Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4193

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: juliush »

sutemenyx írta:
2021.01.23., szomb. 16:06
...Ugyanis nem találták még fel azt az alkatrésztípust, ami javítana a hangon, mindegyik csak rontani tud...
Ez számomra érdekes filozófiai kérdést vet fel, és mint ilyen, talán inkább passzolna az "Általában a hifiről" témakörbe!
Nem létezik hang, míg a médiumon rögzített információt a lejátszó berendezésünk ki nem olvasta, ha szükséges volt, dekódolta, az előállított elektromos jelet az erősítő a hangfal meghajtásához szükséges energiával ellátta és ez utóbbi a levegő részecskéit mechanikusan gerjesztette. A folyamat legvégéig csak információ van, hang nincs, tehát lehetetlen meghatározni az objektív hangbéli referenciát, amihez képest "ront" a berendezés vagy annak alkatrésze! Ugyanakkor ésszerű elvek mentén tervezett és megépített eszközök esetén minden egyes alkatrésznek fontos szerepe van, sőt egyenesen nélkülözhetetlen abban, hogy az információ végül egy adott hangban fejeződjön ki. Akkor most "ront" egy alkatrész?
Szívesen gondolok úgy a hangfelvételre a manapság oly divatos kvantummechanika analógiájával élve, mint számtalan eltérő, megszólaltatható hangzás szuperponálódott állapotára, amelyből akkor realizálódik egy konkrét hangzás, mikor a rendszerünkkel és a befogadó énünkkel "mérést" hajtunk végre rajta a zenehallgatás során.
Egy hangzás preferálása a másikkal szemben, adott alkatrész által elkövetett "rontás" felismerése, mértékének meghatározása így nem több, mint ilyen "mérések" eredményének szubjektív összevetése, ha úgy tetszik, az egyén saját tapasztalatai mentén kialakított belső referenciájához történő viszonyítása.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

SoundMania írta:
2021.01.23., szomb. 16:47
joseph66 írta:
2021.01.23., szomb. 16:27
Köszönöm a felvilágosítást. Maradok az Audiolab 6000A Play erősítőnél. Ezt hozta ki referenciának a német areadvd.de 2000 euróig:
https://www.areadvd.de/tests/xxl-test-a ... streaming/
Alternatíva lenne a Marantz PM7000N vagy a NAD C368 BluOS-Modullal, igaz utóbbi így jóval drágább. Az Audiolab végerősítője a legstabilabb, a legjobban szól nagy hangerőn, mindenesetre azt írják. Hallgatok rájuk.
Ja... Bocs! Csöves erősítő nem ez a kategória! Szolgáltatásban semmiképp.
Mindegy, nem ismerem ki magam csöves erősítőknél. Elolvastam a tudnivalókat és maradok az integrált erősítőnél.
Tulajdonképpen a mostani NAD T757 házimozi végerősítője is jól szól a hangfalaimmal, biztosan tud annyit az Audiolab is vagy talán többet is.
Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Emotiva XPA-DR2 végfok - Gustard X26III streamer+DAC - Linux PC Roon streamer - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Harbeth C7ES-3 XD hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3956

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tctronic írta:
2021.01.23., szomb. 16:15
sutemenyx írta:
Szerintem ezeket az erősítőket nem érdemes...

Itt van benne egy teljesen sima félvezetős erősítő, ami önmagában is működik. Majd elé van kötve egy béna csöves fokozat, ami csak ront a hangon. Ugyanis nem találták még fel azt az alkatrésztípust, ami javítana a hangon, mindegyik csak rontani tud. Az erősítőkészítés pedig abból áll, hogy az elvárt paraméterek megvalósításával hogyan tudjon minél kevesebbet rontani a hangon az erősítő. A csőnek akkor van értelme, amikor félvezető HELYETT alkalmazható, itt nem erről van szó, itt pluszban tették azokat bele.

