Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Szerintem se ér meg ez külön hifi topikot, de általánosságban, ahogy nincs egyfajta ösvény, úgy tápszűrés/regenerálásra sincs megfogható ár/érték arány, mindkettőt lehet kevesebb és nagyon sok pénzből megoldani, ergo azt mondanám, hogy a kérdést fel sem kell tenni, mindkettőt érdemes fejleszteni. Aki már olyan szinten hifizik, hogy dedikált szobája van, annál már nem váltják ki egymást, sajnos

Mivel ösvényt természetesen nem lehet nagyon kipróbálni, cserélgetni, kikötni-bekötni, ezért persze kevesebb az irodalom róla.

Tapasztalatom szerint egy tisztességes lakás/villanyhálózati felújítás során egy szabályosan megtervezett és kivitelezett külön ösvény fajlagosan nem kerül sokba, és még a kábel/kismegszakító/csatlakozófelület woodoo nélkül is örülni fog a hifirendszer neki. 
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ennek a topinak talán én örülnék a legjobban már kerestem hogy hol írhatnám le gyakorlati tapasztalataimat, de már félek előre belekezdeni is.Szerintem sokunkra sokkolóan fog hatni, hisz szentül megvagyunk győződve arról amit használunk az maga a tökéletesség.Ezért azt javasolnám hogy akár valaki feltölt egy képet és lehet elemezni a látottakat mik a hiányosságok vagy miről feledkeztünk meg a tápellátást illetően....

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Ennek a topinak talán én örülnék a legjobban már kerestem hogy hol írhatnám le gyakorlati tapasztalataimat, de már félek előre belekezdeni is.Szerintem sokunkra sokkolóan fog hatni, hisz szentül megvagyunk győződve arról amit használunk az maga a tökéletesség.Ezért azt javasolnám hogy akár valaki feltölt egy képet és lehet elemezni a látottakat mik a hiányosságok vagy miről feledkeztünk meg a tápellátást illetően.Még ha éppen nem is tartunk az audiophile szinten érdemes  a témával foglalkozni mert ez hoz a legtöbbet konyhára vagyis fordítva is igaz ez visz a legtöbbet a konyhából. És örülnék a nem troll-oznának le.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Még egyszer köszönöm a témaindítást....

Ezt kitárgyalhattuk volna a hálózati szűrők topic-ba is, de ha már így alakult, akkor egy rövid történetet leírok. Úgy alakult, hogy összeállt egy számomra kellemes hangú lánc, de még az akusztikával és az ösvénnyel nem foglalkoztam (majd később). Úgy kezdődött, hogy idővel lecseréltem az erősítő és a DAC hálózati kábeleit is, de semmilyen nagyobb változást nem tapasztaltam. Nem bosszantott a dolog különösebben, de amikor ezt elmeséltem egy nálam sokkal tapasztaltabb zenerajongónak, rögtön megkérdezte, hogy milyen elosztót használok. Nos ez egy egyszerűbb zavarszűrős, villámvédelemmel ellátott kontamodul elosztó volt. Azt ajánlotta, hogy vegyek egy kontavill 6-os elosztót, amit lehet szerelni és vigyem át hozzá szerel elé "valamit". Néhány hét múlva haza is hoztam tőle a 6-os elosztót, ami elé egy dobozba zárt szűrő volt bekötve. Egy hétig a fagyasztóra kötöttem be, hogy járatódjon egy kicsit, majd a készülékeket kötöttem rá (PC, DAC, LP, előfok, végfok). Először nem is volt semmi különös, de pár óra és lemezlejátszás után észrevettem, hogy olyan részletek is előjönnek, amiket eddig halkabban hallottam. Később egyre inkább hallható lett a teljes frekisávon a változás. Ez olyan, mint amikor éjjel nyugodtabbnak hallottam a zenét, de most nappal is ilyennek hallom. A mély hangok is stabilabbak lettek, de ezt csak mostanában ~2 hónapja vélem felfedezni.

(az ösvény még várat magára)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

petig1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: petig1 »

Még egyszer köszönöm a témaindítást.

Tehát lehetőségem van az önálló zeneszoba szigorúan csak sztereophonia fejlesztésére.Az akusztikai dolgok a helyükre kerültek.(nem csak én mondom,hanem szakember is aki csinálta)szerintem már csak az áramellátás maradt.Akinek van tapasztalata kérem ossza meg.Mindkét megoldás jó lehet,de nem tudom milyen irányba menjek el.

Mondjuk szerintem ez közérdekű infó is.Nagyon sok a piacon kínált termék,aminek a hangra gyakorolt hatása megkérdőjelezhető.Nem feltétlenül az ár érték arányra gondoltam.

Kérlek csak valós tapasztalatot ossz itt meg,ne netes infók alapján született gondolataidat.Köszönöm!
Ne terjessz rólam hazugságot,cserében én sem terjesztem rólad az igazságot."Gordon Gekko"

Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"

Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

Hozzászólás Szerző: AVX »

Módosítottam a címet együttes feltételre. :rolleyes:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.03.15., szomb. 09:56-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”