Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Alex_Aston írta:
2020.12.28., hétf. 21:44
sutemenyx írta:
2020.12.28., hétf. 21:06
dbrnsk írta:
2020.12.28., hétf. 16:41

Nem osztom teljesen a véleményedet, ha nem baj. Az igaz, hogy a régebbi erősítők nagy része jobb hangú (egy bizonyos szintet feltételezve), mint a mostaniak, de az említett 8B után is volt még élet. A japánok tettek még le ezt-azt az asztalra.
Valóban volt, a Model 9. Ahol ugyanaz volt monoblokkban. Aztan lenullaztak magukat a Model 10B tunerrel rendesen, el is kellett adni a céget. Aztán jött a mélyzuhanás, de még félig leszakadt ernyővel. Aztán jött a Ken baba és levágta a maradékot is, hogy rendes szabadesés lehessen :D

Amikor egy T-Amp vagy egy gainclone elvezhetobb, mint egy draga Marantz, akkor ott nekem nincs több kérdés.
Ha esetleg akarsz szörnyülködni, akkor nézd meg, most tett fel egy sorsárs egy KI erősítőt és CD-t ;)
Kicsit úgy érzem magam, mint mikor 100-150féle rumot ismerőként -a többi fajta párlatról nem is beszélve- megkérdezi valaki, hogy megvegye-e a Bacardiból az Anejo Especialt, mer az nem 5 mint a sima, hanem 8ezer forint a tescoba', éshát hú az milyen jó lehet. És akkor elmondok millió példát, hogy mi az ami árában kategóriákkal jobb, vagy akár olcsóbban kategóriákkal jobb. Részletesen, ajánlok is italokat. Aztán jön a szomszed, közli, hogy hú a Bacardi Anejo Especial az a csúcs, most is vett karácsonyra. Aztán ember elmegy és vesz egyet a Bacardiból. Úgy, hogy sem ő, sem a szomszéd nem ivott még előtte alap Bacardinál jobbat. :D

Szerintem te ide nem véleményért jöttél, hanem megerősítésért. Neked hiába mondaná 100ember is, hogy próbálj ki mást, neked az az 1 számít, aki aztmondja jólesz, amit kitaláltál. Úgyhogy a kérdésed szerintem totálisan irreleváns.

Viszont legalább csomó ember véleménye kiderült csomó mindenről, ami egy hasznos dolog.

Hogy a beírásodra teénylegesen is reagáljak, volt Marantz PM KI-Pearl Lite erősítőm is, de hallgattam PM11S3-at is. A KI Pearl Lite vasarlasa utan 1órán belül írtam az eladónak, hogy ezt inkább visszavinném. A PM11 sem nyűgözött le, konkrétan ott a helyszínen össze lett hasonlítva egy PM62-vel, hát mondjuk 1-2%-kal jobb volt annál :D Ez konkrétan az Alee Denon márkaboltban történt, ahol az eladó maga is meglepődött, hogy hú ez a régi szar ennyire jó?
Nem is tévedhetett volna nagyobbat: nem a régi volt a jó, hanem az új volt egy merő hulladék.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1067

Hozzászólás Szerző: tonya »

Alto beírásában ez a mindkét érintkezőn fázis van, hogy is van ez pontosan ? Elvileg két fázis között 400 Volt van ha jól tudom.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3897

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

sutemenyx írta:
dbrnsk írta:
sutemenyx írta:
2020.12.28., hétf. 15:42

Tudtak, persze. Nem véletlenül lett komoly márkanév a Marantz. Volt szerencsém hallgatni Marantz 8B csöves PP erősítőt, amiknek az nfb körét még a Saul Marantz egyenként állítgatta be attól függően, hogy milyenre sikerült a kimenő. Na az egy szint, de ahhoz már semmi köze sincs az utána lévő japán éra akármelyik szakaszában legyártott bármelyik készüléknek sem.
Az meg mindegy, hogy nem akarnak vagy nem tudnak olyat csinalni, a lenyeg hogy nem teszik.
Nem osztom teljesen a véleményedet, ha nem baj. Az igaz, hogy a régebbi erősítők nagy része jobb hangú (egy bizonyos szintet feltételezve), mint a mostaniak, de az említett 8B után is volt még élet. A japánok tettek még le ezt-azt az asztalra.
Valóban volt, a Model 9. Ahol ugyanaz volt monoblokkban. Aztan lenullaztak magukat a Model 10B tunerrel rendesen, el is kellett adni a céget. Aztán jött a mélyzuhanás, de még félig leszakadt ernyővel. Aztán jött a Ken baba és levágta a maradékot is, hogy rendes szabadesés lehessen :D