Ami normális rendszerű hibrid erősítő és megfizethető, azt a magyar gyártású TMP erősítők közt kell keresni.
Azonban a korábban mások által említett tapasztalatok nyomán, szükséges a hangfallal való összepróbálásuk.
OFF
Meg aztán van olyan is amelyik nem háklis az eltérő hangfalakra. Csak az már más feljebb van. Mint árban mint hangban. ;)
A Triton, amit próbáltam, teljesen jó volt a Mission 783-hoz. Nem tudom, ez milyen helyet foglal el a nehezen hajthatók között (amit meg mindig nem tudom, mit takar...), de valami féle kiindulási alapnak jó lehet.
Csak a Marantz! :-D

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1306

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

joseph66 írta:
Köszönöm a felvilágosítást. Maradok az Audiolab 6000A Play erősítőnél. Ezt hozta ki referenciának a német areadvd.de 2000 euróig:
Alternatíva lenne a Marantz PM7000N vagy a NAD C368 BluOS-Modullal, igaz utóbbi így jóval drágább. Az Audiolab végerősítője a legstabilabb, a legjobban szól nagy hangerőn, mindenesetre azt írják. Hallgatok rájuk.
Ja... Bocs! Csöves erősítő nem ez a kategória! Szolgáltatásban semmiképp.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

joseph66 írta:
2021.01.23., szomb. 15:46
Honnan lehet azt tudni, hogy mikor megy tönkre egy elektroncső?

Tényleg jobbak a csöves erősítők hangzás szempontjából? Vagy erre nincs egyértelmű válasz?
Vannak tünetek, amikor hallani, van amikor nem nagyon tűnik fel ha valami kezd tönkremenni.
Ha jól választasz (nem feltétlenül árfüggő) de a csövesek jobbak zenét hallgatni. (de sajnos annyian gyártanak már csöves erősítőt, hogy tényleg ismerni kell sokat a jó választáshoz.)
Meg persze fontos, hogy ha nem akarod, hogy még legyen kötve a kezed és kompromisszumokat kelljen kötnöd, akkor kezd egy érzékeny (lehetőleg legalább 93dB) hangfal vásárlással a rendszerépítést. Hiába veszel egy érzéketlen dobozt ha ahhoz brutál csöveseket kell használni amik között tényleg nehéz jót találni megfizethető áron.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2912
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Aszpirin írta:
2021.01.23., szomb. 16:25
sutemenyx írta:
félvezető HELYETT alkalmazható, itt nem erről van szó, itt pluszban tették azokat bele.
bakker ezt nem tudtam, tényleg azt hittem, a hibrid az csöves előfokot és félvezetős végfokot jelent... Mindig tanul az ember. :smile32:

OFF kérdés, de ezek szerint pl. a RIF DAC vonalszintű egyszeres erősítésű csöves kimeneti fokozata is csak rontja a hangot? (hallottam szólni ilyen DAC-ot, azért nem volt annyira rossz....)
Ha ilyen szemszögből nézzük, akkor kb 4féle erősítő van:
- teljesen csöves
- teljesen félvezetős
- hibrid, amiben egy rendes "szokásos" félvezetős erősítő van, ami önmagában is ellátná a feladatot, de van elé téve cső is, hogy "csöves" hangja legyen ( Vincent, Unison, stb.. )
- hibrid, amiben van cső és félvezető is, de a félvezetős fokozat(ok) önmagukban nem működnének, mert az erősítő teljes működéséhez szükség van a banne lévő csőre. Kvázi az létfontosságú feladatot lát el. (TMP)

Az első kettő tiszta. A harmadiknál látható, hogy plusz adalékként van a cső, abban csak ront.

A negyediknél pedig az van, hogy vagy a teljes feszültségerősítő fokozat szerepét a cső látja el, és félvezetős a kicsatolás(TMP), vagy pedig fordítottat is láttam már, ahol fesz erősítő egy része félvezető, és a végfok a cső.

A RIF DAC-ban valszeg kimeneti buffernek van, tehát ott nem pluszba lett betéve. Az úgy jó tud lenni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2021.01.23., szomb. 16:41-kor.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6381

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

joseph66 írta:
Tudod, nem akarok beleszólni, de ha cikkek, "tesztek" alapján választasz magadnak bármilyen HiFi cuccot (erősítőt vagy hangsugárzót főleg), nem kicsi az esélye a csalódásnak. Ez SEMMIKÉPP nem jelenti azt, hogy a linkelt hibrideket javasolnám inkább, csak azt, hogy "hallgatatlanul" ne vásárolj, mert nagy a rizikó...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Emotiva XPA-DR2 végfok - Gustard X26III streamer+DAC - Linux PC Roon streamer - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Harbeth C7ES-3 XD hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
félvezető HELYETT alkalmazható, itt nem erről van szó, itt pluszban tették azokat bele.
bakker ezt nem tudtam, tényleg azt hittem, a hibrid az csöves előfokot és félvezetős végfokot jelent... Mindig tanul az ember. :smile32:

