Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Igen, ez az. Bár a fiókot takaró fémlap jelenleg nincs (zacskóban pihen) az eladó készüléken.
A színe is ilyen?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Cd játszók
Tán erről a CD lejátszóról lehet szó...
Igen, ez az. Bár a fiókot takaró fémlap jelenleg nincs (zacskóban pihen) az eladó készüléken.
longkft.hu/audioblog/
Cd játszók
Az A308 nem erősítő véletlenül?
Tán erről a modellről lehet szó...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Cd játszók
Hátha megmozgatja a fantáziátokat.
Van egy Musical Fidelity A308 CD-játszóm.
...
Az A308 nem erősítő véletlenül?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Cd játszók
Hátha megmozgatja a fantáziátokat.
Van egy Musical Fidelity A308 CD-játszóm.
Már nem gyári állapotú - a transzformátor közvetlenül rá van kötve a hálózati csatlakozóra (a ki/be-kapcsoló ki van iktatva), a doboz ki van bélelve bitumennel, amire rá vannak ragasztva a transzformátorok (3 db).
Az interkonekt kábelek közvetlenül be voltak forrasztva a panelba, így a gyári csatlakozósor egy zacskóban pihen.
Eljutott abba a korba, amikor már nem játszotta le a lemezek nagy részét, így fejet cseréltem benne. A csere során úgy láttam, a futómű és talán a fiókmozgató fogaskerék is cserére szorul.
Jelenleg a lemezek kb. 50-60 százalékát hibátlanul beolvassa, lejátssza, kb. 30-35 százalékánál kézzel kell segíteni a fiók behúzását, s akkor hibátlanul működik. És van kb. 5 %, amit egyáltalán nem olvas be.
Megrendeltem az új futóművet fejjel, megérkezett, de már nincs kedvem foglalkozni vele.
Ha valamelyikőtök lát benne fantáziát 50 000 Forintért odaadom természetesen a még ki sem csomagolt új futóművel (4000 Eurós CD-játszóról van szó).
longkft.hu/audioblog/
Cd játszók
Ha jól tudom van 1540
1540D
1540P
Állítólag a sima TDA 1540-esnek van a legjobb hangja, a kerámia tokkal kapcsolatban pedig azt olvastam és valamelyik ismerősöm mondta is nekem, hogy nem hallható semmi különbség közöttük ami a tokokat illeti.
Van a Philips CD304-esek között gyárilag Signetics TDA1540D konverterrel szerelt panel, sőt CDM-0 -ás futóművet tartalmazóval is találkoztam már...
A készülékeken nincs semmilyen megkülönböztetés. Azonosként forgalmazták őket. Talán átmeneti készlethiány miatt gyártották őket különböző alkatrészekkel.
Cd játszók
Van a Philips CD304-esek között gyárilag Signetics TDA1540D konverterrel szerelt panel, sőt CDM-0 -ás futóművet tartalmazóval is találkoztam már...
A készülékeken nincs semmilyen megkülönböztetés. Azonosként forgalmazták őket. Talán átmeneti készlethiány miatt gyártották őket különböző alkatrészekkel.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3157
Cd játszók
Tud-e valaki arról, hogy a Philips CD304-eseket szerelték-e 1540D típusú chippel? Van egy 304-esem amit úgy vettem, hogy már módosították kerámiára, de most hozzám került egy készülék amiben úgy tűnik, hogy már gyárilag D-típusú.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Én úgy tudom, P-és vagy 1541-es gyárilag...de vannak csodák...
http://www.dutchaudioclassics.nl/the_co ... er_list/#P
Szétszedtem, gyári forrasztás.
Cd játszók
Szétszedtem, gyári forrasztás.
Cd játszók
Tud-e valaki arról, hogy a Philips CD304-eseket szerelték-e 1540D típusú chippel? Van egy 304-esem amit úgy vettem, hogy már módosították kerámiára, de most hozzám került egy készülék amiben úgy tűnik, hogy már gyárilag D-típusú.
Kép: Panasonic TX-P50GW20
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
Cd játszók
Cd játszók
Nem vagyok rokker bár szeretem azt a műfajt is de hangulat függő
Trance és elektronikus zenét hallgatok.
Cd játszók
Hali! Igen van 2db cerwin vega cv-1800am egy emotiva procival
100-150 körül gondolkozok.
Cd játszók
hahó akkos,
nemtom, mennyi a keret , ill. van-e már erősítőd, s ha igen, az mi
ha azonban nincs erősítőd és belefér a keretbe, ezt a kombót> http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1668012 , http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1698607
Hali! Igen van 2db cerwin vega cv-1800am egy emotiva procival
Cd játszók
Sziasztok!
Zene hallgatáshoz tervezek venni cd játszót két kiszemeltem van: marantz cd6005 vs denon dcd720ae
Érdekelne a véleményetek, tapasztalataitok.
Válaszokat előre is köszi.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Egyenlőre 10-20k,de van egy pio DV-575A lejátszóm amit meg kellene szereltetnem.Kérdés hogy mik az elvárások...Jó lehet az 575 futóműnek, kérdés hogy mi a betegsége!?
Nekem is volt, a gyári dac-tól én többet vártam (ugye nem a belépő kategória), de dac elé egész jó volt!
Gyorsan, precízen dolgozott!
De lehet hogy ha komolyabb a betegség akkor nem érdemes, sokszor 10 alatt van használtban!
De szerintem simán van olyan jó egy Philips CD 7xx, 9xx-es cd játékos is magában.