Amikor egy T-Amp vagy egy gainclone elvezhetobb, mint egy draga Marantz, akkor ott nekem nincs több kérdés.
Ha esetleg akarsz szörnyülködni, akkor nézd meg, most tett fel egy sorsárs egy KI erősítőt és CD-t ;)
Csak a Marantz! :-D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

dbrnsk írta:
2020.12.28., hétf. 21:14
sutemenyx írta:

Ok, de Te nem csak a Marantz elektronikákat említetted. :rolleyes:
Ja azthittem te a Marnatz-cal kapcsolatban irod. Igen voltak azért más japó cuccok, amik egész jók voltak. Egy időben a pioneer-nek is voltak komoly A-osztályú holmijai. Aztán ott voltak a Sony/Yamaha VFET-es fejlesztései is.

Na amúgy alto hozzászólására reagálva: könnyen lehet, hogy az a felpiszkálás többet rontott, mint hozott. Ha mondjuk túl lett terhelve a teljesitmenynöveléssel a készülék trafoja, akkor az már önmagában adhat magyarázatot a hervadtságra, láttam már ilyet.
Én egy 30centis szélessávún próbáltam ki az Antot, nem volt a dinamika koronázatlan királya, de azon teljesen rendben volt, és mivel ezen a hangfalon nem kevés erősítőt hallottam már megszólalni, plusz az ilyesféle fetes vég önmagában feltételezné, hogy egy közepesen nehezen hajtható fallal se legyen baja (legalábbis én ami hasonló véget csináltam annak nincs baja egy JBL 4343-mal sem), így mertem ajánlani.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

sutemenyx írta:

Ok, de Te nem csak a Marantz elektronikákat említetted. :rolleyes:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

dbrnsk írta:
sutemenyx írta:

Tudtak, persze. Nem véletlenül lett komoly márkanév a Marantz. Volt szerencsém hallgatni Marantz 8B csöves PP erősítőt, amiknek az nfb körét még a Saul Marantz egyenként állítgatta be attól függően, hogy milyenre sikerült a kimenő. Na az egy szint, de ahhoz már semmi köze sincs az utána lévő japán éra akármelyik szakaszában legyártott bármelyik készüléknek sem.
Az meg mindegy, hogy nem akarnak vagy nem tudnak olyat csinalni, a lenyeg hogy nem teszik.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3396
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Erről a TMP Ant erősítőről nekem is van egy történetem, ha nem is túl pozítiv, de lehetséges, hogy csak pechem volt.
Jött hozzám egy ügyfél hangfalakat meghallgatni, és hozta a saját motyóját, egy Raspberry Pi alapú streamert, és egy TMP Ant-ot. Eleve nem jól indult az egész, mert az összerakás közben az ügyfél előkapta a fázisceruzáját, hogy ellenőrizze a tápkábel helyes polaritását, és megdöbbenve tapasztalta hogy mindkét érintkezőn van fázis. Nálam szimmetrikus tápellátás van, ami számos egyéb előnye mellett értelmetlenné teszi a dugóforgatást. Úgy tűnt, hogy fázisceruzás bűvészkedés ellehetetlenítése miatt mintha kicsit meg is sértődött volna az ügyfél. A TMP Ant az ügyfél szerint egy egyedi darab volt, amiben kérésére a 9 Wattos kimenő teljesítményt megemelték 12 Wattra. A Trafomatic Audio 300B-s csöves erősítőmhöz használt Living Voice hangfalak árkategóriája messze felette volt az ügyfél büdzséjének , így átlagos érzékenységű hangfalakkal próbálkoztunk, pl. Fyne Audio F501, bár én azért óvatosan megemlítettem, hogy ezekhez kevés lesz az a 12 Watt, de csak legyintett rá. Elkezdődött a meghallgatás, őszintén szólva én még életemben nem hallottam ennyire szarul szólni egy Fyne Audiot. Alacsonyabb hangerőn egy lapos, jellegtelen, unalmas hang, kicsit nagyobb hangerőn pedig brutális torzítás jelentkezett. Klasszikus félvezetős torzítás volt, így biztos nem a csöves előfok túlvezérlésből adódott. Hallotta ezt az ügyfél is, a hangfalat hibáztatta, így ráköttöttem egy Paradigmra, aztán egy Sonus faberra, ugyanaz. Aztán kicseréltem az erősítőt az egyik sajátomra ( ha jól emlékszem egy Sugden A21 volt a maga 25 Wattjával, egyetértve itt több előttem szólóval normál lakószoba méretben, átlagos érzékenységű hangfalakhoz én is értelmetlennek tartom a többszáz wattos erősítő szörnyekeket), amivel persze megjött a normális hang, ég és föld volt a TMP-hez képest. Persze nem lett ebből a meghallgatásból üzlet.
Nem akarok természetesen ebből az egy esetből általános következtetéseket levonni a TMP erősítőkre vonatkozóan, de hát nagyon nem jött be.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A Marantz félvezetős erősítői sose tartoztak hangminőségben a "csúcs" ligához. És nem is fognak soha, de ez nem is baj.
Ha már Marantz, inkább egy 8B, jó csövekkel...

