Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5272

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pärt »

vidor2009 írta:
2020.12.08., kedd 11:04
attila12345 írta:
2020.12.04., pén. 10:46
Tud valaki olyan fejhallgatóról manapság, amely a hifi erősítő végfokára köthető mint ha egy hangfal lenne?
Az elektosztatikusok ilyenek.
Üdv. Gyuri :napsut:
Csak egy részük: a trafóval szerelt illesztőegységes, olcsóbb, egyszerűbb típusok, illetve az elektretek.
Meg a dinamikus AKG1000 is , de az sem mai gyerek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.12.09., szer. 15:42-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

attila12345 írta:
Tud valaki olyan fejhallgatóról manapság, amely a hifi erősítő végfokára köthető mint ha egy hangfal lenne?

Az elektosztatikusok ilyenek.
Üdv. Gyuri :napsut:

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: venndi »

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene erősítő választásban. Egyenlőre még hangafal sincs :D, de ha lesz, akkor Klipsch R-28F vagy RF82, esetleg még Kef Q500.
Erősítőket Harman Kardon-tól szemezgettem, mint pl. a HK680, HK6900, de nagyon tetszenek a vintage erősítők, mint az A402.
Mennyi watt kell minimum ezeknek a hangfalaknak, az A402 elbírná? Hangzásilag megtudnátok fogalmazni mik a különbségek ezek az erősítők között? HK680-HK6900-A402 de akár egy HK3490 között? A pm665-ot is ideírnám, mert olvastam hogy nagyon jó, viszont nekem formára nagyon nem jön be. Tudom hogy nem ezt kell nézni, de mégis ott fog a szobában díszelegni.
Nyitott vagyok más márkákra is, vintage-ek előnyben(valami jó kis Sansui), viszont nem tudom hogy 30-40 éves erősítőt mennyire érdemes megvenni.
Zenei ízlésem metál(Amon Amarth, In Flames, Dismember), de szeretem a techno-t is, psytrance-t, trance-t, jó mély basszussal.
A válaszokat előre is köszönöm!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3396
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

attila12345 írta:
https://raalrequisite.com/product/sr1a- ... -monitors/
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

attila12345
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: attila12345 »

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 187

Hozzászólás Szerző: dys-cus »

