Az eladó nem tudja?dixie-chicken írta: ↑2023.04.29., szomb. 08:01jó reggelt![]()
adott a Lurne J1,SL5 kar van rajta,annak van vlmilyen rögzitő csavarja,amelyet szállitás után,ki kéne oldani,ez hol található ?
kösszi![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Re: Lemezjátszó
A gondolkodás nem megerőltető...
Kösz tonee, sejtettem, hogy ez a kissé leegyszerűsített mondat " táptalajt" talál magának és a különböző vérmérsékletek kiváltják a "megfelelő" reakciókat.
Nem tudom, hogy a legdrágább, vagy a leganalitikusabb jelző verte-e ki a biztit.
Utólag visszaolvasva már nekem sem annyira szimpatikus az a mondat, de attól még igaz lehet.
Vagy, ha ez így nem igaz, akkor mi igaz ?
Hogy a legolcsóbb erősítők a legmuzikálisabbak ?
Az a kijelentés még röhejesebb lenne.
Akkor, amelyik se nem drága, se nem olcsó, az a jó ?
Egyre jobb.
Én mindenesetre eddig azt tapasztaltam - sajnos nem a saját rendszeremről van szó - hogy a legtermészetesebb hangú erősítők, amelyek semmilyen hiányérzetet nem keltenek, de bennük van minden, ami a komplex hangreprodukcióhoz kell, sajna azok a legdrágábbak.
De mi is ebben a meglepő ?
Nem tudom, hogy a legdrágább, vagy a leganalitikusabb jelző verte-e ki a biztit.
Utólag visszaolvasva már nekem sem annyira szimpatikus az a mondat, de attól még igaz lehet.
Vagy, ha ez így nem igaz, akkor mi igaz ?
Hogy a legolcsóbb erősítők a legmuzikálisabbak ?
Az a kijelentés még röhejesebb lenne.
Akkor, amelyik se nem drága, se nem olcsó, az a jó ?
Egyre jobb.
Én mindenesetre eddig azt tapasztaltam - sajnos nem a saját rendszeremről van szó - hogy a legtermészetesebb hangú erősítők, amelyek semmilyen hiányérzetet nem keltenek, de bennük van minden, ami a komplex hangreprodukcióhoz kell, sajna azok a legdrágábbak.
De mi is ebben a meglepő ?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Azért én nem sarkítanék ennyire. Nem biztos hogy kapásból hazugozni kell valakit a véleményéért.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Én pedig kifejezetten hazugságnak tartom!akvapark írta: ↑2023.04.29., szomb. 08:12Erről nem vagyok meggyőződve.Rock60 írta: ↑2023.04.26., szer. 11:23Értem amit mondasz, van is benne valami.
Ugyanakkor ne essünk abba a hibába, hogy a színezett, saját hangú készülékeket kiáltjuk ki általában a zeneibbnek.
Abból kell kiindulni, hogy az élő zene sem színezett, és mi azt szeretnénk otthonunkban reprodukálni.
Éppen ezért a legdrágább, leganalitikusabb hangzású készülékek a legzeneibbek.
Nyilván minden készüléknek van saját hangja, minél olcsóbb, minél több a kompromisszum, annál inkább.
Ha már van saját hangja, azt a tervezők próbálják a " kellemes, hallgatható " tartományba tolni, gondolom innen a sztereotípia, hogy a színezettebb hangzású készülék a zeneibb.
De, ez csak egy ugyan olyan kompromisszumos, de rosszul hangolt kategóriatárs ellenféllel szemben igaz, egy magasabb kategóriás színezetlenebb hangú versenytárssal szemben semmiképpen sem.
Nagy vonalakban így látom, persze végtelen árnyalata van a kérdésnek.![]()
Erről nem vagyok meggyőződve.Rock60 írta: ↑2023.04.26., szer. 11:23Értem amit mondasz, van is benne valami.
Ugyanakkor ne essünk abba a hibába, hogy a színezett, saját hangú készülékeket kiáltjuk ki általában a zeneibbnek.