Az említett Marantz is jó lehet, és a Sony is.
Minden rendszer és ízlés kérdése!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Cd játszók
Szerintem futóműnek, a DV-575 is megfelelhet. Kérdés, hogy mi a baja és mennyiért lehet megjavítani?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
Egyenlőre 10-20k,de van egy pio DV-575A lejátszóm amit meg kellene szereltetnem.
Ennyiért nagy csodák nincsenek, de azért vannak lehetőségek, íme néhány ajánlat:
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/1 ... -cd-jatszo
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/1 ... -cd-jatszo
(Nem vagyok Sony párti, főleg olcsó kategóriában...de ez egy elég jól sikerült darab a béke időből, borotva aljzattal, ami megkönnyítheti a kábel választást...)
Ha nem félsz a tuningtól...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -cd-63mk2/
A Cyberhome DVD-k tényleg jól szólnak, csak némelyik modell hamar tönkre megy. (?)
Néhány éve próbálkoztam többféle DVD lejátszóval futómű kapcsán (pl. Sony/Denon/Philips/Panasonic) nekem nem jöttek be...persze nem ismerem mindet ill. ízlés/rendszerfüggő is lehet.
(Vigyél többféle írott lemezt is a próbára, ha gondolkodik, válogat, vagy túl lassan olvassa be..., inkább maradj ki a buliból. )
Sok szerencsét
Cd játszók
Ennyiért már lehet jó lenne egy cyberhome dvd játékos is.Egy időben nagyon kapós volt,és mintha itt is árulnának egyet.
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Cd játszók
Max. mennyit szánnál rá?
Egyenlőre 10-20k,de van egy pio DV-575A lejátszóm amit meg kellene szereltetnem.
Cd játszók
Szevasztok,
Tudnátok ajánlani megfizethető árú cd lejátszót, amit csak futóműként használnék dac elé kötve koax kimeneten keresztül?
Max. mennyit szánnál rá?
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Cd játszók
Szevasztok,
Tudnátok ajánlani megfizethető árú cd lejátszót, amit csak futóműként használnék dac elé kötve koax kimeneten keresztül?
Cd játszók
Köszi a választ, de időközben a hiba, amilyen gyorsan jött, épp úgy el is tűnt. Az említett alkalom óta egyszer sem csinált ilyet, és semmilyen egyéb probléma sem jelentkezett. Tökéletesen szól, és hibátlanul játszik minden lemezt. Amúgy igen, mindkét oldalon volt hiba, de nem egyforma. Arra is gondoltam, hogy esetleg nem valamilyen kontakt hiba lehetett, amit az állás okozott neki? Mert az eladó említette, hogy már legalább 4-5éve nincs használatban.
Talán csak a postai úttól és a pakolástól kicsit megőrült a gépezet...lényeg, hogy nincs gond.
Cd játszók
Aliscáék (Bese Attiláék) szerintem vetnének rá egy pillantást...aztán el tudod dönteni, megér e neked - vagy nekik - annyit! Lehet, hogy csak valami bagatel apróságról van szó.
Mind a két analóg kijáraton észlelhető a jelenség?
Köszi a választ, de időközben a hiba, amilyen gyorsan jött, épp úgy el is tűnt. Az említett alkalom óta egyszer sem csinált ilyet, és semmilyen egyéb probléma sem jelentkezett. Tökéletesen szól, és hibátlanul játszik minden lemezt. Amúgy igen, mindkét oldalon volt hiba, de nem egyforma. Arra is gondoltam, hogy esetleg nem valamilyen kontakt hiba lehetett, amit az állás okozott neki? Mert az eladó említette, hogy már legalább 4-5éve nincs használatban.
Zene
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)
Cd játszók
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. A napokban vásároltam egy Marantz CD 6000 KI Signature cd lejátszót. Postával érkezett, gyönyörű állapotban, karcmentes gyári távval, leírással. Bekötöttem, az első pár percben hibátlanul szólt, elképesztő minőségben, aztán egyik pillanatról a másikra brutálisan megemelkedett a hangerő. Olyannyira, hogy komolyan megijedtem, hogy esetleg valami lett a hangfallal. Recsegett, talán torzított is, nagyon erős alapzajjal. Gyorsan leállítottam, azután a saját távjával majdnem a legkisebb hangerőre állítottam a cd játszót, és újra bekapcsoltam, még így is elég hangosan szólt, de már csak a jobb oldal, a bal teljesen elhallgatott. Ezután megpróbáltam még egy ki-be kapcsolást, és utána újra tökéletesen szólt. Ekkor kipróbáltam a fejhallgató kimenetet, ott semmilyen hibát nem tapasztaltam a hangban, viszont amikor a fejhallgatót dugtam rá, recsegő hang hallatszott a hangfalakból. Kihúzásnál szintén. Tudom fel kellene hívnom az eladót, hogy vegye vissza,mert hibátlanként hirdette, de áron alul volt, ráadásul mint említettem esztétikai szempontból hibátlan, és tökéletesen elsőre olvas minden lemezt. A kérdésem a következők lennének:
Mi okozhatja ezt a hibát?
Hol tudnám megjavíttatni?
Kb. mennyiért?
Szerintetek érdemes-e foglalkozni vele?
Aliscáék (Bese Attiláék) szerintem vetnének rá egy pillantást...aztán el tudod dönteni, megér e neked - vagy nekik - annyit! Lehet, hogy csak valami bagatel apróságról van szó.
Mind a két analóg kijáraton észlelhető a jelenség?