Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6467

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

dbrnsk írta:
2020.12.27., vas. 20:14
Én nem tudom milyen sütit ettetek az ünnepek alatt, de amiket írtok... ez kész... :D
Csak a szokásos bejgli meg gerbeaud volt (ja, 23.án gomba volt ebédre, lehet hogy az a ludas...)
Egyébként ha van jobb ötleted, tanácsod nyugodtan megoszthatod ám. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Én nem tudom milyen sütit ettetek az ünnepek alatt, de amiket írtok... ez kész... :D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

bitrograde írta:
2020.12.27., vas. 20:07

Én még ezt is felvenném a meghallgatási listára. Meg ezt, midenképp.
Én az általa jelenleg is használt integrált vas okán ajánlottam azt amit (mivel gondolom az maradna a vonal), tényleg sok jó vas fordult meg mostanában az apróban, beleértve az általad ajánlott végfokokat is. :smile53:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

tonee73 írta:
2020.12.27., vas. 19:54
Alex_Aston írta:
2020.12.27., vas. 19:34

Ha egy PM16, vagy PM14 csak annyival szól jobban, mint amennyivel CD, már bőven elég nekem. És akkor a teljesítményéről sem mondtam le. Ezt pedig még kiszolgálja ez a Mission.
Egyébként itt is, meg mindenhol azt írják, hogy a PM68 dual monoblokk felepítésű.
https://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-68-e.html

Igen, tudom, bőven van feljebb hangfalban is. De ahhoz már ez a CD is kevés, ami ahhoz a szinthez kéne. Újkori áron jóval millió feletti hangfal ár az, amiről beszélünk, nem? Igen, szeretnék pl. egy B&W 804-est, vagy egy Focal Utopiat, de most álom marad.
Viszont, ha max 200e Ft-ig egy jó erősítő összejön, én évekig nyugton maradok a seggemen. Mert ha minden jól megy, költözés várható 1, vagy max 2 éven belül, így nem fér bele komolyabb úri huncutság.
Így nem, nem indulok el egy vége láthatatlan úton, a család most fontosabb :smile53:
Valamennyivel biztos jobban szól, viszont ezeket a kissé túlhájpolt PM14 / 16 vasakat nem fogod megvenni 200-ért.Ehhez a kerethez legközelebb az általam linkelt Electrocompaniet áll (igen, tudom: nincs táv, nem Marantz, stb...) viszont sokkal több zene lakik benne.Már ha ez a fontos.
A dual monoblokkot ott sem (és máshol sem) írja senki, csak azt hogy "twin monophonic construction"-ami messze nem ugyanaz.Hangsugárzót nem ajánlanék (ha igen akkor sem az általad írtakat).
Egyébként ha megfogadsz még egy tanácsot-az itt látható:
viewtopic.php?p=2562935#p2562935
"rack"-et szüntesd meg, szedj le mindent az erősítő tetejéről és lehetőség szerint tedd őket egy külön állványra, külön polcokra.Egy Söund Arts állvány már megteszi-s az is hoz majd majd annyit a konyhára,mint a 67mkII --> 17mkIII csere.
Az utolsó modatoddal maximálisan egyet tudok érteni:család rulez! :smile53: Pláne ha elviseli a "hóbortunkat"...
Én még ezt is felvenném a meghallgatási listára. Meg ezt, midenképp.

Az elhelyezésre és állványra vonatkozó tanácsokat pedig fogadd meg bátran.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2020.12.27., vas. 19:34

Ha egy PM16, vagy PM14 csak annyival szól jobban, mint amennyivel CD, már bőven elég nekem. És akkor a teljesítményéről sem mondtam le. Ezt pedig még kiszolgálja ez a Mission.
Egyébként itt is, meg mindenhol azt írják, hogy a PM68 dual monoblokk felepítésű.

