Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

A Squeezebox nincs partiban a többivel ezért csak fals eredményt kaphatsz. A különbség megítéléséhez jobb forrás kell.
A Stereophile-os John Atkinson ennel azert tobbre tartja a Squeezeboxot.
"(...) feeding the TosLink output from the bargain-priced Squeezebox to the Bel Canto resulted in a sound that kept distracting me from the computer."
https://www.stereophile.com/content/bel ... sor-page-2

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ez szigorúan a saját véleményem.
Illene, illene, de sajnos ez nem feltétlen van így. Főleg mostanában találkozni érdekes árképzéssel, ahol a brand sok mindent elbír...

Ugyanakkor mennyivel jobb üzleti modell eladni 1000 db-ot 2000 dollár árréssel, mint eladni 20 dolláros árréssel egymilliót )

.. ehhez jön, hogy egy kellően rohadt drága cuccról az ember képes elhinni, hogy tökéletes csak az ára miatt és ha kell akkor kételkedik minden másban csak, hogy önkéntelenül is fedezze a bevásárlását
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

60-90-60?

van aki így szereti
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9837

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Par napja egy baratom Benchmark DAC1-eset hallgatom. Eddig csak futolag volt idom osszevetni, de nem allitanam, hogy nem tetszett jobban, mint egy szinten kolcson kapott 3800 dollaros dac. Nyilvan a Squeezeboxom a szuk keresztmetszet. Hetvegen, nyugodt korulmenyek kozott azert meg probalkozom.
Az a Bel Canto, ami zsebre teszi az alig 1000 dollaros Benchmarkot, 2495 dollar volt a teszt idejen. Bar pont en irom, hogy nehezemre esik jelentos, elsore felismerheto kulonbseget hallani nehany draga es kevesbe draga dac kozott, de ket es felszeres szorzonak azert illene megjelenni a hangban.

Ez szigorúan a saját véleményem.
Illene, illene, de sajnos ez nem feltétlen van így. Főleg mostanában találkozni érdekes árképzéssel, ahol a brand sok mindent elbír...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: study »

Par napja egy baratom Benchmark DAC1-eset hallgatom. Eddig csak futolag volt idom osszevetni, de nem allitanam, hogy nem tetszett jobban, mint egy szinten kolcson kapott 3800 dollaros dac. Nyilvan a Squeezeboxom a szuk keresztmetszet. Hetvegen, nyugodt korulmenyek kozott azert meg probalkozom.

Az a Bel Canto, ami zsebre teszi az alig 1000 dollaros Benchmarkot, 2495 dollar volt a teszt idejen. Bar pont en irom, hogy nehezemre esik jelentos, elsore felismerheto kulonbseget hallani nehany draga es kevesbe draga dac kozott, de ket es felszeres szorzonak azert illene megjelenni a hangban.

A Squeezebox nincs partiban a többivel ezért csak fals eredményt kaphatsz. A különbség megítéléséhez jobb forrás kell.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Yes. Én voltam. Engem a dac 2.5-ös érdekelt volna, hiteles forrásból, ha van ilyen. Abban azért bíztam, hogy a Benchmark 1-est zsebreteszi és itt most nem szeretnék senkit megbántani, azért ez nem nagy dolog. Sajnos eljárt felette az idő. Az újabbak viszont nagyon jók! Sajnos az áruk is...

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

60-90-60?

(Előre is elnézést kérek, de olyan magas a labda...)

Melyik is az életkor és melyik az IQ?
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

ezt is párszor már "lejátszottuk"
Igen.
Ezért is vagyok meglepődve, amikor valaki számára CSAK a 90-60-90 es nő létezik, hiszen annyi paraméter van még.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Én imádom a marhapörköltet, a kakaspörköltet, a birkapörköltet, pacalpörköltet is. El lehet készíteni számomra élvezhetően és élvezhetetlenül is. Az alapanyag hús, számíthat, de a végeredmény fontosabb...

Odervász? Erre mondtam, hogy maga a csip számomra kevésbé fontos, mint a végtermék.

ezt is párszor már "lejátszottuk"
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11340
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A kinézete a Teacnak kicsit azért stúdiósabb, mint az abszolút lakásbelsőbe való Shigaraki DAC, nem?
Nyilván nem mondok nagy dolgot vele, de egy készülék nem a kinézete alapján lesz "stúdiós". Én legalábbis nem nagyon látok vizuális összhangot a Pro cuccok között, de nem is nagyon érdekel.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

Nem kell minden médiát diszkreditálni, lehet a sorok között is olvasni. A végső szót természetesen az aranyfül mondja ki, ez nyilvánvaló. De a 1792es chip nagyon rendben van, ha persze a hús is számít a pörköltben :-))).
Én imádom a marhapörköltet, a kakaspörköltet, a birkapörköltet, pacalpörköltet is. El lehet készíteni számomra élvezhetően és élvezhetetlenül is. Az alapanyag hús, számíthat, de a végeredmény fontosabb...

