Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

fapaci írta:
2023.06.23., pén. 10:50
gyongyhalas írta:
2023.06.23., pén. 10:23
Orvosilag már bizonyított az ember öngyógyító képessége...vagy nem? Erről is sokan vitatkoznak ,,,,,pont az orvosok között is megoszlott a kérdésben az egység...
Van olyan orvos, aki szerint nem gyógyul be a megvágott ujjam? Kipróbáltam és érzékelem a hatást, ezért merem leírni.
gyongyhalas írta:
2023.06.23., pén. 10:39
Kinyilatkoztatást tesz tapasztalás nélkül,vagy irónikusan magyarázatot követel ,méricskélést a mérhetetlenről...
Segíts nekem és mutass itt egy ilyen beírást! Én nem nagyon látok, tehát lehet, hogy árnyakkal hadakoztok?
Most komolyan mondod ,hogy nem láttál olvastál még hasonló beírást? gondolkodik.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11152
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

gyongyhalas írta:
2023.06.23., pén. 10:23
Orvosilag már bizonyított az ember öngyógyító képessége...vagy nem? Erről is sokan vitatkoznak ,,,,,pont az orvosok között is megoszlott a kérdésben az egység...
Van olyan orvos, aki szerint nem gyógyul be a megvágott ujjam? Kipróbáltam és érzékelem a hatást, ezért merem leírni.
gyongyhalas írta:
2023.06.23., pén. 10:39
Kinyilatkoztatást tesz tapasztalás nélkül,vagy irónikusan magyarázatot követel ,méricskélést a mérhetetlenről...
Segíts nekem és mutass itt egy ilyen beírást! Én nem nagyon látok, tehát lehet, hogy árnyakkal hadakoztok?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 623

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Talán Fülelek fórumtárs említette (igaz csak tényleg említés szinten) a csengettyűt. Nem tudom arra gondolt-e amire én, valamikor sok évvel ezelőtt kiállításon hallottam ilyet. Vagyis nem tudom hogy hallottam-e, de "be volt üzemelve". A probléma az volt, hogy a demózó úr talán 10 másodperces részleteket játszott le, majd már ugratott, tette fel a másik felvételt, és engem idegesített. (Nem is ez a lényeg.) Nem tudom, hogy hallottam-e valamit, csak akartam, vagy a fene tudja régen volt.
Kicsit elgondolkodtam ennek a "működésén", és - lehet, hogy állati nagy hülyeség, ha az akkor nyugodtam írjátok meg, nem fogok megsértődni, sőt jó néven venném de tényleg - szerintem "megfejtettem" a működési elvét. De mint mondom kb. 10% az esély, hogy igazam van. Úgy gondolom, ezek a kis kütyük bizonyos az ember számára hallhatatlan hangtartományban "csengenek" ezzel valamiféle interferenciát idéznek elő, és ennek hatását lehet hallani amikor "be vannak üzemelve". De mondom ez csak tipp, és sötétben tapogatózás. Nevezzük okoskdásnak nyugodtan ... kifejlett önkritikám van ...

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 906

Hozzászólás Szerző: fererencz »

wittao írta:
2023.06.23., pén. 10:26
Jo volt elolvasni ujabb 2 oldalt az Ezoteria topikban, azoktol akik egyikben sem hisznek es ki sem probaljak oket, hogy ezek a dolgok miert nem mukodnek/mukodhetnek. :tutiok:
Nálam egyébként évek óta ugyanúgy ott van az egyik könyvespolc tetején a gondosan megtöltött, parafa dugóval lezárt Unicumos üveg. Megtalálható még ugyanúgy a sólámpa és mécsestartó, Buddha szobrok, kis elefánt, teknős figurák, kék hangtál,...
Sok mindennel már csak pakolás közben találkozok, cipős dobozban, vagy ládikában: válogatott ásványok és kőzetek, különböző méretű és színű pöttyök, diy virtuális földek,....