Abból kell kiindulni, hogy az élő zene sem színezett, és mi azt szeretnénk otthonunkban reprodukálni.
Nyilván minden készüléknek van saját hangja, minél olcsóbb, minél több a kompromisszum, annál inkább.
Ha már van saját hangja, azt a tervezők próbálják a " kellemes, hallgatható " tartományba tolni, gondolom innen a sztereotípia, hogy a színezettebb hangzású készülék a zeneibb.
De, ez csak egy ugyan olyan kompromisszumos, de rosszul hangolt kategóriatárs ellenféllel szemben igaz, egy magasabb kategóriás színezetlenebb hangú versenytárssal szemben semmiképpen sem.
Nagy vonalakban így látom, persze végtelen árnyalata van a kérdésnek.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2785
jó reggelt
adott a Lurne J1,SL5 kar van rajta,annak van vlmilyen rögzitő csavarja,amelyet szállitás után,ki kéne oldani,ez hol található ?
kösszi
kösszi
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Értem amit mondasz, van is benne valami.
Sajnos ezekkel a gépekkel kezdődött az a vonal, miszerint a modern lemezjátszók inkább precíziós gépek, mint hangszerek. Lehet látni a piacon, hogy ezek a CNC-vel készült szuper gépek nem okoznak feltétlenül örömet a gazdájuknak. Valaki azt mondta, hogy CD-sen szólnak. Sokan úgy szállnak ki az analóg lemezhallgatásból, hogy efféle komoly gépük van és nem egy olcsó japán tojáshéj.. Persze a régi klasszikus daraboknak is megvan a saját hangja, de legtöbbször még mindig zeneibb megszólalást nyújtanak.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Igen, én emlékszem az első egy - két verzióra, nagyon úttörő megjelenése volt az akkori fadobozokhoz képest, mintha egy másik naprendszerből jött volna...
44 évvel ezelőtt jelent meg a világ egyik legszebb lemezjátszója (szerintem).
Néhány napja bemutatták a VII. változatot és az Oracle első hangkarjának prototípusát.
https://longkft.hu/audioblog/oracle-del ... arnacioja/
Néhány napja bemutatták a VII. változatot és az Oracle első hangkarjának prototípusát.
https://longkft.hu/audioblog/oracle-del ... arnacioja/
longkft.hu/audioblog/
Teljesen egyetértek Voyager - rel, annyiban árnyalva a kérdést - amit már egy másik csontlerágós megjegyzésnél is felvetettem - hogy nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak, egy újszülöttnek minden vicc új.
Magyarán, újabb résztvevőkkel újra előjöhetnek már korábban kitárgyalt témák, de ráadásul mivel ugyanabba a folyóvízbe úgysem lehet kétszer belelépni, szerintem nem problem.
Magyarán, újabb résztvevőkkel újra előjöhetnek már korábban kitárgyalt témák, de ráadásul mivel ugyanabba a folyóvízbe úgysem lehet kétszer belelépni, szerintem nem problem.
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Számomra az LP a valóságot és az érzelmeket jelenti. Bármilyen digitális hang sajnos nem érezteti ezt velem...
Nagyon jól tudnak szólni, de mégis többnyire hiányérzetem van.... Sajnos egyre lustább vagyok, de ha mégis felteszem pl. Ben Webster - Betsy című lemezét, a szaxofon mintha énekelne....
Nagyon jól tudnak szólni, de mégis többnyire hiányérzetem van.... Sajnos egyre lustább vagyok, de ha mégis felteszem pl. Ben Webster - Betsy című lemezét, a szaxofon mintha énekelne....
A gondolkodás nem megerőltető...