Odervász? Erre mondtam, hogy maga a csip számomra kevésbé fontos, mint a végtermék.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Yes. Én voltam. Engem a dac 2.5-ös érdekelt volna, hiteles forrásból, ha van ilyen. Abban azért bíztam, hogy a Benchmark 1-est zsebreteszi és itt most nem szeretnék senkit megbántani, azért ez nem nagy dolog. Sajnos eljárt felette az idő. Az újabbak viszont nagyon jók! Sajnos az áruk is...

Sem whatahifi, sem stereofil, sem egyéb média. Én már csak a saját fülemnek hiszek, de legyen ez az én hibám...

Nem kell minden médiát diszkreditálni, lehet a sorok között is olvasni. A végső szót természetesen az aranyfül mondja ki, ez nyilvánvaló. De a 1792es chip nagyon rendben van, ha persze a hús is számít a pörköltben :-))).

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

Vinkler a házbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!! :-)))

Jó, h jön, Sir, ha emlékezetem nem csal, Ön kérdezett valahol a Bel Canto DACról (Bel Canto e.One DAC3 D/A processor)

És, ha nem whathifi, akkor stereophile, rendben :-)))

https://www.stereophile.com/digitalprocessors/1107bc

11 éves cikk, zsebreteszi a Benchmark DAC1-est.

Sem whatahifi, sem stereofil, sem egyéb média. Én már csak a saját fülemnek hiszek, de legyen ez az én hibám...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Rackfület nem látok, maximum szamárfület. Nem látok olyan beírást, ami azt állította, hogy az új TEAC sokszor jobb. A hangjáról egyelőre semmit nem tudunk, a műszaki változás nem tűnik jelentősnek. Jelenlegi infóim alapján nem látok okot az NT-503 frissítésére.

(Szándékosan tőmondatokat írtam, nehogy félre tudd érteni.)

Pont ugyanezt írtam, nevezetesen, h nem kell minden buta nővel beszélgetni (kínai büfét kipróbálni stb.), csak, h megtudd, mennyire buta. 

A kinézete a Teacnak kicsit azért stúdiósabb, mint az abszolút lakásbelsőbe való Shigaraki DAC, nem?

(Szerk: hagyjuk a nyelvtant, az nem művészet, fókuszáljunk az irodalomra, mert az az :-))). )

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Csak vigyázzon Sir! Nehogy abba a hibába essen, hogy csip alapján választ dac-ot. Kb olyan, mintha a what a hifi alapján keresgélnénk.

Vinkler a házbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!! :-)))

Jó, h jön, Sir, ha emlékezetem nem csal, Ön kérdezett valahol a Bel Canto DACról (Bel Canto e.One DAC3 D/A processor)

És, ha nem whathifi, akkor stereophile, rendben :-)))

https://www.stereophile.com/digitalprocessors/1107bc

11 éves cikk, zsebreteszi a Benchmark DAC1-est.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Én azt vettem észre, hogy önmagában csak a csip kevés. Alap karakterre esetleg, de a körítés totál befolyásolhatja, esetleg más iranyba tolhatja.

A velős pacal akár nagyon finom is lehet, de tudni kell jól elkészíteni. Előfordul, hogy ugyanazt a chip-et rakják egymástól árban/minőségben fényévnyi távolságra lévő készülékekbe. A körítés bizony nem mindegy.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

Azért a dac chip meghatároza a kapott hangott

Én azt vettem észre, hogy önmagában csak a csip kevés. Alap karakterre esetleg, de a körítés totál befolyásolhatja, esetleg más iranyba tolhatja.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Csak vigyázzon Sir! Nehogy abba a hibába essen, hogy csip alapján választ dac-ot. Kb olyan, mintha a what a hifi alapján keresgélnénk.
Azért a dac chip meghatároza a kapott hangott  
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

https://www.whathifi.com/teac/ud-503/review

Bass a little soft
Rivals are more transparent and rhythmic
Gets confused in dense tracks
Lacks punch

