csalóka a kép,de a hangkar magasságával tudtál játszani? picit meg kell emelni a kart, hadd dőljön a tű, akkor fut igazán jól. De ritmus jó, a teljes hangspektrum jó, a zene él, atmoszféra jó. Ebből mi a PU és mi a többi komponens, azt passzolom, mert az egész együtt alkot egy rendszert, de ezek jól összedolgoznak. egyelőre nem tervezek cserélni, sőt, majdnem megörültem,hogy Kürthynek még van egy, (tartalékképzésdixie-chicken írta: ↑2023.02.28., kedd 15:06
ösmerem,vótmindent tud amit kell,elliptikus tű,semmi pepecselés "csikézés/felesleges aprólékos horgolás" a hangjában..
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
2005-ben láttam utoljára, akkor egy erősítőt építettek, amit leköpködtek, szerintem meg jól szólt. ebben a videóban is azt mutatják be és innovációs díjat nyert. Valamit trükközött a kimenettel és a hangfalterheléssel (akkor értettem,de egyik fülemen be,másikon ki, hülye vagyok a kapcsolásokhoz), az eredménye egy olyan hang volt, ami a többutas rendszerek esetén is a szélessávúak simaságát hozta.Rock60 írta: ↑2023.02.28., kedd 14:51Még nagyon régen Farkas Péter - erősítő konstruktőr, nem tudom mi van vele - kísérletezett ilyen karral, ahol a hangszedő forgolódni tudott a karhoz képest.
Nagyon kezdetleges konstrukció volt még, de a hangja elképesztően ígéretes volt. Beállítani és használni kb. olyan volt, mint egykerekű bringával kötélen közlekedni hátrakötött kézzel.![]()
Nem tudom mi lett a sorsa, csak sejtem...
nemrég került hozzám egy frisebben készített erősítője, az nem volt az igazi. A karja, gondolom egyéb ötleteivel együtt pihen emlékeiben.
youtu.be/8vhhhWgiqbc
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2807
ösmerem,vótrevox írta: ↑2023.02.28., kedd 15:00ja, Hana. a kicsi, axxem EL a neve. Előtte 47Lab MC Bee volt és ZYX 1000es Cosmos Silver, de két MC Bee és a ZYX halála után csak átmenetinek szántam, de meglepően jó lett és maradt. Nem jobb, mint a másik kettő,de elég kiegyenlített a hangja, vállalható bőven. ha őszinte akarok lenni, nincs hiányérzetem, ügyesen dolgozik.dixie-chicken írta: ↑2023.02.28., kedd 14:33@revi:az Hana benne ?Már nem is veszek hozzá nívósabb hangszedőt, mert... olyan kell hozzá,amit ha eltörsz,nem fáj másnap venni egy újat![]()
- Csatolmányok
-
- IMG_4258.JPG (2.13 MiB) Megtekintve 1260 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dixie-chicken 2023.02.28., kedd 15:11-kor.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

https://www.vintageaudioworld.com/produ ... turntable/
An ingenious tonearm virtually without tracking error (patent applied for) with damped cueing action
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
ja, Hana. a kicsi, axxem EL a neve. Előtte 47Lab MC Bee volt és ZYX 1000es Cosmos Silver, de két MC Bee és a ZYX halála után csak átmenetinek szántam, de meglepően jó lett és maradt. Nem jobb, mint a másik kettő,de elég kiegyenlített a hangja, vállalható bőven. ha őszinte akarok lenni, nincs hiányérzetem, ügyesen dolgozik.dixie-chicken írta: ↑2023.02.28., kedd 14:33@revi:az Hana benne ?Már nem is veszek hozzá nívósabb hangszedőt, mert... olyan kell hozzá,amit ha eltörsz,nem fáj másnap venni egy újat![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
Még nagyon régen Farkas Péter - erősítő konstruktőr, nem tudom mi van vele - kísérletezett ilyen karral, ahol a hangszedő forgolódni tudott a karhoz képest.
Nagyon kezdetleges konstrukció volt még, de a hangja elképesztően ígéretes volt. Beállítani és használni kb. olyan volt, mint egykerekű bringával kötélen közlekedni hátrakötött kézzel.
Nagyon kezdetleges konstrukció volt még, de a hangja elképesztően ígéretes volt. Beállítani és használni kb. olyan volt, mint egykerekű bringával kötélen közlekedni hátrakötött kézzel.
- dixie-chicken
- V.I.P.