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 450
Érdekes a felvetés abból a szempontból is, amit én már többször pedzegettem, hogy egy hibrid lemez hangminősége nem azonos egy CD-vel, nagyon tud tőle különbözni. Gyakorlati okok miatt sok ilyen kiadványom van, nevesítve a Capella Savaria egy kivételével összes Lp-je. Nálam az LP verziók sokkal jobban szólnak, mint a CD verziók. Egyéb esetben a CD vonal jól szól, főleg SACD-vel etetve. Érdekes kérdés, és ide OFF, hogy a CD transzfer és gyártás során mit rontottak el? Amúgy meg azért értem az összehasonlítást, mert én legtöbbször a tartalom alapján választom ki a zenét, és utána a médiumot, illetve úgy gondolodom, ha van full analóg lehetőség, akkor LP, ha a hibris korszak gyümölcse, mérlegele, és a full digitálisból meg CD, vagy inkább SACD, mert az én rendszeremen az éri fel legjobban a jó LP minőségét.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2164
Mostanában már emészthető áron, egész jó digitális láncot lehet kiépíteni. Szerényebb hozzáértéssel és tapasztalattal is (értem ezt úgy, hogy szinte plug and play az egész) nagyon hasonló zenei élményt lehet összehozni, mint vinyl vonalon.
Számomra a hanglemez lejátszás életforma és hobbi is egyúttal, ami az értékes LP gyűjteménynek értelmet ad. És ahogyan azt John Peel mondta: "Egy remek lemezre való vadászat izgalma, a zene örömét néha elhomályosítja".
Nem lenne jó, ha a téma felesleg viták irányába menne el, főleg a százmilliószor lerágott csont ízével.
Számomra a hanglemez lejátszás életforma és hobbi is egyúttal, ami az értékes LP gyűjteménynek értelmet ad. És ahogyan azt John Peel mondta: "Egy remek lemezre való vadászat izgalma, a zene örömét néha elhomályosítja".
Nem lenne jó, ha a téma felesleg viták irányába menne el, főleg a százmilliószor lerágott csont ízével.
Ez érdekes megközelítés, de belegondolva igazad lehet. Hiszen a mai világban a digitális felvétel a standard. Ami persze lehet pocsék is, de a lényeg, hogy azt halld amit felvettek. Nekem sajnos általában az átlag mai felvételekkel általában vannak minőségi kifogásaim. Mintha elfelejtették volna hogy kell mondjuk egy jó rockzenei felvételt csinálni. A Foo Fighters vezetője csinált egy dokumentumfilm sorozatot a legendás amerikai stúdiókról, zenei központokról. Abban mondta el az egyik nagynevű hangmérnök,hogy manapság a zenekarok szeretik megspórolni a profi stúdiómunkát. Vesznek egy keverőt, meg egy digitális felvevőberendezést, aztán megcsinálják a lemezre szánt felvételt otthon. Sajnos ez hallható is.sutemenyx írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:11Ugyanakkor azt is gondolom, hogy akkor jó a lemezjátszó, ha egy modern, eredetileg digitális felvételű lemezzel minél inkább hasonlít egy jó minőségű CD vagy Stream hangra. Effektív ha nem hallod, hogy lemezjátszó szól. Ha többet hallasz, mondjuk nagyobb beütést, durvább mélyimpactokat, több sziszegést, vagy ha hallható, hogy forgó dolog szól, az mind csak torzítás, aminek nincs helye a lejátszóláncban. És ha sikerül elérni, hogy digitálisnak halld a digitális felvételt, na akkor okés a pörgető/hangszedő/fonó preamp, és onnantól van értelme felpakolni a szuper analóg felvételeket, ahol végre megmutathatja, hogy miben tud többet a digitálnál.
Szerintem.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
A cd-játszók jó nagy hányadának hirdetésében az van, hogy analógos hang, ugyanezt mondják a csöves hangra is, meg még biztosan sok másra. Meg még azt is olvastam itt, hogy az LP-ken van minden hangok legjobbika, csak nagyon-nagyon sok pénzt kell rákölteni.
Itt meg kiderült, hogy a digitálisan felvett lemezek hangjának a digitális streamhez kell közelítenie - természetesen alulról.
