Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

8 minutes ago, Vinkler said:

Csináljuk azt, hogy elmegyek én is wittao fórumtársunkhoz, ha össze tudunk egyeztetni egy időpontot. Visze egy olcsó gagyi USB-s dac-ot, hozd el Te is a tiédet. Aztán nézzük meg, milyen változást okoz a mélységben a dac.

Most meg az jön, h engem akartok kihagyni... Nekem már nemsokára szólítandó sorszámom van wittaonál, úgyhogy inkább együtt...? :-))) Ha megy, persze. És én is tudok vinni egy DACot, extra tápolással. Meg talán egy néhány kábelt a leltárból... :-))) 

Meg egy Contour s 1.4-et, ha már ez volt a kérés... :-)

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 143

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tibikecsoki »

3 perce, Vinkler írta:

Csináljuk azt, hogy elmegyek én is wittao fórumtársunkhoz, ha össze tudunk egyeztetni egy időpontot. Visze egy olcsó gagyi USB-s dac-ot, hozd el Te is a tiédet. Aztán nézzük meg, milyen változást okoz a mélységben a dac.

Rendben,benne vagyok,wittaoval július elejét lőttük be ,de még pontosítunk.Amúgy hozhatod ettől függetlenül hozzám is,meg akár más komponenseket is, aztán mehet a játék,meg a tili-toli is

Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Metronome le streamer, Rockna wavelight dac, ProAc Respone D38, 2db REL T/7x, JMlab tantal505.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

1 perce, lehoako írta:

Igen, most persze rágörcsölhetünk arra, hogy a drágább mindig jobb-e, sajnos, nekem is általánosságban ez a tapasztalatom, és nálam mindenhez, többek között a térhez is sokat tett a jó kábel. Ugyanakkor vannak kisipari gyártmányok, amik jelentősen túlmutatnak a kategóriájukon (árfekvés/minőség-arányban). 

Köszönöm, akkor úgy veszem, hogy hasonlóan gondoljuk, ha kompromisszummentes hangot akarunk, akkor kompromisszummentes komponensválasztás szükséges, és ezek között a kábelek is fontosak.

Amit ez ügyben megtettem mostanában,az egy isotek evo3 syncro,és egy isotek g2 mini sub beszerzése volt. A többi meglévő kábeleim közt vannak olcsóbbak,drágábbak,de nem állok rosszul annyira táp oldalról.

Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Metronome le streamer, Rockna wavelight dac, ProAc Respone D38, 2db REL T/7x, JMlab tantal505.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9848

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

4 hours ago, tibikecsoki said:

Ha nem is így százalékosan,de azt állítom,sőt tapasztaltam,hogy amikor a rendszeremen belül az erősítőben egy lényegesen drágább táp,és hangfal kábel dolgozott,(amit utána a tulaj el is vitt haza),az oriásit dobott a hangon,igazából,ez után kezdtem én is foglalkozni a kábel mizériával.

Igen, most persze rágörcsölhetünk arra, hogy a drágább mindig jobb-e, sajnos, nekem is általánosságban ez a tapasztalatom, és nálam mindenhez, többek között a térhez is sokat tett a jó kábel. Ugyanakkor vannak kisipari gyártmányok, amik jelentősen túlmutatnak a kategóriájukon (árfekvés/minőség-arányban). 

Köszönöm, akkor úgy veszem, hogy hasonlóan gondoljuk, ha kompromisszummentes hangot akarunk, akkor kompromisszummentes komponensválasztás szükséges, és ezek között a kábelek is fontosak.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

10 minutes ago, tibikecsoki said:

Az akusztikán már túl vagyok,tehát jöhet a dac.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

2 perce, timcs írta:

Az Ayon csak cd a többi meg lent szerepel. Többet nyersz ha inkább az akusztikára öszpontosítol, mint egy új dac-ra. Ha ez meg lesz jöhet a dac, de lehet, hgy már nem is fog kelleni.

Azért kérdeztem,mert nem látok külön dacot az aláírásodban,és tudom,hogy vannak ayon cd-k,amik dac-ként is működnek.De közben megnéztem,hogy a tiéd nem ilyen.Az akusztikán már túl vagyok,tehát jöhet a dac.