alto írta:
2020.12.02., szer. 17:36
dys-cus írta:
2020.12.02., szer. 17:07
Hi István, meg a többiek!
"amivel eleinte nem boldogult."
István ezt Te írtad. Ez azért nem teljesen így van. SE erősítőt készítettem 300B-ből, 211-ből. Ezek tényleg direkt fűtésűek voltak. Volt ilyenem vagy 4 darab. Tényleg nem voltak jók. Nekem. Ugyanis nem játszották le rendesen a Led Zeppelin felvételeket. Amiket eladtam, azokat az SE rajongók a mai napig hallgatják nagy élvezetek közepette. Egy szál nő plusz 3-4 hangszer. A felvételeken a basszus "audiophil módon" felturbózva.
DH triódást építettem push-Pull-t. Magamnak, úgy 22Watt jött ki belőle. 300B végcsövek voltak. Nos az már jó szólt, kb fél évig, utána a 4 300B-ből egy fűtésügyileg megadta magát. Többet nem is építettem olyat, mert nem volt rá valóm ezelőtt 10 évvel, hogy csövenként 30-40 rugót kifizessek félévente. Tudod, a család: gyerekek egyetemen, a kissebbik ráadásul külföldön. Na onnantól csak is PP és indirekt fűtésű cső jöhet számításba. Nyilván azokaz azért fejlesztették ki, hogy legyen rosszabb a DHT-nál. ;peace; Már mint a hívők szerint. Egyébként 1 hét múlva éppen elkezdek építeni egy 300B SE erősítőt. Az mellé is adom a nevem, bár nem szívesen. :D Szóval boldogultam építésügyileg, de a zene lelkemre való hatása az meg elmaradt. Led Zeppelin forever!
Nem szeretnék újabb személyeskedő vitát nyitni, így kéretik nem annak betudni. :)
A 300B SE kérdést én egy kicsit másképp látom. Egy 300B Se erősítő a maga 8 wattos max. kimenő teljesítményével, alacsony damping faktorával rendkívül válogatós hangfal ügyben. A mai gyártású hangfalak túlnyomó többsége alkalmatlan erre. Magas érzékenység (legalább 93-94 db, de a 98 vagy a feletti az ideális), egyszerű váltójú vagy szélessávú konstrukció, és lehetőleg minél laposabb impedancia menet kell hozzá. De ha ezt megtaláltad, akkor csodálatosan tud szólni, nem csak akusztikus gitáros prüntyögéssel, hanem nagy szimfónikus zenekarral, vagy akár Zeppelinnel is.
Nos akkoriban nekem NEA-m volt. Szélessávú, talán 92dB érzékenységgel. A 300B korlártait sajna akkor is éreztem, pedig volt PSE kapcsolásom is már utoljára. Abból építettem aztán PP 300B-t. És volt 211 SE-m is 27 Watt triódával, de az sem bírta a nagy hangtömeget. Pedig eredeti AN cső volt. A mai napig zenél Győrben. :napsut: Egyszerűen nem lehet 2-3 Wattal boldogulni a nagy dinamikát tartalmazó zenék eseténben. De semmi gondom, ha valaki ilyet hallgat, mint írtam, a jövőhéten fogok nekifogni egy ilyen erősítőnek. Én egyébként azt a nézetet képviselem, hogy ne szépen szóljon egy akármilyen produktum, hanem a valóságnak megfelelően, minnél jobban megközelítve azt. Nos ez nehezen valósítható meg 1-3%-os torzítással. Mégha csak a nagybőgő, vagy a basszgitár torzít is be. És betorzít, mert ott az a fránya légrés, meg eleve a cső is torzít 2-3%-ot. Én sem vitatkozok, csak elmondtam a tényeket. Ha SE kimenőt kell tekerni, én azt ugyan olyan szívesen, és gondossággal teszem, mintha PP-t tekernék. Márpedig nem tekerek olyan rosszat. Itt egy link egy vaktesztről 24 ember részvételével. A topic elejét olvassa el az, akit érdekel, hogy hogyan szólt a Lundhal trafó. :D
https://forum.index.hu/Article/showArti ... &na_order=
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

sutemenyx írta:
2020.12.03., csüt. 12:32
fülelek írta:
2020.12.03., csüt. 08:50
Nincs 98dB hatásfokú szélessávú hangszóró, ami 50Hz-ig átvinne ugyanilyen hatásfokkal. A Klipschhorn igen, de az komplett doboz és sarokba kell rakni.
A nálam lévő RFT L3060 Alnico-s doboz, amit mértél az 98dB / 1W /1m. Az alsó tartományra azt mondtad nem lehetne jobb. És bőven lemegy 50Hz alá. De 40alá is.
A lemegy nem jelenti azt, hogy szinten van. Nincs jelenleg hitelesített hangnyomásmérőm, szóval kár vitatkozni, majd ha lesz, meg lehet mérni.
Itt egy jónevű, 99dB érzékenységre specifikált 21 collos (53cm!) átmérőjű hangszóró, aminek, ha megnézzük a görbéit, akkor azt látjuk, hogy a 99dB 200Hz-re érvényes, azalatt jócskán esik, és 50Hz-en 93dB. http://www.loudspeakerdatabase.com/18Sound/21LW1400
Viszont elképesztő, hogy 200Hz körül majdnem 130dB hangnyomásra képes!
Süti Tamás RFTje valóban mélyben és középen tiszta hangú hangszóró, de önállóan széles sávban nem felel meg a mai igényeknek. A régi hangszórók közül tapasztalatom szerint a magassugárzókkal van leggyakrabban gond, ebben nagy előrelépés történt az utóbbi 30-35 évben.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

asebestyen írta:
2020.12.03., csüt. 14:15
sutemenyx írta:
2020.12.03., csüt. 12:34

Kérdezd meg a Füleleket mennyit torzít az a szerencsétlen RFT szélesávúm :D
Ő mérte... :D :D :D
Az RFT-nek a membránfelülete kissé máshogy viszonyul a tölcséréhez, mint a linkelt darabnak.
Lehet megmérte volna Zoli, de "óverdrájvba" verte a torzításmérőt, out of range. Nah, jó, ez piszok dolog volt... :smile53: :D
Téényleg?!