OFF kérdés, de ezek szerint pl. a RIF DAC vonalszintű egyszeres erősítésű csöves kimeneti fokozata is csak rontja a hangot? (hallottam szólni ilyen DAC-ot, azért nem volt annyira rossz....)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2858

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

sutemenyx írta:

Itt van benne egy teljesen sima félvezetős erősítő, ami önmagában is működik. Majd elé van kötve egy béna csöves fokozat, ami csak ront a hangon. Ugyanis nem találták még fel azt az alkatrésztípust, ami javítana a hangon, mindegyik csak rontani tud. Az erősítőkészítés pedig abból áll, hogy az elvárt paraméterek megvalósításával hogyan tudjon minél kevesebbet rontani a hangon az erősítő. A csőnek akkor van értelme, amikor félvezető HELYETT alkalmazható, itt nem erről van szó, itt pluszban tették azokat bele.

Ami normális rendszerű hibrid erősítő és megfizethető, azt a magyar gyártású TMP erősítők közt kell keresni.
Azonban a korábban mások által említett tapasztalatok nyomán, szükséges a hangfallal való összepróbálásuk.
OFF
Meg aztán van olyan is amelyik nem háklis az eltérő hangfalakra. Csak az már más feljebb van. Mint árban mint hangban. ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

joseph66 írta:
2021.01.23., szomb. 15:46

Tényleg jobbak a csöves erősítők hangzás szempontjából? Vagy erre nincs egyértelmű válasz?
Javaslom ennek az elolvasását, ott az első kérdésedre a válasz: https://pointe.blog.hu/2018/02/18/amit_ ... rositokrol

A második kérdésre szerintem nincs egyértelmű válasz. Attól függ, mit értesz "jobb" alatt, illetve mit érzékelsz "jobb"-nak. Na meg erősítő és erősítő között elég nagy különbség lehet, ez csövesekre és tranyósokra is igaz.

Menj a füled után.

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

joseph66 írta:
2021.01.23., szomb. 15:22
Bírják hosszabb távon is az elektroncsövek?
Néha cserélni kell az elektroncsöveket, de a 12AX7-esek ás 12AU7-esek (ECC83-asok ill. ECC82-esek) - típustól és kapcsolástól is függően - tudtommal akár 10ezer órát is kibírhatnak. Lehet számolni, de ez azért sok év... És elég nagy belőlük a választék, tehát nem feltétlenül költséges a csere. A csere maga otthon elvégezhető művelet, áramtalanított állapotban kesztyűs kézzel cső foglalatból óvatosan kihúz, új cső foglalatba óvatosan benyom). A Vincentekben szerintem gyárilag Shuguang (vagy hasonló kínai) csövek vannak, ezek "jobb hangúra" cserélésével még tuningolni is lehet az erősítőt.

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Helló!
A Wharfedale EVO 4.2 hangfalimhoz keresek sztereó erősítőt. Eddig integrált erősítőket nézegettem, ott eljutottam odáig, hogy az Audiolab 6000A Play erősítő lenne a legjobb. Követem az eladásra kínált erősítőket és felkerült hibrid erősítő is:
viewtopic.php?f=32&t=156523
viewtopic.php?f=32&t=156506
stb.
Én nem értek a csöves cuccokhoz. Mire kell figyelni az ilyen erősítőknél? Bírják hosszabb távon is az elektroncsövek?
Én örülnék egy jó DAC-nak is, úgyhogy a Taga Harmony HTA-1200 felé kacsintgatok kicsit. Mivel nem értek hozzá, ezért fogalmam sincs, hogy ilyet szabad-e venni? Az mindenesetre ebbe az irányba visz, hogy ezek állítólag halkan is szépen szólnak. Mit tanácsolnátok?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Jelentem, nagyobb hangerőn is jól viselkedik a nagy vas. Minden okés. Elégedett vagyok.
Már csak a picivel nagyobb nappali van hátra...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

gumibotsaska írta:
2021.01.23., szomb. 10:16
Alex_Aston írta:
2021.01.23., szomb. 10:10
gumibotsaska írta:
2021.01.23., szomb. 09:41

Nem nem "haJtotta" meg, hanem nem "haTotta" meg : -) Szóval nem reagált jól, hogy nagy vasat tettem alá. Nem az erő hiányzott neki.
Tudom, de arról volt szó, hogy izmosabb erősítő kell neki. Ezért kérdeztem, hogy kis hangerőn nem szól jól?