youtu.be/-CmaXMeEzpw

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

diagnet írta:
2020.12.28., hétf. 18:47
Alex_Aston írta:
2020.12.28., hétf. 16:50

De visszatértve, akkor a PM14-16 mire jó?
Nyilván jobb mint a pm68. Újabb modellek. Megveszed, majd kb. 30 perc alatt fogsz rájönni, hogy a fejhallgató kimenetén többet nyújt mint a jelenlegi hangsugárzód. Utána cserélheted azt is. Árfolyam kalkulációk alapján felesleges következtetéseket levonni a 20 évvel ezelőtti termékek tudását illetően. Mára meg -annak köszönhetően, hogy a Ft semmit nem ér- minden milliókba kerül.
Ebben a kategóriában (kivéve ha nepper vagy) minden ilyen micro-tranzakción bukni fogsz mire eljutsz egy minden tekintetben élvezhető hifihez. Többe lesz, mintha néhány év várakozás után egyben megvetted volna.
Nem újabbak. Egy idősek:

https://audio-database.com/MARANTZ/amp/index.html

Sőt, a PM16 picivel idősebb is, csak ezek a csúcs ligát képviselték. Árban is...
Ha jól emlékszem 99-ben 100e Ft körül volt a PM68, amikor vettem, és akkor 60e nettó volt talán a fizetésem...
Ezen adatbázis alapján kb. 4-500e volt akkor az áruk.

Tudom, milyen érzés amit mondasz a fejhallgatóról. A Mission 703-asokat emiatt cseréltem a 783-ra, mert volt (még megvan) egy Sennheiser HD570-es fülesem... :smile29:
Remélem ezt nem fikázza senki, hogy ez is tulaárazott sz@r :smile29:

Várakozással nincs gondom, hisz 20 év után cseréltem CD lejátszót. Nem vagyok az az ugrálós fajta. Nem fogok kapkodni az erősítővel. Lehet nem is cserélem, csak ha tényleg hallok érdemi különbséget, és nem horror áron. Perszr mindenkinek más a horror. Nekem 2-300e belefér, főleg, hogy megint nyugton maradnék a seggemen jó sok (15-20?)évig, hacsak nem örökre. Bár nyilván tönkre fog menni valami, és max majd akkor jöhet valami más. Vagy ha közben rám szakad az OTP :)

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2857

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Kicsit visszaolvasva az eddigieket, rá kell jönnöm az örök igazságra: Nem mindig annak van igaza aki a leghangosabban kiabál.
Illetve: Az ízlés nem vita tárgya. Stb stb.....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Alex_Aston írta:
2020.12.28., hétf. 16:50

Nyilván jobb mint a pm68. Újabb modellek. Megveszed, majd kb. 30 perc alatt fogsz rájönni, hogy a fejhallgató kimenetén többet nyújt mint a jelenlegi hangsugárzód. Utána cserélheted azt is. Árfolyam kalkulációk alapján felesleges következtetéseket levonni a 20 évvel ezelőtti termékek tudását illetően. Mára meg -annak köszönhetően, hogy a Ft semmit nem ér- minden milliókba kerül.
Ebben a kategóriában (kivéve ha nepper vagy) minden ilyen micro-tranzakción bukni fogsz mire eljutsz egy minden tekintetben élvezhető hifihez. Többe lesz, mintha néhány év várakozás után egyben megvetted volna.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára diagnet 2020.12.28., hétf. 18:50-kor.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2782

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Alex_Aston írta:
2020.12.28., hétf. 17:58
dixie-chicken írta:
2020.12.28., hétf. 17:39

persze,jogos a felvetésed...elméletileg a 2 márka jól harmonizál,leéltem egy jó pár évet kisebb/nagyobb Mission hangszoróval,és lejárkáltam nem keveset a Hifi Barlanga ;) ...feleségem a Szondi utcában dolgozott :D
Asszony meg nyilván azt hitte, miatta mész folyton oda, mint példás és szerető férj :D

Mire gondolsz a harmonizál alatt? A Mission/Marantz piárosra, vagy a Tannoy/Missionra?