Nemcsak volna mérte meg, hanem valóban is.

Szerintem volna ott még mit meghallgatni, megtapasztalni...
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8000

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2020.12.03., csüt. 12:34

Az RFT-nek a membránfelülete kissé máshogy viszonyul a tölcséréhez, mint a linkelt darabnak.
Lehet megmérte volna Zoli, de "óverdrájvba" verte a torzításmérőt, out of range. Nah, jó, ez piszok dolog volt... :smile53: :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2020.12.03., csüt. 11:41
És még ha tudná is, mekkora torzítás mellett? A közepében az a nyomorult tölcsér, mikor venne ki az ember egy kis mélyet is, biztos ideálisan viselkedik... Nem baj, de a hangja... ;peace;
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fülelek írta:
Nincs 98dB hatásfokú szélessávú hangszóró, ami 50Hz-ig átvinne ugyanilyen hatásfokkal. A Klipschhorn igen, de az komplett doboz és sarokba kell rakni.
A nálam lévő RFT L3060 Alnico-s doboz, amit mértél az 98dB / 1W /1m. Az alsó tartományra azt mondtad nem lehetne jobb. És bőven lemegy 50Hz alá. De 40alá is.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8000

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

És még ha tudná is, mekkora torzítás mellett? A közepében az a nyomorult tölcsér, mikor venne ki az ember egy kis mélyet is, biztos ideálisan viselkedik... Nem baj, de a hangja... ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

50hz-en szoba nélkül nem tudja egy sem. A hangosításra való nagy hangszórók sem. A papír sok mindent elbír persze...
Ilyen frekvenciamenetet még nem láttam, ahol a +/-30 fok irányban történő átvitelt integrálják a 0 fokossal, és még így is 10 (!) dB egyenetlenség van a 3-10kHz tartományban.
Konyhába se kéne, akármennyibe is kerül...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fülelek írta:
Azért van több példa, főleg tölcséresek között. Egyik pl AER sugárzója, 38Hz rezo, megfelelő tölcsérben 20Hz-21kHz ígéret az adatlap 103dB/1W/1m hatásfokkal. Ez náluk a gyengébbik sugárzó.
https://aer-loudspeakers.com/aer-breitbandchassis-bd/
Csatolmányok
aer.jpg
aer.jpg (35.71 KiB) Megtekintve 3080 alkalommal

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ha meg már megvan a 98dB szélessávú, akkor mindjárt feljebb lehet lépni 1-2nagysagrendet 300B helyett jo NOS 2A3-akkal. :D

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3396
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

dys-cus írta:
2020.12.02., szer. 17:07
István ezt Te írtad. Ez azért nem teljesen így van. SE erősítőt készítettem 300B-ből, 211-ből. Ezek tényleg direkt fűtésűek voltak. Volt ilyenem vagy 4 darab. Tényleg nem voltak jók. Nekem. Ugyanis nem játszották le rendesen a Led Zeppelin felvételeket. Amiket eladtam, azokat az SE rajongók a mai napig hallgatják nagy élvezetek közepette. Egy szál nő plusz 3-4 hangszer. A felvételeken a basszus "audiophil módon" felturbózva.
DH triódást építettem push-Pull-t. Magamnak, úgy 22Watt jött ki belőle. 300B végcsövek voltak. Nos az már jó szólt, kb fél évig, utána a 4 300B-ből egy fűtésügyileg megadta magát. Többet nem is építettem olyat, mert nem volt rá valóm ezelőtt 10 évvel, hogy csövenként 30-40 rugót kifizessek félévente. Tudod, a család: gyerekek egyetemen, a kissebbik ráadásul külföldön. Na onnantól csak is PP és indirekt fűtésű cső jöhet számításba. Nyilván azokaz azért fejlesztették ki, hogy legyen rosszabb a DHT-nál. ;peace; Már mint a hívők szerint. Egyébként 1 hét múlva éppen elkezdek építeni egy 300B SE erősítőt. Az mellé is adom a nevem, bár nem szívesen. :D Szóval boldogultam építésügyileg, de a zene lelkemre való hatása az meg elmaradt. Led Zeppelin forever!
Nem szeretnék újabb személyeskedő vitát nyitni, így kéretik nem annak betudni. :)
A 300B SE kérdést én egy kicsit másképp látom. Egy 300B Se erősítő a maga 8 wattos max. kimenő teljesítményével, alacsony damping faktorával rendkívül válogatós hangfal ügyben. A mai gyártású hangfalak túlnyomó többsége alkalmatlan erre. Magas érzékenység (legalább 93-94 db, de a 98 vagy a feletti az ideális), egyszerű váltójú vagy szélessávú konstrukció, és lehetőleg minél laposabb impedancia menet kell hozzá. De ha ezt megtaláltad, akkor csodálatosan tud szólni, nem csak akusztikus gitáros prüntyögéssel, hanem nagy szimfónikus zenekarral, vagy akár Zeppelinnel is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 187