Igen, tudom, bőven van feljebb hangfalban is. De ahhoz már ez a CD is kevés, ami ahhoz a szinthez kéne. Újkori áron jóval millió feletti hangfal ár az, amiről beszélünk, nem? Igen, szeretnék pl. egy B&W 804-est, vagy egy Focal Utopiat, de most álom marad.
Viszont, ha max 200e Ft-ig egy jó erősítő összejön, én évekig nyugton maradok a seggemen. Mert ha minden jól megy, költözés várható 1, vagy max 2 éven belül, így nem fér bele komolyabb úri huncutság.
Így nem, nem indulok el egy vége láthatatlan úton, a család most fontosabb :smile53:
Valamennyivel biztos jobban szól, viszont ezeket a kissé túlhájpolt PM14 / 16 vasakat nem fogod megvenni 200-ért.Ehhez a kerethez legközelebb az általam linkelt Electrocompaniet áll (igen, tudom: nincs táv, nem Marantz, stb...) viszont sokkal több zene lakik benne.Már ha ez a fontos.
A dual monoblokkot ott sem (és máshol sem) írja senki, csak azt hogy "twin monophonic construction"-ami messze nem ugyanaz.Hangsugárzót nem ajánlanék (ha igen akkor sem az általad írtakat).
Egyébként ha megfogadsz még egy tanácsot-az itt látható:
viewtopic.php?p=2562935#p2562935
"rack"-et szüntesd meg, szedj le mindent az erősítő tetejéről és lehetőség szerint tedd őket egy külön állványra, külön polcokra.Egy Söund Arts állvány már megteszi-s az is hoz majd majd annyit a konyhára,mint a 67mkII --> 17mkIII csere.
Az utolsó modatoddal maximálisan egyet tudok érteni:család rulez! :smile53: Pláne ha elviseli a "hóbortunkat"...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3720

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tonee73 írta:
2020.12.27., vas. 18:49

Minden bántó / támadási szándék nélkül:
A 17mkIII ha nem is nagyon, de kilóg felfelé a sorból-nem véletlenül indult be a bogár, hidd el.
A Marantz erősítőket illetően én osztom sütix vélményét, ha tényleg előre akarsz lépni erősítő vonalon akkor ne márkán belül keresgélj (értem azt is, hogy neked bejön a márka), s ne az általad felsorolt gyártóknál.
A PM68 "csak" egy sztereó integrált, semmi köze sincs a dual mono / pláne blokkokhoz. A teljesítményadat pedig hidd el, nem minden.
Csak pár igazán jó vas az apróból, ha tényleg előre szeretnél lépni (maradva a félvezetős integráltak világában):
viewtopic.php?f=32&t=154323
viewtopic.php?f=32&t=152849
viewtopic.php?f=32&t=154912
Ha kissé olcsóbban keresgélsz (bár ez már elkelt):
viewtopic.php?f=32&t=153801
Végül, de nem utolsó sorban: igen, azok a Missionok a high-end cuccokat is kiszolgálják (abban az értelemben, hogy meg fognak szólalni, ha rákötöd őket), de ha erősítő vonalon feljebb lépsz bizony azok lesznek majd a szűk keresztmetszet.
Sok sikert az úton!
Ó nem, nem bántó. Tudom, hogy kilóg a sorból. Ha más nem azért, mert új kori ára kb. 3x annyi volt.
De hallom is.

Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2020.12.27., vas. 18:43

Való igaz, a többi sem jobb.
Vannak ezek, ahogy irod.. Marantz, Denon, Rotel, Sony, Yamaha, Onkyo, Technics. Egyik kutya, másik eb. Apróbb eltérések vannak köztük, de kb mind ugyanaz a szint. Ha ebben a körben 100ezer helyett masfel millioert vasarolsz, akkor sem kapsz semmit, maximum nagyobb teljesitmenyt, es joesellyel rosszabb hangot. De ugyanez van a Parasounddal is és egy rakás gyártóval. Ezek mind demókészülékek, a vásárló elcsábítására jók, meg jol mutatnak a polcon, aztán ennyi.
Én nem vagyok rossz véleménnyel, csak gondoltam zenét akarsz hallgatni, és akkor más irányba érdemes nézelődni.

Egyébként nem sok múlik a teljesítményen. Dupla hangerő érzethez 10x-es teljesítmény kell. Tehat egy 100W-os erősítőhöz képest egy 10W-os még mindig félhangerő. Egy 1W-os még mindig negyedhangerő. Hacsak valaki épp nem metalt, technot vagy drum’n’bass-t akar veretni, akkor altalaban 0,2-3W közti teljesitmenyen hallgat zenet normal szobahangerőn.

Az a Mission az 1,33W-on tud 90dB-t, szoval siman tökjo lenne szerintem egy 10W-os erősítő, amibôl viszont részletes, teres, folyékony és zenei hangok jönnek ki, nem a tranzisztoros krahácsolás, mint a japó integráltakbol.