Melyik Mission volt neked? Én a 703-al kezdtem 99-ben, azt cseréltem 2003-ban erre a 783-ra, és még nem érzem, hogy kinőttem volna. Jol szolgál. Persze, ha lenne most erre a célra jó pár millióm, nyilván lenne mire cserélni... :rolleyes:
még az eredeti 770-el kezdtem,amit olyan szépen Darvasék haláraköpködtek...én meg éeveztem a hangját :D ...aztán volt 764i,702e,777e,és valahol beszámitásba hozzám került egy 781-es.. ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2020.12.28., hétf. 17:39

persze,jogos a felvetésed...elméletileg a 2 márka jól harmonizál,leéltem egy jó pár évet kisebb/nagyobb Mission hangszoróval,és lejárkáltam nem keveset a Hifi Barlanga ;) ...feleségem a Szondi utcában dolgozott :D
Asszony meg nyilván azt hitte, miatta mész folyton oda, mint példás és szerető férj :D

Mire gondolsz a harmonizál alatt? A Mission/Marantz piárosra, vagy a Tannoy/Missionra?

Melyik Mission volt neked? Én a 703-al kezdtem 99-ben, azt cseréltem 2003-ban erre a 783-ra, és még nem érzem, hogy kinőttem volna. Jol szolgál. Persze, ha lenne most erre a célra jó pár millióm, nyilván lenne mire cserélni... :rolleyes:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2020.12.28., hétf. 16:58
dixie-chicken írta:
2020.12.28., hétf. 16:42

kövesd a hifishark.com-ot...én is ezt teszem...

hangszoró,...persze hogy megvan,nem osztogatnak manapság egy Tannoy GRF Memory-t amire leváltanám,esetleg.. ;)
Ebay-en van most is, de így nem akarok venni. Előtte csak meghallgatnám.
Meg nem bízom annyira az ilyenben. Bár nyilván kicsi piac vagyunk, itthon nem tolonganak az ilyenek.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2020.12.28., hétf. 16:42

hangszoró,...persze hogy megvan,nem osztogatnak manapság egy Tannoy GRF Memory-t amire leváltanám,esetleg.. ;)
Ebay-en van most is, de így nem akarok venni. Előtte csak meghallgatnám.
Meg nem bízom annyira az ilyenben. Bár nyilván kicsi piac vagyunk, itthon nem tolonganak az ilyenek.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2020.12.28., hétf. 16:38

Itt a kolléga végül érdektelenség miatt zárta be, ha jól olvastam. Esetleg egy PM-et dobhatsz rá, hátha.

viewtopic.php?f=32&t=148792&p=2558297&h ... y#p2558297
Ez árban úgy 3x-osa egy PM-14-16-nak.
Na, és randa fekete :smile29:

Persze, jó lenne egy ilyen is, de ez most nem nekem való sajnos.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

31_1_21.gif
diagnet írta:
2020.12.28., hétf. 16:28

Az ésszerű megoldás, hogy itt megállsz és eldöntöd, hogy fontos-e annyira számodra a zenei tökéletesség, hogy a jelenlegi konfig értékének tízszeresét beletedd. Ha nem, akkor felesleges erősítő cserén gondolkodni, mert semmi értékelhető változást nem fog hozni. Legalábbis a jelenlegi hangsugárzók mellett + marantz vonalon biztosan nem. Pm14, Pm11 tonalitásra, felbontásra már elég jónak számítanak, de társulnak mellé olyan negatív tulajdonságok mint a szűk dinamikatartomány és a stereo térleképzés szinte teljes hiánya. Az utóbbi még az sc11s1+sm11s1 esetében is jelen van.
3 napi küzdelem után engedtem el a háziasítást. Hiába a realisztikus megszólalás és ultra minőségi megépítés, ha kompromisszumot kell kötni azon az áron, amin másik gyártó már teljes csomagot ad.
Jó, hát ésszerű megoldás sosincs, mert másnak már ez a lépés sem lenne ésszerű, hogy CD-t cseréltem :)