Hozzászólás Szerző: dys-cus »

Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Tájékoztatásul: a legutóbbi moderálási akciómmal kapcsolatos polémia átkerült a helyére, a Fórummal kapcsolatos észrevételek topikba.
Minden kedves fórumtársat bátorítanék, hogy ott tényleg szóljon hozzá a dologhoz, mondja el a véleményét, végülis a moderátorok is emberek, nincs fórum-moderátorkodásból végzettségünk (mert tudtommal nincs ilyen), a visszajelzés tehát fontos, és sokat tanulhatunk belőle.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2020.12.01., kedd 01:05
istvan01 írta: ↑28 nov. 2020 14:41

Akkor próbáld elképzelni egy kevéssel feljebb, szintén visszacsatolatlan, sem helyi, sem fokozat, sem átfogó, sem kimenőtrafó szekunderről, három fokozat mind EML DHT teljesítmény trióda, fokozatok között Lundahl IT trafó, tehát nem csatolókondis, monoblokk PP 50W végteljesítménnyel, kimenőtrafó Plitron, lábtól-lábig huzalozott, huzalok ezüst, foglalatok Yamamato teflon, csöves táp CLC a végcsővekhez, HEXFRED táp a bemeneti és meghajtó csövek táphoz, elkók mind blackgate kivéve DC fűtések elkóit, WBT terminálok.
Nálam ez zenél.
-----------------------------------------------
Ez a beírásod tömény hencegés és felsőbbrendűség mutogatás. Az alábbi magyarázkodásodról meg annyit, hogy szerintem csöves vagy épp hibrid erősítőt és bármi mást az audióban nem magyarázni kell, hanem rábízni a vásárlóra, hogy meghallgassa és eldöntse tetszik neki a hallott hang vagy sem.
Ebből is látszik, halvány fogalmad sincs a csövek lélektanáról ..
Hencegésből nálad itt, ezen fórumon ... saját topicot vásároltál hozzá. kábeleidtől meg szabadulnak a korábbi hájpolóid.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A személyeskedést kéretik abbahagyni.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

istvan01 írta: ↑28 nov. 2020 14:41

Akkor próbáld elképzelni egy kevéssel feljebb, szintén visszacsatolatlan, sem helyi, sem fokozat, sem átfogó, sem kimenőtrafó szekunderről, három fokozat mind EML DHT teljesítmény trióda, fokozatok között Lundahl IT trafó, tehát nem csatolókondis, monoblokk PP 50W végteljesítménnyel, kimenőtrafó Plitron, lábtól-lábig huzalozott, huzalok ezüst, foglalatok Yamamato teflon, csöves táp CLC a végcsővekhez, HEXFRED táp a bemeneti és meghajtó csövek táphoz, elkók mind blackgate kivéve DC fűtések elkóit, WBT terminálok.
Nálam ez zenél.
-----------------------------------------------
Ez a beírásod tömény hencegés és felsőbbrendűség mutogatás. Az alábbi magyarázkodásodról meg annyit, hogy szerintem csöves vagy épp hibrid erősítőt és bármi mást az audióban nem magyarázni kell, hanem rábízni a vásárlóra, hogy meghallgassa és eldöntse tetszik neki a hallott hang vagy sem.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2020.11.29., vas. 08:25
istvan01 írta:
2020.11.28., szomb. 14:41

Nálam ez zenél.
Ez egy kicsit az én bátyám erősebb a te bátyádnál beírás... : (

Nem kell elvenni más örömét, főleg úgy, hogy nem is hallottad.
Rudolf, ha neked ez jött le? Sajnálom. Jobban ki kellett volna emelnem, a csöves világ is sokszínű, lehetőségek szélesek abban, hogy tudnak nagyon is kellemes hangzást produkálni a félvezetőkhöz képest is. Ebből az is következik, Tctronicnak sem biztos hogy, ez lesz az utolsó állomása csöves területen.