Ezek a negatívumok.
A Teac 503-as megítélése vegyes volt a neten található tesztek alapján, anno sokat olvastam róla (amikor Dac-ot akartam venni). Nálam két versenyző maradt végül a kalapban a Teac UD503 és a Hegel HD12. Végül a Hegel lett a választott, mert ezt tudtam megvenni elég jó áron.Valaki hallotta már mindkét dac-ot?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11340
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem, a stúdiótechnika nem az XLR-aljzattól az, hanem a rackfültől :-))).  Ha már tényleg évek óta dívik ez az irány, akkor nem értem, hogy mitől lenne a mostani (majd kijövő) Teac a most kifutónál technikailag soxor jobb. Ahogy korábban is írtam, nem kell minden DACot megvenni, csak, mert árulják. ...
Rackfület nem látok, maximum szamárfület. Nem látok olyan beírást, ami azt állította, hogy az új TEAC sokszor jobb. A hangjáról egyelőre semmit nem tudunk, a műszaki változás nem tűnik jelentősnek. Jelenlegi infóim alapján nem látok okot az NT-503 frissítésére.

(Szándékosan tőmondatokat írtam, nehogy félre tudd érteni.)

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Amúgy az oldalon az NT verzió is csak 600 Euro, lehet hogy feleslegessé tenné az audio PC-t.

Aztán meg elgondolkodtam, hogy normális vagyok-e, hogy most akarok DAC-ra költeni, amikor itt van mellettem egy 2 hetes gyerek. Azóta csak háttér-zenélés ment, és nem látom, hogy a közeljövőben olyan sokkal több szabadidőm lenne majd. Szóval biztos sokkal jobb, mint a Nuprime UDSD, ami árát meghazudtolóan jó DAC, de azért kilóg lefelé nálam a rendszerből... de értelmesen átgondolva, csak a lelki megnyugvás miatt elszórni 5-600 Eurot, hááát.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

akkor nem értem, hogy mitől lenne a mostani (majd kijövő) Teac a most kifutónál technikailag soxor jobb
Ki állított ilyesmit? Mert Paci éppen az ellenkezőjét...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8043

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Köszönöm, igen, world clock akkor word clock ill. master clock :-))) 

Nem, a stúdiótechnika nem az XLR-aljzattól az, hanem a rackfültől :-))). 

Ha már tényleg évek óta dívik ez az irány, akkor nem értem, hogy mitől lenne a mostani (majd kijövő) Teac a most kifutónál technikailag soxor jobb.

Ahogy korábban is írtam, nem kell minden DACot megvenni, csak, mert árulják. Nem kell minden kínai büfében enni, csak, h megtudd, h mennyire xar...

Bocsánat a gasztrohasonlatért, szerintem az áll, amit fülelek írt néhánnyal lejjebb: jó chip, kulturált implementáció. Kifejezettem megkíváncsisodtam a PCM 1792-essel szerelt DACok irányába... 

Aztán ha vettél egyet, cseréld ki benne a műveleti erősítőket az I/V vagy/és bufferben és hallgasd meg, hogy mintha másik készülék szólna pedig 1-3 műveleti erősítőt cseréltél csak ki mondjuk 500-3000HUF/db áron. Persze csak akkor lehet ezt, ha nem passzív konverter vagy diszkrét elemekből épülő fokozatai vannak, de a legtöbbnek sima opamp.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

Ha már tényleg évek óta dívik ez az irány, akkor nem értem, hogy mitől lenne a mostani (majd kijövő) Teac a most kifutónál technikailag soxor jobb.

Ahogy korábban is írtam, nem kell minden DACot megvenni, csak, mert árulják. Nem kell minden kínai büfében enni, csak, h megtudd, h mennyire xar...

Bocsánat a gasztrohasonlatért, szerintem az áll, amit fülelek írt néhánnyal lejjebb: jó chip, kulturált implementáció. Kifejezettem megkíváncsisodtam a PCM 1792-essel szerelt DACok irányába...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Van itt némi zavar ismét. World clock? A világidőt meg tudod nézni az okostelefonodon, de ez itt talán offtopic kérdés. Ha word clock akart lenni, azt minden digitális audio készülékben találsz, enélkül nem működne az adattovábbítás és a lejátszás sem. Gyanítom, valójában  a sync clockra gondoltál, ami a készülékeket szinkronban tartja egy közös órajel generátor segítségével (Master Clock). Nem tudom, megint hogy jött ide a stúdiótechnika (vagy már mindenről ez jut eszedbe, amin van XLR aljzat?), de az már a 90-es években megérkezett a sync clock világba és ma is ott vigyorog. Ritka az a professzionális audio berendezés, amin ne lenne word clock / sync clock csatlakozás. Másik meglepetésem számodra, hogy bár HiFi készülékről van szó, már a 3 évvel ezelőtt kiadott TEAC UD-503 konverter is rendelkezett órajel bemenettel, ahogy néhány más HiFi D/A konverter is, szóval nem annyira új ez az irány.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”