Kis hangerőn is megvoltak a mélyek, de ezekkel az erősítőkkel nagyobb hangerőre sem jött rendbe a dolog a többi területen.
Lehet nem elég kifinomult a hallásom, vagy nincsenek magas szinten a cuccaim, de ilyet sosem hallottam, hogy kis hangerő mellett más lenne a hangzás.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

gumibotsaska írta:
2021.01.23., szomb. 10:24
Alex_Aston írta:
2021.01.23., szomb. 10:09
Egy PM68-at én is fel tudok ajánlani. Másfél hét múlva viszik el, addig elviszem egy próbára, ha kell. Budapest, szintén, XIX. ker.
Neked is nagyon köszönöm a lehetőséget, de a kis jelentéktelen 2x45 wattos Marantz PM6006 is elképesztően jó tud lenni más hangfalakkal, tehát a Marantz-ok kvalitását nem is vonom kétségbe.

Szerencsére a Marantz-nak van egy konstans hangképe, ami jellemző a termékeire. Van egy régi Marantz PM 66-SE erősítőm is, ami ugyanazt az ismerős jellegű hangot hozza, de az látható, hogy a Marantz-os karakter nem jön be ennek a hangfalnak.

Mondjuk van egy olyan tulajdonság hogy csillapítási tényező (damping factor), ami kulcsfontosságú lehet adott esetben. Lehet, hogy ezen a téren is szét kellene nézni.
Az én erősítőim 100 körüli értékkel rendelkeznek.
A PM68 2x100W 8 ohm mellett, és a damping faktor 150.
Lehet megérne egy próbát. Ingyen van, és max fel óra?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

gumibotsaska írta:
2021.01.22., pén. 22:10
Sziasztok!

Ki milyen erősítővel hajtja az Usher BE-718 hangfalait?

Mi vált be?
De az is fontos infó, hogy mi NEM, hogy arra már ne is lőjek. Oké, tudom, hogy ízlések és pofonok, de van az az inkompatibilitás, ami egyértelműen hallható.
Hogy viselkedik pl egy Vincent 226 vagy 227 (mk)-val? Vagy Naim Nait 5(s)i-vel?
Egy biztos, Marantz PM6006-al nem szeretik egymást.

Úgy tapasztalom, hogy annak ellenére, hogy sok jót írnak erről a hangfalról, nagyon nem mindegy az erősítő illesztése.
Gondolom van pár csöves nagyágyú, meg klasszis tranzisztoros is, amelyikkel nem lehet melléfogni, de nagyon remélem, hogy kissé alacsonyabb büdzséből is felszínre hozhatók az adottságaiból.

Köszi!
Nem tudom mennyire mérvadó, amit pár hónapja tapasztaltam egy rendszer meghallgatása kapcsán.
A végerősítő(Conrad Johnson MF2250) meghallgatása, ill. megvétele miatt mentem. Amivel kapcsolódik ide, hogy abban a rendszerben is Usher sugárzók teljesítettek szolgálatot, egész pontosan Mini Dancer 1.
A meghallgatás csupán néhány percig tartott, mert már előre megbeszéltük, hogy elhozom haza, az erősítőt, mert saját rendszerben szeretném meghallgatni, mielőtt döntök. Nos, amit az a néhány perc alatt hallottam, az nagyon meggyőző demó volt. Hallottam már ezt-azt, de nem tudtam volna fogást találni rajta, baromi jó hang volt, még most is a fülemben van.
Ami az érdekes még a történetben, hogy a tulajdonos, elmondása szerint, mindíg is csövest, 300B-t hallgatott, ez az erősítő egy kitérő kaland volt, de most újra visszakanyarodott a régi szerelemhez, a 300B-hez, egy Carry Audio képében.
Köztudott, hogy a csövesek nagyon válogatósak, nem mindegy milyen hangsugárzóval párosítják, ez a 300B-re hatványozottan igaz, de nála mégsem tapasztalható semilyen meghajtási probléma, az Usher-rel.
Vannak hangsugárzók amikhez nagyon könnyű megtalálni az erősítőt, amivel kifutja magát, és vannak amikkel szinte vért kell izzadni, de ha megtalálod, akkor nagyon boldog lehetsz vele.
Úgy gondolom, a BE-718 ez utóbbi kategóriába esik, de nem szabad feladni, mert nagyon jó doboz.
Türelmesnek kell lenned, és megtalálod a tökéletes párját!
Még egy gondolat. Amit már többször megtapasztaltam, hogy egy erősítő meghajtó képessége, nem a Wattok számától függ.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