Akkor most hova álljanak a belgák?
A kígyó meg megharapta a saját farkát, innentől kezdve nincs értelme a digitális/analóg vitának.
A cd-játszók jó nagy hányadának hirdetésében az van, hogy analógos hang, ugyanezt mondják a csöves hangra is, meg még biztosan sok másra. Meg még azt is olvastam itt, hogy az LP-ken van minden hangok legjobbika, csak nagyon-nagyon sok pénzt kell rákölteni.
Itt meg kiderült, hogy a digitálisan felvett lemezek hangjának a digitális streamhez kell közelítenie - természetesen alulról.
Akkor most hova álljanak a belgák?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Húú, sajnálom, hogy erről lemaradtam !
" Azért elég gyorsan..." Mi elég gyorsan ?
Szerintem, egy jó analóg cuccon nem csak hasonlítania kell a digitális felvételű LP hangjának a CD - hez, hanem jobban kell szólnia.
A felvétel egy dolog, ami utána következik, az a másik. Ha a futómű, a kar, a hangszedő, a phono magasabb szintet képvisel, mint a dac, miért ne szólhatna jobban, mint a CD ?
Szerintem minden paraméterében szólhat jobban, ha másképp szól, az nem feltétlenűl színezés, vagy torzítás.
" Azért elég gyorsan..." Mi elég gyorsan ?
Szerintem, egy jó analóg cuccon nem csak hasonlítania kell a digitális felvételű LP hangjának a CD - hez, hanem jobban kell szólnia.
A felvétel egy dolog, ami utána következik, az a másik. Ha a futómű, a kar, a hangszedő, a phono magasabb szintet képvisel, mint a dac, miért ne szólhatna jobban, mint a CD ?
Szerintem minden paraméterében szólhat jobban, ha másképp szól, az nem feltétlenűl színezés, vagy torzítás.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Mindenesetre ha egy elvi okfejtésbe bele szeretnél kötni, akkor célravezetőbb az ellenérvek, vagy az okfejtés logikai hibáinak felfedése, netán az általam figyelmen kívül hagyott egyéb körülmények említése.supravox írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:19sutemenyx írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:11Ugyanakkor azt is gondolom, hogy akkor jó a lemezjátszó, ha egy modern, eredetileg digitális felvételű lemezzel minél inkább hasonlít egy jó minőségű CD vagy Stream hangra. Effektív ha nem hallod, hogy lemezjátszó szól. Ha többet hallasz, mondjuk nagyobb beütést, durvább mélyimpactokat, több sziszegést, vagy ha hallható, hogy forgó dolog szól, az mind csak torzítás, aminek nincs helye a lejátszóláncban. És ha sikerül elérni, hogy digitálisnak halld a digitális felvételt, na akkor okés a pörgető/hangszedő/fonó preamp, és onnantól van értelme felpakolni a szuper analóg felvételeket, ahol végre megmutathatja, hogy miben tud többet a digitálnál.
Szerintem.
Azért elég gyorsan ...
Nettó személyeskedés helyett.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ha te mondod..supravox írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:19sutemenyx írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:11Ugyanakkor azt is gondolom, hogy akkor jó a lemezjátszó, ha egy modern, eredetileg digitális felvételű lemezzel minél inkább hasonlít egy jó minőségű CD vagy Stream hangra. Effektív ha nem hallod, hogy lemezjátszó szól. Ha többet hallasz, mondjuk nagyobb beütést, durvább mélyimpactokat, több sziszegést, vagy ha hallható, hogy forgó dolog szól, az mind csak torzítás, aminek nincs helye a lejátszóláncban. És ha sikerül elérni, hogy digitálisnak halld a digitális felvételt, na akkor okés a pörgető/hangszedő/fonó preamp, és onnantól van értelme felpakolni a szuper analóg felvételeket, ahol végre megmutathatja, hogy miben tud többet a digitálnál.
Szerintem.
Azért elég gyorsan ...
