opamp-ot próbáltad már?
Jó lenne kipróbálni ha lenne valakinek. Akár vevő is lennék rá.
Egy erősen hozzáértő ismerősöm szerint a Bursont nem érdemes kipróbálni.
Köszi, azt lehet tudni miért gondolja így?
Szerinte a sávszélességre van optimalizálva és az nem feltétlenül jó. Várom még hogy megmondja mi lenne a jobb. :)
Én még az STX I-nél tartok
puffer és szűrő kondik a táp oldalon
LM4562 és OP275 a shield alatt
nincs összehasonlítási alapom előtte-utánna
hát persze, hogy jobban szól :)
Nekem STX II van egy Bodor Audio PC-ben, de hamarosan beszerzek egy Nu Audio kártyát is.
1642-es és 2107-es opamp-okat vettem (3-3db-ot), illetve várok még egypár opamp-ra aztán kezdődhet a próba (lesz variáció bőven). A Burson Opamp-ot próbáltad már?
Magam részéről a próbálgatást elengedem.
Ugyaz a DAC az I-II-ben. Muses opampok a II-ben. Ahogy elnézem a pdf-eket elég egyforma speckók.
Az Evga Nu Audio érdekes szerzet. Hardveresen tudja a DSD-t lejátszani jól látom? Olyat akartam én is nemrég. https://www.akm.com/akm/en/aboutus/news ... K4493_001/
A hang az eltérő dac miatt más lehet. A többi körítés itt is hasonló, mint az ASUS STX-e.
Jó kísérletezést!
Köszi, nagyon szeretem a hangját az STX-nek már így is, de sokba nem kerül ez a pár opamp, így teszek egy próbát.
Köszi, azt lehet tudni miért gondolja így?
Magam részéről a próbálgatást elengedem.
Ugyaz a DAC az I-II-ben. Muses opampok a II-ben. Ahogy elnézem a pdf-eket elég egyforma speckók.
Az Evga Nu Audio érdekes szerzet. Hardveresen tudja a DSD-t lejátszani jól látom? Olyat akartam én is nemrég. https://www.akm.com/akm/en/aboutus/news ... K4493_001/
A hang az eltérő dac miatt más lehet. A többi körítés itt is hasonló, mint az ASUS STX-e.
Jó kísérletezést!
Nem vagyok hozzáértő, de kínai Sabre 9028-as DAC-ban próbáltam Burson 5, illetve 6 Classicot, azok nagyon-nagyon megérték a horror árukat. A mostani DAC-omban is lesznek majd.
A Nu Audio kártyában ugye az alábbia op-ampok vannak:
Op amp a vonalkimeneten: ADI AD8056
Op amp a fejhallgató kimeneten: ADI OP275
A füles kimenetet nem próbáltam és talán nem is fogom.
A vonalkimenete nagyon egyben van így. Nem tudom, hogy érdemes - e megbolygatni? Egy erősen hozzáértő ismerősöm szerint a Bursont nem érdemes kipróbálni.
A Facebookon már kérdeztem, de nem tudott senki sem segíteni, most így itt is felteszem a kérdést:
van-e bárkinek is egy Audio Note interkonnektje (RCA-RCA), amit kölcsön tudna nekem a kártya mellé adni pár napra? Legalább 1,5m-es kellene. Sajnos eddig aki tudott volna adni, azoknak nem volt ilyen hosszúságú.
Úgy érezném igazán autentikusnak a próbát ha egy AN kábellel is megpróbálnám, a kb 3-4 féle nekem meglévő kábel mellett. Ha már AN tervezésű a kártya.
A Facebookon már kérdeztem, de nem tudott senki sem segíteni, most így itt is felteszem a kérdést:
van-e bárkinek is egy Audio Note interkonnektje (RCA-RCA), amit kölcsön tudna nekem a kártya mellé adni pár napra? Legalább 1,5m-es kellene. Sajnos eddig aki tudott volna adni, azoknak nem volt ilyen hosszúságú.
Úgy érezném igazán autentikusnak a próbát ha egy AN kábellel is megpróbálnám, a kb 3-4 féle nekem meglévő kábel mellett. Ha már AN tervezésű a kártya.
[/quote]
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Sziasztok, volt már valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy lecserélte a pc vagy laptopban levő usb -t, amitől utána jobb hangja lett az egész rendszerének? Ha igen akkor az érdekelne milyen fajta készüléket vett, miért pont azt, és miben kapott hangilag jobb végeredményt, és miért érdemes (ha érdemes) lecserélni az integrált usb-t audio célokra.