Volt egy ennél is hangsúlyosabb része mondandómnak, amit te minden bizonnyal egyáltalán nem érzékeltél. Süti Tamás hangsúlyosan NO-NFB kapcsolást épített csövekkel, még ha hibridben is. Süti és dys-cus között egy ideje folyik vita, de inkább ellentét a visszacsatolás szüksége vagy elhagyhatósága kapcsán csöves területen. Dys-cus ebben nagyon régóta merev állásponton van, neki a visszacsatolás képezi a tényleg nagyon szép mérési ábráit, szerinte csak jó mérésű áramkör adhat jó és szép hangot. Ezzel én nem értek egyet, nem vitázok dys-cus-sal, már csak azért sem, mert neki ez jövedelem szerző tevékenység, ezért merevebb ebben is. Az NFB hangzás módosító hatása becsapós tud lenni, az NFB nem mindig és mindenütt mindenható. Amikor elhagyjuk az NFB-t, akkor kevesebb az áramkör, kevesebb alkatrészen, kevesebb sajáthangú elemen át fut a jel. Ez is kompromisszum, egy elfogadható jó kompromisszum.

Nekem van ebben egy sarkalatos megállapításom. Tisztán félvezetővel nehezebb NFB nélkül építkezni, csövessel nem könnyebb, hanem csövesnél az NFB többet zavar a természetes hangzásban mint amit hoz a szép Bode és THD jellemzőivel. Van még egy következménye a csöves NO-NFB-nek, kényesek a csövekre, stabilabb munkaponti viselkedés szükséges, gyengébb alkatrészek, csövek hibái jobban előtűnnek, amit ugye az NFB eltakar.

De azért van aki félvezetővel is képes NFB nélkül építeni, Süti is ezt tette egyik fokozatánál az erősítőjében, habár a három szintű NFB-ből ő melyiket nem használta, nem tudom. Ott van még Tunerman, aki professzionálisan tud érdekes félvezetős kapcsolásokat szerkeszteni NFB nélkül.

Na, akkor ennyit az erősebb bátyáidról.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

“egyik fajtája a hibridnek. Ami úgy is tekinthető, hogy csöves előfokkal hajtott egyszerű (együtemű??) félvezetős erősítő”

Nem igazán. Ez nem olyasmi, mint mondjuk az Unison Research Unicoja, ahol van egy 12AX7-es 1x körüli erősítésű kvázi jelkondicionáló beépítve egy amúgy közönséges félvezetős végfok elé.

Itt ténylegesen feszültségerősítést csak a csöves SE erősítő csinàl, ráadásul szükség van annak teljesítményerősítésére is. Nem igazàn lehet betenni a félvezetős vég elé kisjelű csöveket, mert egészen más viszonyok alakulnak ki a kimeneten.
Szóval itt ez a primitiv félvezetős dolog valóban a kimenőtrafó helyettesítésére és lehetséges bizonyos paramétereinek feljavítására szolgál.

Majd lehet, hogy kérek külön topicot adminoktól és felteszek részleteket ezzel kapcsolatban.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

"Akkoriban 2 végfokom volt: Threshold 400A, Parasound A21. Az első három amit hozott 2 csöves volt, ha jól emlékszem, 1 volt ami nem. Deszka modellek mind. Nekem ugye pont a nem csöves tetszett a legjobban, de azért nem voltak eget verőek. Aztán január-február környékén hívott, hogy na ezt amit most készített muszáj meghallgatnom. Elhozta, bekötöttük. Kerekedett a szemem…. minden féle zenékkel járattuk, nem tudtam belekötni. Akkor eldöntöttem, nekem kell egy ilyen. A két végfokomat rongyá verte azonnal, de nem csak mintha, hanem úgy telibe."

Én ennek örülök....végre egy fórumtárs csinált egy jobb erősítőt !!! :smile53: :smile53:
Tudom tudom rendszer és rendszer között is más lehet a végeredmény ..de akkor is ...le a kalappal. :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”