Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Lehet inkább felteszem eladásra. 3 napja vettem. Elkeserítő. Nagyon nem volt olcsó.
Hát nem, térj át NAS-ra (szerintem)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Tehát folyamatosan be kell legyen kapcsolva a pc? És futtatni rajta a server programot?
Jól értem?
Tesztekben azt írták memória kártyáról és usbrol lehet elérni a legjobb hangminőséget.
De elhiszem neked.
De androiddal is kellene hogy működjön. Mint ahogy működik is 19 percig.
Jól értem?
Tesztekben azt írták memória kártyáról és usbrol lehet elérni a legjobb hangminőséget.
De elhiszem neked.
De androiddal is kellene hogy működjön. Mint ahogy működik is 19 percig.
Fizetős megoldás lehet továbbá a Roon, ami mindent megoldana, saját atomstabil telefonos appal tudnád vezérelni. Itt a Roon programot használva megjelenne a Matrix, mint egy külső hangkártya. Nagyon fejlett és nagyon stabil megoldás, de sajnos nem olcsó.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8043
Így a merevlemez és az USB átalakítója is a Matrix tápját terheli, továbbá elektromos zajforrás. Még további gond, hogy a merevlemezen tárolt tartalmat állandóan be kell olvasni, egy adatbázisban hasonlítgatni, van-e változás, stb... Erre egy számítógép való. Vagy egy NAS-ba vagy egy számítógépbe be kéne szerelni a merevlemezt. A NAS-on vagy a számítógépen futtatni egy minimservert, ami a hálózaton elérhetővé teszi más eszközök számára is egyébként az összes médiatartalmat. A telefonodon futó Bubble UPNP pedig összekötné a médiaszervert (amibe merevlemezt szerelted) és a hálózati lejátszódat. Így stabilan működne és nem terhelné és tolná tele zajjal a Matrixot a merevlemez. Ez egy ingyenes megoldás.
Fizetős megoldás lehet továbbá a Roon, ami mindent megoldana, saját atomstabil telefonos appal tudnád vezérelni. Itt a Roon programot használva megjelenne a Matrix, mint egy külső hangkártya. Nagyon fejlett és nagyon stabil megoldás, de sajnos nem olcsó.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Esetleg Győrben nem lenne valaki aki el jönne segíteni. Szívesen honoralnam.
Sajnos semmi ilyesmi nincs rajta. 
Komolyan nem tudom mit csináljak de így használhatatlan.
Teszteltem többször is a lejátszót, újra indítottam a telót, újra inditottam a routert. Semmi nem változik.
Komolyan nem tudom mit csináljak de így használhatatlan.
Teszteltem többször is a lejátszót, újra indítottam a telót, újra inditottam a routert. Semmi nem változik.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 388
Esetleg, ha lehet energiakezelést beállítani a készülékeken (telőn és a Matrix-on is)
mindenképpen kikapcsolnám.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Mert véleményed szerinted miről lenne a legjobb hangminőség?
Megpróbáltam be írni az ip címemet, úgy meg sem talált semmit. Sajnos. Az baj hogy app nélkül használhatatlan.
Megpróbáltam be írni az ip címemet, úgy meg sem talált semmit. Sajnos. Az baj hogy app nélkül használhatatlan.
Én ebben az USB-n ráakasztott merevlemezzel a legjobb a hangja, nem nagyon hinnék.
- asebestyen
- V.I.P.

Feltettem ezt az applikációt a telefonomra próbaképp, ez egy rakás ... Semmihez se kap engedélyt Androidon és nem is enged adni neki. Legalább annyit kéne tenni, hogy fix IP-re kéne tenni a Matrixot és az appban Manual Connection.Pioneer írta: ↑2020.12.16., szer. 21:06Egyszerűen vettem egy 4 terras merevlemezt, amit usbvel radugtam a lejátszott. Mivel azt írták hogy így van a legjobb hangminőség.
Ezenkívül egy ruterre van WLAN kábellel össze kötve.
Amikor újra és újra felteszem a régi applikációt, mindig szépen megtalálja online és betallozza a merevlemezen található zenéket és le is jatsza. Valamint megtalálja a Tidal alkalmazást is. Hallgatom a muzsikat addig leteszem a telefont. Mire felveszem hogy esetleg másik lemezt hallgassák már nem talál semmit csak hogy a lejátszó offline van. És minden kezdődik elölről.
