Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
-
Hat Te
- Fórumlakó

- Értékelés: 508
Re: Hálózati audio lejátszók
Egy hete került be a rendszerembe az alábbi kis készülék: Etalon Isolator és most már marad is.
Ez, egy nagyon egyszerű upgrade, bedugok két kábelt és már kész is. Nincs mit állítgatni, csak működik.
Jól érzékelhetően nyugodt, kisimult lett a hang.
A rendszer: Auralic Vega 2.1, Audioqest Carbon LAN kábelek.
Jó szívvel ajánlom, ráadásul magyar termék. Az ára is kedvező, személyes érdeklődés ajánlott.
https://www.etalonacoustics.com/termek/isolator
Ez, egy nagyon egyszerű upgrade, bedugok két kábelt és már kész is. Nincs mit állítgatni, csak működik.
Jól érzékelhetően nyugodt, kisimult lett a hang.
A rendszer: Auralic Vega 2.1, Audioqest Carbon LAN kábelek.
Jó szívvel ajánlom, ráadásul magyar termék. Az ára is kedvező, személyes érdeklődés ajánlott.
https://www.etalonacoustics.com/termek/isolator
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Hmm, ez tényleg érdekes. Rákerestem, több fórumon is felfedezték.Pooli1971 írta: ↑2021.01.13., szer. 14:37Tegnap, egészen véletlenül akadtam a neten ebbe a fájlba, letöltöttem, meghallgattam és egy kicsit megdöbbentem. Én aki szinte csak a Tidalon kötődök a "Hi-Fi" világához, tehát túl sok zenei háttéranyagom nincs. Tátva maradt a szám.
Ezek szerint MQA és MQA között is igen nagy a különbség /én elégedett vagyok a Tidal minőséggel, de kezdek rájönni van jobb. Tudooom, későn![]()
Screenshot_20210112_230453_com.mkulesh.onpc.jpg
Szóval a Tidal MQA-t leültette 1-es el! Úgy éreztem a bácsi ott énekel a szobába.
Szóval biztos igaza van itt a régi nagy motorosoknak /nem feltétlenül korban értem, mert akkor én is kezdek az lenni hanem/ a Hi-Fi házatáján lévő tapasztalatban, mást is meg kell hallgatni a Stream-en kivűl.
Kaptam kölcsön egy SACD lejátszót, a régi CD készletből előkaptam az EAST-Rések a falon című albumát, párhuzamosan ment a Tidalon is és.... bizony volt különbség a CD javára,/igaz csak kicsi/ mintha egy vékony fátyol lekerült volna a nótáról. Persze ez adódhat a középszerű lejátszómból is/Streamer/
Úgyhogy cserélgetem a kábeleket a biztiket és keresem a forrást,minél jobban belecseppenek ebbe a dologba annál jobban látom, nagyon sokat kell még olvasnom és megtapasztalnom ahhoz, hogy tudjam mi az amit keresnem kell!
![]()
Na de én azért az itt olvasottakból úgy látom nem vagyok egyedül........
Sok sikert mindenkinek az úton!
Elvileg 2017-ben “csatlakozott” a deezer az mqa supporterek csapatához:
https://www.whathifi.com/news/deezer-pa ... -streaming
Lehet hogy mostanra sikerült nekik implementálni
Hivatalos nagy csinnadrattás bejelentést még nem találtam, talán még teszt időszaknak tekintik.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 246
Tegnap, egészen véletlenül akadtam a neten ebbe a fájlba, letöltöttem, meghallgattam és egy kicsit megdöbbentem. Én aki szinte csak a Tidalon kötődök a "Hi-Fi" világához, tehát túl sok zenei háttéranyagom nincs. Tátva maradt a szám.
Ezek szerint MQA és MQA között is igen nagy a különbség /én elégedett vagyok a Tidal minőséggel, de kezdek rájönni van jobb. Tudooom, későn
Szóval a Tidal MQA-t leültette 1-es el! Úgy éreztem a bácsi ott énekel a szobába.
Szóval biztos igaza van itt a régi nagy motorosoknak /nem feltétlenül korban értem, mert akkor én is kezdek az lenni hanem/ a Hi-Fi házatáján lévő tapasztalatban, mást is meg kell hallgatni a Stream-en kivűl.
