Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
A Technicsek közül, melyikkel érdemes foglalkozni?
Na most, hogy jól összekavarjunk, ráteszek még én is egy lapáttal:)
A Technics-ek közül tudom ajánlani neked(persze csak ha engedi a takaró) a SL-P770-est, valamint a SL-PS900-at. A nagyobb gépek közül ezeket ismerem.
Inkább a 770-est, régebbi, de bitang jó hangja van, jó pár lejátszó csak száraz macskakapargatásnak tűnt hozzá képest:)
Látom már meg is van a kövezés, köszi!
Nekem személy szerint volt két Technics cd-játszóm is, még hajdanán. SL-PG 100(ez volt az első cd játszóm), majd volt egy SL-PG 300. Hibátlanúl működött mindkét gép, akkor még nem voltam annyira kritikus velük, nem volt még kellő tapasztalatom, meg viszonyítási alap sem.
Majd jóval később néhány hétig volt nálam egy SL-PG 390-es. Abban az ídőben hirdették úgy is, hogy meleg csöves hangzású. Nekem inkább álmoskás, lassú, unalmas volt. Végül az SL-PS 770A. Egy barátom készüléke volt, pár napot volt nálam, de igazából ez sem tetszett. Én akkor egy Sony CDP-XB 930-at használtam, de hozzá képest a Technics fedett, szinte tompa hangú volt. Bár a mélyei elég dinamikusak voltak. Tudom a Sony sem egy penge gép, de nekem akkor(kb. 12-13 éve), és ott jobban tetszett.
Tuningolt/modolt Technicsről nem tudok nyilatkozni, saját rendszeremben nem hallottam.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3390
Cd játszók
Látom már meg is van a kövezés, köszi!
Nekem személy szerint volt két Technics cd-játszóm is, még hajdanán. SL-PG 100(ez volt az első cd játszóm), majd volt egy SL-PG 300. Hibátlanúl működött mindkét gép, akkor még nem voltam annyira kritikus velük, nem volt még kellő tapasztalatom, meg viszonyítási alap sem.
Majd jóval később néhány hétig volt nálam egy SL-PG 390-es. Abban az ídőben hirdették úgy is, hogy meleg csöves hangzású. Nekem inkább álmoskás, lassú, unalmas volt. Végül az SL-PS 770A. Egy barátom készüléke volt, pár napot volt nálam, de igazából ez sem tetszett. Én akkor egy Sony CDP-XB 930-at használtam, de hozzá képest a Technics fedett, szinte tompa hangú volt. Bár a mélyei elég dinamikusak voltak. Tudom a Sony sem egy penge gép, de nekem akkor(kb. 12-13 éve), és ott jobban tetszett.
Tuningolt/modolt Technicsről nem tudok nyilatkozni, saját rendszeremben nem hallottam.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Cd játszók
A Technics-ekből is elő lehet varázsolni jó hangot. Nálam is szolgál még egy SL-PS670A hiVOX tuninggal, Lupus Junior DAC-al. Kis pénz, nagy foci.
Volt nekem is Hivoxos verzio SL-PG valamelyik (?) az jól szólt, belenyúlás nélkül viszont nem hozott lázba. E mellett emlékeim szerint finnyás volt némelyik CD-R lemezre.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Cd játszók
Lehet megköveznek, de Én még jó Technics-et nem hallottam. A legutolsó emlékem egy SL-PS 770A- val volt, nem alkotott maradandót.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
-
Vendég
Cd játszók
A Technics-ekből is elő lehet varázsolni jó hangot. Nálam is szolgál még egy SL-PS670A hiVOX tuninggal, Lupus Junior DAC-al. Kis pénz, nagy foci.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Cd játszók
Lehet megköveznek, de Én még jó Technics-et nem hallottam. A legutolsó emlékem egy SL-PS 770A- val volt, nem alkotott maradandót.
Mi volt a baj velük? Azért kérdezem, mert nekem is van véleményem a márkáról és kíváncsi vagyok, hogy egyezik-e a tieddel?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- zoli73
- V.I.P.

Cd játszók
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- szabo_pitty
- V.I.P.

Cd játszók
Én azt annyira nem erőltetném...
Van két barátom, akik nagyon istenítik, Technicset. Gondoltam, hátha van valami alapja. Egyébként, én sem vagyok a márka rajongója.
Te, miért nem erőltetnéd? Kíváncsi vagyok, a véleményedre.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
Én azt annyira nem erőltetném...
- szabo_pitty
- V.I.P.