Én ebben az USB-n ráakasztott merevlemezzel a legjobb a hangja, nem nagyon hinnék.
Egyszerűen vettem egy 4 terras merevlemezt, amit usbvel radugtam a lejátszott. Mivel azt írták hogy így van a legjobb hangminőség.
Amikor újra és újra felteszem a régi applikációt, mindig szépen megtalálja online és betallozza a merevlemezen található zenéket és le is jatsza. Valamint megtalálja a Tidal alkalmazást is. Hallgatom a muzsikat addig leteszem a telefont. Mire felveszem hogy esetleg másik lemezt hallgassák már nem talál semmit csak hogy a lejátszó offline van. És minden kezdődik elölről.
Magának a hálózati lejátszónak jó eséllyel nincs semmi baja, valamiféle kommunikációs hiba ez csak a telefonodon futó app és a készülék között. Az eszköz rengeteg különböző protokollon keresztül etethető muzsikával, meg kell keresni a szokásaidhoz és az eszközeidhez legmegfelelőbbet.
1 lehetőség, ha a tárolt zenéidet egy médiaszerveren keresztül osztod meg a hálózaton, pl minimserver, a linkelt BubbleUPNP alkalmazással vezérled.
De ott van a Roon is, mint lehetőség meg még ezer másik, csak ismernünk kéne a teljes szoftveres és hardveres környezetet, hogy releváns tanácsot tudjunk adni.
- asebestyen
- V.I.P.

Milyen tartalmakat szeretnél lejátszani? Saját tárhelyen lévőket? Ha igen, min és hogy van megosztva? Stream szolgáltatásokat használsz?
Magának a hálózati lejátszónak jó eséllyel nincs semmi baja, valamiféle kommunikációs hiba ez csak a telefonodon futó app és a készülék között. Az eszköz rengeteg különböző protokollon keresztül etethető muzsikával, meg kell keresni a szokásaidhoz és az eszközeidhez legmegfelelőbbet.
1 lehetőség, ha a tárolt zenéidet egy médiaszerveren keresztül osztod meg a hálózaton, pl minimserver, a linkelt BubbleUPNP alkalmazással vezérled.
De ott van a Roon is, mint lehetőség meg még ezer másik, csak ismernünk kéne a teljes szoftveres és hardveres környezetet, hogy releváns tanácsot tudjunk adni.
Azt sem értem hogy keresesnel megtalálja, de offlineban a lejátszót. Miért van offlineban? Hogy találja meg ha nincs a hálózaton?
Megtalálja a matrixot de ha rá kattintok üres. Nincs play list.
- asebestyen
- V.I.P.

https://play.google.com/store/apps/deta ... bubbleupnpPioneer írta: ↑2020.12.16., szer. 20:15Igen, a legújabb. Sajnos nem tudom mi az a Bubble. A telomon is a legújabb Android van. Huawei 30 pro. Az eladonal perfekt működött ioson . Használtan vásároltam. De így 8s nagyon drága volt hogy ne tudjam használni.
Próbáltam másik telefonnal, arra meg azt írta hogy nem kompatibilis az app a teloval.
Köszi mindenkinek aki próbál segíteni.
Igen, a legújabb. Sajnos nem tudom mi az a Bubble. A telomon is a legújabb Android van. Huawei 30 pro. Az eladonal perfekt működött ioson . Használtan vásároltam. De így 8s nagyon drága volt hogy ne tudjam használni.
Próbáltam másik telefonnal, arra meg azt írta hogy nem kompatibilis az app a teloval.
- asebestyen
- V.I.P.

A legújabb firmware van a készüléken?Pioneer írta: ↑2020.12.16., szer. 19:42Hello.
Kérem aki tud segítsen mert már kétségbe vagyok esve.