Kaptam kölcsön egy SACD lejátszót, a régi CD készletből előkaptam az EAST-Rések a falon című albumát, párhuzamosan ment a Tidalon is és.... bizony volt különbség a CD javára,/igaz csak kicsi/ mintha egy vékony fátyol lekerült volna a nótáról. Persze ez adódhat a középszerű lejátszómból is/Streamer/
Úgyhogy cserélgetem a kábeleket a biztiket és keresem a forrást,
minél jobban belecseppenek ebbe a dologba annál jobban látom, nagyon sokat kell még olvasnom és megtapasztalnom ahhoz, hogy tudjam mi az amit keresnem kell!
Ezek szerint MQA és MQA között is igen nagy a különbség /én elégedett vagyok a Tidal minőséggel, de kezdek rájönni van jobb. Tudooom, későn
Úgyhogy cserélgetem a kábeleket a biztiket és keresem a forrást,
Eversolo DMP-6 ME > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó

Köszi!
Ha csak beütöd a Googliba, hogy Deezer, MQA vagy + 352,8khz akkor már dobja is ezeket a dolgokat!
Ha csak beütöd a Googliba, hogy Deezer, MQA vagy + 352,8khz akkor már dobja is ezeket a dolgokat!
Eversolo DMP-6 ME > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Én egy hete regisztráltam a Deezer-re. Előfizetésem még nincs, de tervezem.
A honlap szerint előfizetés nélkül 128kb/s a sávszélesség és gyakran megszakítják reklámokkal.
Ehhez képest nekem reklámok nélkül és 320kb/s-sel jön. A Daphilból hallgatom.
Kb mindent elolvastam a honlapon, de se HD anyagról, se MQA-rol nem írnak.
Fórumokon olvastam összehasonlítást a Tidal-lal, szerintük a Tidal kicsit szinez, a Deezer semleges, közelebb van a valóságos megszólaláshoz. Ezért választottam.
A honlap szerint előfizetés nélkül 128kb/s a sávszélesség és gyakran megszakítják reklámokkal.
Ehhez képest nekem reklámok nélkül és 320kb/s-sel jön. A Daphilból hallgatom.
Kb mindent elolvastam a honlapon, de se HD anyagról, se MQA-rol nem írnak.
Fórumokon olvastam összehasonlítást a Tidal-lal, szerintük a Tidal kicsit szinez, a Deezer semleges, közelebb van a valóságos megszólaláshoz. Ezért választottam.
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Szerintem itt helyénvaló a téma : /remélem/
Deezer-t, előfizetéssel használ valaki? Most olvasok róla, hogy már Ők is használnak akár magasabb minőségű Flac fájlokat is - sőt a kicsit mumus MQA -t is -- igaz ez? Nem akarok lavinát indítani vele mert kb 1 hónapja is jól ki lett ez tárgyalva a téma egy része, de ha így van esetleg érdemes megpróbálni? Milyen a minőség a hasonló általánosan Mo.-ról elérhető Streamerhez képest és ez csak a Tidal lehet./szerintem/ Olvastam sok mindent pro-kontra, de kifejezetten csak a fülek által hallott élményre kérdeznék rá és csak Flac fájloknál ki-mit hall a Deezeren, ha van valóbban ilyen elérhetőség!
Előre is köszönöm!
itt is olvasgattam :
https://en.deezercommunity.com/features ... ezer-67273
Szerintem itt helyénvaló a téma : /remélem/
Deezer-t, előfizetéssel használ valaki? Most olvasok róla, hogy már Ők is használnak akár magasabb minőségű Flac fájlokat is - sőt a kicsit mumus MQA -t is -- igaz ez? Nem akarok lavinát indítani vele mert kb 1 hónapja is jól ki lett ez tárgyalva a téma egy része, de ha így van esetleg érdemes megpróbálni? Milyen a minőség a hasonló általánosan Mo.-ról elérhető Streamerhez képest és ez csak a Tidal lehet./szerintem/ Olvastam sok mindent pro-kontra, de kifejezetten csak a fülek által hallott élményre kérdeznék rá és csak Flac fájloknál ki-mit hall a Deezeren, ha van valóbban ilyen elérhetőség!
Előre is köszönöm!
itt is olvasgattam :
https://en.deezercommunity.com/features ... ezer-67273
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 388
Szia Greenbio!
Létre kell hoznod annak az albumnak a gyökérkönyvtárában egy "folder", vagy "cover" nevű
képfájlt, ami lehetőség szerint kb 500...600 pixel (ennél nagyobb felesleges, ennél kisebb meg kivehetetlen).