Az szvsz lényegtelen másnak, hogy melyik dolognak éppen hol van most nálam a helye.
Nem szotkam hibázni.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

fülelek írta:
2023.06.23., pén. 09:53
Aha. Ez is egy darab vélemény, miszerint itt kétkedésnek, okoskodásnak nincs helye, ez egy örömszerző topik és kész, tessék tovább menni, aki nem ért egyet.
Azzal nincs baj ha jókat röhögöl rajta...akár ott a smile küldözgesd...Netán ha kötözködik és magyarázgatja miért is hülye aki ezt kipróbálta ,mert olyan- ilyen nagy önbizalma révén ,,,még kipróbálni sem kell a dolgot tárgyat ,mert minek is?..... Kinyilatkoztatást tesz tapasztalás nélkül,vagy irónikusan magyarázatot követel ,méricskélést a mérhetetlenről,,,,, na akkor az már Trollkodás. Az Admin szavaival teljesen egyetértek " kitiltás " vagy előtte azért szóbeli figyelmeztetés akár privát üziben...... mert így demokratikus,,,, talán másokat is visszafog
és a topic élhetőbb lesz ....személyeskedésig nem fajul a vita.

Persze ez az én véleményem kövezhetsz érte de gáz ami itt zajlik ....

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: wittao »

Jo volt elolvasni ujabb 2 oldalt az Ezoteria topikban, azoktol akik egyikben sem hisznek es ki sem probaljak oket, hogy ezek a dolgok miert nem mukodnek/mukodhetnek. :tutiok:
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2023.06.23., pén. 09:59
fülelek írta:
2023.06.23., pén. 08:51
Kérdésem a fültársak és a modik felé, hogy vajon belefér-e ebbe a topikba, hogy "kipróbáltam ezt és ezt az ezobiszbaszt, és képzeljétek el, semmi sem történt, de egy óra műlva megfájdult a fejem"? "Gyere el hozzám, és személyesen megtapasztalhatod, hogy "valami van, de nem az igazi"! Vagy csak pozitívan szabad beszámolni bármi ilyesmiről? gondolkodik.gif Más topikban simán le lehet írni, hogy az almás pécé ilyen, a citromfa olyan, a csavart körte meg szörnyű savanyú.
Pontosan erre utaltam előzőekben én is. Műszaki, tudományos és szubjektív megismerés, tapasztalás, következtetési módszerek mindegyikével ellent mond az, hogy a EZO-bizbaszok 99%-át EZO-hívők pozitív jelenségnek érzékelik a hangzásban, ami képtelenség. Sőt, kell legyen olyan mechanizmus is, hogy az EZO izék egymást rontják, semlegesítik, sőt eredőjük negatív érzetet produkáljon. Mint ahogy ez a hifiberendezések, elektronikák, hangsugárzók valódi áramköri alkatrészeivel is előáll. Tehát az EZO izék hatása többsége csak és kizárólag pozitív várakozás eredménye /ha már ennyit tököltem vele, költöttem rá, olvastam róla, ajánlották sokan/
Na ez a jó irány ...mármint beszélgetés....1% sem kevés... visszaménve az időfolyamán...volt mikor 1% a a tudós uraknak gondolá (""""akkori mércével tudományos emberek""""),hogy a föld gömbölyű és még a nap kering körülöttünk.99% akkor laposföldről beszélt....Na már most lefolyt sok víz dunácskán és megfordult az arány ,még bizonyos embereknél laposa föld....De ez nem egyik napról a másikra változott...
Ez csak példa akart lenni ,hogy semmi sincs még a tudományban sem kőbe vésve.
Placebo hatás .....Igen ez is lehet magyarázat és miért is baj ez? Orvosilag már bizonyított az ember öngyógyító képessége...vagy nem? Erről is sokan vitatkoznak ,,,,,pont az orvosok között is megoszlott a kérdésben az egység....
EZO izék ha valakinek megfájdul tőle a feje ,,csapjon a kalapáccsal a kislábújjára és láss csodát nem a feje fáj.... :D :smile29:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cables írta:
2023.06.23., pén. 09:44
Ez rendben van, meg az is, hogy te nem hallottál változásokat papir pöttyöktől. De könyörgöm, akkor ne itt okoskodj, hanem kerüld el ezt a topikot. Szóval ne rontsd más örömét!
Eddig az volt a mondás, hogy csak az szóljon hozzá, aki kipróbálta az itt szóba került trükköket. Most már ott tartunk, hogy csak az szólhat hozzá, aki egetverő pozitív változásokat érzékelt? Egyrészt nem szerepel a szabályzatban, hogy kizárólag egyetértő véleményeknek van itt helye, Oroszországban talán működne az a módszer. Másrészt miféle öröm az, amit elront egy másik vélemény?