@revi:az Hana benne ?Már nem is veszek hozzá nívósabb hangszedőt, mert... olyan kell hozzá,amit ha eltörsz,nem fáj másnap venni egy újat![]()
egyébként fehér... gondolom a mennyezeti világítás játéka a peros lemezzel

halfnote.hu
halfnote.hu
azaz, a karlift... itt eléggé stabilan kell "kezelni", meg igen, magas a felépítése, az Avalonon is ezt használtam régen, ott se tudod megtámsztani, mert eleve magas építésű a kar. másodsorban ez csak támaszkodik a tűágyazáson a forgáspontban és semminemű bíztosítása nincs, hogy ne essen le, ha meglököd véletlenül. Már nem is veszek hozzá nívósabb hangszedőt, mert... olyan kell hozzá,amit ha eltörsz,nem fáj másnap venni egy újatRock60 írta: ↑2023.02.28., kedd 12:38Milyen szempontból nem hangszedőbarát ?
Ja, tényleg, a Tieden nincs lift. Elfelejtettem, mi is a neve ?
Nálad az lehet a + gond, hogy a magas tányér miatt nem tudod stabilan feltámasztani a kezedet, hogy ne remegjen a kar feltevésnél.
Normál vastagságú tányérnál a lift nélküliség nem jelent problémát, megszokható.
Ahogy nézem, nem csak a tányért fogta meg, már átfolyt a festék a futómű aljára is.![]()
ja, RS Laboratories A1... a 47Labbal mászkáltak kézenfogva, nem tudom ,mi az összefonódás, de nem tiszta 47Lab termék. Olyan lehet, mint a Mactone és a Furuyama. Két külön cég, de van Mactone erősítő,ami FAL néven jött ki. főleg japán belpiacos dolgok. A1-es kart forgalmaztak európában, én is a merlinből vettem, de ez külön állatfaj. pl baromira ki van matekozva a karrezonancia. Valahol tesztelték és blueTech-et nyomtak alá, amivel meg is ölték. De lehet pont azt a cikket mutattam régebben.
Évek óta készülök lecserélni,csak a végén sose teszem. A Viv Lab rigidFloat karja lehet érdekes. Kürthy Tominak olyan van és elég jól szól vele a cucc, de ami a plusz benne, hogy a klasszik SME shelfelfogatása van (a bajonettes), amire lehet venni RS Lab Rotary headshelt (ha még lehet
halfnote.hu
halfnote.hu
HFM nsulatordixie-chicken írta: ↑2023.02.28., kedd 12:36
bakker,jó az hogy a sámedli féle lemezjátszó,szőnyegen van+újságok a lábak alatt ?...végül is hifista újságok,jótékony hátásuk lehet a hangra![]()
de az oka roppant egyszerű. baromi nehéz... cca 80kg, lehet több,mert ketten majd becsokiztunk,mire -csak- az állványt bevittük. félve,hogy a szönyeget átütve (tompán, de hegyes a lába) a parkettát elrepeszti, aládobtunk gyors 3 HFM-et,... átmenetileg, míg helye lesz. aztán ez volt isten tudja, hány éve, itt maradt
lábjegyzet: egyszer megpróbáltam betenni a hifipolc mellé és xarul szólt, így visszaeszkábáltam a szoba közepére. Nem tudom miért,de itt érzi jól magát...
halfnote.hu
halfnote.hu
köszi... most előbb mérek... már az otthonit, mert teljesen összekuszáltak ezekkel a grammokkal,meg méretekkel,meg befér a maxi/EP vagy nemdixie-chicken írta: ↑2023.02.28., kedd 12:33
hivd fel az üzletet,én pénteken voltam ott lemezmosáson,vlmilyen leadott megrendelésükre várnak már csak,hogy le legyen szállitva (vagyis ott lévő érdeklődő emberkének ezt mondták akkor )
![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

