A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
a fix rész,és az "úszó" rész szintben kell hogy legyen,vagy ez igy kb ahogyan van jó ?
köszi
A fotón a lemezjátszóban lévő panel van, a tápegység az egy külön dobozban van. Arról is tehetsz fel fotót, ha beállìtások érdekelnek, akkor irjál pü-t.
TJ.
Most kerültem lemezjátszó közelébe, mértem is egyet (kettőt). Az alany egy Townshend Avalon. Az első mérés a gyári tányérral, második a gyári plusz egy dögnehéz akriltányérral készült. Ez utóbbi csak demonstrációs céllal, mivel azt a tányért nem tudom önmagában rárakni, mert az Avalon subtányérjának tengelye nagyobb átmérőjű, mint az akriltányér furata. Így viszont túl magasan van a tömegközéppont a tengely felfekvési pontjához képest, tehát a fordított csapágyazás előnyét eliminálja, de így is látszik a nagyobb tömeg pozitív hatása. De talán egyszer majd ráveszem magamat az átalakításra.
(A névleges fordulattól való eltérés elég magas, de azt tapasztaltam, hogy míg a WOW mértéke más-más appal és telefonnal meglehetősen pontosan egybevág, a névleges sebességtől való eltérés eléggé nagy szórást mutat. Furcsa, én az ellenkezőjére tippeltem volna. Egy másik appal is mértem, az ennek kicsit több, mint a felét számolta.)
Screenshot_2023-04-17-14-41-07-73_82cd5e484706a465ddb9e1ca3f0e6a6b~3.jpgScreenshot_2023-04-17-14-42-51-40_82cd5e484706a465ddb9e1ca3f0e6a6b.jpg
Na ez cuki! Ez egy jó gép! Elég meggyőzően a fordított csapágyazás csinálja mindenhol, hogy ne ugráljon a tányér.
Most kerültem lemezjátszó közelébe, mértem is egyet (kettőt). Az alany egy Townshend Avalon. Az első mérés a gyári tányérral, második a gyári plusz egy dögnehéz akriltányérral készült. Ez utóbbi csak demonstrációs céllal, mivel azt a tányért nem tudom önmagában rárakni, mert az Avalon subtányérjának tengelye nagyobb átmérőjű, mint az akriltányér furata. Így viszont túl magasan van a tömegközéppont a tengely felfekvési pontjához képest, tehát a fordított csapágyazás előnyét eliminálja, de így is látszik a nagyobb tömeg pozitív hatása. De talán egyszer majd ráveszem magamat az átalakításra.
(A névleges fordulattól való eltérés elég magas, de azt tapasztaltam, hogy míg a WOW mértéke más-más appal és telefonnal meglehetősen pontosan egybevág, a névleges sebességtől való eltérés eléggé nagy szórást mutat. Furcsa, én az ellenkezőjére tippeltem volna. Egy másik appal is mértem, az ennek kicsit több, mint a felét számolta.)
Screenshot_2023-04-17-14-41-07-73_82cd5e484706a465ddb9e1ca3f0e6a6b~3.jpg (158.62 KiB) Megtekintve 1333 alkalommal
Screenshot_2023-04-17-14-42-51-40_82cd5e484706a465ddb9e1ca3f0e6a6b.jpg (262.49 KiB) Megtekintve 1333 alkalommal
Én is gondoltam rá, hogy az amúgy "tunning táp " - nak tartott SBooster - nek a kisfesz oldalán lévő kanóc nem túl acélos.
Most akkor tovább kell tunningolni a tunning tápot ?
Pali, első körben megnézném a hajtószíjat, nincs - e megnyúlva.
Annak a cseréje lehet, hogy megoldja a problémát.
Ha már úgy is hozzányúlsz, a hajtógörgőt és a hajtott tárcsát tisztítsd meg az esetleges gumimaradványoktól is. / Alkohol /
Ha ezek nem segítenek, onnantól bonyolódik a dolog...
... a táp és a lemezjátszó közötti tápkábel cseréjét, tuningját próbálta már valaki? Ez ugye gyengeáram és egyenáram, mik a tapasztalatok?
Streamernél próbáltam, hogy a lineáris táp (TMP 5V/3A) és a készülék (Taga TWA10) között a gyárilag a streamerhez csomagolt vékonyka USB A to C kábelt kicseréltem egy Xiaomi gyorstöltő kábelre (120W/6A), már nem elmékszem pontosan, de olyan 3-4eFt értékben. A különbség jelentős lett, nem "mintha" hanem egészen jól és határozottan hallható. Nem lemezjátszó, de ugyanúgy gyengeáram és egyenáram.
A többi már kábel topic - de szinte biztosan hallható lenne ennek a kábelszakasznak a cseréje (is).
