Fel tudok most már ajánlani én is egy PM16-os Marantzot az idegek borzolásáraTctronic írta: ↑2021.01.06., szer. 14:18Kedves Wittao! Én is szeretném megköszönni a lehetőséget -és a profi helyszínt és körülményeket- , hogy részese lehettem a nagyon kellemes tegnap estének. Nagyon örülök, hogy személyesen is megismerhettelek, és természetesen a többieket is a fórumrólHa lesz hasonló lehetőség mindenképpen élni szeretnék vele
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3972
Re: Sztereó erősitők
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2858
Kedves Wittao! Én is szeretném megköszönni a lehetőséget -és a profi helyszínt és körülményeket- , hogy részese lehettem a nagyon kellemes tegnap estének. Nagyon örülök, hogy személyesen is megismerhettelek, és természetesen a többieket is a fórumról
Ha lesz hasonló lehetőség mindenképpen élni szeretnék vele 
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Wittao, köszönöm a méltatást és a lehetőséget is! Jó kis este volt! 
Ez egy nonfb Single Ended csöves erősítő alapvetően, de nem kimenőtrafós, hanem félvezetős kicsatolással.
Előfokcső lehet 5687, E182CC és 6900
Végfokcső lehet A2293, 6AS7G/6080/6N13SZ, 5998, 6336, 6528
Egyenirányító pedig szinte bármelyik 5V-os fűtésű oktál foglaltos tipus, a teljesség igénye nélkül: 5R4, 5AR4, 5U4, 5V4, 5Y4, 5Z4, 5Y3, 6106, GZ34 vagy az orosz megfelelőik is.
Ez egy nonfb Single Ended csöves erősítő alapvetően, de nem kimenőtrafós, hanem félvezetős kicsatolással.
Előfokcső lehet 5687, E182CC és 6900
Végfokcső lehet A2293, 6AS7G/6080/6N13SZ, 5998, 6336, 6528
Egyenirányító pedig szinte bármelyik 5V-os fűtésű oktál foglaltos tipus, a teljesség igénye nélkül: 5R4, 5AR4, 5U4, 5V4, 5Y4, 5Z4, 5Y3, 6106, GZ34 vagy az orosz megfelelőik is.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6581
Mivel a kábel témának van külön topikja a megfelelő hsz-ek átkerültek oda.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ez most nekem úgy hangzik, mint a vicc:
"- Mit nem szeretnél hallani egy c.tól?
- Jó reggelt szomszéd!"
Szóval, nem
De persze távlati terveim között, ha sikerült költözni, és minden elrendeződik, és nagyon nincs más dolgom, egy lemezjátszó jól jönne...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2021.01.08., pén. 09:09-kor.
Ok: szabályzattal ütköző hsz
Ok: szabályzattal ütköző hsz
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Hát persze, ezt már sokszor elmondtuk mi is!Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 22:33Nem csak magam miatt.
Családi béke is van a világon :)
De tényleg. Ez most nekem így elég.
Biztos ismered azt a bizonyos Moldova könyvet, "Akit a mozdony füstje megcsapott"!
Üdv, a fedélzeten!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.

Köszi.BLX írta: ↑2021.01.05., kedd 21:46
Alex,
Örülök, hogy megtaláltad az új erősítődet a Marantz PM16 személyében. Remélem tényleg örömmel fogod hallgatni a következő években. Szvsz nem a cucc árán és pedigréjén fog múlni mennyire lesz jó a zenehallgatással töltött idő. Jó, hogy tettél próbát egy másik remek hazai típussal is. Minden ilyen kis tapasztalatszerzés jól jöhet hosszútávon. Majd alakul a személyes ízlésed ezen a fronton is. Van, hogy nem a legjobbat, csak az elég jót érdemes választani. Az külön pozitív, hogy a Bese látta korábban az erősítőt és még viszed hozzá relé tuningra.
Viszont ha tényleg le van zárva ez a projekt, akkor mitől fog pörögni a topik?![]()
A "legjobbat" választanám, csak az vagy egy nullával többe kerül...
Én is örülök, hogy meghallgattam a TMP-t. Örülök, hogy ilyen jó termékeket gyártanak nálunk. Több reklám kellene neki. Bár, lehet, akkor menne fel az ára is...
Topikokba majd jövök trollkodni, ha kell
- Alex_Aston
- V.I.P.