Értelem szerűen ez a kép az albumborító legyen :-)
Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
sziasztok!
hogyan tudom elérni azt, hogy a uPnP Bubble mutassa a "Now Playing" ablakban a lemezborítót? helyi fájl lejátszásról van szó, nem streaming szolgáltatásról. köszönöm
hogyan tudom elérni azt, hogy a uPnP Bubble mutassa a "Now Playing" ablakban a lemezborítót? helyi fájl lejátszásról van szó, nem streaming szolgáltatásról. köszönöm
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Egyetértek, ez egy nagy trauma az online kereskedőknek, viszont én még soha nem éltem ezzel a joggal, ami viszont van.
Persze azt te nem látod, hogy az én 2 éves eszközeim is úgy néznek ki, mint az új. De valóban senkit nem szeretnék bíztatni erre a lehetőségre.
Enged meg hogy megjegyezzem, hogy amit csinálsz, az visszaélés a 14 napos elállási joggal.Bodnapet írta: ↑2021.01.08., pén. 18:05Sziasztok, pörög a quad switch/Cat7-8 kábel téma nagyon, így megosztom a tapasztalatimat én is nyílván a saját szubjektivitásommal.
Miután először olvastam itt a fórumon a switchek sokszorozásának jótékony hatásáról, így mint sokminden mást, ezt is kipóráltam. Vettem 3db D-Link drg108-ast a meglévő switchek mellé. 1 hetes működés után ejtettem meg az első A-B tesztet. Kellett eddig várni, mert az az igazság, hogy azért ez eléggé nyers volt az első napokban. Új kábel is került a rendszerbe, egy szerelt AQ carbon telegartner dugókkal, erről majd később. Az összes átkötést min. Cat7 noname, illetve Supra CAT8 kábellel oldottam meg, plusz a Carbon (az egységesítés még hiányzik).
A bejövő oldalon a router mellet van a NAS és egy Netgear Nighthawk S8000 switch (szintén itt a fórumon olvastam erről, az Amazon.uk-ről tudtam még 2 db-ot rendelni), utána 12 méter noname CAT7 kábel szerszám nélkül szerelhető dugókkal (mint az AQ Telegartner), a túloldalon a streamer előtt egy újabb Netgear Nighthawk S8000 switch.
A streamer elé raktam be először az új 3 db D-Link-et. Nálam az új konfig nem rontott a hangon. Hogy mennyit hozott, abban bizonytalan voltam. Lehet placebó, lehet hogy valóban egy paraszt hajszállal jobb lett, de ami biztos, hogy hallgathatóbb a produktum, és kicsit nagyobb a tér. Itt még nem voltam biztos, hogy megtartom-e vagy visszaküldöm az Alza-nak.
Amit kipróbáltam még, hogy egy darab D-link mit tud a mostani switch-hez képest. Hát azért azt hallani, a D-Link gyengébb jelentősen, fedettebb hang, kevesebb részlet. Szerintem az az upgrade jobb döntés volt, mint ez, igaz a Netgear már gyárilag lineáris táppal van.
Tettem még egy próbát, beraktam a 3 új switch-et a router után, mindkettő Netgear elé a rendszer elejére, na és így már tetszik. Csendesebb az egész, a kapcsoló üzemű tápok nem zavarnak be annyira, illetve a tér egy picit még jobb lett, a hallgathatóság tovább javult, egyértelműen marad a döntés.
Szóval én nem feltétlenül javaslom a switch-ek halmozását első körben, mert nálam is nagyobb ugrást jelentett a minőségi switch, próbálkozzatok egy komolyabb gamer switch-csel (élve a visszaküldés jogával) vagy beszerezni egy valódi audiophil switch-et. Ami nálam még hiányzik, az a lineáris tápok a D-Link-ekhez. Itt korábban feltettem egy kérdést a fórumon, hogy tud-e valaki 5V-os lineáris tápot kereskedelmi forgalomban kaphatót, sajnos nem jött válasz.
Kábelezés is izgalmas téma. Biztos itt is vannak olyan márkás kábelek, amivel valóban nagy ugrást lehet elérni. Amit én látok, hogy az Audioqest Carbon Telegartner csatlakozókkal egy jó kábel, de kábelfutártól rendelt Cat7-es kábel szerszám nélkül szerelhető dugókkal közel ugyan azt tudja harmad áron, érdemes egy próbát tenni vele. A standard Cat5e kábelektől viszont kategóriákkal jobb, az biztos. Az is biztos, hogy az utolsó méter a switch-streamer között is nagyon fontos, ott érdemes egy jobb kábelt használni, nálam egyelőre a Carbon van, de oda még lehet, hogy keresek egy jobbat.