u.i.: Ha jobban figyelsz, láthatod, nem azt írtam, hogy soha nem hallottam változásokat. Vagy itt is csak két opció lehetséges?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fülelek írta:
Kérdésem a fültársak és a modik felé, hogy vajon belefér-e ebbe a topikba, hogy "kipróbáltam ezt és ezt az ezobiszbaszt, és képzeljétek el, semmi sem történt, de egy óra műlva megfájdult a fejem"? "Gyere el hozzám, és személyesen megtapasztalhatod, hogy "valami van, de nem az igazi"! Vagy csak pozitívan szabad beszámolni bármi ilyesmiről? gondolkodik.gif Más topikban simán le lehet írni, hogy az almás pécé ilyen, a citromfa olyan, a csavart körte meg szörnyű savanyú.
Pontosan erre utaltam előzőekben én is. Műszaki, tudományos és szubjektív megismerés, tapasztalás, következtetési módszerek mindegyikével ellent mond az, hogy a EZO-bizbaszok 99%-át EZO-hívők pozitív jelenségnek érzékelik a hangzásban, ami képtelenség. Sőt, kell legyen olyan mechanizmus is, hogy az EZO izék egymást rontják, semlegesítik, sőt eredőjük negatív érzetet produkáljon. Mint ahogy ez a hifiberendezések, elektronikák, hangsugárzók valódi áramköri alkatrészeivel is előáll. Tehát az EZO izék hatása többsége csak és kizárólag pozitív várakozás eredménye /ha már ennyit tököltem vele, költöttem rá, olvastam róla, ajánlották sokan/

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5273

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Aha. Ez is egy darab vélemény, miszerint itt kétkedésnek, okoskodásnak nincs helye, ez egy örömszerző topik és kész, tessék tovább menni, aki nem ért egyet.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2370

Hozzászólás Szerző: cables »

fapaci írta:
2023.06.23., pén. 09:06

...
Ha valakinek rengeteg ideje van ilyen kísérletekre és örömét leli bennük, csak rajta! Én sajnos nem vagyok ilyen időmilliomos, meg a zenehallgatás is másról szól nálam, mint a különbségek keresgéléséről. Bármit (BÁRMIT) csinálok, hozok be, vagy teszek odébb a szobában, annak lesz valamilyen hatása. Csak hát zenehallgatás közben, vagy ahelyett nem szeretek pakolászni.
Ez rendben van, meg az is, hogy te nem hallottál változásokat papir pöttyöktől. De könyörgöm, akkor ne itt okoskodj, hanem kerüld el ezt a topikot. Szóval ne rontsd más örömét!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

fülelek írta:
Kérdésem a fültársak és a modik felé, hogy vajon belefér-e ebbe a topikba, hogy "kipróbáltam ezt és ezt az ezobiszbaszt, és képzeljétek el, semmi sem történt, de egy óra műlva megfájdult a fejem"?
Mielőtt a hivatalos döntés megszületik, gyorsan leírom, hogy sokfélét kipróbáltam, használtam főleg a HiFi Magazin kísérletezős korszakában, pl. a színes pöttyöket a hangdobozokon, meg a különféle csomókat a kábeleken. Általában nem hallottam semmi változást, de kezdő hifistaként azt gondoltam, ha nálam okosabb, tapasztaltabb emberek hallják, akkor inkább úgy hagyom. Amikor meg hallottam változást, azt pár nappal később már nem tudtam újra előidézni kíváncsiskodó barátaim előtt.

Évek során mindegyik ilyen ezo trükk kikopott az életemből. Nem azért, mert hülyeségnek gondolom őket, hanem mert a valós (!) hatásuk elenyésző ahhoz képest, amit más lépésekkel el tudok érni. Ráadásul ha nem tudunk róluk, a hatásukat sem vesszük észre általában, ami nem kicsit vonja kétségbe a dolog jelentőségét.