@revi (majd) veszi a lapot,nem az az asztalborogatós féle
Sámedli-féle lemezjátszó...
Ezt jól összefoglaltad !
Milyen szempontból nem hangszedőbarát ?
Nálad az lehet a + gond, hogy a magas tányér miatt nem tudod stabilan feltámasztani a kezedet, hogy ne remegjen a kar feltevésnél.
Normál vastagságú tányérnál a lift nélküliség nem jelent problémát, megszokható.
Ahogy nézem, nem csak a tányért fogta meg, már átfolyt a festék a futómű aljára is.
Ahogy nézem, nem csak a tányért fogta meg, már átfolyt a festék a futómű aljára is.
- dixie-chicken
- V.I.P.

bakker,jó az hogy a sámedli féle lemezjátszó,szőnyegen van+újságok a lábak alatt ?...végül is hifista újságok,jótékony hátásuk lehet a hangra
- dixie-chicken
- V.I.P.

hivd fel az üzletet,én pénteken voltam ott lemezmosáson,vlmilyen leadott megrendelésükre várnak már csak,hogy le legyen szállitva (vagyis ott lévő érdeklődő emberkének ezt mondták akkor )revox írta: ↑2023.02.28., kedd 09:16sziasztok!
antisztatikus lemeztasakot keresek. találtam egy hazai webshopot, de beugrott, itt biztos van, aki ezek beszerzését jbban ismeri. ezeréve vettem egy valaggal, még ebay, de úgy látom, ma már itthon is elérhetők. Nem akarok kerekítettet, a klasszik formát kedvelem. a kerekítetett folyton összegyűröm, meg elforog, ahogy teszem a "tokba"
ezt az oldalt találtam, de itt úgy tűnik, nincs raktárkészlet, csak összevárják a rendelést. végülis, nem sürgős, az odaírt márc 13 belefér, még van kb 5 tasakom, kérdés,ezt vajon mennyire tartják. és persze, a nagy választékból melyiket érdemes?
https://hanglemeztasak.hu/lp-belso-tasakok
ezt a kart azért jól meg kell fontolni... nem túl hangszedőbarát... de függőséget okoz, elég szabadon szól.
mármint Avalont.. dehogy
halfnote.hu
halfnote.hu
Igen, látom, már érik...
Mindig le...elek, mikor meglátom ezt a kart. Mikor múltkor beszéltünk róla, akkor is nagyon tetszett. Ha nem lenne a mostani, tuti egy olyat faragnék föl.
Eladtad már a kis Rock - ot ?
Mindig le...elek, mikor meglátom ezt a kart. Mikor múltkor beszéltünk róla, akkor is nagyon tetszett. Ha nem lenne a mostani, tuti egy olyat faragnék föl.
Eladtad már a kis Rock - ot ?
nekem a lemeztányért már megfogta
halfnote.hu
halfnote.hu
érdemes
halfnote.hu
halfnote.hu
Van egy zöld és egy piros lemezem is.
Ha majd olyan színű lesz a víz tőlük, szólok...
Ha majd olyan színű lesz a víz tőlük, szólok...

- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Tényleg kellene már venni egy lemezmosót...
Hány lemezről jött le ez a lé ?
Hány lemezről jött le ez a lé ?
Én is a Bakalitfutáros bélésest vettem. Nem rossz, de nekem nagyon hiányzik a sarok levágás. A nyiló oldalon le szoktam ollóval vágni a sarkokat. Van nekem még az őskorból pár darab hasonló, a minőség sajnos ég és föld. Ez van.
Ebből a szempontból nekem szimpatikusabb a Lemeztasakos oldalon található. Ott látom, van vágott sarkos is, még krémszínűbe is, igaz ezek kicsit drágábbak.
Ebből a szempontból nekem szimpatikusabb a Lemeztasakos oldalon található. Ott látom, van vágott sarkos is, még krémszínűbe is, igaz ezek kicsit drágábbak.
köszi,itt raktáron is van... de axxem megmérem, ami otthon van. itt a bőség zavara és a méretek úgy tűnik, változnak. A fene gondolt ilyenre. mindig vettem és jó voltJózsef1960 írta: ↑2023.02.28., kedd 10:00Én tőlük vásároltam: https://www.bakelitfutar.hu/kiegeszitok/boritok-tokok
halfnote.hu
halfnote.hu