Vásároltam egy Mátrix Audio Element X lejátszót nem kevés pénzért. Mikor haza hoztam már szarakodott a wifi beállítás a saját app-javal. Rákotottem kábellel a hálózatra, amivel ugyan megtalálta az app de folyamatosan azt írja ki hogy offlineban van a gép. Így viszont használhatatlan. A volt tulaj megkért tegyek fel rá régebbi app-ot, mert azzal működik. Megtettem , csodák csodája megtalálta és online volt. Így megtudtam néhány felvételt hallgatni, de kb 10 perc múlva mikor váltani akartam újra azt írta az app hogy offline. Letöröltem újra telepítettem, újra szól. Később mikor váltani akartam már újra offline, hasznalhatatlan. Tehát most ott tartok hogy ha hallgatni akarom akkor törlöm, újra telepítem megkeresem, hallgatom. Újra és újra. Már megőrülök tőle. Kérem segítsen valaki. Mit csináljak?
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1648
Próbáld ki egy másik vezérlőprogrammal, mondjuk a BubbleUpnp-vel.Pioneer írta: ↑2020.12.16., szer. 19:42Hello.
Vásároltam egy Mátrix Audio Element X lejátszót nem kevés pénzért. Mikor haza hoztam már szarakodott a wifi beállítás a saját app-javal. Rákotottem kábellel a hálózatra, amivel ugyan megtalálta az app de folyamatosan azt írja ki hogy offlineban van a gép. Így viszont használhatatlan. A volt tulaj megkért tegyek fel rá régebbi app-ot, mert azzal működik. Megtettem , csodák csodája megtalálta és online volt. Így megtudtam néhány felvételt hallgatni, de kb 10 perc múlva mikor váltani akartam újra azt írta az app hogy offline. Letöröltem újra telepítettem, újra szól. Később mikor váltani akartam már újra offline, hasznalhatatlan. Tehát most ott tartok hogy ha hallgatni akarom akkor törlöm, újra telepítem megkeresem, hallgatom. Újra és újra. Már megőrülök tőle. Kérem segítsen valaki. Mit csináljak?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Szerintem első körben fordulj a forgalmazóhoz, biztos tudnak segíteni. StreamAudio Kft.Pioneer írta: ↑2020.12.16., szer. 19:42Hello.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hello.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Köszönöm hogy kifejtetted! Most, hogy leírtad, már emlékszem én is. Van két laptop is itthon , majd kisérletezgetek kicsit,az egyiket beállítom core-nak, a régi audió pc-m pedig a HQPlayert futtatva lessz a végpont egyenlőre usb dac-al. 

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
A "DAC-olás" témakörben alábbi címen megkezdett diskurzus folytatása:
viewtopic.php?p=2557681#p2557681
A Roon architektúrája 3 különböző funkcionalitású eszközt különböztet meg, ezek azonban különböző konfigurációkban osztozhatnak fizikai eszközökön:
A következő a Core és az End Point szétválasztása. Ennek egyik módja, hogy a HQPlayert, amely a Roon által támogatott End Point alkalmazás, állítjuk be a lejátszó rendszerben Zónaként. Ezt megtehetjük úgy, hogy a HQPlayer ugyanazon a gépen fut (ha jól értem, ez történik most Nálad), de hogy ne a lejátszásért felelős gépet terheljük párhuzamosan a Core funkcionalitással és a HQPlayer igencsak erőforrás igényes szűrési és konverziós algoritmusainak végrehajtásával, javasolt ezek külön eszközökre történő szétválasztása. Ilyenkor a Core egy önálló gépen, akár NAS-on fut és a hálózaton keresztül a fent említett RAAT protokoll alkalmazásával küldi a tartalmat a HQPlayer-t futtató audio PC, vagy épp valamilyen más Roon Ready eszköz, streamer felé.
viewtopic.php?p=2557681#p2557681
A Roon architektúrája 3 különböző funkcionalitású eszközt különböztet meg, ezek azonban különböző konfigurációkban osztozhatnak fizikai eszközökön:
- Core vagy Server, amely gondoskodik a háttértár tartalmának katalogizálásáért, egyéb szolgáltatók, mint Tidal, Qobuz integrálásával, a lejátszandó tartalom kiválasztásáért, ha szükséges, az előzetes feldolgozásáért DSP-vel (pl. formátumkonverzió) és továbbításáért a
- Renderer vagy End Point felé, amely a Core felöl RAAT protokollba csomagoltan érkező stream-et kibontja és az őt futtató eszköz (pl. audio PC, vagy streamer) hangi alrendszerének lejátszásra átadja, lett légyen szó beépített hangkártyáról, DAC-ról vagy USB-n csatlakoztatott külső DAC-ról.