Összegezve jó kis hobbi ez, sosincs vége... Szerencsére a feleségem csak röhög rajtam, nem pedig cseszeget...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Sziasztok, pörög a quad switch/Cat7-8 kábel téma nagyon, így megosztom a tapasztalatimat én is nyílván a saját szubjektivitásommal.
Miután először olvastam itt a fórumon a switchek sokszorozásának jótékony hatásáról, így mint sokminden mást, ezt is kipóráltam. Vettem 3db D-Link drg108-ast a meglévő switchek mellé. 1 hetes működés után ejtettem meg az első A-B tesztet. Kellett eddig várni, mert az az igazság, hogy azért ez eléggé nyers volt az első napokban. Új kábel is került a rendszerbe, egy szerelt AQ carbon telegartner dugókkal, erről majd később. Az összes átkötést min. Cat7 noname, illetve Supra CAT8 kábellel oldottam meg, plusz a Carbon (az egységesítés még hiányzik).
A bejövő oldalon a router mellet van a NAS és egy Netgear Nighthawk S8000 switch (szintén itt a fórumon olvastam erről, az Amazon.uk-ről tudtam még 2 db-ot rendelni), utána 12 méter noname CAT7 kábel szerszám nélkül szerelhető dugókkal (mint az AQ Telegartner), a túloldalon a streamer előtt egy újabb Netgear Nighthawk S8000 switch.
A streamer elé raktam be először az új 3 db D-Link-et. Nálam az új konfig nem rontott a hangon. Hogy mennyit hozott, abban bizonytalan voltam. Lehet placebó, lehet hogy valóban egy paraszt hajszállal jobb lett, de ami biztos, hogy hallgathatóbb a produktum, és kicsit nagyobb a tér. Itt még nem voltam biztos, hogy megtartom-e vagy visszaküldöm az Alza-nak.
Amit kipróbáltam még, hogy egy darab D-link mit tud a mostani switch-hez képest. Hát azért azt hallani, a D-Link gyengébb jelentősen, fedettebb hang, kevesebb részlet. Szerintem az az upgrade jobb döntés volt, mint ez, igaz a Netgear már gyárilag lineáris táppal van.
Tettem még egy próbát, beraktam a 3 új switch-et a router után, mindkettő Netgear elé a rendszer elejére, na és így már tetszik. Csendesebb az egész, a kapcsoló üzemű tápok nem zavarnak be annyira, illetve a tér egy picit még jobb lett, a hallgathatóság tovább javult, egyértelműen marad a döntés.
Szóval én nem feltétlenül javaslom a switch-ek halmozását első körben, mert nálam is nagyobb ugrást jelentett a minőségi switch, próbálkozzatok egy komolyabb gamer switch-csel (élve a visszaküldés jogával) vagy beszerezni egy valódi audiophil switch-et. Ami nálam még hiányzik, az a lineáris tápok a D-Link-ekhez. Itt korábban feltettem egy kérdést a fórumon, hogy tud-e valaki 5V-os lineáris tápot kereskedelmi forgalomban kaphatót, sajnos nem jött válasz.
Kábelezés is izgalmas téma. Biztos itt is vannak olyan márkás kábelek, amivel valóban nagy ugrást lehet elérni. Amit én látok, hogy az Audioqest Carbon Telegartner csatlakozókkal egy jó kábel, de kábelfutártól rendelt Cat7-es kábel szerszám nélkül szerelhető dugókkal közel ugyan azt tudja harmad áron, érdemes egy próbát tenni vele. A standard Cat5e kábelektől viszont kategóriákkal jobb, az biztos. Az is biztos, hogy az utolsó méter a switch-streamer között is nagyon fontos, ott érdemes egy jobb kábelt használni, nálam egyelőre a Carbon van, de oda még lehet, hogy keresek egy jobbat.
Összegezve jó kis hobbi ez, sosincs vége... Szerencsére a feleségem csak röhög rajtam, nem pedig cseszeget...