gumibotsaska írta:
2021.01.23., szomb. 10:24
Alex_Aston írta:
Egy PM68-at én is fel tudok ajánlani. Másfél hét múlva viszik el, addig elviszem egy próbára, ha kell. Budapest, szintén, XIX. ker.
Neked is nagyon köszönöm a lehetőséget, de a kis jelentéktelen 2x45 wattos Marantz PM6006 is elképesztően jó tud lenni más hangfalakkal, tehát a Marantz-ok kvalitását nem is vonom kétségbe.

Szerencsére a Marantz-nak van egy konstans hangképe, ami jellemző a termékeire. Van egy régi Marantz PM 66-SE erősítőm is, ami ugyanazt az ismerős jellegű hangot hozza, de az látható, hogy a Marantz-os karakter nem jön be ennek a hangfalnak.

Mondjuk van egy olyan tulajdonság hogy csillapítási tényező (damping factor), ami kulcsfontosságú lehet adott esetben. Lehet, hogy ezen a téren is szét kellene nézni.
Szerintem ha ennyire ragaszkodsz a maranc hagzáshoz, akkor másik dobozt kell keresned. A helyedben nyitnék más irányban szívfájdalom nélkül.
A hangdobozok mióta vannak nálad? Biztos, hogy nincs valami bajuk?!

gixxer750
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: gixxer750 »

Sziasztok.
Segitsetek megerteni h mi az oka annak h nagyon sok elado vincent es hegel erosito van? A relative kis eladott darabszamhoz kepest allandoan feljonnek az eladok soraban.

Koszi.

gumibotsaska
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: gumibotsaska »

sutemenyx írta:
2021.01.23., szomb. 10:19
gumibotsaska írta:
2021.01.23., szomb. 10:12
sutemenyx írta:
2021.01.23., szomb. 09:42

Esetleg próbáld ki egy Marantz PM30-cal. Ha budapesti vagy, adok egyet kölcsön.
Ha azzal sincs normalis kozep meg magas, akkor a hangfallal van valami.

Uhhhh! Egy PM30-al?? Nagyon szépen köszönöm a felajánlást! Indirekt tesztnek jó lehetne, de egyrészt olyasmivel szeretném kipróbálni, amit aztán meg is tudok fizetni, másrészt ennyire rossz nem lehet a hangfal, mert ezt a monitor sugárzót milliós hangfalakkal is össze szokták mérni, ami ad egyfajta viszonyítást. OK, ismerem a viccet hogy "A tehén sz*r jó! Tíz milliárd légy nem tévedhet!" :), de értitek!

(Persze a teszt még így is izgalmas lehetne, ha téged is érdekel egyszer össze lehet hozni).

Azt azért még hozzá kell tennem, hogy ki lett próbálva egy 60eFt alkatrész árú DIY Quad 405 klónnal, amivel meglepően jól szólt. A mélyek megfogottabbak, az ének tartomány élvezhető lett, a magasak is sokkal jobbak lettek, de magasak tekintetében némi finomságot még hiányolok (főleg a Marantz-tól megszokottak után).

Az egyik lehetőség tehát lehetne egy Quad 405 továbbfejlesztés beszerzése / megépíttetése, de jobban örülnék egy kereskedelmi forgalomban kapható, már használtan is beszerezhető típusnak.

Sok hozzászálás van, hogy mivel szól jól, de ezek szinte mind amerikai fórumokon olvashatók, itthon ismeretlen, beszerezhetetlen megalomán nagyvasakról. Valaki említette a Naim Nait 5i-t. Eddig ez az egyedüli esélyes itthon.

(Szívesen elvinném a hangfalakat ide-oda tesztelni, de macerás hurcibálni őket, és sajnos doboz nélkül tudtam csak beszerezni őket)
A PM30 egy használtan 20-25ezer forintos készülék, ami egy nagyon "rövid" erősítő, és nyitott, részletgazdag hangú. Szemben a nagyokkal, amik sokszor jóval fedettebbek. Ezért ajánlottam ezt. Ebből van egy PM30SE-m, azzal ki lehet próbálni.

