Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
...Egyszer egy régebbi fórumtárs elhozta Musical Fidelity Tri Vista SACD-játszóját és miután meghallotta a Roksan lemezjátszót,a következőt mondta saját készülékéről:Tulajdonképpen SACD-on nem szól rosszul,megvan mindene,alja,teteje,de minek?Amikor a lemezjátszó szól,akkor a zene megjelenik a szobában!Másnap meghirdette a Musical Fidelity-t eladásra,azóta csak LP-t hallgat.
...
...abszolút értve (és megértve) Gyuri álláspontját a digitális-analóg viszonyban, egy kis kiegészítés.
1988 óta használok különféle Musical Fidelity készülékeket. Mintegy 20 MF termékkel való hosszas együttélés után Anthony Michaelson úr sem fog megsértődni, ha azt mondom, remek erősítőket, tunereket gyártanak, volt két csodálatos hangdobozuk, ár/érték arányban verhetetlen a kábelük, de CD-játszóik messze nem érik el azt a minőséget, amit erősítőikkel mutatnak.
Az SACD-ről néhány hozzászólással lejjebb már jeleztem, egyetértek mindazokkal, akik szerint tökéletes tévút volt (minőség terén is!) a digitális adathordozók terén.
Ebből következően egy Musical Fidelity SACD tényleg az a készülék, aminek hallgatása feltétlenül az analóg irányába terel mindenkit - még engem is visszaterelne
longkft.hu/audioblog/
Cd játszók
Nagyon irigyellek azért a high-end SACD-játszóért...
T.Tollact!
Az Opera Consonance Reference 2.0 a legjobb CD-játszó,amit eddig hallottam és még sokkal jobb SACD-játszó!
Egyszer egy régebbi fórumtárs elhozta Musical Fidelity Tri Vista SACD-játszóját és miután meghallotta a Roksan lemezjátszót,a következőt mondta saját készülékéről:Tulajdonképpen SACD-on nem szól rosszul,megvan mindene,alja,teteje,de minek?Amikor a lemezjátszó szól,akkor a zene megjelenik a szobában!Másnap meghirdette a Musical Fidelity-t eladásra,azóta csak LP-t hallgat.
Az én véleményem ugyanez,így az Opera Consonance is megy!
Üdv. Gyuri
Cd játszók
Örülök, hogy találtál olyan CD-játszót (még ha SACD is), amit már elfogadhatónak tartasz annyira, hogy "beengedd" a lakásodba, és megalkuvásokkal ugyan, de tudsz rajta zenét hallgatni!
Innentől magánvélemény:
Volt egy időszak, amikor alaposan megismerhettem szinte az összes Opera Consonance CD/SACD-játszót.
Igen, a 2.0 Reference nagyon jó készülék, szebben zenél SACD-ről, mint a legtöbb CD-játszó és akár megnyugodva hátra is dőlhetnénk, hogy itt a "végállomás".
Mondom dőlhetnénk, ha nem tesszük mellé ugyanazon Opera cég CD-re "kihegyezett" harmadárú CDP 5.0 Droplet (nem HD!) lejátszóját és máris megértjük, miért tűnt el a nagy semmibe az egész agyonreklámozott, agyonszponzorált SACD-mizéria.
Ne add még fel a neked is tetsző "csak" CD-játszó keresését, ráadásul CD-n szinte minden felvételt megtalálhatsz...
Szervusz Hosszu!
A lényeg az volt,hogy amíg föl nem teszek egy bakelitet!
A CD továbbra is vállalhatatlan számomra komolyzenén,egy jó SACD felvétel ideig óráig hallgathatóbb egy nagyon jó SACD-játszón,azonban hosszabb távon az is elvérzik nálam.
A topik kérdése azonban az volt,hogy egy blue ray-játszó,vagy CD-játszó zenél szebben.
A kérdező esetében egy univerzális blue ray-lejátszó volt a kiinduló pont,ami SACD-t is lejátszik,így tudat alatt hajlok rá,hogy azon a formátumon jobban szól a hasonló árú CD-játszóknál.A választ nem tudom,mivel nincs ilyen irányú tapasztalatom.
Ha valakinek van ez irányú személyes tapasztalata,arra nagyon kíváncsi lennék én is!(Egy barátom esküszik rá,hogy az ő olcsóbb univerzális blue ray-lejátszója sokkal szebben szól SACD-vel,mint hasonló árú CD-játszója CD-vel!)
Az meg még inkább érdekelne,hogy egy audiofil blue ray lemez szebben szól-e egy audiofil SACD lemeznél?!
Üdv. Gyuri
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Igen,lehet jobb választás lesz a CA valamelyik lejátszója. Az operán-árián kivül szinte mindent hallgatok,de főleg hard rock,progressiv rock a lista elején.Elég sok eredeti cd vel,és néhány pc-vel írottal.Szerintem a rendszer miatt és a zenék miatt is ajánlom a CA játékosokat!
De pl kezdetnek vehetsz egy Marantz, Philips keszüleket 10 e körül és belekóstolhatsz a cd-be!
