A lila
[/quote]

Hodyka tudja, mi az a lila ?

A lila
Nem tom... Azt nem írta.
Köszi
Ezt írta le Voyager
Audio PC - Hangi SzSz...
Úgy látszik, már megint. Például a Hangi Személyi Számítógép megnevezést is bevezethetnénk. Ugye audio sem lehet, az sem magyar.Rock60 írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:47Már megint itt tartunk ?gomolalaci írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:16Mennyivel egyszerűbb! Magyarul! Szigetelés. Miért ragaszkodnak egyesek az idegen szavakhoz???
Off.
Elvileg igazad van, de fogadd el, hogy vannak angolszász eredetű kifejezések, amik beépültek már - sajnos vagy sem - a nyelvünkbe.
Az valóban sajnálatos, hogy a jól használható magyar szavainkat is sokan szándékosan kerülik. Hogy ennek oka a sznobság, vagy mások lenézésétől való félelem, azt nem tudom.
/ Eestleg ezt az egész témát áttehetnénk a Szótár - csevegőbe./
On.
A dielektrikum, és általában az idegen eredetű szakmai terminusok, egy bizonyos műszaki ismeret szintjén nemcsak elfogadhatók, hanem alapvető fontosságúak is.MrCollector írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:49Amiért én kiírtam, az célt ért.gomolalaci írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:16Mennyivel egyszerűbb! Magyarul! Szigetelés. Miért ragaszkodnak egyesek az idegen szavakhoz???![]()
Amiért én kiírtam, az célt ért.gomolalaci írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:16Mennyivel egyszerűbb! Magyarul! Szigetelés. Miért ragaszkodnak egyesek az idegen szavakhoz???
Már megint itt tartunk ?gomolalaci írta: ↑2024.09.05., csüt. 20:16Mennyivel egyszerűbb! Magyarul! Szigetelés. Miért ragaszkodnak egyesek az idegen szavakhoz???
Mennyivel egyszerűbb! Magyarul! Szigetelés. Miért ragaszkodnak egyesek az idegen szavakhoz???
Igaz, kimaradt két betű...
1. Az első, ASP sorozatú kábeleit a Kábelművekben csináltatta, meghatározva nekik a habosított polietilén szigetelést, kompletten, de készen a szigeteléssel együtt átvéve és felhasználva őket.cables írta: ↑2024.09.04., szer. 13:04Na vettem a fáradságot és felhívtam az Attilát, hogy tényleg te gyártod a huzal? Akkorát röhögött, hogy csak na: Persze itt a konyhában. Szóval gyártatta a huzalt, de beleszólt hogy csinálják. Ez viszont egész más dolog. Szóval aki röhögött azon, hogy a huzal gyártás nagy gépi háttért igényel az saját magát nevette ki. Gratula!
Nyilván.
Már jó régen a pesti műhelyében gyártott egy manufaktórához képest elég nagy tételben IC, hangszóró és tápkábeleket.
Drótot (?). ha huzalra gondolsz szerintem azt a Bese se gyárt. A huzalgyártás egy elég gép igényes dolog.
Ez úgy volt - ha jól emlékszem - hogy az apám vett a Zoltántól X méter drótot, aztán a méretre vágott IC-ket ebből már ő szerelte össze. Kb. a 80-as évek végén, vagy a 90-es évek elején. Régen csak ilyen kábelem volt, de ma már csak 1 vagy 2 darab van meg belőle. Talán kettő. A füles erősítőm van ilyennel bekötve az előerősítőm magnókimenetében ha jól emlékszem, de most nem nézem meg, mert nyárra el van még rakva a cucc.kaef2 írta: ↑2024.09.04., szer. 09:25Tudomásom szerint nem gyártott soha kábelt, csak szerelt. Azt hiszem Bese Attila az egyetlen, aki a drótot is, meg a szigetelést is saját maga gyártja és szereli a kész kábelt.