A fémházas csatlakozó még jelent automatikusan árnyékolást. Nekem is van CAT5e ilyen és nem árnyékolt. A két végét lehet ohm mérőzni, vagy ketté vágni, kibontani.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1648
árnyékolt CAT6 az már CAT6a. Ez alatt árnyékolatlanok, felette árnyékoltak a CAT kábelek. CAT6 környékén még előfordulhat UTP S/FTP variáció, de szerintem ritka. Jó kis összefoglaló a CAT kábelekről, elvi határértékeiről:
https://www.youtube.com/watch?v=FYl9SAeGdyQ
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2021.01.08., pén. 08:10-kor.
- Indy
- V.I.P.

Két dolgot próbáltam ki:Aszpirin írta: ↑2021.01.07., csüt. 19:40Szia, nálam sajna két switch is van a PC-ig (és ez adottság, egy switch-nyivel lehet "rövidebbre" tudnám venni, de a másodikat tuti nem tudom kiiktatni), a két switch között pedig 20 m-nyi kábel, minden Cat5e. Jól értem, hogy az utolsó switch után ha cat6-ra cserélem, már az érzékelhető kell legyen? vagy a modem/routertől az első switch-ig, a két switch között, majd a második switch-től a pc-ig is mind Cat6-ra kellene cserélnem, hogx érezhető legyen a hatás?
- a router és a Daphile PC között cseréltem Cat5-ről árnyékolt Cat6-ra: azonnal meghallani hogy máshogy szól
- betettem a switchet a router és a PC közé, a Cat6 maradt a router és a switch között, de a PC egy 20 éves 50 cm-es Cat5-el volt a switchel összekötve: kevésbé, de azért jól detektálható a változás, jobban, mint önmagában a switch csere 2 egyforma Cat6-al.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8055
Én már megtettem.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6406
Szia, nálam sajna két switch is van a PC-ig (és ez adottság, egy switch-nyivel lehet "rövidebbre" tudnám venni, de a másodikat tuti nem tudom kiiktatni), a két switch között pedig 20 m-nyi kábel, minden Cat5e. Jól értem, hogy az utolsó switch után ha cat6-ra cserélem, már az érzékelhető kell legyen? vagy a modem/routertől az első switch-ig, a két switch között, majd a második switch-től a pc-ig is mind Cat6-ra kellene cserélnem, hogx érezhető legyen a hatás?Indy írta: ↑2021.01.07., csüt. 19:20Kíváncsiságból tettem ma én is egy próbát. Az alany egy TP-Link TL-SG108 gigabites, 8 portos switch, két egyforma típusú Cat6-os, 3 méter hosszú árnyékolt, fém csatlakozós ethernet kábel. Csak nagyon röviden: a Cat5-ről Cat6-ra váltás nálam nagyobb különbséget hozott a hangban, mint a switch közbeiktatása. Nálam a switch alkalmazása kicsit kerekített a hangon, a sávszélek kicsit, de hallhatóan beszűkültek, a basszus zsírosabb lett. Nagyon kicsi változásra kell gondolni, de azért detektálható volt. Ha a switch-ből kijövő és a PC-be bemenő kábelt egy fél méteres nagyon régi Cat5-re cseréltem, az sokkal hallhatóbb változást okozott. Én maradok a switchmentes életnél, a router és a PC között viszont kipróbálok majd valami hifis LAN kanócot. :)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Indy
- V.I.P.

Kíváncsiságból tettem ma én is egy próbát. Az alany egy TP-Link TL-SG108 gigabites, 8 portos switch, két egyforma típusú Cat6-os, 3 méter hosszú árnyékolt, fém csatlakozós ethernet kábel. Csak nagyon röviden: a Cat5-ről Cat6-ra váltás nálam nagyobb különbséget hozott a hangban, mint a switch közbeiktatása. Nálam a switch alkalmazása kicsit kerekített a hangon, a sávszélek kicsit, de hallhatóan beszűkültek, a basszus zsírosabb lett. Nagyon kicsi változásra kell gondolni, de azért detektálható volt. Ha a switch-ből kijövő és a PC-be bemenő kábelt egy fél méteres nagyon régi Cat5-re cseréltem, az sokkal hallhatóbb változást okozott. Én maradok a switchmentes életnél, a router és a PC között viszont kipróbálok majd valami hifis LAN kanócot. :)
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 24
SD kartya kontra cd es USB. Eleg jo rendszerem volt, szoval megmutatta a kulonbsegeket. Ugyan azon file-ok USB-rol nem szoltak olyan jol, mint sd-rol. Mintha reszletek vesztek volna el. Nem tudom megmagyarazni, de igy van.greenbio írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:41sd kártya kontra optikai adathordozó (cd) a te esetedben?halfej1980 írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:32Igaz nem otthoni hifi, de pl auto hifiben, a Pioneer DEH-80PRS fejegyseg peldaul az sd kartyarol szolt a legjobban. Sokan voltak/vannak ezen a velemenyen. Gondolom akkor itt sem lehetetlen.greenbio írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:18sziasztok!