Ez egy elvi dolog, semmi köze a tapasztalathoz és az eltöltött időhöz.
Azt még hozzáteszem, hogy amit leírtam az persze csak arra az esetre igaz, ha a lemezen lévő felvételre kíváncsi valaki, nem az a cél, hogy “lemezjátszózzon”.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Azért elég gyorsan ...
Ne személyeskedj, kérlek! asebestyen
sutemenyx írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:11Ugyanakkor azt is gondolom, hogy akkor jó a lemezjátszó, ha egy modern, eredetileg digitális felvételű lemezzel minél inkább hasonlít egy jó minőségű CD vagy Stream hangra. Effektív ha nem hallod, hogy lemezjátszó szól. Ha többet hallasz, mondjuk nagyobb beütést, durvább mélyimpactokat, több sziszegést, vagy ha hallható, hogy forgó dolog szól, az mind csak torzítás, aminek nincs helye a lejátszóláncban. És ha sikerül elérni, hogy digitálisnak halld a digitális felvételt, na akkor okés a pörgető/hangszedő/fonó preamp, és onnantól van értelme felpakolni a szuper analóg felvételeket, ahol végre megmutathatja, hogy miben tud többet a digitálnál.
Szerintem.
Azért elég gyorsan ...
Ne személyeskedj, kérlek! asebestyen
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy akkor jó a lemezjátszó, ha egy modern, eredetileg digitális felvételű lemezzel minél inkább hasonlít egy jó minőségű CD vagy Stream hangra. Effektív ha nem hallod, hogy lemezjátszó szól. Ha többet hallasz, mondjuk nagyobb beütést, durvább mélyimpactokat, több sziszegést, vagy ha hallható, hogy forgó dolog szól, az mind csak torzítás, aminek nincs helye a lejátszóláncban. És ha sikerül elérni, hogy digitálisnak halld a digitális felvételt, na akkor okés a pörgető/hangszedő/fonó preamp, és onnantól van értelme felpakolni a szuper analóg felvételeket, ahol végre megmutathatja, hogy miben tud többet a digitálnál.
Szerintem.
Szerintem.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Talán nem volt megfelelő a mozgó tömeg*hangszedő engedékenység szorzat. Igazából vékony ettől lesz a hang, meg a nem megfelelő alátámasztástól. Mindkettőn lehet dolgozni, de a demót lebonyolító embernek talán nem is volt érdekes ez, mert másra figyelt.supravox írta: ↑2023.04.20., csüt. 21:16A Moerc-et hagyjuk is mert az egy agyrém volt.
Állandóan kontakthibás volt.
De mindkettőre jellemző volt az izgága,súlytalan,vékonyka megszólalás.
Illetve k..a érzékenyek voltak
Amúgy életem egyik leggatyább analóg hangját pont valami űber VPI szolgáltatta..
Csúcs Benz mc
Accuphase elő+végfok valami nagyobb Harbeth.
Hogy pont a futómű vagy mi volt a tré azt nem tudnám megmondani.
De nem kívántam rá a lemezjátszóra.
Ahogy most összeraktam, nem mondanám rá a súlytalan jelzőt, sőt inkább tud elég testesen szólni. Mondjuk egy zongorajáték alsó regiszterei, de popabb zenén sincs semmi gond.
Amúgy életem egyik leggatyább analóg hangját pont valami űber VPI szolgáltatta..
Csúcs Benz mc
A Moerc-et hagyjuk is mert az egy agyrém volt.
Csúcs Benz mc
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Lehet, hogy kicsit off ide, de esetleg van valakinek az ismeretségi körében, vagy ismer esetleg egy jó kis fémmegmunkáló műhelyt esetleg CNC - vel ?
Köszi.
Köszi.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nehéz beállítani, mert ezen pl az excentrikus ellensúly állítja egyszerre a tűnyomást és az azimuthot. El lehet vele szórakozni egy darabig, de a torzítatlansága egyértelmű. Mi bajod volt vele?