De nekem mindegy ki mit csinal, csak velemenyt kerdeztel, a velemenyem meg ez.
Akkor mégiscsak rossz véleménnyel vagy ;)

Igen, a legtöbbször 3-4-5W-on szól a zene. De ha nincs otthon senki, jól esik megküldeni úgy rendesen. Akkor meg nem árt, ha nem üvölt, és erőlködik, hanem csak hangos.
Az én fülemnek nem tudom, adna e többet a nagyon más irány. 20 éve van meg ez a PM68 és CD-67MKII kombó, szóval nem vagyok az ugrálós fajta :)
Most ez a CD-17 felakvarta az álló vizet egy kicsit. Ami azért messze nem volt eddig sem krahácsolás. Persze nem is high end.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2794

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A legtöbb végfokom több volt mint 2 x100 Watt. Én is azt gondoltam hogy kell az. Pedig nem. :D A jó hanghoz nem ez kell. Én meghallgatnám Süti tanácsát és tennék egy próbát. ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2020.12.27., vas. 17:28

PM30 karcsú.
Most PM68-am van, az alá teljesítményben nem adnám, kell nekem az erő. Ma cseréltem le a CD67MKII-t 20 év után egy CD17MKIII-ra. Mivel már így is jobb, vagy legalább is tisztább a hangzása a rendszeremnek, ezért gondoltam, hogy a PM1x széria erősítővel esetleg tovább javulhat a hangzás. Bár talán akkora lépés talán nem lenne, mint a lejátszó csere volt, de azért kipróbálnám, mert ki tudja. A hangfalam Mission 783, az bőven kiszolgál high end cuccot is akár, az nem szűk kereszt metszet.
De már most is bőven elégedett vagyok, szóval nem létszükség, csak a bugi kicsit beindult bennem. Ezért is gondolkodtam, hogy PM16, vagy, ha merek nagyot álmodni akkor PM14 "végállomás" lehetne nekem.

De mivel már ezzel (az amúgy szerintem egyáltalán nem rossz, dual mono blokk) PM68-al sincs hiány érzetem, lehet nem is kell már más erősítő.

Csak hát ugye, az a kisördög ott motoszkál bennem, mert formailag is jobb lenne :D

Amúgy nem tudom, miért vagy ilyen rossz véleménnyel a Marantz-ról. A saját árkategóriájában nem rosszabb, mint a többiek, sőt elég sok terméknél SZERINTEM jobb, vagy legalább is nekem jobban tetszik a hangja. De amúgy szerintem tök mindegy, hogy Marantz, Denon, NAD, Yamaha, stb., itt már inkább szubjektív a döntés.
Minden bántó / támadási szándék nélkül:
A 17mkIII ha nem is nagyon, de kilóg felfelé a sorból-nem véletlenül indult be a bogár, hidd el.
A Marantz erősítőket illetően én osztom sütix vélményét, ha tényleg előre akarsz lépni erősítő vonalon akkor ne márkán belül keresgélj (értem azt is, hogy neked bejön a márka), s ne az általad felsorolt gyártóknál.
A PM68 "csak" egy sztereó integrált, semmi köze sincs a dual mono / pláne blokkokhoz. A teljesítményadat pedig hidd el, nem minden.
Csak pár igazán jó vas az apróból, ha tényleg előre szeretnél lépni (maradva a félvezetős integráltak világában):
viewtopic.php?f=32&t=154323
viewtopic.php?f=32&t=152849
viewtopic.php?f=32&t=154912
Ha kissé olcsóbban keresgélsz (bár ez már elkelt):
viewtopic.php?f=32&t=153801
Végül, de nem utolsó sorban: igen, azok a Missionok a high-end cuccokat is kiszolgálják (abban az értelemben, hogy meg fognak szólalni, ha rákötöd őket), de ha erősítő vonalon feljebb lépsz bizony azok lesznek majd a szűk keresztmetszet.
Sok sikert az úton!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Alex_Aston írta:
2020.12.27., vas. 17:28
sutemenyx írta:
2020.12.27., vas. 14:41
Alex_Aston írta:
2020.12.27., vas. 13:23
Sziasztok!

Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi Marantz PM-14 és PM-16 típusokkal kapcsolatban. Releváns különbség van a kettő között? Felépítésben ha minden igaz, igen hasonlóak.
Nincs. Kicsit másak, de ugyanaz a rendszer. Tudom szépek, komolyak, értékesek, tartják is az értéküket, ráadásul ha valaki Marantz rajongó, akkor erősen ködös szemmel lehet tekinteni rájuk. De az igazság az az, hogy ezek pontosan ezért készültek, a zene közvetítő képességük vagy sokadlagos szempont volt, vagy nem értenek hozzá. Utóbbira tippelek, mert minden készülékük ilyen, elég sokat kipróbáltam. Általànos tendencia a Marantznál és egyébként sok más gyártónál is, hogy a legegyszerűbb erősítőik a legelfogadhatóbbak, csak esetleg némi piszkálásra szorulnak. A nagyvasaikat megpróbàlják mindennel teletolni, amivel egyenes aranyossagban csökken a hangminőségük. Egy Marantz PM30-cal, vagy abbol egy SE-vel és egy gyors tápkábel cserével mérföldekkel jobban jársz.
Egy időben én is szerettem a Marantzokat a nevük és kinézetük miatt, de aztán elég hamar nyilvanvalóvá vált az egésznek a mézesmadzag jellege.

Ahogy másnak is itt korábban, neked is azt tudom javasolni, hogy tegyél egy próbát a TMP erősítőkkel. Egy magyar ember gyártja, a forgalmazótól letét ellenében elhozható kipróbálni. A zene reprodukáló képessége egy teljesen másik galaxisban van, mint 90-es vagy 2000-es évek Marantzai.
PM30 karcsú.
Most PM68-am van, az alá teljesítményben nem adnám, kell nekem az erő. Ma cseréltem le a CD67MKII-t 20 év után egy CD17MKIII-ra. Mivel már így is jobb, vagy legalább is tisztább a hangzása a rendszeremnek, ezért gondoltam, hogy a PM1x széria erősítővel esetleg tovább javulhat a hangzás. Bár talán akkora lépés talán nem lenne, mint a lejátszó csere volt, de azért kipróbálnám, mert ki tudja. A hangfalam Mission 783, az bőven kiszolgál high end cuccot is akár, az nem szűk kereszt metszet.
De már most is bőven elégedett vagyok, szóval nem létszükség, csak a bugi kicsit beindult bennem. Ezért is gondolkodtam, hogy PM16, vagy, ha merek nagyot álmodni akkor PM14 "végállomás" lehetne nekem.

De mivel már ezzel (az amúgy szerintem egyáltalán nem rossz, dual mono blokk) PM68-al sincs hiány érzetem, lehet nem is kell már más erősítő.

Csak hát ugye, az a kisördög ott motoszkál bennem, mert formailag is jobb lenne :D

Amúgy nem tudom, miért vagy ilyen rossz véleménnyel a Marantz-ról. A saját árkategóriájában nem rosszabb, mint a többiek, sőt elég sok terméknél SZERINTEM jobb, vagy legalább is nekem jobban tetszik a hangja. De amúgy szerintem tök mindegy, hogy Marantz, Denon, NAD, Yamaha, stb., itt már inkább szubjektív a döntés.
Való igaz, a többi sem jobb.
Vannak ezek, ahogy irod.. Marantz, Denon, Rotel, Sony, Yamaha, Onkyo, Technics. Egyik kutya, másik eb. Apróbb eltérések vannak köztük, de kb mind ugyanaz a szint. Ha ebben a körben 100ezer helyett masfel millioert vasarolsz, akkor sem kapsz semmit, maximum nagyobb teljesitmenyt, es joesellyel rosszabb hangot. De ugyanez van a Parasounddal is és egy rakás gyártóval. Ezek mind demókészülékek, a vásárló elcsábítására jók, meg jol mutatnak a polcon, aztán ennyi.
Én nem vagyok rossz véleménnyel, csak gondoltam zenét akarsz hallgatni, és akkor más irányba érdemes nézelődni.

Egyébként nem sok múlik a teljesítményen. Dupla hangerő érzethez 10x-es teljesítmény kell. Tehat egy 100W-os erősítőhöz képest egy 10W-os még mindig félhangerő. Egy 1W-os még mindig negyedhangerő. Hacsak valaki épp nem metalt, technot vagy drum’n’bass-t akar veretni, akkor altalaban 0,2-3W közti teljesitmenyen hallgat zenet normal szobahangerőn.

