Köszönöm megerősítést, szerintetek is a hangfalkábel az, ami jobban bírja a hosszú jelvezetést.BLX írta: ↑2022.11.10., csüt. 16:10Szerintem megfelelő minőség és keresztmetszet mellett a 2x5m hangfalkébel nem kéne, hogy problémás legyen. (drága sem kell, hogy legyen feltétlenül...)KLajos írta: ↑2022.11.10., csüt. 11:35Felmerült egy kérdés, ehhez szeretnék tanácsot kapni olyantól, aki esetleg járt már hasonló cipőben:
a szobában (többfunkciós) kötött elhelyezésűek a zenehallgatás eszközei.
A külön elő- és végfok helyett integráltra váltok, így a hangdobozok bekötése problémás lesz. A végfok a két doboz között a szekrényben, az előfokból megy hozzá egy hosszabb, úgy jó kétméteres ic kábel.
Ez változni fog, az integráltat az előfok helyére kéne raknom, hogy a lemezjátszó jelét ne kelljen „kilométereken” keresztül a szekrényig vinni.
A kérdés: melyik a kevésbé kínos a hang szempontjából?
A hosszú hangfalkábelek (kb. 5 méter kell így az eddigi 2 helyett), vagy a lemezjátszó pici jelszintjét vezessem (most úgy 80 cm, de az integráltat a dobozok közé áttéve) úgy 2-2,5 méter hosszan?
Nekem a nagy jelszint vezetése tűnik kevésbé rossznak, de nem vagyok villamos szakértő. Sem.
Köszönöm.
A phononak elég kicsi a jelszinjte, ezt nem vinném "messzire".
Még az az opció is működhetne, ha lenne külön phono előerősítőd, amit a lemezjátszó mellé raknál egy rövid és jó minőségű IC-vel összekötve. Innen már a vonalszintű jel elmehet pár métert kényelmesen.
A témában Richard Vandersteen ezt írja egyébként:
"Since short runs of speaker cable sound better than long runs, consider placing your electronics between the speakers rather than off to one side. If for convenience or aesthetic considerations, the electronics must be located a considerable distance from the speakers, it is usually preferable to place the amplifier between the speakers and use long interconnect cables and short speaker wire."
forrás: https://www.vandersteen.com/support/faqs
Ő itt persze a vonalszintű IC-re gondol.
Külön phono nincs, nem is lesz, MM/MC-s (mindkettőre többféle beállítással)az integrált, nem is rossz.