Ha Quad405-tel jól szól, akkor szinte biztosan az a bajod, hogy rohadtul fedett hangú erősítőre tetted eddig.
Ha a PM30-cal normalisan szol, akkor van tovabbi ötletem.
Jaaa... én először egy mai, milliós darabbal kevertem össze :-)

Értem. Jó ötlet! Köszi! Privben el fogom kérni a számodat.

gumibotsaska
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Alex_Aston írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

gumibotsaska írta:
2021.01.23., szomb. 10:12
sutemenyx írta:
2021.01.23., szomb. 09:42
gumibotsaska írta:
2021.01.23., szomb. 09:39

Olyan szinten hiányzik a hanggörbéből a közép és magas, hogy azt még bot füllel sem lehet nem észre venni. Hallgathatatlanul aránytalan a mély-közép-magas tartomány. Pedig ez még csak az első szempont a hangminőség terén. Egy alacsonyabb kategóriájú erősítőtől hasonlóan lineáris, csak egyéb vonatkozásban alulmaradó teljesítményt vártam, de itt még szó nincs finomságokról.
Esetleg próbáld ki egy Marantz PM30-cal. Ha budapesti vagy, adok egyet kölcsön.
Ha azzal sincs normalis kozep meg magas, akkor a hangfallal van valami.

Uhhhh! Egy PM30-al?? Nagyon szépen köszönöm a felajánlást! Indirekt tesztnek jó lehetne, de egyrészt olyasmivel szeretném kipróbálni, amit aztán meg is tudok fizetni, másrészt ennyire rossz nem lehet a hangfal, mert ezt a monitor sugárzót milliós hangfalakkal is össze szokták mérni, ami ad egyfajta viszonyítást. OK, ismerem a viccet hogy "A tehén sz*r jó! Tíz milliárd légy nem tévedhet!" :), de értitek!

(Persze a teszt még így is izgalmas lehetne, ha téged is érdekel egyszer össze lehet hozni).

Azt azért még hozzá kell tennem, hogy ki lett próbálva egy 60eFt alkatrész árú DIY Quad 405 klónnal, amivel meglepően jól szólt. A mélyek megfogottabbak, az ének tartomány élvezhető lett, a magasak is sokkal jobbak lettek, de magasak tekintetében némi finomságot még hiányolok (főleg a Marantz-tól megszokottak után).

Az egyik lehetőség tehát lehetne egy Quad 405 továbbfejlesztés beszerzése / megépíttetése, de jobban örülnék egy kereskedelmi forgalomban kapható, már használtan is beszerezhető típusnak.

Sok hozzászálás van, hogy mivel szól jól, de ezek szinte mind amerikai fórumokon olvashatók, itthon ismeretlen, beszerezhetetlen megalomán nagyvasakról. Valaki említette a Naim Nait 5i-t. Eddig ez az egyedüli esélyes itthon.

(Szívesen elvinném a hangfalakat ide-oda tesztelni, de macerás hurcibálni őket, és sajnos doboz nélkül tudtam csak beszerezni őket)
A PM30 egy használtan 20-25ezer forintos készülék, ami egy nagyon "rövid" erősítő, és nyitott, részletgazdag hangú. Szemben a nagyokkal, amik sokszor jóval fedettebbek. Ezért ajánlottam ezt. Ebből van egy PM30SE-m, azzal ki lehet próbálni.

Ha Quad405-tel jól szól, akkor szinte biztosan az a bajod, hogy rohadtul fedett hangú erősítőre tetted eddig.
Ha a PM30-cal normalisan szol, akkor van tovabbi ötletem.

gumibotsaska
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Alex_Aston írta:
2021.01.23., szomb. 10:10
gumibotsaska írta:
2021.01.23., szomb. 09:41
Alex_Aston írta:
2021.01.23., szomb. 09:28

Én ebben azt nem értem, hogy mi az, hogy nem hajtja meg? Ezek szerint csak kifejezetten nagy hangerőn lehet hallgatni, kis hangerőn nem is? gondolkodik.gif
Nem nem "haJtotta" meg, hanem nem "haTotta" meg : -) Szóval nem reagált jól, hogy nagy vasat tettem alá. Nem az erő hiányzott neki.
Tudom, de arról volt szó, hogy izmosabb erősítő kell neki. Ezért kérdeztem, hogy kis hangerőn nem szól jól?

Kis hangerőn is megvoltak a mélyek, de ezekkel az erősítőkkel nagyobb hangerőre sem jött rendbe a dolog a többi területen.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”