Ha valakinek rengeteg ideje van ilyen kísérletekre és örömét leli bennük, csak rajta! Én sajnos nem vagyok ilyen időmilliomos, meg a zenehallgatás is másról szól nálam, mint a különbségek keresgéléséről. Bármit (BÁRMIT) csinálok, hozok be, vagy teszek odébb a szobában, annak lesz valamilyen hatása. Csak hát zenehallgatás közben, vagy ahelyett nem szeretek pakolászni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

wittao írta:
2023.06.22., csüt. 20:07
Bocs, ki sulykolt itt micsodát mások irányába? Ha leírom, hogy számomra kellemesen befolyásolja egy olajjal megtöltött unicumos üveg a zenehallgató helyiségemet, akkor az sulykolás?
Így kezdődnek a reménytelen beszélgetések. Jó lenne néha változtatni a rögzült reflexeken.

Kérdésedre válaszolva: a topik közel 5e hozzászólásában van nem kevés súlykolás minkét oldalon, az Unicumos üveg akusztikai hatása is rendre felmerül magyarázatként és rendre cáfolni is próbálják már több évtizede. Ennek nincs köze ahhoz, kinek ad valami pluszt zenehallgatás közben, az kizárólag a zenehallgatóra tartozik, nem vitatéma.

De én is visszakérdezhetnék, hogy mire fel a megbántódás a topik néhány résztvevője részéről. Senki nem tiltotta meg a kísérletezést és vélemények közzétételét, hiába sulykolák (!), hogy itt már ezt sem lehet. Hogy néha jönnek kétkedő reakciók, amiatt talán nem kellene kardot rántani. Ha az alapján választanék magamnak elfoglaltságot, hogy minél kevesebb vitám legyen, biztosan nem foglalkoznék pl. akusztikával.

Gyerekes viselkedés, hogy a velem egyetértőt a keblemre ölelem, a más véleményt képviselő ellen meg háborút viselek. Az itteni beszélgetés zöme sajnos erről szól és szerintem ezért lett ez a topik annyira sötét, nem a kék gyöngyök és olajos üvegcsék miatt. Ha mindenki kezdene egy tiszta lapot, akár még egy érdekes beszélgetés is kialakulhatna.

Aszpirin írta:
2023.06.22., csüt. 19:27
miért pont csresznyemag? Nem lehetne fügemag? :D :D :D :D :D :D
Mert a cseresznyemag mérete összevethető a hallható hangtartományban érvényes hullámhosszakkal. A fügemag ennek már nem felel meg.

asebestyen írta:
2023.06.22., csüt. 22:07
Azt mondja meg nekem bárki, egy ezo topicban, ahol a megmagyarázhatatlan jelenségek vannak terítéken, miért akarja bárki megmagyarázni vagy a másikkal megmagyaráztatni a jelenséget?
Szerintem alapvető emberi tulajdonság, hogy csak azt fogadjuk el létezőnek, amit értünk is. Ha tapasztalunk valami szokatlan dolgot, akkor azt vagy tagadjuk, vagy addig serénykedünk, míg nem tudunk mögé tenni valami magyarázatot, ami vagy kiállja az idő próbáját, vagy nem. A ma ismert és elfogadott fizikai törvényeket olyan emberekhez kötjük, mint pl. Newton, de előttük is voltak "tudósok", akik megfogalmaztak tanukat, de mivel tévedtek, ma már nem beszélünk róluk.

A HiFi-ben az ezo jelenségek többsége mögött (egyelőre) nincs magabiztos tudományos magyarázat és szerintem soha nem is lesz, mert túlságosan periferiális a téma ahhoz, hogy bárki ráfeküdjön egy alapos kutatással. Legalábbis nem mérhető össze pl. az űrkutatással. A laikusok által eszkábált magyarázatok inkább viccesek, esetleg felháborítóak a (valamennyire) hozzáértők számára és ha ezt valaki szóváteszi, máris áll a bál. Sokkal tisztább lenne úgy kezelni a témát, hogy valaki a krumplistésztát, más a rántottcsirkét szereti és nem próbáljuk egyiket sem tudományosan megmagyarázni.