De nem, nem szeretnék egy kisebb vagyont erre költeni. Csak gondoltam, hogy erősítő vonalan is lehetne egyet fentebb lépni. Úgy gondolod, egy PM68-hoz képest az akkori csúcs modell nem hozna hallható valtozást? Jó ez a PM68, tényleg nagyon szép hangú az árához képest, és elég bivaly is, de azért csak van feljebb, és nem több millió árán, nem?
Látom, te is lenézed a 783-as képességeit. ;) Nem high end persze, de anno a 2000-es évek elején a hifi barlang egyik referencia doboza volt az elérhető ár kategóriában. Mai árfolyamon a 7-800e Ft-os hangfalak között talán a legjobb volt a kategóriájában, külföldi tesztek szerint is. Anno voltam B&W, JBL, Infinity dobozokat is hallgatni, és sosem felejtem el, hogy az Annex eladója mondta, hogy a B&W nem tud vele versenyezni a saját ár kategóriájában. Azért ezt nem sok ember mondaná ki a konkurenciáról.
Persze nem ez a világ legjobb hangfala, tucatnyira kapásból le tudnám cserélni. De azok most a boltban jóval millió feletti árcédulát hordanak. Persze mindez szubjektív, hisz az enyém.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2020.12.28., hétf. 16:33
Na jó én feladom.. a sznobizmuson úgy látszik nem lehet segíteni a legjobb szándékkal sem.

persze hogy nem,van az a mondás,hogy nem vagyok annyira gazdag,hogy olcsó szutkyokát vásároljak...hja Porsche 911,Ferrari,Aston Martin sem veló mindenkinek...meg egy Volvo V70-sem... ;)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2020.12.28., hétf. 16:26
dixie-chicken írta:
2020.12.28., hétf. 13:52
sutemenyx írta:
2020.12.28., hétf. 13:27

Oke, a szokasos integraltakrol beszeltem, amik felvezetösök. Amiket a medimarktban meg a hifiboltokban ugy alatalaban meg lehet venni. Nyilvan tökmas egy csöves erősítő.
nem tartozom a csöves non-plus ultra pártiakhoz,és a SET féle lepkefing társasághoz sem..ha valaki szereti,legyen,személy szerint nem zavar,mindenki úgy élvez ahogyan tud és bir,(és azzal ami neki tetszik ,reg.trademark by @vadász/H.Zs.) :smile53: ...ex PM16,PM14KIS felhasználó vagyok,amelyekre azt mondom tökéletesek olyan felhasználók részére,amelyek kiábrándultak a hifititisz,audifülitisz folyamatok spiráljábol,és nem arra kiváncsiak ma hogy milyen bizti van készülékükben,milyen csatlakozót használnak vlmilyen spéci tápkábelen,és ki milyen kábelalátámasztot használ....

Most épp egy PM11S1 vadászok ;)

a szofver értékem kb 10x-se a hardver állományomnak,a rendszer szolgál éngem,és nem én a rendszeremet...komolyzene kivételével,mindenfaló vagyok,csendben szoktam zenélgetni,de ha olyanom van,feltekerem a hangerőt,legyen az Hendrix,LTJ Bukem,Art Ensemble of Chicago,R.Stones stb....

bye :D
Ha esetleg tudnál segíteni PM16, PM14, ne adj isten PM14KI modellt szerezni, nagyon hálás lennék :)

Én is minden evő vagyok, úgy vagyok vele, hogy egy zene nem a stílustól lesz jó és élvezhető.
Jó, mondjuk a death metal, és hasonlóak fentiekről nehezen tudnak meggyőzni :)

Most épp az István a Király szól, ezt nem tudom meguni. :smile29:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2020.12.28., hétf. 14:33
dbrnsk írta:
2020.12.28., hétf. 14:14

..... Egyébként igazat adok neki, nem szabad általánosítani a nagy márkák erősítőivel kapcsolatban, mert tudnak (tudtak) ők komolyat alkotni, ha akarnak.
Én inkább a múlt idővel értek egyet. Nem akarok jönne azzal, hogy régen minden jobb volt (kivéve a kevertet mert az régen is ku..a sz.r volt :D ;) ), de ez kvázi minden termékre autótól a mosógépig igaz, elmúltak azok az idők amikor mindenki a legjobb minőségre törekedett....
Ezt a részt nem akartam kiemelni, mert csak olaj lenne a tűzre. :) Az említett gyártóknak most is vannak kiváló termékei, de azok árai igencsak elszálltak és összeértek némely audiofil márka temékeinek árával. Ilyenkor már a jó hifista nem Denont vesz... :)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Na jó én feladom.. a sznobizmuson úgy látszik nem lehet segíteni a legjobb szándékkal sem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2020.12.28., hétf. 16:21
és nehogy csak madarász mese legyen... :smile50:
Az a hangfal is gyönyörű. Megvan még?