Úgy sem vallanám be
Viszont be kell látni, hogy oda tehető a nagy vasak mellé. Ha új erősítőt kéne vennem, nem pl. egy Marantz PM8006-ot vennék ennyiért. Nagyon nem.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nem csak magam miatt.
Családi béke is van a világon :)
De tényleg. Ez most nekem így elég.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1066
Alex,Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 21:03Pedig érzem a csábítást... Most teszt közben, hogy hallottam a különbséget erősítő esetén is, átfutott egy gondolat, hogy mit lehet akkor még javítani, amit még meghallok.asebestyen írta: ↑2021.01.05., kedd 20:52Jól van, Nálad még hat a gyerekkori audiofília elleni védőoltás. Randa egy betegség, ne is akard hogy legyőzzön, csak azért hogy olyan légy, mint az itt kezeltek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 20:49
Mi az, hogy nem megfelelő zene?
Nem az a lényeg, hogy olyannal próbáljam, amit hallgatni szoktam?![]()
A forrás pedig szintén az, amit hallgatni fogok a későbbiekben is![]()
![]()
![]()
De nem, nem és nem. Itt megállok, mert így is, ha nem is jelentős, de elég jól hallható előre lépés történt, ha el tudom adni a cuccokat, akkor kb. 190-200e Ft-ért, ami mondjuk újabb17 évre előre vetitve nekem megéri. Elégedett vagyok. Pont.
Az eladó egyébként zenész és stúdió munkákat is végez. Miután fizettem, mondta, hogy úgy látja, jó helyre került a cucc.
Örülök, hogy megtaláltad az új erősítődet a Marantz PM16 személyében. Remélem tényleg örömmel fogod hallgatni a következő években. Szvsz nem a cucc árán és pedigréjén fog múlni mennyire lesz jó a zenehallgatással töltött idő. Jó, hogy tettél próbát egy másik remek hazai típussal is. Minden ilyen kis tapasztalatszerzés jól jöhet hosszútávon. Majd alakul a személyes ízlésed ezen a fronton is. Van, hogy nem a legjobbat, csak az elég jót érdemes választani. Az külön pozitív, hogy a Bese látta korábban az erősítőt és még viszed hozzá relé tuningra.
Viszont ha tényleg le van zárva ez a projekt, akkor mitől fog pörögni a topik?
Azért valld be, remegtél, nehogy a TMP szóljon jobban....Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 21:03Pedig érzem a csábítást... Most teszt közben, hogy hallottam a különbséget erősítő esetén is, átfutott egy gondolat, hogy mit lehet akkor még javítani, amit még meghallok.asebestyen írta: ↑2021.01.05., kedd 20:52Jól van, Nálad még hat a gyerekkori audiofília elleni védőoltás. Randa egy betegség, ne is akard hogy legyőzzön, csak azért hogy olyan légy, mint az itt kezeltek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 20:49
Mi az, hogy nem megfelelő zene?
![]()
![]()
De nem, nem és nem. Itt megállok, mert így is, ha nem is jelentős, de elég jól hallható előre lépés történt, ha el tudom adni a cuccokat, akkor kb. 190-200e Ft-ért, ami mondjuk újabb17 évre előre vetitve nekem megéri. Elégedett vagyok. Pont.
Az eladó egyébként zenész és stúdió munkákat is végez. Miután fizettem, mondta, hogy úgy látja, jó helyre került a cucc.
Híres utolsó mondat...

- Alex_Aston
- V.I.P.