gyongyhalas írta:
2023.06.22., csüt. 22:56
De fizikai magyarázatot és méricskélést és bizonyítást követelni milyen alapon is ?
Akkor most nézzünk utána, legutóbb ki hozta szóba a tudományos, akusztikai magyarázatot! Néha saját kardjukba dőlnek itt emberek. Én pontosan azt javaslom sok éve, hogy ne tessék izzadságosan megmagyarázni, amit otthon tapasztalsz, mert az magánügy, de ha elkezded megfejteni, máris vitatéma lesz belőle. Nem minden esetben a szkeptikus oldal követeli a magyarázatot, sok esetben maga a kísérleti alany vág bele önként.

cables írta:
2023.06.23., pén. 07:13
Magyarázatot nem követelni kéne, hanem megpróbálni együtt gondolkodni, hátha megtaláljuk a megoldást. Egyébként is a fizika, a KFKI egyáltalán a tudósok tisztelete egyesekben kicsit túlteng.
Csinos ellentmondás. Hogyan gondolkodjunk együtt, ha közben kétségbevonjuk és hiteltelenítjük a tudományt és a tudósokat? Pontosan így alakulnak ki a reménytelen hitviták évszázadok óta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.06.23., pén. 09:07-kor.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5273

Hozzászólás Szerző: fülelek »

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

denesdr írta:
2023.06.23., pén. 07:44
hollohazi írta:
2023.06.23., pén. 05:59
A valóság kissé bonyolultabb azért, hogy néhány klisével(pszichére hat)elintézzük ezt a a témakört. Mellesleg csuklóból cáfolható. Inkább egyfajta együtt gondokodás lenne jó, hogy megfejthessük a jelenségeket.
Például hogyan cáfolható?
Ebben a topikban inkább azt lehet látni, hogy az ezóra hajlók nem kíváncsiak a miértre, szimplán elfogadják, hogy X változtat Y-on ami nekik tetszik és kész, még a hatás létezését sem akarják bebizonyítani, mert ha ilyesmire vannak kérve, akkor egyből jön a felháborodás, hogy neki nem kell bizonygatni senkinek semmit, ő hallja és kész. De szívesen látnék (szerintem más is) ellenpéldát, szóval jöhet az ilyesmi.
Ha "látó" tesztről beszélünk, azaz például előre tudjuk, látjuk, hogy változtattunk valamin, ami valamilyen módon (akár saját elképzelésünk szerint, akár mások által mondott dolgok alapján) a hanggal kapcsolatos, addig sajnos nincs kizárva a pszichére való hatás.
Több, mint fél éve kezelem a hanghordozó eszközeimet. Nem tudom, hogy a Hungrál életharmonizálóval történő kezelés mennyire tartós, ugyanis én voltam az első, aki ezt meg merte tenni. Tettem egy próbát a legrégebben kezelt duplikált hanghordozókkal, szándékosan nem jelöltem meg, melyik CD, LP töltött el 10 percet a kezelő eszközön. Meghallgattattam idegennel is, akinek kifinomult hallása van, ultra high end rendszer tulajdonosaként naponta több órát tölt el zenehallgatással. Ugyanazt hallotta, mint én. Egyik lemez a másikkal szemben idézem: "hallgathatatlan"'.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: kasumi »

A legutóbbi néhány bejegyzés kapcsán jutott eszembe, hogy talán a gond éppen a gondolkodásunk módjában van, amikor olyan magyarázatokat várunk, mint amilyeneket a hétköznapi jelenségek magyarázatára szolgáltat a fizika.
Az, hogy be kell-e zárni ezt a topicot, azon áll vagy bukik, hogy "lehet-e igaz kijelentéseket tenni az empíria számára hozzáférhetetlen valóságról?".
Ezt a témát járja körbe Weissmahr Béla Ontológia című könyvében.
Spoiler! Lehet ilyen kijelentéseket tenni, de nem úgy, ahogy egy - az érzékeink számára adott - tárgyról.
Újratervezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7785