Az a Mission az 1,33W-on tud 90dB-t, szoval siman tökjo lenne szerintem egy 10W-os erősítő, amibôl viszont részletes, teres, folyékony és zenei hangok jönnek ki, nem a tranzisztoros krahácsolás, mint a japó integráltakbol.

De nekem mindegy ki mit csinal, csak velemenyt kerdeztel, a velemenyem meg ez.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2020.12.27., vas. 14:41
Alex_Aston írta:
Sziasztok!

Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi Marantz PM-14 és PM-16 típusokkal kapcsolatban. Releváns különbség van a kettő között? Felépítésben ha minden igaz, igen hasonlóak.
Nincs. Kicsit másak, de ugyanaz a rendszer. Tudom szépek, komolyak, értékesek, tartják is az értéküket, ráadásul ha valaki Marantz rajongó, akkor erősen ködös szemmel lehet tekinteni rájuk. De az igazság az az, hogy ezek pontosan ezért készültek, a zene közvetítő képességük vagy sokadlagos szempont volt, vagy nem értenek hozzá. Utóbbira tippelek, mert minden készülékük ilyen, elég sokat kipróbáltam. Általànos tendencia a Marantznál és egyébként sok más gyártónál is, hogy a legegyszerűbb erősítőik a legelfogadhatóbbak, csak esetleg némi piszkálásra szorulnak. A nagyvasaikat megpróbàlják mindennel teletolni, amivel egyenes aranyossagban csökken a hangminőségük. Egy Marantz PM30-cal, vagy abbol egy SE-vel és egy gyors tápkábel cserével mérföldekkel jobban jársz.
Egy időben én is szerettem a Marantzokat a nevük és kinézetük miatt, de aztán elég hamar nyilvanvalóvá vált az egésznek a mézesmadzag jellege.

Ahogy másnak is itt korábban, neked is azt tudom javasolni, hogy tegyél egy próbát a TMP erősítőkkel. Egy magyar ember gyártja, a forgalmazótól letét ellenében elhozható kipróbálni. A zene reprodukáló képessége egy teljesen másik galaxisban van, mint 90-es vagy 2000-es évek Marantzai.
PM30 karcsú.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
Sziasztok!

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

A DIY vonatkozású hsz-ek átkerültek a helyükre.
viewtopic.php?f=28&t=1043

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: BLX »

cécó írta:
2020.12.19., szomb. 18:15
Sziasztok!

Köszönöm a múltkori gondolatébresztőket a Primare vs. Hegel témakörben! :smile53:

Még több Zenét szeretnék, ezért kérdem:
Pointe Sima 20 elegendő lehet e Xavian
Piccolához(8ohm-85db.),vagy inkább TMP
Triton?

Nagyon megköszönve és Boldog ünnepeket kívánva!

Üdv. Jani
Pl.: ezen az oldalon kimatekozhatod, hogy mekkora hangnyomást tudnál elérni: https://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html
Ez persze csak a csalóka elmélet...

Ha van lehetőséged, kérd el mindkét erősítőt tesztelni és vedd a neked jobban tetszőt.

Konzultálj esetleg mindkét gyártóval:
https://pointe.hu/kapcsolat
https://tmpaudio.hu/242-2/

Amit Trane ír abban is van valami..., vedd ezt is számításba. Persze teszt közben kiderülhet mik a határai a vasaknak.

cécó
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: cécó »

Sziasztok!

Köszönöm a múltkori gondolatébresztőket a Primare vs. Hegel témakörben! :smile53:

Még több Zenét szeretnék, ezért kérdem:
Pointe Sima 20 elegendő lehet e Xavian
Piccolához(8ohm-85db.),vagy inkább TMP
Triton?

Nagyon megköszönve és Boldog ünnepeket kívánva!