Cd játszók
A Technicsek közül, melyikkel érdemes foglalkozni? Van több, CDM/4-gyel szerelt modell is. Többek között, hírdetnek egy SL-PG500A-t, meglehetősen olcsón. 590-es is van, nem sokkal 10 ezer fölött, igaz ez, nem CDM/4-es.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Cd játszók
Egyszerű: felhívod, kifaggatod az olvasásról..., HiFista bizalommal hiszel neki és döntesz! Ha minden ok, indulhat a futár.
Elkelt a Yamaha, így már nem aktuális.
Cd játszók
Pont a kipróbálással van a probléma, ugyanis, a készülék Győrben van, (már, ha megvan még) én meg, Békéscsabán.
Egyszerű: felhívod, kifaggatod az olvasásról..., HiFista bizalommal hiszel neki és döntesz! Ha minden ok, indulhat a futár.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Cd játszók
Emlékeim szerint jól! De nem árt kipróbálni.
Pont a kipróbálással van a probléma, ugyanis, a készülék Győrben van, (már, ha megvan még) én meg, Békéscsabán.
Cd játszók
Pár óra hallgatás után nagyon elégedett vagyok a 670esemmel. Még a gagyi rendszeremen is óriási a különbség a DVD alapú alapú Lenco minihifi és a CD játszó között. Nem értek annyira hozzá, de természetesebbnek tűnik a hangja. Csináltam A-B teszteket és a Philips sokkal dinamikusabban szólt. Nagyon tetszik a hangja. Aztán ami meg feltűnt az a következő: a 10 fokozatú hangerőszabályzon a minihifi már 5ös skálán finoman hallható alapzajt produkál, míg a CD játszó esetében ez csak 7esnél jön elő. Gondolom ez a lejátszó elektronikai minőségének köszönhető.
Cd játszók
Felbukkant egy, 15.000-ért, távirányító nélkül. Az írott lemezekkel, hogy boldogul?
Emlékeim szerint jól! De nem árt kipróbálni.
Cd játszók
Az "MN"-nel kezdődőeket, ki gyártja? Több Yamahában is olyan van. Gondolom, a "YAC" kezdetű lenne, a Yamaha.
Panasonic (Matsushita). A Technics MASH-e is az övék...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
A Yamaha CDX-890-nel, kinek van tapasztalata?Ismerősnek volt, jó készülék!Ha az olvasással nincs gondja akkor vedd meg!
Szerintem nem fog csalódást okozni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Cd játszók
Nekem volt. Nem rossz gép. Igényesen van megépítve. A digit kijárata különösen jó. Egy Rotel RCD-970BX-el hasonlítottam össze anno, a Rotel jobban tetszett.
Ha tudod, füleld meg...
Felbukkant egy, 15.000-ért, távirányító nélkül. Az írott lemezekkel, hogy boldogul?
Cd játszók
A Yamaha CDX-890-nel, kinek van tapasztalata?
Nekem volt. Nem rossz gép. Igényesen van megépítve. A digit kijárata különösen jó. Egy Rotel RCD-970BX-el hasonlítottam össze anno, a Rotel jobban tetszett.
Ha tudod, füleld meg...
Cd játszók
Na megvettem a korábban linkelt CD670-t a Philipstől, el is kezdem a tesztelést, később beszámolok!
- szabo_pitty
- V.I.P.

Cd játszók
A Yamaha CDX-890-nel, kinek van tapasztalata?
- szabo_pitty
- V.I.P.

Cd játszók
"Sokan dicsőítik, a TDA154X DAC-okat. Érdekelne, hogy ezeken kívül, milyenek vannak még, amikkel érdemes számolni?"
A PCM63 a Burr-Brown egyik legjobbja, 20 bites...
A PCM1794 egy nagyon jó egybites dac
A TDA1540 14 bites ősdac, nagyon meleg, zenei hanggal
A TDA1541A a legjobb 16 bites a Philips-nél, precízebb, de hasonlóan kellemes meleg hangú
Az AD1862 egy szintén szuper 20 bites
Az AD1865 ugyanez 18 biten
Van az UltraAnalog-nak is egy király 20 bitese, a D20400
Aztán van még CS, Sanyo, Sony, Panasonic, Toshiba, Pioneer, Wolfson, Yamaha, stb...
Az "MN"-nel kezdődőeket, ki gyártja? Több Yamahában is olyan van. Gondolom, a "YAC" kezdetű lenne, a Yamaha.
- zoli73
- V.I.P.

Cd játszók
Igen hasznos link, kb. 1 órát bogarásztam. Köszönöm!
Cd játszók
Ahogy tudom, felsőbb katágóriás lejátszók közűl nagyon sok épült Philips mechanikával, biztos jó okuk volt rá. Sonyra van példa?
Természetesen sok. Sőt, az SACD-t is pörgető készülékek többnyire Sony mechanikásak, lévén az ő találmányuk.
Itt tudsz informálódni a CD játszók alapfelszereltsége felől. http://www.maxdat.eu/index.jsp?id=_CD-P ... sport-List
(Ezen infó alapján persze nem kell messzemenő következtetéseket levonni...)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6595
Cd játszók
Köszönöm a felajánlást, ha úgy alakul, mindenképpen élek a lehetőséggel. A Yamahámra, nem tudsz valami hasonló gyógyszert?
Arra nem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.