A laptopban lévőt nem egyszerű lecserélni, kell hozzá egy Thundebolt csatlakozású külső ház, minimum.
4 különböző USB kártát is kipróbáltam az elmúlt hetekben és az a szomorú tapaasztalatom, hogy ha külön lineáris DC táppal látja el az ember és nem a számítógép belső tápját használja hozzájuk (PCIe buszról vagy 4 pin esetleg Sata tápcsatlakozásról), akkor sokkal levegősebbé, erőteljesebbé és simáva tudják tenni a hangot. A különböző D/A konverterek különböző módon érzékenyek az USB csatalkozásra, de valamennyire még a nagyon drágák között is érezhető a hatásuk. Szerintem érdemes kisérletezni velük, de előtte fontos hogy tisztázza az ember saját magában, hogy milyen változás is lenne jó a rendszerének. Különben könnyű bemenni az erdőbe.
Sziasztok, volt már valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy lecserélte a pc vagy laptopban levő usb -t, amitől utána jobb hangja lett az egész rendszerének? Ha igen akkor az érdekelne milyen fajta készüléket vett, miért pont azt, és miben kapott hangilag jobb végeredményt, és miért érdemes (ha érdemes) lecserélni az integrált usb-t audio célokra.
A laptopban lévőt nem egyszerű lecserélni, kell hozzá egy Thundebolt csatlakozású külső ház, minimum.
4 különböző USB kártát is kipróbáltam az elmúlt hetekben és az a szomorú tapaasztalatom, hogy ha külön lineáris DC táppal látja el az ember és nem a számítógép belső tápját használja hozzájuk (PCIe buszról vagy 4 pin esetleg Sata tápcsatlakozásról), akkor sokkal levegősebbé, erőteljesebbé és simáva tudják tenni a hangot. A különböző D/A konverterek különböző módon érzékenyek az USB csatalkozásra, de valamennyire még a nagyon drágák között is érezhető a hatásuk. Szerintem érdemes kisérletezni velük, de előtte fontos hogy tisztázza az ember saját magában, hogy milyen változás is lenne jó a rendszerének. Különben könnyű bemenni az erdőbe.
Megkérdeztem a supportot az AN-nél, mivel ugye egy XMOS chipet használnak a kártyán, mint virtuális USB eszközt igy akár működhetne is Linux ALSA eszközként. A saját applikációjuk biztosan nem működik, de az nem nagyon érdekes, még el sem indítottam az elmúlt két napban. Az ASIO driver, ami kell.
Köszönöm!
Várom a fejleményeket a kártyáról, hogy milyen.
Jó :)
Nem óriásölő. De nagyon is jó és okos hangolás terméke. Ennyit már biztosan mondhatok.
De majd lesz bővebb összefoglaló is. Egy-két hét múlva. Szeretek időt adni magamnak az ismerkedésre.
Lehet, hogy mégis óriásölő lesz ez az Audio Note / EVGA kártya. Minél többet használom és minél többféleképpen, annál jobban tetszik.
... a bekezdésből elég az első 4 pontot megcsinálnod és persze állítsd át a lejátszód kimenetét Jack audiora.
Lehet, hogy újra is kell indítani a gépet.
Megjött a Bodor Audio PC, W10+Fidelizer Pro+jRiver (vagy Foobar) mellé tettem egy Manjaro Deepin Linuxot+Deadbeef lejátszót+Alsa kimenetet beállítva.
Írták itt régebben, hogy valami Jack kimenetet is lehet állítani, ami még jobb, mint az Alsa. Esetleg erről tudna írni valaki, aki ilyet használ? Vagy jó így minden, ahogy van?
Én úgy tapasztalom, hogy a Linux kellemesebb hangot ad, mint a W10.
Köszönöm!
Töltsd le a csomagkezelőből a Cadence nevű programot, majd csináld meg a First way... c. bekezdést a linkről. Próbáld ki a Strawberry lejátszót is, nekem jobban tetszik mint a Deadbeef. Régebben én is Alsa kimeneten hallgattam zenét de jobb a Jack. Ha valahol elakadsz, írj. https://forum.manjaro.org/t/how-to-repl ... riend/2086
Köszönöm!
Várom a fejleményeket a kártyáról, hogy milyen.
Jó :)
Nem óriásölő. De nagyon is jó és okos hangolás terméke. Ennyit már biztosan mondhatok.
De majd lesz bővebb összefoglaló is. Egy-két hét múlva. Szeretek időt adni magamnak az ismerkedésre.