- Mindezek vezérléséért a Controller felelős, amellyel kényelmes felületen utasíthatjuk a Core-t, mit és hogyan küldjön lejátszásra.
A következő a Core és az End Point szétválasztása. Ennek egyik módja, hogy a HQPlayert, amely a Roon által támogatott End Point alkalmazás, állítjuk be a lejátszó rendszerben Zónaként. Ezt megtehetjük úgy, hogy a HQPlayer ugyanazon a gépen fut (ha jól értem, ez történik most Nálad), de hogy ne a lejátszásért felelős gépet terheljük párhuzamosan a Core funkcionalitással és a HQPlayer igencsak erőforrás igényes szűrési és konverziós algoritmusainak végrehajtásával, javasolt ezek külön eszközökre történő szétválasztása. Ilyenkor a Core egy önálló gépen, akár NAS-on fut és a hálózaton keresztül a fent említett RAAT protokoll alkalmazásával küldi a tartalmat a HQPlayer-t futtató audio PC, vagy épp valamilyen más Roon Ready eszköz, streamer felé.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Ja van ilyenem, de működő, probléma mentes készülékeket nem szeretek szétszedni, csak nagyon indokolt esetbenmarconi írta: ↑2020.12.12., szomb. 12:17Ha van ilyened rakd bele a Kaiseit! Rosszabb nem lesz!vlaca írta: ↑2020.12.12., szomb. 11:39Sziasztok!
Sotm sms-200 kondi upgrade-el van valakinek tapasztalata?
Elvileg az sms-200 neo csak egy darab tápkondiban különbözik a régitől.
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... r-details/
Vannak akik tovább léptek és Audionote caisei-t raknak bele.
C9253C17-5608-409C-B22F-1C9A801D3D8C.jpeg
Szóval valaki próbálta már ezt?![]()
Elvégre a BG után a Kaisei az egyik legjobb kondi.
Az a kérdés hogy ez az-e
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
Elvégre a BG után a Kaisei az egyik legjobb kondi.
Ha van ilyened rakd bele a Kaiseit! Rosszabb nem lesz!vlaca írta: ↑2020.12.12., szomb. 11:39Sziasztok!
C9253C17-5608-409C-B22F-1C9A801D3D8C.jpeg
Szóval valaki próbálta már ezt?![]()
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Szóval valaki próbálta már ezt?
Szóval valaki próbálta már ezt?
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 631
Úgy néz ki megoldotta a Digi és tényleg a szolgáltató oldalon volt gond... ma reggelre maga az internet szolgáltatás is teljesen meghalt és nem csak a Tidal volt gond. A Digi facebook oldalán találtam is róla egy közleményt amit tegnap este 9kor raktak ki:
"Az egyidejű, extrém mértékű hálózatterhelés műszaki problémát okoz, amelynek elhárításán a kollégáink jelenleg is dolgoznak.
A szolgáltatás működése hamarosan zavartalan lesz."
Ezt mostanra, 13 órával később oldották meg, 3 perce jött a frissítés a facebook közleménynél:
"FRISSÍTÉS!!!
Kollégáink által a vezetékes internetszolgáltatásunkat érintő hiba javításra került.
Amennyiben továbbra is hibát tapasztal, kérjük, indítsa újra internetezéshez használt eszközét."
Szóval akkor a Digi volt a ludas, a Tidal is nálam, Érden, újra OK.
Köszi a korábbi megerősítéseket, tippeket.
"Az egyidejű, extrém mértékű hálózatterhelés műszaki problémát okoz, amelynek elhárításán a kollégáink jelenleg is dolgoznak.
A szolgáltatás működése hamarosan zavartalan lesz."
Ezt mostanra, 13 órával később oldották meg, 3 perce jött a frissítés a facebook közleménynél:
"FRISSÍTÉS!!!
Kollégáink által a vezetékes internetszolgáltatásunkat érintő hiba javításra került.
Amennyiben továbbra is hibát tapasztal, kérjük, indítsa újra internetezéshez használt eszközét."
Szóval akkor a Digi volt a ludas, a Tidal is nálam, Érden, újra OK.
Köszi a korábbi megerősítéseket, tippeket.