Akko' az :)
Sosem gondoltam, hogy kelleni fog még valaha is. Hát most jól jönne

Akko' az :)

így már értem, az az "összekötő fix cucc", az a jumper(dzsámper), amit szerintem sosem csináltak rézből, inkább acéllemez, valamilyen arany ötvözettel(pl. cobalt) fémgőzölve.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:14Jobb lett, mint előtte volt, egy 2x2,5-ös kábellel. Az is ofc volt, valami svájci, nem tudom pontosan a márkát, 2000-ben volt 500Ft/m körül az ára.zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:06Azért kérdeztem, mert én személy szerint nem vagyok híve, a kettős kábelezésnek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:18
Sznobságból természetesen![]()
Neeem, persze nem amiatt. A hallható RCA kábel csere után jött ez is. Kipróbáltam, és bevált. 2x4mm-es (KS-1034M) lapos megy a mélyhez, és 2x1,5mm (KS-1515M) a magashoz. Csak nem egy csatlakozóból indul az erősítőtől, hanem külön az A és B csatornából, a hangfal gyári réz, meg nem tudom, már hol van, így 17 év után... :)
Ha már kettős a kábelezés akkor az erősítésnek is kettősnek illene lennie, annak van/látok értelmét, de ez így nem az. Én inkább az egy pár jobb hangsugárzó kábel híve vagyok, mint a két pár középszerűnek. Próbáltam ezt is, azt is de nekem inkabb ez az út vált be.
Az már más lapra tartozik, hogy a hangsugárzó gyártók sem gondolják ma már úgy, mint a 90' években, hogy a kettős kábelezhetőség, a minőség szinonímája. Több gyártó felhagyott már ezzel a megoldással.
Már csak egy kérdésem van, mi az a "gyári réz"?
A gyári réz a hangfal csatlakozójának összekötő fix cucca :)

Jobb lett, mint előtte volt, egy 2x2,5-ös kábellel. Az is ofc volt, valami svájci, nem tudom pontosan a márkát, 2000-ben volt 500Ft/m körül az ára.zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:06Azért kérdeztem, mert én személy szerint nem vagyok híve, a kettős kábelezésnek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:18Sznobságból természetesen![]()
Neeem, persze nem amiatt. A hallható RCA kábel csere után jött ez is. Kipróbáltam, és bevált. 2x4mm-es (KS-1034M) lapos megy a mélyhez, és 2x1,5mm (KS-1515M) a magashoz. Csak nem egy csatlakozóból indul az erősítőtől, hanem külön az A és B csatornából, a hangfal gyári réz, meg nem tudom, már hol van, így 17 év után... :)
Ha már kettős a kábelezés akkor az erősítésnek is kettősnek illene lennie, annak van/látok értelmét, de ez így nem az. Én inkább az egy pár jobb hangsugárzó kábel híve vagyok, mint a két pár középszerűnek. Próbáltam ezt is, azt is de nekem inkabb ez az út vált be.
Az már más lapra tartozik, hogy a hangsugárzó gyártók sem gondolják ma már úgy, mint a 90' években, hogy a kettős kábelezhetőség, a minőség szinonímája. Több gyártó felhagyott már ezzel a megoldással.
Már csak egy kérdésem van, mi az a "gyári réz"?

Azért kérdeztem, mert én személy szerint nem vagyok híve, a kettős kábelezésnek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:18Sznobságból természetesenzoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:00Had kérdezzem meg, annak idelyén, mikor megvetted a rendszered, egyből a kettős kábelezéssel vetted?Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
Meg el kell döntenem, a bi kábel melyik felét használjam![]()
Miért döntöttél mellette?![]()

Sznobságból természetesenzoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:00Had kérdezzem meg, annak idelyén, mikor megvetted a rendszered, egyből a kettős kábelezéssel vetted?Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
Miért döntöttél mellette?