Csak most jön a következő kérdés, hogy akkor pontosan mire is?
Zolinak mondanám, hogy biztosan lesz nagy változás az analóg táp hatására.
Többen itt a fórunom SE kapcsolású csöves tápegységet használnak a lemezjátszó előtt és állítólag még az is javít a hangján.
/ Én már feladtam, hogy rájöjjek a műszaki okára. Próbáltam feszegetni a kérdést - kb. egy éve - annyit tudtam meg, hogy csak.../
Bocsánat, elírtam, SC5. A kérdésre azonban a válaszom értelemzhető volt, mert nem konkrétan 12V-os tápot keresett, hanem a tápok hatását firtatta. Ehhez hozzáfűzve egy kérdés még: a táp és a lemezjátszó közötti tápkábel cseréjét, tuningját próbálta már valaki? Ez ugye gyengeáram és egyenáram, mik a tapasztalatok? A táp és a 230V közötti csere is nagyon sokat hozott nekem, ezért lennék kíváncsi erre is, de ez szerelést igényel, nem vágnék bele vakon, mások tapasztalata nélkül.
Szerintem meg kicsit összekeveredtek a típusok.
@Zoli73 a Funk Firm-ről írt, ami 12V-os, @PgSpa pedig az Edwardsról, ami 24V-os.
A lényeg pedig az volt, hogy egy jól kivitelezett és méretezett lineáris tápnak mindegy, hogy, milyen készüléket hajt, ami alapvetően igaz. A különbség annyi lehet, hogy egy dedikáltan LP lejátszókhoz tervezett lineáris táp esetén a fordulatszám tartására - esetleg annak váltására - külön hangsúlyt fektetnek, de a kapcsitápoknál bármilyen komolyabb táp hozhat a hangon.
Adott a lemezjátszóm(Funk Firm LSD), ami 12V DC-ről üzemel. A gyárilag mellékelt, telefon töltő jellegű, kapcsoló üzememű tápegységét, kiváltottam(úgy 1 éve) egy sokak által ismert, használt "Microsoft tuning tápegységre". A pozitív változás ugyan nem volt drámai, de egyértelműen hallható volt.
Kérdésem, lehet-e, érdemes-e innen tovább lépni például egy Hydra Sound, Luxor Audio, stb. lineáris tápegységgel?
Tudom, a Microsoft, és egyéb lineáris tápegységeket legtöbben streamerek, dac-ok, stb. tápellátássára használják, de hátha van, aki lemezjátszó előtt is használ ilyet, ill. van tapasztalata ez ügyben.
Ha valaki "csak" streamer, dac, és egyéb eszköz előtt szerzett tapasztalatot, az is érdekel, hátha lehet párhuzamot vonni.
Köszönöm!
Nekem az Edwards TT6-nál az eredeti (egy kis falidugaszba épített vacak) darabhoz képest a gyári SC4 tápegység (ami finomszabályozható is) óriási javulást hozott. Mondhatnám, hogy általa lett felnőtt a lemezjátszó hangja.
Ha már belekényszerítesz az OFF-ba, az Auralic Minihez SBooster tápot használok, ez is sokkal jobb, mint a gyári.
Tápnál nekem még a Heed Orbit jut eszembe, csak nem tudom, hogy Zsolték gyártottak/gyártanak-e 12V DC verziót?
Adott a lemezjátszóm(Funk Firm LSD), ami 12V DC-ről üzemel. A gyárilag mellékelt, telefon töltő jellegű, kapcsoló üzememű tápegységét, kiváltottam(úgy 1 éve) egy sokak által ismert, használt "Microsoft tuning tápegységre". A pozitív változás ugyan nem volt drámai, de egyértelműen hallható volt.
Kérdésem, lehet-e, érdemes-e innen tovább lépni például egy Hydra Sound, Luxor Audio, stb. lineáris tápegységgel?
Tudom, a Microsoft, és egyéb lineáris tápegységeket legtöbben streamerek, dac-ok, stb. tápellátássára használják, de hátha van, aki lemezjátszó előtt is használ ilyet, ill. van tapasztalata ez ügyben.
Ha valaki "csak" streamer, dac, és egyéb eszköz előtt szerzett tapasztalatot, az is érdekel, hátha lehet párhuzamot vonni.
Köszönöm!
Nekem az Edwards TT6-nál az eredeti (egy kis falidugaszba épített vacak) darabhoz képest a gyári SC4 tápegység (ami finomszabályozható is) óriási javulást hozott. Mondhatnám, hogy általa lett felnőtt a lemezjátszó hangja.
Ha már belekényszerítesz az OFF-ba, az Auralic Minihez SBooster tápot használok, ez is sokkal jobb, mint a gyári.