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: timcs »

3 órája, tibikecsoki írta:

Dehogynem,én is ezt próbálom itt bizonygatni,és ez nem feltétlenül azt jelenti,hogy olyan drága komponensek kellenek,csak valamin kell változtatni.Mivel az én rendszerem leggyengébb pontja pillanatnyilag a dac,ezért kértem ebben tanácsot,és nem akusztika,hangfalméret,stb tekintetében. És a tanácskérésem dac ügyben,tapasztalatok alapján továbbra is áll.Pl nálad mi szól,mivel? Az ayon a dac is?

Az Ayon csak cd a többi meg lent szerepel. Többet nyersz ha inkább az akusztikára öszpontosítol, mint egy új dac-ra. Ha ez meg lesz jöhet a dac, de lehet, hgy már nem is fog kelleni.

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Egyenlőre csak így,közelről.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 733

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A napokban érdeklődtem itt a TEAC UD-503 firmware frissítésével kapcsolatban. Azóta eltünt az oldalról a link.

Nem álmodtam, mert a Google webcache még emlékezett rá, és él a link, rejtve. Az NT-505 kezeli MQA-t és Roon

ready, emiatt szükség lehet újabb firmware-re, így ennél hivatalosan megy a dolog.

A legújabb ASIO USB Driver sokat változott. A cég licenszeli az Interface Co. Bulk Pet névre keresztelt megoldását.

Mint a névadásból sejteni lehet, a Bulk Transfer továbbgondolásáról lehet szó. 
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

7 perce, wittao írta:

Persze, de az sem amihez most mindent viszonyítottál (full Jadis rendszer, Franco Serblin sugárzókkal), szerintem még mindig kb. 3x ára van mint ami nálam van. Főleg a hangsugárzó ami ugyan szerintem zseniális az enyém (nem hittem volna), de bőven nem egy ligában játszik a Serblinnel. A dac viszont szerintem igen, és erre vagy kíváncsi  

Így igaz,pillanatnyilag nekem az a fontos

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

5 perce, wittao írta:

Tegnap este kikolcsonoztem az emlitett 1964-es felvetelt, meghallgattam. Kimondottan nem az en stilusomat kepviseli a hanganyag, de mikozben az ujabb elmenybeszamolomat irtam megallas nelkul vegighallgattam. Akik ismernek tudjak, nalam ritka ha egy album vegigmegy. Nem tudom a terabrazolas a most nalam levo rendszer melyik komponensenek koszonheto pontosan, de ugy gondolom nagyon rendben volt. Melysege akkora, aminel nagyobbat nem is kivanok. A dac egy Core Audio keszulek, a kinalatban szereplo 2 verzio kozul a kisebb, annyi kiegeszitessel a gyarto reszerol amivel lagyabb a hangzasa a normal valtozathoz kepest (csoves vilagbol erkeztem, nekem szuksegem van a lagy hangszerhangokra a reszletek mellett, emiatt kertem ezt a kis pluszt). Szoval a palettan ez a kisebbik dac. Az en igenyeimet maximalisan kielegiti. Tibikecsoki megbeszeltuk ugyis, jossz es meghallgatod ezt is.  RIF Audio dac-janal tapasztaltam ezt a terabrazolast jobbnak az atlagnal, de nekem csak a Fivre csovel jott be. Kedves forumtarsunknal volt szerencsem meghallgatni a Jadis JS2-t, ott azert nehez kivetnivalot talalni benne  bar ennyiert lehet bantanek is valakit, ha kivetnivalo lenne benne  

Ott a helyem,bár az a core audiós egyveleg nálad,ugyancsak nem az olcsó kategóriát képviseli.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

1 órája, lehoako írta:

Ne is mondd, mennyire igaz...! Hányan vannak, akik lejátszószofteverről lejátszószoftverre, nem VF-ről VF-re, aztán vissza, stb. "haladnak", falipaneleznek, basszuscsapdáznak, aztán hangfalat cserélnek, eljutnak 1-ről a 0.5-re, aztán nem derül ki semmi, csak hogy a kütyüzésért kütyüznek, meg sokan még félre is vezetik őket.