Ha reálos áron vesued akkor kb annyiert ki is tudsz szálni belőlle ha jobb kell vagy ha nem érzed a változast olyan mértékünek Mint vártad...
Ismerősöknek nincs cd játékosuk kölcsönbe?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Igen,lehet jobb választás lesz a CA valamelyik lejátszója. Az operán-árián kivül szinte mindent hallgatok,de főleg hard rock,progressiv rock a lista elején.Elég sok eredeti cd vel,és néhány pc-vel írottal.
Nem kötelező CA-t venned, de az erősítőd miatt én is azt javaslom...
Cd játszók
Szia!
Nem lehet erre így válaszolni!
Milyen CD-játszó,ill. milyen blue ray játszó?!
Kizárólag saját tapasztalatom és ízlésem szerint még nem hallottam olyan CD-játszót,amit komolyzenén hallgatni tudnék!
Az SACD-játszó nagyságrenddel élvezhetőbb,már-már elfogadható(igenám,de a felvételek töredéke van meg SACD hanghordozón és a formátum sajnos meghalt),egészen addig,amíg fel nem teszek egy bakelitet!
Blue ray-ről nem tudok nyilatkozni,mivel még nem hallottam audiofil(pláne highend) blue ray-lejátszót.
Jelenleg egy egészen kiemelkedő SACD-lejátszót hallgatok saját rendszerben(Opera Consonance 2.0 reference SACD,valamikori ára1.5 millió Ft.körül volt).
Üdv. Gyuri
Nagyon irigyellek azért a high-end SACD-játszóért...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Cd játszók
Igen,lehet jobb választás lesz a CA valamelyik lejátszója. Az operán-árián kivül szinte mindent hallgatok,de főleg hard rock,progressiv rock a lista elején.Elég sok eredeti cd vel,és néhány pc-vel írottal.
Cd játszók
Csak ugy gondoltam,ha már a blu ray lejátszó Denon,lehetne a cd játszó is ez a márka,feltéve ha zenén jobb a hangja.
Cd játszók
....Kizárólag saját tapasztalatom és ízlésem szerint még nem hallottam olyan CD-játszót,amit komolyzenén hallgatni tudnék!
Az SACD-játszó nagyságrenddel élvezhetőbb,már-már elfogadható(igenám,de a felvételek töredéke van meg SACD hanghordozón és a formátum sajnos meghalt),egészen addig,amíg fel nem teszek egy bakelitet!
...Jelenleg egy egészen kiemelkedő SACD-lejátszót hallgatok saját rendszerben(Opera Consonance 2.0 reference SACD,valamikori ára1.5 millió Ft.körül volt).
Örülök, hogy találtál olyan CD-játszót (még ha SACD is), amit már elfogadhatónak tartasz annyira, hogy "beengedd" a lakásodba, és megalkuvásokkal ugyan, de tudsz rajta zenét hallgatni!
Innentől magánvélemény:
Volt egy időszak, amikor alaposan megismerhettem szinte az összes Opera Consonance CD/SACD-játszót.
Igen, a 2.0 Reference nagyon jó készülék, szebben zenél SACD-ről, mint a legtöbb CD-játszó és akár megnyugodva hátra is dőlhetnénk, hogy itt a "végállomás".
Mondom dőlhetnénk, ha nem tesszük mellé ugyanazon Opera cég CD-re "kihegyezett" harmadárú CDP 5.0 Droplet (nem HD!) lejátszóját és máris megértjük, miért tűnt el a nagy semmibe az egész agyonreklámozott, agyonszponzorált SACD-mizéria.
Ne add még fel a neked is tetsző "csak" CD-játszó keresését, ráadásul CD-n szinte minden felvételt megtalálhatsz...
longkft.hu/audioblog/
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6590
Cd játszók
Miért pont DCD 720?
Gondolom az van eladó az ismeretségben...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Köszi mindenkinek a tanácsokat!! Amiről most hallgatok zenét: Denon DBT 1713 UD blu ray lejátszó.Konkrétan érdemes lenne -e venni egy Denon DCD 720 AE cd játszót a jobb hang érdekében?
/ erősitő: CA azur 651R ,hangdoboz B&W CM8 /
Ne haragudj, de ide nem passzolna a Denon cd szerintem!Keress egy CA 540C, 640C (az apróban van is) játékost!
De szerintem egy alap cd pörgető is jobb cd hangra kepes mint a kéked... na persze analógon!
Milyen lemezeid vannak?
Eredetiek vagy "másolatok" (és ha másolat akkor mivel vannak írva, pcvagy direkt cd író) főként?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Cd játszók
Köszi mindenkinek a tanácsokat!! Amiről most hallgatok zenét: Denon DBT 1713 UD blu ray lejátszó.Konkrétan érdemes lenne -e venni egy Denon DCD 720 AE cd játszót a jobb hang érdekében?
Miért pont DCD 720?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Cd játszók
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Sziasztok! Véleményeket szeretnék hozzáértőklől az alábbi témában.