tegnap a következőt tapasztaltam: ugyanazon (!) fáljokat lejátszva egyszer hagyományos (nem SSD) hordozható HDD-ről, majd pen driver-ról, a pen drive-os hangzás tetszetősebb eredményt adott nekem. a HDD-ről kicsit "laposabb" volt a hang, mint a szilíciumos adathordozóról.
na erre azért nem számítottam, pedig azt már tudom, hogy minden IS számít![]()
valaki tapasztalt már hasonlót?
sd kártya kontra optikai adathordozó (cd) a te esetedben?halfej1980 írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:32Igaz nem otthoni hifi, de pl auto hifiben, a Pioneer DEH-80PRS fejegyseg peldaul az sd kartyarol szolt a legjobban. Sokan voltak/vannak ezen a velemenyen. Gondolom akkor itt sem lehetetlen.greenbio írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:18sziasztok!
tegnap a következőt tapasztaltam: ugyanazon (!) fáljokat lejátszva egyszer hagyományos (nem SSD) hordozható HDD-ről, majd pen driver-ról, a pen drive-os hangzás tetszetősebb eredményt adott nekem. a HDD-ről kicsit "laposabb" volt a hang, mint a szilíciumos adathordozóról.
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 24
Igaz nem otthoni hifi, de pl auto hifiben, a Pioneer DEH-80PRS fejegyseg peldaul az sd kartyarol szolt a legjobban. Sokan voltak/vannak ezen a velemenyen. Gondolom akkor itt sem lehetetlen.greenbio írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:18sziasztok!
sziasztok!
na erre azért nem számítottam, pedig azt már tudom, hogy minden IS számít
na erre azért nem számítottam, pedig azt már tudom, hogy minden IS számít
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Igazad van a képeken nincs ,,,ezt és itt rendeltem....Indy írta: ↑2021.01.06., szer. 13:20Nem látom a GND-ot rajta. :)gyongyhalas írta: ↑2021.01.06., szer. 12:21Szia ! Ezt vettem..
https://www.alza.hu/d-link-dgs-108-e-d367678.htm
Küldök képet az enyémről
- Csatolmányok
-
- 135835653_1659306537584940_423255633883433481_n.jpg (63.79 KiB) Megtekintve 2834 alkalommal
- Indy
- V.I.P.

Nem látom a GND-ot rajta. :)gyongyhalas írta: ↑2021.01.06., szer. 12:21Szia ! Ezt vettem..Indy írta: ↑2021.01.06., szer. 12:04Tp-Link TL-SG108?gyongyhalas írta: ↑2021.01.06., szer. 11:26Törpöljünk egy kicsit....csakis a földhurok lehet ..de dc táp-os a Upc és switch ...feltünt a switch házon a GND csavar .
Barátom javaslatára egyből bekötés földre .
https://www.alza.hu/d-link-dgs-108-e-d367678.htm
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Igen lehetne próbálgatni....és nem mondom ,hogy soha.robi20064 írta: ↑2021.01.06., szer. 12:35Ugy lenne ertelme hogy most kiprobalod minden cat8 supra helyett egy mezei cat5/6-al is a foldelesi problemat. Maskeppen nem fog kiderulni hogy mit es miert szed ossze a rendszered a D-Link bekotese ota (es nagyjabol az sem hogy a most kapott hang ami jobb vagy mas az minek is koszonheto).gyongyhalas írta: ↑2021.01.06., szer. 12:27Upc beltérinél próbáltam ...hiszen eredetileg még cat 5 majd cat6 bekötés volt....nem tapasztaltam földhurkot
Majd váltottam supra cat 8 ra a Upc beltérinél hangban már ott is volt előrelépés.....zavar akkor még nem volt.
A switch bekötése ugyanazokkal a kábelekkel történt amit eddig használtam + vettem hozzá 2 őt...ua.
Most kipróbálhatnám de örülök ,hogy minden jó lett.![]()
Üdv.
de egyértelműen jobb lett így most pihengetek egy kicsit.