Nem is megyek bele tovább a részletekbe, csak azt remélem, hogy egyszer majd zenét is fognak hallgatni, mondjuk azt az operát, amit most tibikecsoki hallgat. 

Jelentem,cd bolt hiányában azért már letöltöttem ezeket:

1963 - G.Bizet – Carmen (Resnik, Del Monaco, Sutherland) 

Maria Callas - Bizet Carmen (1964) [Remastered 2014][96-24]

De meghallgatni egyenlőre még csak egy kisebb rendszeren tudom,mert nem vagyok otthon. 

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

1 órája, lehoako írta:

Pont ezt kérdezem. 

Focivébé van, mindenki tudja, hogyha sokat akarsz támadni és sok gólt rúgni, akkor NEM sok csatár kell, hanem 1-2 jó labdaszerző középpályás és hávéd, akik gyakorlatilag soha nem rúgnak gólt, csak éppen ők hekkelik meg az ellenfél támadásait és egyidejűleg tömik munícióval a leshatáron málnázó csatárokat, mélységből. :-) 

Őrájuk érdemes költeni, tőlük lesz játék és eredmény. Ők a jelút a hifiben. Ők a kábelek. Iniesta, Pirlo, Cafú, hogy csak 3 világbajnokot említsek.

Ha minden poszton a legjobb embereid vannak, akik szinergikusan játszanak, simán megnyered a VB-t, nem hanyagolhatsz el egy csapatrészt sem. 

A játékosok kiválogatására,minden nagy egyesületnél egy komoly háttér brigádot tartanak fenn,sőt,az igazi nagy csapatoknak,saját neveldéjük is van. Lefordítva, a játékosokat én is keresem,de a fejlesztői műhely ez esetben pont ez a fórum,ahol mindenki elmondja a véleményét a témában,és ez alapján én a (saját egyesületem vezetője) megpróbálom össze állítani a csapatomat

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

2 órája, fapaci írta:

Szintén létező, de sokak által be nem ismert jelenség:

Hősünk egyesével cserélgeti rendszere elemeit. Minden lépésnél úgy érzi, feljebb lépett, valami jobb lett, de mikor már mindent lecserélt, kiderül, hogy összességében egy mikrométert sem jutott előrébb, csak más lett, viszont elköltött egy raklapnyi pénzt. Jellemzően a pár perces meghallgatások alapján hozott döntések szoktak ide vezetni. Bár azt hiszem, nem kevesen vallják, hogy valójában erről a cserélgetésről szól a HiFi hobbi.

Így van,ahogy leírtad,és én pont ezt a sok cserélgetést szeretném megúszni,mások tapasztalatai alapján szűrni,még ha ez nem is egyszerű. Írom ezt úgy ,hogy egyébként meg aránylag gyakran cserélődnek nálam dolgok.De azért ha vissza nézem a cserélgetéseimet,sosem éreztem,hogy valami vissza lépés lett volna,az előzőhöz képest.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

2 órája, timcs írta:

Nálam nincs probléma tér leképzésével sem szélességben, sem mélységben. A hangsugárzók előlapja kb 1.4m-re van a mögötte lévő faltól. 

Amúgy nem lehetséges, hogy a teret amit reserved fórumtársnál hallottad a nála és nálad lévő különboző szintű készülékekben keresendő?

Dehogynem,én is ezt próbálom itt bizonygatni,és ez nem feltétlenül azt jelenti,hogy olyan drága komponensek kellenek,csak valamin kell változtatni.Mivel az én rendszerem leggyengébb pontja pillanatnyilag a dac,ezért kértem ebben tanácsot,és nem akusztika,hangfalméret,stb tekintetében. És a tanácskérésem dac ügyben,tapasztalatok alapján továbbra is áll.Pl nálad mi szól,mivel? Az ayon a dac is?

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

2 órája, lehoako írta:

Szóba került a rendszerszinergia kérdése. Te hiszel egy bizonyos arányban, amit sokan hangoztatnak, nevezetesen, hogy az egész rendszer árának milyen százaléka optimális, hogy kábelre legyen költve? 