Pedig érzem a csábítást... Most teszt közben, hogy hallottam a különbséget erősítő esetén is, átfutott egy gondolat, hogy mit lehet akkor még javítani, amit még meghallok.asebestyen írta: ↑2021.01.05., kedd 20:52Jól van, Nálad még hat a gyerekkori audiofília elleni védőoltás. Randa egy betegség, ne is akard hogy legyőzzön, csak azért hogy olyan légy, mint az itt kezeltek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 20:49Mi az, hogy nem megfelelő zene?mgus írta: ↑2021.01.05., kedd 19:45
A TMP szerintem messze túlmutat a marantzon, mind alkatrész mint mint hang alapján, úgy hogy még talán ha egyszer hallottam. Szerintem rossz forrást választottál vagy nem megfelelő zenéket.A húsz év az annyi még ha akkori csúcs masina volt, most már nem az. Ja és a hangfalakról, az is vagy 20 éves még lehet jobban passzol a 20 éves marantzhoz.![]()
Most jut eszembe én is húsz éves technikákat használok csak az enyémek fel vannak újítva.![]()
![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.

A TMP speciel be sem kapcsol, amíg nem üzemmelegmechazseni írta: ↑2021.01.05., kedd 19:59Ennyi idő alatt 2 erősítőt? Kizárt. Szerintem még be sem melegedtek...rendesen.
Egyébként meg 5-6 saját referencia szám nekem elég. Az én ízlemésem szerint.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Hány embernek van otthon TMP-je, akik mind azt mondják, hogy mindennél is jobb...?
És mint mondtam, az ár miatt (is) lett így. Ha új eszközt kéne vennem, mert mondjuk olyan lennék, aki nem vesz használtat, nem kérdés, hogy TMP lenne az 1 milliós Marantz helyett.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8028
Jól van, Nálad még hat a gyerekkori audiofília elleni védőoltás. Randa egy betegség, ne is akard hogy legyőzzön, csak azért hogy olyan légy, mint az itt kezeltek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 20:49Mi az, hogy nem megfelelő zene?mgus írta: ↑2021.01.05., kedd 19:45
A TMP szerintem messze túlmutat a marantzon, mind alkatrész mint mint hang alapján, úgy hogy még talán ha egyszer hallottam. Szerintem rossz forrást választottál vagy nem megfelelő zenéket.A húsz év az annyi még ha akkori csúcs masina volt, most már nem az. Ja és a hangfalakról, az is vagy 20 éves még lehet jobban passzol a 20 éves marantzhoz.![]()
Most jut eszembe én is húsz éves technikákat használok csak az enyémek fel vannak újítva.![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8028
Te is 20 éves vagy, hogy passzoljál?mgus írta: ↑2021.01.05., kedd 19:45A TMP szerintem messze túlmutat a marantzon, mind alkatrész mint mint hang alapján, úgy hogy még talán ha egyszer hallottam. Szerintem rossz forrást választottál vagy nem megfelelő zenéket.A húsz év az annyi még ha akkori csúcs masina volt, most már nem az. Ja és a hangfalakról, az is vagy 20 éves még lehet jobban passzol a 20 éves marantzhoz.Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 19:28Na kérem. Mindkettő erősítő jobb, mint a PM68 volt, és még én is hallom :)
Ez is megerősíti, hogy jók ezek a lenézett 783-asok, meg (még) a fülem is.
Persze nem haltalmas különbségről beszélünk, hanem csak picit több részletről, kicsit minden jobban a helyén van, és feszesebbek a basszusok. Persze a PM68 árának többszöröse egy ilyen erősítő. Így azért szépen helyt állt ő is. És sokáig szerettem, hiányérzet nélkül.
A Marantz PM-16 és a Triton között nem tudok az én ízlésemmel és az én zenei világommal különbséget tenni. De ez is a TMP erénye, hogy egy (igaz jó 20 évvel korábbi) Marantz csúcs modell mellé oda lehet rakni. Tényleg le a kalappal előtte.
A PM16 fog itthon maradni, lévén olcsóbb így, mint egy új Triton. No meg, mert Bese Attila is látta már, és látni fogja, még a korábban említett relék miatt. És mert persze a CD-hez nekem jobban passzol, ami pedig már az én szubjektív elfogultságom.![]()
Azért megörökítettem a nagy csapatot![]()
20210105_192334.jpg![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Alex_Aston
- V.I.P.