De ez még változni fog remélhetőleg :)sutemenyx írta: ↑2021.01.02., szomb. 17:35Csak jelzem neked, hogy már a fórummotor is rájött, hogy neked már nincs visszaút.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
![]()

Had kérdezzem meg, annak idelyén, mikor megvetted a rendszered, egyből a kettős kábelezéssel vetted?Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)

Csak jelzem neked, hogy már a fórummotor is rájött, hogy neked már nincs visszaút.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)

A képet töröltem, ajánlom figyelmedbe a topikot, és főleg a címét:

A végén még kiderül, hogy minden Marantz köpködő emberkének van otthon egy féltett kincse

Jövő héten ez lesz, hogy kettőt is meghallgatok. Ha ezeken nem hallom meg a különbséget, akkor nem is látom értelmét tovább gondolkodni másban, mert az azt jelenti, hogy sokkal nagyobbat kellene lépni. Bár lehet, hogy ez esetben a nagy lépés sem lenne nekem nagyon hallható, ha a jövő heti két erősítő esetén sem lesz számomra érdemi különbséget.BLX írta: ↑2020.12.31., csüt. 17:15Alex,
Szerintem dőlj hátra és hallgass zenét. Van egy elég klassz rendszered már most is.
Remek zenéket ajánlgatnak a topiktársak a fórum megfelelő oldalain. Bonts egy szép vörösbort és olvasgass mellé, én legalábbis ezt tenném.
Ha van rá lehetőséged, egyelőre vásárlási szándék nélkül fülelj meg néhány erősítőt, lehetőleg saját rendszerben, vagy akár sorstársnál. Kis márkákat, hazait, "nagy nevű" külföldit, DIY-t, stb.
Ne kapkodj. Remélhetőleg lesznek pár hónap múlva nyílt napok, bemutatók, találkozók, ott is sok hasznos információt be lehet szerezni. Így saját tapasztalat alapján dönthetsz. Persze ez sok idő és energia, de van akinek részben ez a hobbija. Nem biztos, hogy mindekinek ez éri meg...
Én azért örülök, hogy ilyen sokan elkezdtek irogatni a témával kapcsolatban.![]()

Igen, ez így van! Évekig hallgattam és is egy ilyen párost, nagy megelégedéssel, sőt az előerőrítőt még ma is.fülelek írta: ↑2020.12.31., csüt. 17:19KD mester félvezetős technikában az egyik legképzettebb diyer kis hazánkban, az ajánlat nem tréfa, biztos, hogy elég komoly cucc ezen az áron (is) a félvezetős Malacokhoz képest biztoszoli73 írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:12
Látom nagyon beakadt nálad ez melyik a jobb Marantz erősítő(szerintem egyik sem, "fahangúak", "punnyadtak"), pedig abban az árkategóriában, amit megcéloztál, jónéhány olyan erősítőt kínálnak, amit, ha meghallgatnál, egy életre elfelejtenéd ezeket a h...e maranccokat.
Itt van egy amit melegen ajánlok:
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=155139
Ne ítélj elsőre, csak azért mert Diy! Ne feledd, ha egy kapcsolás,vagy egy gyári erősítő utánépítésére adják a fejüket a hozzáértők, az biztosan azt jelenti, hogy az egy sokra hivatott készülék, nagyon megéri vele foglalkozni.
Meg kell hallgatni, és utána véleményezni, bár ez mindenre igaz.![]()

Tortilla lesz. Meg temérdek pálinkadixie-chicken írta: ↑2020.12.31., csüt. 17:14mennyé szépen malacka húst sütni,alkoholizáljál,Szilveszter van![]()
BÚÉK 2021![]()