Ha nem is így százalékosan,de azt állítom,sőt tapasztaltam,hogy amikor a rendszeremen belül az erősítőben egy lényegesen drágább táp,és hangfal kábel dolgozott,(amit utána a tulaj el is vitt haza),az oriásit dobott a hangon,igazából,ez után kezdtem én is foglalkozni a kábel mizériával.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

2 órája, Vinkler írta:

Itt hívnám fel a figyelmet arra a jelenségre, hogy hallgatsz otthon egy szerény rendszert, majd elmész és meghallgatsz egy sokkal jobbat. Leesik az állad. Elkezdesz fejleszteni, kipróbálsz dolgokat, tapasztalsz stb, aztán egyszer visszamész a régen álmaid hangjának titulált rendszert meghallgatni és nem érted akkor, ott miért hitted azt, hogy az a non plus ultra. Érdekes jelenség és létezik! Hidd el!

Igen,ebben lehet igazság,de az ott,akkor nagyon megfogott

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

50 minutes ago, fapaci said:

Szintén létező, de sokak által be nem ismert jelenség:

Hősünk egyesével cserélgeti rendszere elemeit. Minden lépésnél úgy érzi, feljebb lépett, valami jobb lett, de mikor már mindent lecserélt, kiderül, hogy összességében egy mikrométert sem jutott előrébb, csak más lett, viszont elköltött egy raklapnyi pénzt. Jellemzően a pár perces meghallgatások alapján hozott döntések szoktak ide vezetni. Bár azt hiszem, nem kevesen vallják, hogy valójában erről a cserélgetésről szól a HiFi hobbi.

Ne is mondd, mennyire igaz...! Hányan vannak, akik lejátszószofteverről lejátszószoftverre, nem VF-ről VF-re, aztán vissza, stb. "haladnak", falipaneleznek, basszuscsapdáznak, aztán hangfalat cserélnek, eljutnak 1-ről a 0.5-re, aztán nem derül ki semmi, csak hogy a kütyüzésért kütyüznek, meg sokan még félre is vezetik őket.

Nem is megyek bele tovább a részletekbe, csak azt remélem, hogy egyszer majd zenét is fognak hallgatni, mondjuk azt az operát, amit most tibikecsoki hallgat. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

1 hour ago, Vinkler said:

Kinek mi az optimális Ször?! 

Pont ezt kérdezem. 

Focivébé van, mindenki tudja, hogyha sokat akarsz támadni és sok gólt rúgni, akkor NEM sok csatár kell, hanem 1-2 jó labdaszerző középpályás és hávéd, akik gyakorlatilag soha nem rúgnak gólt, csak éppen ők hekkelik meg az ellenfél támadásait és egyidejűleg tömik munícióval a leshatáron málnázó csatárokat, mélységből. :-) 

Őrájuk érdemes költeni, tőlük lesz játék és eredmény. Ők a jelút a hifiben. Ők a kábelek. Iniesta, Pirlo, Cafú, hogy csak 3 világbajnokot említsek.

Ha minden poszton a legjobb embereid vannak, akik szinergikusan játszanak, simán megnyered a VB-t, nem hanyagolhatsz el egy csapatrészt sem. 

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1178

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lacee »

5 perce, Vinkler írta:

Az a doboz nyűgje? 

Természetesen  a gazdájé....aki megveszi.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

6 minutes ago, lacee said:

Pl. Adott esetben kicsi helyiségbe nagy doboz.....

Az a doboz nyűgje? 

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1178

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lacee »

14 perce, fapaci írta:

Általánosságban mik a nagyobb hangdobozok nyűgjei?

Pl. Adott esetben kicsi helyiségbe nagy doboz.....

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11345
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

5 minutes ago, bodnart said:

A jelenlétérzet az én fogalmaim szerint nem a nagy dobozok kiváltsága. De a hangtömeg igen. Azoknak meg más nyűgjeik vannak, így azt kívánom, hallgasson mindenki azt, amit igazán szeret!

Általánosságban mik a nagyobb hangdobozok nyűgjei?

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bodnart »

A jelenlétérzet az én fogalmaim szerint nem a nagy dobozok kiváltsága.

De a hangtömeg igen.

Azoknak meg más nyűgjeik vannak, így azt kívánom, hallgasson mindenki azt, amit igazán szeret!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”