Mi az, hogy nem megfelelő zene?mgus írta: ↑2021.01.05., kedd 19:45
Nem az a lényeg, hogy olyannal próbáljam, amit hallgatni szoktam?
A forrás pedig szintén az, amit hallgatni fogok a későbbiekben is

- mechazseni
- Fórumlakó

- Értékelés: 365
Ennyi idő alatt 2 erősítőt? Kizárt. Szerintem még be sem melegedtek...rendesen.
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Ez előre borítékolható volt, hogy a PM16 lesz a befutó neked...Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 19:28Na kérem. Mindkettő erősítő jobb, mint a PM68 volt, és még én is hallom :)
Persze nem haltalmas különbségről beszélünk, hanem csak picit több részletről, kicsit minden jobban a helyén van, és feszesebbek a basszusok. Persze a PM68 árának többszöröse egy ilyen erősítő. Így azért szépen helyt állt ő is. És sokáig szerettem, hiányérzet nélkül.
A Marantz PM-16 és a Triton között nem tudok az én ízlésemmel és az én zenei világommal különbséget tenni. De ez is a TMP erénye, hogy egy (igaz jó 20 évvel korábbi) Marantz csúcs modell mellé oda lehet rakni. Tényleg le a kalappal előtte.
A PM16 fog itthon maradni, lévén olcsóbb így, mint egy új Triton. No meg, mert Bese Attila is látta már, és látni fogja, még a korábban említett relék miatt. És mert persze a CD-hez nekem jobban passzol, ami pedig már az én szubjektív elfogultságom.![]()
20210105_192334.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
A TMP szerintem messze túlmutat a marantzon, mind alkatrész mint mint hang alapján, úgy hogy még talán ha egyszer hallottam. Szerintem rossz forrást választottál vagy nem megfelelő zenéket.A húsz év az annyi még ha akkori csúcs masina volt, most már nem az. Ja és a hangfalakról, az is vagy 20 éves még lehet jobban passzol a 20 éves marantzhoz.Alex_Aston írta: ↑2021.01.05., kedd 19:28Na kérem. Mindkettő erősítő jobb, mint a PM68 volt, és még én is hallom :)
20210105_192334.jpg
Most jut eszembe én is húsz éves technikákat használok csak az enyémek fel vannak újítva.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- Tiamat
- Nincs visszaút

- Értékelés: 37
Alaposan tesztelted ezek szerint mindet ahogyan kell. 
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na kérem. Mindkettő erősítő jobb, mint a PM68 volt, és még én is hallom :)
A PM16 fog itthon maradni, lévén olcsóbb így, mint egy új Triton. No meg, mert Bese Attila is látta már, és látni fogja, még a korábban említett relék miatt. És mert persze a CD-hez nekem jobban passzol, ami pedig már az én szubjektív elfogultságom.
Azért megörökítettem a nagy csapatot
A PM16 fog itthon maradni, lévén olcsóbb így, mint egy új Triton. No meg, mert Bese Attila is látta már, és látni fogja, még a korábban említett relék miatt. És mert persze a CD-hez nekem jobban passzol, ami pedig már az én szubjektív elfogultságom.
Azért megörökítettem a nagy csapatot
- Alex_Aston
- V.I.P.

Megjött a TMP, hívott a feleségem. Akkor ma este meló után teszt lesz, nem a gyerekekkel játszok :)
Szerk.
Nagy teszt lesz, mert jön a Marantz nagyvas is ma :)
Szerk.
Nagy teszt lesz, mert jön a Marantz nagyvas is ma :)
- Alex_Aston
- V.I.P.

Még nem tudom.
TMP úton, talán holnap megjön, és lehet, hogy a PM-16-ot is meg tudom holnap hallgatni, vagy csütörtökön, mert előbb tudja hozni az eladó, úgy néz ki.
Kiderült közben, hogy Bese Attila ismerőse árulja
Ezek után már csak az a kérdés, hogy a fülem mit hall majd különbséget, a két (három) erősítő között...