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Alex_Aston írta:
2020.12.28., hétf. 08:31

Igazából nem keresek semmit, tulajdonképpen elégedett vagyok. Ez a CD csere elég nagyot dobott a rendszeren, vagy legalább is számomra hallható különbséget, amire mondható, hogy már tényleg nagyon jó így. Viszont pont ez az, ami felvetette bennem a kérdést, hogy mennyit dobhat ezen felül egy másik erősítő? És kiindulási a CD-ből, ha az erosítők is hasonló színvonalon állnak, akkor a PM-14/PM16 is megfelelő lehet számomra, hogy formailag is passzoljanak. De persze nem minden áron.

Szóval most itt tartok.

De mint írtam korábban, szívesen meghívok bárkit, aki ebben kedvet érez (nem a fikázáshoz :smile29: ), hogy meghallgassa milyen, és talán mi lehet még ésszerű módosítás.
Az ésszerű megoldás, hogy itt megállsz és eldöntöd, hogy fontos-e annyira számodra a zenei tökéletesség, hogy a jelenlegi konfig értékének tízszeresét beletedd. Ha nem, akkor felesleges erősítő cserén gondolkodni, mert semmi értékelhető változást nem fog hozni. Legalábbis a jelenlegi hangsugárzók mellett + marantz vonalon biztosan nem. Pm14, Pm11 tonalitásra, felbontásra már elég jónak számítanak, de társulnak mellé olyan negatív tulajdonságok mint a szűk dinamikatartomány és a stereo térleképzés szinte teljes hiánya. Az utóbbi még az sc11s1+sm11s1 esetében is jelen van.
3 napi küzdelem után engedtem el a háziasítást. Hiába a realisztikus megszólalás és ultra minőségi megépítés, ha kompromisszumot kell kötni azon az áron, amin másik gyártó már teljes csomagot ad.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2020.12.28., hétf. 13:52
sutemenyx írta:
2020.12.28., hétf. 13:27
dixie-chicken írta:
2020.12.28., hétf. 13:11

honnét tudod más konyhában mit kotyvasztanak,és hogy azok hogyan muzsikálnak.?...tesó,mit szivsz,elárulnád?
Oke, a szokasos integraltakrol beszeltem, amik felvezetösök. Amiket a medimarktban meg a hifiboltokban ugy alatalaban meg lehet venni. Nyilvan tökmas egy csöves erősítő.
nem tartozom a csöves non-plus ultra pártiakhoz,és a SET féle lepkefing társasághoz sem..ha valaki szereti,legyen,személy szerint nem zavar,mindenki úgy élvez ahogyan tud és bir,(és azzal ami neki tetszik ,reg.trademark by @vadász/H.Zs.) :smile53: ...ex PM16,PM14KIS felhasználó vagyok,amelyekre azt mondom tökéletesek olyan felhasználók részére,amelyek kiábrándultak a hifititisz,audifülitisz folyamatok spiráljábol,és nem arra kiváncsiak ma hogy milyen bizti van készülékükben,milyen csatlakozót használnak vlmilyen spéci tápkábelen,és ki milyen kábelalátámasztot használ....

Most épp egy PM11S1 vadászok ;)

a szofver értékem kb 10x-se a hardver állományomnak,a rendszer szolgál éngem,és nem én a rendszeremet...komolyzene kivételével,mindenfaló vagyok,csendben szoktam zenélgetni,de ha olyanom van,feltekerem a hangerőt,legyen az Hendrix,LTJ Bukem,Art Ensemble of Chicago,R.Stones stb....

bye :D
Ha esetleg tudnál segíteni PM16, PM14, ne adj isten PM14KI modellt szerezni, nagyon hálás lennék :)

Én is minden evő vagyok, úgy vagyok vele, hogy egy zene nem a stílustól lesz jó és élvezhető.
Jó, mondjuk a death metal, és hasonlóak fentiekről nehezen tudnak meggyőzni :)

Most épp az István a Király szól, ezt nem tudom meguni. :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”