Minőségi zenehallgatáshoz célszerübb -e egy CD lejátszó,a jelenleg használt blu ray lejátszónál?
Ha valaki érdemben hozzá tudna szólni,megköszönném!
Erdős
Mint írtak is, nincsen egyértelmű válasz!Fontos ismerni a láncot, körülményeket, elvárásokat!
Zene hallgatásra a cd lejátszó az ideális, fúrásra a fúrógép!
De persze egy jo futómű és dac tán a legjobb...
El kell dönteni hogy érdemes-e rászanni és hogy mennyit!
De a legjobb ha fülel az ember!
Kérj kölcsön cd lejátszot, és füleld össze!
Cd játszók
Minőségi zenehallgatáshoz célszerübb -e egy CD lejátszó,a jelenleg használt blu ray lejátszónál?
Erdős
Mit hallgatsz most és mennyit tudnál rászánni?
Még mielőtt jönnek a milliós ajánlatok...
Cd játszók
Szerintem ha sztereóban gondolkodsz, akkor mindenképpen CD-játszót próbálj,lehetőleg az erősítőhöz is passzolót.
Szia!
Nem lehet erre így válaszolni!
Milyen CD-játszó,ill. milyen blue ray játszó?!
Kizárólag saját tapasztalatom és ízlésem szerint még nem hallottam olyan CD-játszót,amit komolyzenén hallgatni tudnék!
Blue ray-ről nem tudok nyilatkozni,mivel még nem hallottam audiofil(pláne highend) blue ray-lejátszót.
Jelenleg egy egészen kiemelkedő SACD-lejátszót hallgatok saját rendszerben(Opera Consonance 2.0 reference SACD,valamikori ára1.5 millió Ft.körül volt).
Üdv. Gyuri
Cd játszók
Erdős
Szerintem ha sztereóban gondolkodsz, akkor mindenképpen CD-játszót próbálj,lehetőleg az erősítőhöz is passzolót.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Cd játszók
Bárcsak egyszerűen lehetne erre válaszolni. Nem a hanghordozó lejátszóképesség szüli a jó vagy rossz hangot, ezért egzakt választ erre a kérdésre nehéz adni. Mindennek ellenére egy jól megépített, jó hangú CD futómű-DAC páros alaposan feladja a leckét bármilyen modern hanghordozónak. Egyébként nem vagyok hozzáértő.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Cd játszók
Erdős
Cd játszók
Erről senkinek nincs véleménye, tapasztalata?
Ez teljesen CD játszófüggő. A Micromega Solo-m futóműként akármilyen felületen ugyanazt a hangot hozta. Fa, üveg, MDF, mindegy volt. Amint feltettem librára vagy valami puha gumira azonnal meghalt a hangja. Ezzel szemben a libra nagyon sok CD hangján javít. Pl a mostani CD-m is Librán van. A lényeg, hogy a futómű hogyan van elcsatolva a ház belsejében, ettől függ, hogy mit produkál az alátámasztásokkal. Szerintem próbáld ki ami teszik, mert nincs általános recept
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Cd játszók
Én is szeretnék tisztábban látni egy dologban. Kiváncsi lennék tapasztalatokra, hogy különböző felületek, alátámasztások hogy hatnak a cd játszók hangjára. A felületek alatt értsd, fa, üveg, gránit, stb. Alátámasztásnál, kemény, pl. tüske, golyó. Vagy puha, pl. Gumi, gyurma, légpárna... Mostanában hallottam egy-két határozott véleményt, ezért kiváncsi vagyok másnak mi vált be.
köszönöm!
Erről senkinek nincs véleménye, tapasztalata?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Cd játszók
köszönöm a válaszod. némi tapasztalat. segítettél.
a meghallgatás sajna nem fog menni,
az idô hiánya és a távolság miatt.
tudom kb semmi értelme, de olvasgatok még utána.
- zoli73
- V.I.P.

Cd játszók
hú, hát sokat nem segítettél nekem, csak te is feltetted a kérdéseidet.
no nem baj, valaki majd csak válaszol mindkettônknek.
üdv
R
Nem válasznak szántam, csak Én épp ebben a témában kutakodom, és azért dobtam fel a kérdést.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Cd játszók
A maga kategóriájában mind jó lejátszó, de másabb hangkarakter. Meg aztán függ attól is milyen társakhoz szánod.
Creek-et hallottam, jó felbontású, de lágyabb hangú, szerethető karakter. A Musical Fidelity(nekem is ez van) szerintem dinamikusabb hangzású, igen kimunkált mélytartománnyal. A Creek Sony mechanikára épül, a Musical Fidelity-k Philips alapúak.
a Vincent-ről nem tudok nyilatkozni, még nem hallottam. De mindenkép javallott a meghalgatás vásárlás előtt. Én biztos nem vennék készüléket, még nem hallottam. Mindenkinek magának kell eldönteni milyen hangot keres.
Cd játszók
hú, hát sokat nem segítettél nekem, csak te is feltetted a kérdéseidet.
no nem baj, valaki majd csak válaszol mindkettônknek.
üdv
R