Lehet ez már Off, akkor kérem iktatni!MrCollector írta: ↑2024.05.19., vas. 11:13Az általad kipróbált kábelek egy minimumszint. Milyen extrát is várnál el tőlük? A front sem az a mai mércével mérve csúcs cucc, az aktív hangfalaidról meg nem tudni semmit. Sajnos manapság 1-2e forintért kábelszinten sem kapni nagy csodát, de ha valaki tud kérem szóljon!rTom írta: ↑2024.05.18., szomb. 22:50Én kérek elnézést a félreértés miatt, mert sokévi fejhallgatózás utáni "hifis"újrakezdést követően, jelenleg nem rendszerfejlesztésben hanem egyszerűsítésben vagyok újra.
A jelenlegi Sony TV eARC> NODE streamer mint audio HUB > aktív monitorok és sub minimal rendszert vagy egy komolyabb DAC és monitor v. egy digit inputos monitor irányában szeretném csak fejleszteni.
Kábeleket részben magam forrasztgattam ill. vettem a Belden , Klotz, meg a helyi hangszerbolt gitár és mikrofon kábel választékából, occó , Neutrik, Amphenol csatikkal szerelve vegyesen.
DE!
Egyik kábellel sem értem el azt a döbbenetes minőségi ugrást, amit anno. 37 éve ötletszerűen egy 60 Ohmos CB rádió antenna kábelből készített IC mutatott egy Orion mini hifiben 280-as hangfalakon.
Egy egész délután értetlenkedtünk és hallgatóztunk a haverommal , hogy ez most hogy, mintha a komplett hifit lecseréltük volna???
A dilemmám tehát, hogy spéci DAC és spéci kábelek analóg végekkel v. teljes digit lánc a monitorig legyen a végső megoldás?
ui.: egy őszinte vallomás a fenntiekhez, amit itt a nagy szakértésekben senkitől sem hallani:
nekem már a 24/48 és a 13500Hz a vége.![]()
Nem várok el semmi extrát, nekem nem kell holografikus jelenlét, meg aura meg mittoménmi.
Ok, akkor itt az ideje mérni. Megvan hozzá mindenem, de eddig nem éreztem elérkezettnek megtanulni és kipróbálni.
Sok minden változott egyszerre nálam az eszközparkban és csak alap- ill. stúdiósnak "csúfolt" egységeim vannak. Ráadásul mostanában került középre az 55" tv is az amúgy is szűk bázisú monitorok közé.
Amúgy felső közép környékén érzek lyukat, és ami fúrcsább, és megmagyarázhatatlan hogy random bizonyos számoknál totál mono lett a hangkép.