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Ismert, de meg nem magyarázott jelenségeken való együtt gondolkodás egy nagyon szép cél lenne, ha meglennének a feltételei. Ehhez több területen kéne mindent tudni, amit ma biztosan lehet. Kicsi esélyét látom, hogy itt fogjátok hitelt érdemlően megmagyarázni az ezo jelenségek bármelyikét, de hajrá! Egyet kérek csak, hogy ez ne egy kocsmai világmegfejtés szintű dolog legyen, mert abból csak kocsmai szintű konfliktuscunami lesz.
Miután mindenki leírta a sérelmeit talán, visszatérhetnénk az ezo tapasztalásokhoz, ha már ebben a topicban vagyunk...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

cables írta:
2023.06.23., pén. 07:13

Ha már a "tudósoknál" tartunk elmondom engem mi irritál néha. Újság cikk arról, hogy tudós csillagászok megállapították, hogy az XY fekete lyuk nem 7 millió, hanem csak 5,7 millió fényévre van tőlünk. Taps... kutass még pár évig, fizetjük. Azt viszont egyik csillagász se tudta megfejteni, hogy miként került a töménytelen víz a Földre.
OFF
Ha már csillagászkodunk. Szerinted milyen módszerek használatosak a milliófényéven túli objektumok távolság meghatározásához? A csillagászat mai konszenzusa alapján a Hubble által felfedezett univerzum tér tágulása okozta vörös eltolódásából számítható a távolság, feltételezve hogy az univerzum minden pontja egyenletesen tágul és a tér 3+1 dimenziós gömb formájú (ez sem biztos). Ezt kombinálják a csillag fajták okozta szupernóva jelenséggel. Azonban lokális galaxis mozgások a tágulástól függetlentől is léteznek, mint ahogy közeledik egymáshoz Tejút és Androméda galaxis.

Ehhez képes is nagyot ront a vöröseltolódás pontosságán a fekete lyuk, mert az lokálisan semmi fényt és anyagot nem bocsát ki magából, tehát nála nincs vörös eltolódás, nagy semmi van. /Feltételeznek bizonyos fajta fekete lyukaknál forgás tengelyük irányában intenzív gamma sugárzást (Hawking-sugárzás)/
A fekete lyuk távolságát és persze tömegét a körülette kóválygó csillagközi anyagáramlásból lehet következtetni, de annak vörös eltolódás hatását is durván befolyásolja maga a fekete lyuk, szupernóva robbanás fekete lyuk peremén már nem tud kialakulni.

/Javaslom nem fikázni a csillagászok törekvését az univerzum jelenségei megismerésében, megértésében/

A földi víz forrása nagyobb részben a Naprendszer Oort-felhőből érkezett üstökös szerű aszteroidákon.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Oort-felh%C5%91

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

hollohazi írta:
2023.06.23., pén. 05:59
A valóság kissé bonyolultabb azért, hogy néhány klisével(pszichére hat)elintézzük ezt a a témakört. Mellesleg csuklóból cáfolható. Inkább egyfajta együtt gondokodás lenne jó, hogy megfejthessük a jelenségeket.
Például hogyan cáfolható?
Ebben a topikban inkább azt lehet látni, hogy az ezóra hajlók nem kíváncsiak a miértre, szimplán elfogadják, hogy X változtat Y-on ami nekik tetszik és kész, még a hatás létezését sem akarják bebizonyítani, mert ha ilyesmire vannak kérve, akkor egyből jön a felháborodás, hogy neki nem kell bizonygatni senkinek semmit, ő hallja és kész. De szívesen látnék (szerintem más is) ellenpéldát, szóval jöhet az ilyesmi.
Ha "látó" tesztről beszélünk, azaz például előre tudjuk, látjuk, hogy változtattunk valamin, ami valamilyen módon (akár saját elképzelésünk szerint, akár mások által mondott dolgok alapján) a hanggal kapcsolatos, addig sajnos nincs kizárva a pszichére való hatás.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2370

Hozzászólás Szerző: cables »

asebestyen írta:
...magyarázatot követelni is tudatos provokálás.
Magyarázatot nem követelni kéne, hanem megpróbálni együtt gondolkodni, hátha megtaláljuk a megoldást.