KD mester félvezetős technikában az egyik legképzettebb diyer kis hazánkban, az ajánlat nem tréfa, biztos, hogy elég komoly cucc ezen az áron (is) a félvezetős Malacokhoz képest biztoszoli73 írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:12
Látom nagyon beakadt nálad ez melyik a jobb Marantz erősítő(szerintem egyik sem, "fahangúak", "punnyadtak"), pedig abban az árkategóriában, amit megcéloztál, jónéhány olyan erősítőt kínálnak, amit, ha meghallgatnál, egy életre elfelejtenéd ezeket a h...e maranccokat.
Itt van egy amit melegen ajánlok:
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=155139
Ne ítélj elsőre, csak azért mert Diy! Ne feledd, ha egy kapcsolás,vagy egy gyári erősítő utánépítésére adják a fejüket a hozzáértők, az biztosan azt jelenti, hogy az egy sokra hivatott készülék, nagyon megéri vele foglalkozni.
Meg kell hallgatni, és utána véleményezni, bár ez mindenre igaz.

mennyé szépen malacka húst sütni,alkoholizáljál,Szilveszter vanAlex_Aston írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:58Akkor abbahagyom a csomagolást...dixie-chicken írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:44Belinben volt,már eladták kb 1,5-2 hónapja..Alex_Aston írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:08
Ilyen KI modellt annyiért...? Hm. Felezzük az üzemanyagot? Én vezetek![]()
![]()

Akkor abbahagyom a csomagolást...dixie-chicken írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:44Belinben volt,már eladták kb 1,5-2 hónapja..Alex_Aston írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:08Ilyen KI modellt annyiért...? Hm. Felezzük az üzemanyagot? Én vezetekdixie-chicken írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:06
bocs,a pénzmag keretet pontositottam,ex-demo pédányok elhozhatóak kb 2200-2300 euró környékén némethonbol...![]()

Az ilyet nem szabad eladni. Gyönyörű!arzachel írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:20Nekem is van egy malackám a másodrendszerben...imádomdixie-chicken írta: ↑2020.12.31., csüt. 15:51van egy malackám,le kéne már vágni,van hozzá egy kb 60 éves disznóölő késem is,igaz rozsdás,de megélezem..nyitott vagyok minden megoldásra,elvárások:2x100W,sehol semmilyen cső,beépitett,haználható MM fokozat,one box solution,táv megléte lényegtelen..nagyon régi készüléket már nem szeretnék...a zenei anyagot én választom ki,főleg pszihodelikus rock '60-'70 (Grateful Dead/Jefferson Airplane/Love),jazz,régi-modern,free jazz...
Hannibal Lecter vár a pácinsekre,barátságos környezetben
pénzmag:kb 500.000![]()
2020-09-1009.15.59_1800x1222.jpg

Belinben volt,már eladták kb 1,5-2 hónapja..Alex_Aston írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:08Ilyen KI modellt annyiért...? Hm. Felezzük az üzemanyagot? Én vezetekdixie-chicken írta: ↑2020.12.31., csüt. 16:06bocs,a pénzmag keretet pontositottam,ex-demo pédányok elhozhatóak kb 2200-2300 euró környékén némethonbol...Alex_Aston írta: ↑2020.12.31., csüt. 15:56
Van megoldás![]()
https://www.denonmarkabolt.hu/sztereo-e ... -ruby.html![]()

Nekem is van egy malackám a másodrendszerben...imádomdixie-chicken írta: ↑2020.12.31., csüt. 15:51van egy malackám,le kéne már vágni,van hozzá egy kb 60 éves disznóölő késem is,igaz rozsdás,de megélezem..nyitott vagyok minden megoldásra,elvárások:2x100W,sehol semmilyen cső,beépitett,haználható MM fokozat,one box solution,táv megléte lényegtelen..nagyon régi készüléket már nem szeretnék...a zenei anyagot én választom ki,főleg pszihodelikus rock '60-'70 (Grateful Dead/Jefferson Airplane/Love),jazz,régi-modern,free jazz...
Hannibal Lecter vár a pácinsekre,barátságos környezetben
pénzmag:kb 500.000