Tápnál nekem még a Heed Orbit jut eszembe, csak nem tudom, hogy Zsolték gyártottak/gyártanak-e 12V DC verziót?
Ahogy írtam is, az enyémhez is ezt a vacak dugót adták, tápegység gyanánt, ami azért könnyen felűlmúlható. Ez történt nálam is, a Microsoft tápegységgel. Viszont él bennem a remény, hogy ettől is van feljebb. Gyuri hozzászólása alapján van remény, érdemes próbálkozni.
Tudtommal a Heed DC tápot nem gyárt. A "sima" Orbit 110V AC-t ad, az Orbit ll ugyanez, csak változtatható frekvenciás, a 33/45-ös fordulatszám váltás lehetősége miatt.
Amúgy sok gyártó kínál 12 Voltos, lineáris tápegységet, igaz nem célzottan lemezjátszóhoz, de szerintem annak a tápegységnek mindegy, hogy egy streamert, vagy egy lemezjátszót táplál.
Annyit méricskéltetek itt, hogy kíváncsiságból én is megkerestem ezt a programot, és felraktam a lemezjátszómra. Azt állapítottam meg, hogy ennek a sebessége nem éri el a 33,3-t, kb. 33,27-28 körül szór a mérés. Az aláírásomban látható: régi Rega P2 Orbit 2-vel hajtva.
Mit tudok tenni, hogy gyorsuljon a gépely? Illetve tudok-e én tenni valamit, vagy inkább szakembert hívjak?
Ja, igen. Természetesen én is a SBooster - ra gondoltam.
/ Igaz, én rommá furkáltam alul - felül a jobb hűtés érdekében és magasabb lábakat is kapott. /
Köszönöm!
Persze, hogy szivattyú van, mert lentről a teknőből kell feljuttatni az olajat a legeldugottabb helyekre is..
A lemezjátszó csapágytengelye pedig tocsog az olajban. Nem kell oda juttatni az olajat, mert ott van.
Na, kivétel a fordított csapágy, ott fel kell tornázni az olajat a görgőhöz.
Telefonos segítséget kérnék.
Hogy kell letölteni ezt az egyenfutás appot ?
,,Persze, hogy szivattyú van, mert lentről a teknőből kell feljuttatni az olajat a legeldugottabb helyekre is."
Nem csak a magasság miatt kell az olajpumpa.... A főtengely és a többi siklócspágy nyomás nélkül néhány perc alatt tönkremegy. Az ezred mm-es illesztés miatt nyomás alatt fém a fémmel nem érintkezhet, mert túlmelegszik és megolvad.
Szia, Zoli !
Én a Microsoft tunning tápot először a Cambridge Audio Dac Magic Plus dac előtt használtam a gyári vacak helyén, majd a T - hom - os set-up box előtt. Mind a kettőnél nagy különbség volt a gyárihoz képest.
Később beszereztem egy Booster líneáris tápot, mind a két komponens előtt kipróbáltam és mind a két helyen agyonverte a Microsoftot.
Feltételezem, a lemezjátszónál is kifejtené áldásos hatását.
Ez igy szokott lenni az altalanos kongo fem tanyeroknal, de itt nem ez a funkcioja. Egyreszt, mert olom-metakarilat szendvics tanyer... ezen csillapitani mar nem kell.
Ez egyszeruen az olom reszt es az esetleges kiegyensulyosasi "csunyasagokat" hivatott eltakarni.
Se alátámasztani, se cáfolni nem tudom az állításodat. Az viszont biztos, hogy Pierre Lurné nem adott ki hivatalos információt erről.
Köszönöm!
A gumicsíkot a rezonancia csökkentése érdekében tervezték és alkalmazzák a tányér külső peremén. Érdemes újat beszerezni, szerintem ne ragasszatok semmit se.
Ez igy szokott lenni az altalanos kongo fem tanyeroknal, de itt nem ez a funkcioja. Egyreszt, mert olom-metakarilat szendvics tanyer... ezen csillapitani mar nem kell.
Ez egyszeruen az olom reszt es az esetleges kiegyensulyosasi "csunyasagokat" hivatott eltakarni.
Fontosabb dolog egy jo minosegu szij beszerzese hozza... nem lesz egyszeru. Amit a fentebb emlitett helyen arulnak az nem az szitu.
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST
Az a vastag szij csak "diszites" ha nincs rajta sem problema...
A gumicsíkot a rezonancia csökkentése érdekében tervezték és alkalmazzák a tányér külső peremén. Érdemes újat beszerezni, szerintem ne ragasszatok semmit se.
Az a vastag szij csak "diszites" ha nincs rajta sem problema...