Egyébként is a fizika, a KFKI egyáltalán a tudósok tisztelete egyesekben kicsit túlteng. Kollégáim műszereket fejlesztettek a Gyógyszer Kutató Intézetnek. Ők mesélték, hogy a "fejlesztés" úgy ment, hogy kiküldetéseket intéztek Afrikába meg Dél-Amerika őslakósok által lakott részeibe ott beszereztek gyógyító emberektől betegségekre használt szereket, aztán itthon analizálva csináltak valami hasonlót, aztán levédették, mint saját találmányt.

Ha már a "tudósoknál" tartunk elmondom engem mi irritál néha. Újság cikk arról, hogy tudós csillagászok megállapították, hogy az XY fekete lyuk nem 7 millió, hanem csak 5,7 millió fényévre van tőlünk. Taps... kutass még pár évig, fizetjük. Azt viszont egyik csillagász se tudta megfejteni, hogy miként került a töménytelen víz a Földre.

Szóval nem ártana nyitottnak lenni a csodálatos audió hobbink meglepő és jelenleg megmagyarázhatatlan jelenségeivel szemben.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

A valóság kissé bonyolultabb azért, hogy néhány klisével(pszichére hat)elintézzük ezt a a témakört. Mellesleg csuklóból cáfolható. Inkább egyfajta együtt gondokodás lenne jó, hogy megfejthessük a jelenségeket.Ugyanis továbbra is fenntartom azt a kijelentésemet, hogy nagyságrendi változást tudtam elérni(kéretik nem mosolyogni) a Hungrál és a 3D karakter alkakmazással. És akkor mi van még? Ezt Long tudná megmondani.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5204

Hozzászólás Szerző: pärt »

Huh, az azért megvan, hogy még szó sem volt valami érdekes, új, megvitatandó jelenségről (esetleg csak az ígéretéről), viszont nagyjából két oldal jött már össze a kedves, régi sérelmek dédelgetéséből? A vita nem valamivel kapcsolatban zajlik, hanem helyette.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: wittao »

asebestyen írta:
2023.06.22., csüt. 22:42
wittao írta:
2023.06.22., csüt. 22:16
... velhetoen lenne alternativ megoldas, amibrn a kecske es a kaposzta is boldog lenne.
Tégy javaslatot a megfelelő topicban: viewtopic.php?f=100&t=24402
Mar tettunk, ha jol emlekszem.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:
Azt mondja meg nekem bárki, egy ezo topicban, ahol a megmagyarázhatatlan jelenségek vannak terítéken, miért akarja bárki megmagyarázni vagy a másikkal megmagyaráztatni a jelenséget? Ebben egyformán ludas mindkét oldal.
Ha szigorúan venném, akkor az ezo jelenséget magyarázni is meg magyarázatot követelni is tudatos provokálás.
12.4. A „trollkodás”, „flodolás”, „flame war” megelőzése érdekében akár azonnali kitiltás is alkalmazható.
:rolleyes:
Na akkor a piros mondatod nagyszerű és alkalmazható is több ember esetén .......soroljam ?
Ugyanis pont te mondtad ....ha valaki itt beszámol egy valamilyen tárgy bárminemű használatáról és saját rendszerében hallható pozitív vagy negatív változásról az egy egyszerű tapasztalaton alapuló észlelés esemény vagy érzés ,élmény, agy döbbenet.......Ez ugyi nem magyarázni akarás...viszont az ellen követelés a bizonyításra vagy méricskélésre vagy magyarázatott követelni vagy személyeskedni...az a kizárást maga után vonó tény ......
Na ez így tökéletesen megfelelő lenne a topic szét trolkodásának és halálának megakadályozására.
Tudom jönének a szagos zokni élmények is de trolkodás kevesebb lenne SZ.v.sz. :smile53: :D :D

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:
2023.06.22., csüt. 22:42
wittao írta:
2023.06.22., csüt. 22:16
... velhetoen lenne alternativ megoldas, amibrn a kecske es a kaposzta is boldog lenne.
Tégy javaslatot a megfelelő topicban: viewtopic.php?f=100&t=24402
Szerintem észrevételezte és mindenki olvassa a hozzászólásokat....Egyértelmű ,hogy a topic megfelelő ...a többit látja mindenki gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”