Üdv. Jani
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/H.T.Diamond/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7815

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

audioline írta:
2020.12.12., szomb. 15:06
asebestyen írta:
2020.12.11., pén. 08:09
Az én olcsó kis aktív dobozkáimban meg ilyen, részben IC-s erősítők dolgoznak és hát sajnos sokkal jobban működnek komplex rendszerként, mint bármely hifi, amit birtokoltam, legyen az nagy sorozatban vagy manufakturálisan vagy DIY-ben készített, csöves vagy félvezetős, integrált vagy elő-végfok, A, AB, D osztályú, PWM vagy akármi erősítő, OB, zárt, reflex, szélessávú vagy 2, akár 3 utas dobozok 5x árig gondolkodik.gif :
.
Aeon.jpg
Jó, mert egyszerű. Ám még nem hallottál minden osztályból mindent... ;) A csekély töredékét. Főleg a mit/mivel/hol együttállásból. Mondjuk két év múlva térjünk vissza a témára. Állítsd be az emlékeztetőt! :D
Értem a fricskát és jogos is. :D Még egy nagyobbacska ATC-vel szívesen egyszerűsíteném a hifis életem és nem nagyon sajnálnám magam, hogy úristen milyen csodahifit hagyok ki vajon. :D Szerintem össze fog ez még jönni, ha nem is holnap. :napsut:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3194

Hozzászólás Szerző: audioline »

asebestyen írta:
2020.12.11., pén. 08:09
Az én olcsó kis aktív dobozkáimban meg ilyen, részben IC-s erősítők dolgoznak és hát sajnos sokkal jobban működnek komplex rendszerként, mint bármely hifi, amit birtokoltam, legyen az nagy sorozatban vagy manufakturálisan vagy DIY-ben készített, csöves vagy félvezetős, integrált vagy elő-végfok, A, AB, D osztályú, PWM vagy akármi erősítő, OB, zárt, reflex, szélessávú vagy 2, akár 3 utas dobozok 5x árig gondolkodik.gif :
.
Aeon.jpg
Jó, mert egyszerű. Ám még nem hallottál minden osztályból mindent... ;) A csekély töredékét. Főleg a mit/mivel/hol együttállásból. Mondjuk két év múlva térjünk vissza a témára. Állítsd be az emlékeztetőt! :D
.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

colop írta:
2020.12.11., pén. 12:02
Sziasztok! Jeff Rowland erősítők forgalmazásával foglalkozik (esetleg foglalkozott korábban) itthon viszonteladó? Szükségem lenne egy kontaktra. :smile53:
A JR website szerint nincs hivatalos magyar dusztribútor:
https://www.jeffrowlandgroup.com/europe/

Berti60
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Berti60 »

Sziasztok!
Paradigm Premier 700F hangfalhoz milyen márkájú sztereó erősítőt, lejátszót és kábeleket javasoltok.Blu-ray, DVD, CD, SA cd, stb. formátumú lemezeket hallgatnék.
Köszönöm.

colop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: colop »

Sziasztok! Jeff Rowland erősítők forgalmazásával foglalkozik (esetleg foglalkozott korábban) itthon viszonteladó? Szükségem lenne egy kontaktra. :smile53:
Audio Linux | NAD S500i | Pink Faun DAC 2.32 | T+A PA 3000HV | Sonics Allegra | Synergistic Research | Gigawatt

ferinyul
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ferinyul »

Szep napot!
Nemreg hozzajutottam egy Hegel H160-hoz, ra is kotottem a 15 eve parlagon hevero Sonus Faber Concerto Grand Piano hangfalaimat, de max hangeron se jott belole ertekelheto basszus...
Abszolut amator vagyok, ezert megkoszonnem, ha segitenetek, hogy hol a hiba ebben a rendszerben.
Lehet, hogy kisebb hangfalakat kell ehhez az erositohoz tarsitani?
Koszi...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Hozzászólás Szerző: pali923 »

sutemenyx írta:
2020.12.11., pén. 10:20
Mit nem okoz itt egy Hegel vs Primare-val kapcsolatos kerdes :D
Ez erről szólt? Én meg úgy értettem, amiket olvastam, hogy se Hegel, se Primare! :P :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Mit nem okoz itt egy Hegel vs Primare-val kapcsolatos kerdes :D

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Hozzászólás Szerző: pali923 »

vazze írta:
2020.12.11., pén. 02:10
Szó ami szó a boltok polcai valóban roskadásig vannak vackokkal amik csak és kizárólag anyagi haszonszerzés miatt készültek.
Ezen jót derültem. Mi van még ezen kívül a boltokban a polcokon, amik nem kizárólag anyagi haszonszerzés miatt készültek? :D
Na jó, azért nem csak vackok vannak, de azok lassan üdítő kivételek lesznek... gondolkodik.gif De azokat sem csak úgy a személyes önmegvalósítás és kiteljesedés, vagy karitatív célok miatt árulják, csaxólok. :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”